eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzeg › Świadczenie usługi żywienia całodobowego osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu na okres 3 lat

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-22

Kołobrzeg: Świadczenie usługi żywienia całodobowego osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu na okres 3 lat
Numer ogłoszenia: 15272 - 2016; data zamieszczenia: 22.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 329524 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna, ks. Piotra Ściegiennego 1, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3548802, faks 0-94 35 225 16.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi żywienia całodobowego osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu na okres 3 lat.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywieniowej na bazie kuchni dzierżawionej od Zamawiającego na rzecz Uzdrowisko Kołobrzeg S.A. w zakresie codziennego całodobowego żywienia osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu przez okres 3 lat. Przedmiot zamówienia posiada kod CPV: Przedmiot główny - 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 Usługi gotowania posiłków 55320000-9 Usługi podawania posiłków Dane ogólne o zamawiającym: pomieszczenia do przygotowania posiłków na miejscu ilość stołówek - 1 w obiektach : Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowy SŁONECZKO średnia przewidywana ilość osobodni w skali 1 roku (określona na podstawie kontraktu z NFZ oraz planu na 2015) wyniosła 32.400 osobodni. Zamówienie obejmuje: Sporządzanie posiłków dla osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu, według diet stosowanych w Uzdrowisko Kołobrzeg S.A., w kuchni Zamawiającego, wydzierżawionej wykonawcy na zasadach wskazanych we wzorze umowy dzierżawy, stanowiącym załącznik nr 6 do niniejszej siwz oraz wydawanie posiłków i obsługę kelnerską w Punkcie Żywienia Zamawiającego. W indywidualnych przypadkach na zlecenie lekarza lub osoby uprawnionej dostawa posiłków będzie następowała do pokoi kuracyjnych. Wykonawca będzie zobowiązany do adaptacji pomieszczeń kuchennych w DSU SŁONECZKO do możliwości przygotowywania posiłków na miejscu. Zakres adaptacji i przygotowania pomieszczeń musi odpowiadać wymaganiom PPIS (Sanepid), czego odzwierciedleniem będzie uzyskania zgody od PPIS . Wykaz i charakterystyka diet: 1. Dieta podstawowa (zwykła) Obejmuje posiłki spożywane przez osoby o zdrowym przewodzie pokarmowym. Spełnia wszystkie warunki racjonalnego żywienia. Sposób przyrządzania potraw uwzględnia wszystkie metody zgodnie z nowoczesną technologią potraw (gotowanie, smażenie, duszenie i pieczenie) Przyjmuje się udział energii z białka 15%, z tłuszczu-30%, z węglowodanów-55%. Liczba posiłków - 5 (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). 2. Dieta lekkostrawna: wątrobowa; trzustkowa i żołądkowa Liczba posiłków - 5 (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). 3. Dieta cukrzycowa z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (5 posiłków), na zlecenie lekarza posiłek nocny. 4. Dieta indywidualna (zgodnie z zaleceniem lekarza), dieta eliminacyjna stosowana w przypadku alergii pokarmowej. Dzienny wsad do kotła w poszczególnych dietach nie będzie niższy od 9,50 zł..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.32.00.00-9.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FOOD INVESTMENT S.A., ul. Potokowa 26, 80-283 GDAŃSK, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2452500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2397924,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2397924,00 / Oferta z najwyższą ceną: 2397924,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.