eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaDOSTAWA MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-03-05

POZYCJA 15364

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Warszawa: DOSTAWA MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Akademia Obrony Narodowej, do kontaktów: Jolanta TABORSKA, al. Gen. A. Chruściela 103, 00-910 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6813780, fax 022 6813175, e-mail: i.lopacinska@aon.edu.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.aon.edu.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Państwowa szkoła wyższa; Edukacja. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Akademia Obrony Narodowej al. gen. Chruściela 103. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Lp/CPV/Nazwa produktu/PN/J. m./Ilość 1/15111190 - 7/Flaki wołowe krojone parzone/PN - 86/A - 82004/kg/700,00 2/15111190 - 7/Mięso wołowe bez kości z udźca kl I/PN - 88/A - 82003/kg/3000,00 3/15111190 - 7/Polędwica wołowa surowa/PN - 88/A - 82002/kg/300,00 4/15113000 - 3/Golonka świeża wieprzowa tylna/PN - 86/A - 82002/kg/1000,00 5/15113000 - 3/Golonka peklowana b/kości kalibrowana/PN - 86/A - 82002/kg/200,00 6/15113000 - 3/Karkówka wieprzowa z/k/PN - 86/A - 82002/kg/400,00 7/15113000 - 3/Kości schabowe z mięsem/PN - 76/A - 85712/kg/2000,00 8/15113000 - 3/Mięso wieprzowe (szynka bez golonki, skóry i tłuszczu)/PN - 86/A - 82002/kg/5800,00 9/15113000 - 3/Nogi wieprzowe/PN - 86/A - 82002/kg/200,00 10/15113000 - 3/Schab środkowy z kością/PN - 86/A - 82002/kg/600,00 11/15113000 - 3/żeberka wieprzowe paski/PN - 86/A - 82002/kg/800,00 12/15113100 - 4/Polędwiczki wieprzowe/PN - 86/A - 82002/kg/400,00 13/15114000 - 0/Ozorek wieprz./PN - 86/A - 82002/kg/150,00 14/15114000 - 0/Płuca wieprzowe/PN - 86/A - 82004/kg/200,00 15/15114000 - 0/Serca wieprzowe/PN - 86/A - 82004/kg/200,00 16/15114000 - 0/Wątroba wieprzowa/PN - 86/A - 82004/kg/400,00 17/15131000 - 5/Konserwa golonkowa 455g (1 LBS)/PN - A - 82022/kg/1699,88 18/15131000 - 5/Szynka konserwowa 455g (1 LBS)/PN - A - 82022/kg/400,40 19/15131120 - 2/Boczek surowy b/k łuskany/PN - 86/A - 8202/kg/400,00 20/15131120 - 2/Boczek wędzony b/k łuskany/PN-A-82007:1996/kg/1050,00 21/15131120 - 2/Boczek pieczony/PN-A-82007:1996/kg/200,00 22/15131120 - 2/Salceson królewski/PN-A-82007:1996/kg/400,00 23/15131120 - 2/Salceson babuni/PN-A-82007:1996/kg/100,00 24/15131120 - 2/Salceson ozorkowy/PN-A-82007:1996/kg/100,00 25/15131130 - 5/Kiełbasa jałowcowa/PN-A-82007:1996/kg/600,00 26/15131130 - 5/Kiełbasa śląska/PN-V-74028:2005/kg/2000,00 27/15131130 - 5/Kiełbasa biała PN-V-74028:2005/kg/800,00 28/15131130 - 5/Kiełbasa golonkowa/PN-A-82007:1996/kg/300,00 29/15131130 - 5/Kiełbasa krakowska/PN-V-74028:2005/kg/800,00 30/15131130 - 5/Kiełbasa mielonka typu lunchmeat/PN-A-82007:1996/kg/600,00 31/15131130 - 5/Kiełbasa szynkowa wieprzowa/PN-V-74028:2005/kg/700,00 32/15131130 - 5/Kiełbasa zielonogórska/PN-A-82007:1996/kg/350,00 33/15131130 - 5/Kiełbasa żywiecka sucha/PN-V-74028:2005/kg/800,00 34/15131130 - 5/Kiełbasa zwyczajna/PN-A-82007:1996/kg/900,00 35/15131130 - 5/Kabanosy/PN-A-82024/kg/400,00 36/15131130 - 5/Kiełbasa polska pieczona/PN-A-82007:1996/kg /100,00 37/15131130 - 5/Szynka pieczona z nogą(Podkomorzego)/PN-A-82007:1996/kg/200,00 38/15131130 - 5/Kiełbasa wiejska pieczona/PN-A-82007:1996/kg/700,00 39/15131130 - 5/Ogonówka pieczona/PN-A-82007:1996/kg/400,00 40/15131130 - 5/Parówki śląskie/PN-V-74028:2005/kg/800,00 41/15131131 - 2/Pasztetowa luksusowa/PN-A-82007:1996/kg/300,00 42/15131131 - 2/Mortadela/PN-V-74028:2005/kg/200,00 43/15131133 - 6/Baleron wędzony gotowany/PN-A-82007:1996/kg/1000,00 44/15131134 - 3/Kaszanka gryczana/PN-A-82007:1996/kg/500,00 45/15131134 - 3/Kaszanka z podrobami/PN-A-82007:1996/kg/100,00 46/15131135 - 0/Polędwica wędzona/PN-A-82007:1996/kg/400,00 47/15131135 - 0/Rolada boczkowa/PN-A-82007:1996/kg/250,00 48/15131135 - 0/Schab pieczony/PN-A-82007:1996/kg/470,00 49/15131210 - 0/Szynka wieprzowa wędzona gotowana/PN-90/A-85802/kg/950,00 50/15131230 - 6/Salami suche luksusowe/PN - 86/A - 82002/kg/400,00 51/15131130 - 5/Kiełbasa krajeńska/PN-A-82007:1996/Kg/240,00 52/15111190 - 7/Mięso wołowe bez kości z łopatki kl. I /PN - 88/A - 82003/Kg/400,00 53/15113000 - 3/Łopatka wieprzowa (bez golonki, skóry i tłuszczu)/PN - 86/A - 82002/Kg/900,00 54/15113000 - 3/Tusza prosięcia peklowana zalewowo/PN-A-86 - 82002/Kg/300,00 55/15131130 - 5/Kabanos wieprzowy delikatesowy/PN - A - 82007/kg/700,00 56/15113000 - 3/Schab b/k/PN - 86/A - 82002/kg/500,00 57/15113000 - 3/Karkówka b/k/PN - 86/A - 82002/kg/300,00 58/15131130 - 5/Bok myśliwski pieczony/PN - A - 82007/kg/300,00 59/15113000 - 3/Golonka prasowana/PN - A - 82007/kg/500,00 60/15400000-2/Słonina/PN-85/A-85800/kg/400,00 61/15400000-2/Smalec/PN-A-86940:2001/kg/400,00 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: nie dotyczy 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: pow. 60000 euro 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: wadium 5500,00 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych /Dz. U. 2006 r. Nr 164, poz. 1163/ tj.: - Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, z tym że złożą aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Powiatowego lekarza weterynarii lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia; Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, z tym że: - w zakresie wiedzy i doświadczenia wykonawca składający ofertę musi wykazać że: zrealizował /rozpoczął i zakończył/ jako strona umowy w okresie ostatnich trzech lat /2004-2006/ przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, przy czym wartość każdej z tych dostaw /umów/ była nie mniejsza niż 200 tys. zł brutto, a na każdą z tych dostaw /umów/ złożą dokument potwierdzający, że zostały one wykonane należycie /np. referencje lub inne dokumenty potwierdzające/. Informacje w zakresie wiedzy i doświadczenia muszą być przedstawione zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ. - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia z tym że złożą: - polisę lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności obejmującej okres obowiązywania umowy, a wartość polisy będzie równa lub większa od wartości 250.000,00 zł. -nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i ust. 2 ustawy Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów, złożonych wraz z ofertą. Wykonawca moze spełniać albo nie spełniać warunków udziału w postępowaniu Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty potwierdzające,że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualna decyzja administracyjna : - o zapewnieniu bezpieczeństwa żywności i żywienia /art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia/ wydanej przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień , - o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego /art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U.06.17.127 z dnia 2 lutego 2006 r./ wydanej przez właściwy terytorialnie organ Powiatowego Lekarza Weterynarii. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Dokumenty potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z udziału w postępowaniu: - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt. 4-8 Prawa zamówień publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 Prawa zamówień publicznych, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, - aktualne zaświadczenie właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Dokumenty potwierdzające, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie - wykaz wykonanych w ciągu ostatnich trzech lat /2004-2006/ przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem strony umowy /zamawiającego/, daty wykonania , przedmiotu wykonanej dostawy i wartości umowy -załącznik nr 3 do SIWZ. - dokumenty potwierdzające, że dostawy ujęte w wykazie zostały wykonane z należytą starannością tzw. referencje, protokoły odbioru lub inne dokumenty potwierdzające wraz z umową

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www1.aon.edu.pl. Opłata: 10 Waluta PLN. Warunki i sposób płatności: Specyfikację istotnych warunków zamówienia SIWZ można odebrać osobiście w siedzibie Zamawiającego, budynek nr 4 - pokój 128 I piętro, od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-15:00 po dokonaniu wpłaty 10zł w kasie lub przelewem na rachunek bankowy Akademi : Bank Pekao SA X Oddział Warszawa 81 1240 1095 1111 0000 0324 4159,lub otrzymać za pośrednictwem poczty za zaliczeniem pocztowym. 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.03.2007 godzina 10:30. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 21.03.2007, godzina 11:00, Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 4 - pokój nr 115 I piętro do dnia 21.03. 2007 r. do godziny 10.30.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 01.03.2007.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.