eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-05-19

Bytom: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu
Numer ogłoszenia: 155016 - 2009; data zamieszczenia: 19.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny Nr 2 , ul. Stefana Batorego 15, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 7861400, faks 032 7861646.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpital2.bytom.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu określonych przez Zamawiającego według grup asortymentowo - cenowych zgrupowanych w Pakietach nr 1 - 8 stanowiących załącznik B do SIWZ : Pakiet nr 1 Pieczywo Pakiet nr 2 Sucharki Pakiet nr 3 Art. spożywcze - Ziemniaki Pakiet nr 4 Art. spożywcze - Różne Pakiet nr 5 Art. spożywcze - Makaron Pakiet nr 6 Art. spożywcze - Jajka Pakiet nr 7 Mleko, masło Pakiet nr 8 Mleczne odżywki dla dzieci.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.10 - 15.85.11.10 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 12.42.00.0 - 12.42.00.0 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 11.12.10.0 - 11.12.10.0 15.82.11.50 - Sucharki 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiajacynie wymaga złozenia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności (art. 22 ust 1 pkt 1 pzp), tj.: są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym i prowadzą działalność w zakresie objętym niniejszym zamówieniem, - Wykonawca składa oświadczenie oraz dokumenty określone w § 18 ust. 1 SIWZ b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia (art. 22 ust 1 pkt 2 pzp) . tj.: zapewnią termin dostawy : w ramach pakietu numer 1 - pieczywo - musi się odbywać w każdy dzień tygodnia z wyłączeniem niedzieli do godz 7:00 ., w ramach pakietu numer 7 - mleko codziennie do 6:00 oprócz niedziel, masło , margaryna 1 raz w tygodniu pozostałe według zapotrzebowania oraz w ramach pakietów 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 8 - dostawa 3 dni .Wykonawca składa oświadczenie oraz dokumenty określone w § 18 ust. 2 SIWZ c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust 1 pkt 3 pzp), tj. posiadają dostęp do wolnych środków finansowych lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej takiej, jak wartość złożonej oferty przy założeniu, że zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie 30 dni od daty dostawy i równoczesnego otrzymania faktury - Wykonawca składa oświadczenia oraz dokumenty określone w § 18 ust. 3 SIWZ d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 22 ust 1 pkt 4 pzp - Wykonawca składa dokumenty określone w § 18 ust. 1 SIWZ oraz oświadczenie będące załącznikiem nr 3 do SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne posiada uprawnienia do wykonywania działalności będącej przedmiotem zamówienia oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga : a)Aktualny - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez podmiot upoważniony do reprezentowania Wykonawcy. b)W przypadku, gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu o którym mowa w pkt a, aktualny dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości lub jeśli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się ww dokumentu - dokument zawierający oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 2.W celu potwierdzenia, niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ oraz oświadczenie dotyczące terminu wykonania dostawy będącego załącznikiem nr 5 do SIWZ. 3.W celu potwierdzenia, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia Zamawiający wymaga: a)Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych ( będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ ) b)Oświadczenie o stałości cen oraz warunkach płatności wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.szpitalspec2.bytom.ids.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital specjalistyczny numer 2 w Bytomiu ul. St.Batorego 15 , 41-902 Bytom , Sekcja Zamówień Publicznych w cenie 12,20 zł lub nieodpłatnie ze strony internetowej Zamawiajacego.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.06.2009 godzina 09:00, miejsce: Szpital specjalistyczny numer 2 w Bytomiu ul. St.Batorego 15 , 41-902 Bytom , blok numer 2 ( BUDYNEK DYREKCJI ) pok 16.

