eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krasnystaw › Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-17

Krasnystaw: Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
Numer ogłoszenia: 160336 - 2012; data zamieszczenia: 17.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie , ul. Piłsudskiego 9, 22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie, tel. 82 5762324, 5762281, 5766900, faks 82 576 23 24.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: GMINNA SAMORZĄDOWA JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, zestawionych w 9 zadaniach (częściach) przedstawionych poniżej: Zadanie Nr 1 - Gotowe, świeże produkty mączne CPV 15851000-8 Zadanie Nr 2 - Pieczywo świeże CPV 15810000-9 Zadanie Nr 3 - Mięso i wędliny CPV 15100000-9 Zadanie Nr 4 - Nabiał CPV 15512200-2 Zadanie Nr 5 - Artykuły mrożone CPV 15331170-9 Zadanie Nr 6 -Owoce i warzywa -świeże CPV 15300000-1 Zadanie Nr 7 - Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych- garmażeryjnych CPV 15800000-6 Zadanie Nr 8 - Artykuły spożywcze drobne CPV 15800000-6 Zadanie Nr 9 - Wyroby ciastkarskie, ciasta CPV 15812000-3 , według wyszczegolnienia zawartego w Formularzu cenowym stanowiacym załącznik do SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.51.22.00-2, 15.33.11.70-9, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.81.20.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń stosując formułę spełnia-nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń stosując formułę spełnia-nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń stosując formułę spełnia-nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń stosując formułę spełnia-nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń stosując formułę spełnia-nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz oferty ,Formularz cenowy, Podpisany wzór Umowy, Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów ( zgodnie z odpisem z właściwego rejestru). Załączone do oferty pełnomocnictwo winno być w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzania zmian w umowie w stosunku do treści oferty, które będą mogły być dokonane z powodu zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy lub w przypadku wystąpienia którejkolwiek z następujących sytuacji: przedłużenie lub skrócenie terminu zakończenia przedmiotu umowy może nastąpić w przypadkach: - wystąpienia okoliczności siły wyższej - jako siłę wyższą należy rozumieć zdarzenia niezależne od żadnej ze Stron, zewnętrzne, niemożliwe do zapobieżenia, które nastąpiło po dniu wejścia w życie umowy; ustawowej zmiany stawki podatku VAT

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 9 22-300 Krasnystaw pok. 107.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.05.2012 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 9 22-300 Krasnystaw pok. 107.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Gotowe, świeże produkty mączne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Gotowe, świeże produkty mączne:Pierogi ruskie-świeże (nie mrożone)-120 kg; Pierogi z kaszą gryczaną, świeże (nie mrożone)- 75 kg; Pierogi z soczewicą - świeże (nie mrożone)-40 kg; Pierogi z kapustą- świeże (nie mrożone)-40 kg Pierogi z kapustą i grzybami - świeże (nie mrożone)-40 kg; Pierogi z mięsem-świeże (nie mrożone)-40 kg; Kopytka- świeże (nie mrożone)-80 kg; Kluski śląskie- świeże (nie mrożone)-40 kg; Kluski leniwe- świeże (nie mrożone)-40 kg; Uszka z kapustą i grzybami - świeże (nie mrożone)-15 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8, 15.85.12.20-6, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo świeże: Chleb zwykły 900g - krojony-1850 szt. Chleb razowy 600g -krojony-450 szt. Pączek z dżemem w pudrze-250 szt. Drożdżówka z serem 100g-250 szt. Drożdżówka z makiem 100g-250 szt. Drożdżówka z jagodą 100g-250 szt. Bułka 100g-700 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7, 15.81.21.00-4, 15.61.25.00-6, 15.81.14.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wędliny: Żeberka 120 kg Mięso gulaszowe 190kg Kości pokrzepowe 600 kg Kiełbasa krakowska 20 kg Kiełbasa zwyczajna 80 kg Karczek wieprzowy b/k 120 kg Schab b/k 160 kg Słonina 20 kg Boczek surowy 30 kg Boczek wędzony 30 kg Kaszanka 75 kg Tuszonka 40 kg Mięso mielone wieprzowe świeże nie paczkowane (bez dodatków ulepszaczy) 400 kg Wątroba wieprzowa 30 kg Polędwica sopocka krojona 3 kg Szynka gotowana krojona 3 kg Szynka pieczona krojona 3 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.14.