To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-11-03
Nowe Czarnowo: Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
Numer ogłoszenia: 159569 - 2015; data zamieszczenia: 03.11.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 244168 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, Nowe Czarnowo 66, 74-105 Nowe Czarnowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 316 59 21, faks 91 316 59 21.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przediotem zamówienia jest świadczenie usług, polegających na przygotowaniu i dostarczaniu całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie,Gmina Gryfino.Szacunkowa liczba mieszkańców objętych żywieniem 120.W razie potrzeby, Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia wyżywienia dla 10 dodatkowych mieszkańców, przyjętych z interwencji.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości posiłków. W takim przypadku,Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.Wykonawca ma obowiązek przygotowywać całodzienne posiłki, zgodnie z najnowszymi zalecanymi normami oraz zalecanymi składnikami pokarmowymi i produktami spożywczymi dla pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra.med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki, zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225 z późn.zm.) oraz z obowiązującymi normami HACCP i GHP. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki,z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych, w zakresie personelu i warunków produkcji oraz odpowiedzialności za ich przestrzeganie, zgodnie z Rozporządzeniem 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych wraz z przepisami wykonawczymi. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki, zgodnie z normami racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu dla wymienionych grup wiekowych, zalecanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Normy racji pokarmowych są zamieszczone m.in. w publikacji Jarosz Mirosław, Bułhak Jachymczyk Barbara Normy Żywienia Człowieka, wyd. PZWL.Grupy wiekowe mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie (wg stanu na dzień 07.08.2015)od 7 - 9 lat-2 1 osoba dieta normalna, zbilansowana,1 osoba - lekkostrawna od 10- 12 lat-1 osoba dieta w chorobie refluksowej lekkostrawna, od 13 -15 lat-1 osoba bezglutenowa, od 16-20 lat-76 osób dieta normalna,zbilansowana 1 osoba wysokokaloryczna, lekkostrawna powyżej 20 lat 107,74 osób dieta normalna,7 osób wątrobowa; 4 osoby żołądkowa,4 osoby niskokaloryczna,2 osoby cukrzycowa B,6 osoby lekkostrawna,2 osoby bogatoresztkowa,1 osoba trzustkowa,1 osoba wysokokaloryczna,1 osoba fenyloketonuria,3 osoby wysokobiałkowa,1 osoba bogatoresztkowa, bogato błonnikowa,1 osoba dieta mleczna wielowarzywna, kolacje mleczne Pozostałe,2 osoby-żywienie przemysłowe.Wykonawca będzie dostarczał Zamawiającemu posiłki, w uzgodnionym terminie, zgodnie z wymaganiami jakościowymi i wartościowymi, wg zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.Dla każdego Domu Rodzinnego, Wykonawca ma obowiązek zapewnić dodatkowo pieczywo wraz z dodatkiem do smarowania oraz napoje, zgodnie z §6 pkt. 1 ppk.6 Rozporządzenia Ministra Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 w sprawie domów pomocy społecznej (Dz. U. nr 162 poz. 964) należy je wpisywać do jadłospisu przy każdym dniu, z dopiskiem dodatek.Wymagane jest dostarczenie jadłospisów (dieta normalna pozostałe diety) do wcześniejszego zatwierdzenia upoważnionym przedstawicielom Zamawiającego. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektora DPS, będą wiążące dla Wykonawcy.Przy ocenie ofert, jadłospis (dla diety normalnej) oceniony poniżej 30 pkt, wg skali Starzyńskiej (np. Roszkowski W. Red: Wybrane działy z nauki o żywieniu człowieka. Zbiór ćwiczeń, wyd. SGGW Warszawa 1992) - nie będzie zatwierdzony (druk - załącznik nr 8 do SIWZ). Niedostarczenie jadłospisów do zatwierdzenia przez Zamawiającego, spowoduje naliczenie kar umownych Wykonawcy, z tytułu nienależytego wykonania usługi.Podstawa wykonania przedmiotu zamówienia-Posiłki sporządzane będą na podstawie zapotrzebowania żywnościowego tzw.relewów, które Wykonawca odbierać będzie w siedzibie. Zamawiającego, z co najmniej czterodniowy wyprzedzeniem. Za kaloryczność i właściwe zróżnicowanie posiłków, zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem mieszkańców, odpowiada dietetyk, zatrudniony przez Wykonawcę.Przewidywana ilość całodobowych posiłków dziennie wynosi: 120 Na całodzienne wyżywienie składają się 4 posiłki ( śniadanie , obiad II dania zupa, danie drugie kompot, podwieczorek, kolacja) dostarczone przez Wykonawcę, do siedziby Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie.Harmonogram dostaw posiłków kształtuje się następująco: śniadanie od 7.45 do 8.00,obiad od 12.30 do 13.00 podwieczorek i kolacja od 16.00 do 17.00 Zamawiający może zmienić godziny dostarczania posiłków. Możliwe jest ustalenie dostarczania posiłków- 2 razy dziennie, po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym.Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 1 dekady (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku jak również Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania zaleceń lekarskich.Wykonawca zobowiązuje się uwzględnić w jadłospisie sezonowość produktów.Wykonawca przygotuje co najmniej dwa razy ciepłą kolację.Owoce surowe na podwieczorek wystąpią co najmniej 5 razy.Dwa razy wystąpi ryba przynajmniej raz w formie obiadu w kawałku.Wykonawca uwzględni w jadłospisie wędliny w kawałku np. polędwica, szynki.Wykonawca we wcześniejszym terminie (15 dni) i z należytą starannością i tradycją polską przygotuje jadłospis na Święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc , uwzględniając uwagi Dyrektora.Do przygotowywania posiłków Wykonawca zobowiązuje się używać wyłącznie produktów o wysokiej jakości, świeżych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, nabytychw źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami higieniczno-sanitarnymi.Do obowiązków Wykonawcy będzie należał odpowiedni podział posiłków, na 7 Domów Rodzinnych - do naczyń i opakowań Wykonawcy. Posiłki przygotowywane będą pod nadzorem dietetyka Wykonawcy. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym środkiem transportu, do siedzibyZamawiającego. Zastosowane środki transportu muszą spełniać właściwe wymogi sanitarne, potwierdzone decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, w zakresie środka transportu, a w zakresie termosów i pojemnikó odpowiednimi atestami.Wykonawca odpowiada za higienę naczyń i opakowań, w których będą przechowywane i przewożone posiłki,Wykonawca udostępni pojemniki na odpady kuchenne szt.7 oraz codziennie będzie je odbierał od zamawiającego i utylizował zgodnie z obowiązującymi procedurami..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.10.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- COMPANY CATERING Arkadiusz Andrejczyk, ul. Grunwaldzka 35, 74-120 Widuchowa, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 463550,43 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 413466,67
Oferta z najniższą ceną: 413466,67 / Oferta z najwyższą ceną: 626106,67
Waluta: PLN .
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