IV.3.5) Termin związania ofertą: do 02.07.2009.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1Chleb pszenno - żytni 1000g, pokrojony, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 18 000 2Bułka pszenna- 50g szt 160 000 3Weki pszenne, 400g pokrojone, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 4 700 4Chałka drożdżowa 300g, pokrojona, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 1 900.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 18.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 Sucharki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1Sucharki luz kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.11.11-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 Art. spożywcze - Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1Ziemniaki luz kg 30 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 Art. spożywcze - Różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bazylia op. 10g szt. 20 2 Bułka tarta op. 0,5 kg kg 250 3 Chili op. 20g szt. 50 4 Chrzan słoik 200g szt. 250 5 Cukier kryształ paczkowany a 1kg kg 3700 6 Curry op. 20g szt. 100 7 Cynamon op. 20g szt. 40 8 Fasola konserwowana kolorowa op. 400g - Pudliszki szt. 70 9 Gałka muszkatowa op.12g szt. 30 10 Groszek konserwowy op. 400g - Pudliszki szt. 500 11 Herbata granulowana op. 80 g szt. 1100 12 Imbir 20g szt 20 13 Kasza gryczana op. 1 kg kg 160 14 Kasza jęczmienna op. 1kg kg 400 15 Kasza manna op. 1kg kg 650 16 Kawa zbożowa op. 500g szt. 750 17 Kisiel op. 60g szt 800 18 Kminek op. 20g szt. 70 19 Koncentrat barszczu szt 20 20 Koncentrat pomidorowy 30% op.200 g - Pudliszki szt. 1200 21 Kukurydza konserwowa op. 400g - Pudliszki szt. 160 22 Kwasek cytrynowy spożywczy op. 20g szt 70 23 Liście laurowe op. 7g szt. 140 24 Majeranek op. 16g szt. 280 25 Mąka pszenna kg 1400 26 Mąka ziemniaczana op. 1kg kg 250 27 Musztarda Roleski op. 200g szt. 120 28 Ocet spirytusowy 10% op.0,5l szt. 260 29 Ogórki konserwowe słoik 900g szt. 150 30 Olej słonecznikowy op. 1 litrowe butelka 100 31 Olej uniwersalny rzepakowy op. 5 litrowe kujawski l 520 32 Oregano op. 10g szt 30 33 Papryka konserwowa słoik 900g szt. 120 34 Papryka mielona op. 20 g szt. 180 35 Pieprz czarny mielony op. 20g szt. 400 36 Płatki owsiane op. 0,5 kg szt. 500 37 Przyprawa instant do potraw ( np. Kucharek) kg 25 38 Przyprawa prowansalska op. 15g szt. 10 39 Rodzynki op. 100g szt 20 40 Ryż biały długoziarnisty op. 1kg kg 1100 41 Sos sojowo-grzybowy but. 150ml szt 50 42 Sól jodowana op. 1kg kg 750 43 Ziele angielskie op. 15g szt. 200 44 Majonez kielecki op 200g szt. 80 45 Cukier waniliowy 32 g szt. 20 46 Proszek do pieczenia 36 g szt. 20 47 Seler konserwowy Rolnik op.480 g szt. 60 48 Pieprz czarny ziarnisty op. szt. 150 49 Dżem owocowy Łowicz op. 300g szt. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 Art. spożywcze - Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1Makaron bezjajeczny różny luz op. 10 kg kg 850.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 Art. spożywcze - Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jajka średnie klasy A kategoria wagowa L szt. 12000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 Mleko, masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko 2% tłuszczu folia ( 10 - 15 litrów lub konwia) l 47000 2 Masło ekstra 82% tłuszczu op. 200g szt. 16000 3 Margaryna mleczna op. 250g kg 400 4 Twaróg krajanka półtłusta kg 200 5 Śmietana 30% tłuszczu folia 0,25 l l 700 6 Ser podpuszczkowy dojrzewający ( żółty ) tłusty kg 35 7 Kefir opakowanie do 1 l l 80.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 Mleczne odżywki dla dzieci.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bebiko 1 op. 350g szt. 220 2 Bebiko 2 op. 350g szt. 180 3 Bebiko 2R op. 350g szt. 200 4 Kleik ryżowy op. 170g szt. 600 5 NAN 1 op. 350g szt. 600 6 NAN 2 op. 350g szt. 150 7 NAN 2R op. 350g szt. 80.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.