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.20-2, 15.13.11.30-5, 15.13.14.10-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: Śmietana 18% - 400ml lub 500 ml 500 l Masło Extra- 200g 45 kg Mleko 2% butelka lub folia - 1l 150 l Twaróg kostka półtłusty 250g 55 kg Serek homogenizowany 125g 250 szt. Serek owocowy 150g 250 szt. Ser żółty twardy 40% 20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.22.00-2, 15.53.00.00-2, 15.51.14.00-7, 15.54.21.00-0, 15.88.10.00-7, 15.54.40.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły mrożone: Ćwiartka z kurczaka- mrożona 180 kg Filet z kurczaka- mrożony 100 kg Filet z dorsza- mrożony 200 kg Flaki wołowe suche krojone 1 kg- mrożone 60 kg Brokuł 2,5 kg- mrożony 35 kg Fasola szparagowa 2,5 kg- mrożona 130 kg Kurczak- mrożony 80 kg Kalafior 2,5 kg- mrożona 80 kg Marchew kostka 2,5 kg- mrożona 20 kg Marchew z groszkiem 2,5 kg- mrożona 120 kg Mieszanka kompotowa 2,5 kg- mrożona 40 kg Porcja rosołowa - mrożona 40 kg Placki ziemniaczane 1,5kg - mrożone 80 kg Płat śledziowy po wiejsku wiadro 2,5 kg 80 kg Truskawka 2,5 kg- mrożona 70 kg Pyzy z mięsem mrożone 60 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.11.20.00-6, 15.22.90.00-6, 15.13.16.40-3, 15.33.21.00-5, 15.31.00.00-4, 15.24.12.00-1, 15.31.30.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Owoce i warzywa - świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce i warzywa - świeże : Banan 60 kg Burak czerwony 195 kg Cebula 150 kg Czosnek- główka 5 szt. Fasola drobna 40 kg Fasola Jaś 30 kg Jabłka 50 kg Kapusta biała 400 kg Kapusta czerwona 70 kg Kapusta pekińska 90 kg Kapusta kiszona 400 kg Koperek zielony pęczek 60 szt. Natka z pietruszki pęczek 60 szt. Ogórek zielony 30 kg Ogórek kiszony 80 kg Papryka świeża 40 kg Pomidor 60 kg Por 35 kg Pomarańcza 50 kg Botwinka- pęczek 50 szt. Rzodkiewka pęczek 50 szt. Sałata zielona 30 szt. Szczypiorek pęczek 25 szt. Szczaw 50 kg Pieczarka 140kg Truskawka świeża 15 kg Seler 120 kg Marchew 350 kg Ziemniaki 3000 kg Ziemniak młody 2000 kg Mandarynka 25 kg Cytryna 5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.22.21.11-4, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.00-7, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.23.21-9, 03.22.14.10-3, 15.33.11.42-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.22.20-5, 03.22.11.00-6, 03.22.13.10-2, 03.22.11.00-6, 03.22.23.13-0, 03.22.11.12-4, 03.21.21.00-1, 03.22.22.20-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych - garmażeryjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych - garmażeryjnych: Smalec 200g kostka 500 szt. Bułka tarta 0,5 kg 250 szt. Cukier kryształ 1kg 460 kg Cukier waniliowy 32g 30 szt. Chrzan 300g 10 szt. Groch łupany 0,5kg 76 szt. Jaja kurze 1500 szt. Kawa inka 150g 15 szt. Kasza jęczmienna 1kg 100 kg Kasza gryczana 1kg 100 kg Kukurydza konserwowa puszka 425ml 15 szt. Kwasek cytrynowy 20g 150 szt. Liść laurowy 6g 70 szt. Koncentrat pomidorowy 30% 200g 40 szt. Majonez 600ml lub 700ml 20 szt. Przyprawa do flaków 20g 5 szt. Ogórek konserwowy 0,9 l słoik 100 szt. Mąka pszenna 1kg typ500 360 kg Mąka ziemniaczana 0,5kg 10 szt. Musztarda 200g 10 szt. Olej 1l uniwersalny 160 szt. Pieprz czarny mielony 15g 90 szt. Pieprz ziołowy 30g 60 szt. Sól kuchenna 1kg 200 kg Majeranek 16 g 60 szt. Sok syrop 500ml 120 szt. Przyprawa warzywna do potraw Vegeta 200g lub równoważna 364 szt. Ziele angielskie 15g 50 szt. Grzyby suszone 20g 80 szt. Kawa naturalna 250g 9 szt. Kawa rozpuszczalna 200g 8 szt. Śmietanka do kawy 10 x 10g 5 szt. Herbata expresowa A100 po 2g 5 szt. Woda mineralna gazowana 1,5l 48 szt. Woda mineralna niegazowana 1,5l 48 szt. Sok 100% naturalny 2l 66 szt. Paluszki solone od 200 g do300g 20 szt. Paluszki z sezamem od 200 g do300g 10 szt. Cukierki czekoladowe mieszanka luz 3 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.41.21.00-0, 15.81.10.00-6, 15.83.12.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.22.00-3, 03.21.22.00-2, 03.14.25.00-3, 15.86.12.00-3, 03.21.19.00-2, 15.33.14.70-2, 15.87.00.00-7, 15.33.14.27-6, 15.87.12.73-8, 03.22.12.70-9, 15.61.21.00-2, 15.61.20.00-1, 15.87.12.50-1, 15.41.11.00-3, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Wyroby ciastkarskie, ciasta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby ciastkarskie, ciasta: Ciastka drobne luz 20 kg Ciasto pieczone (blacha) 45 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3, 15.81.20.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.