Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-25
Chełm: Wyżywienie, zakwaterowanie i wynajem sali w ramach
konferencji podsumowującej projekt
Numer ogłoszenia: 150657 - 2013; data zamieszczenia: 25.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug , Pl. Niepodległości 1, 22-100 Chełm, woj. lubelskie, tel. 82 562 75 77, faks 82 562 75 67.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.euroregionbug.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Stowarzyszenie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wyżywienie, zakwaterowanie i wynajem sali w ramach konferencji podsumowującej projekt.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia i zakwaterowania oraz wynajem sali konferencyjnej dla uczestników konferencji podsumowującej organizowanej w ramach projektu pt. Czynniki rozwoju euroregionów - wymiana doświadczeń pomiędzy Euroregionem Basilensis i Euroregionem Bug, realizowanego przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje 2 części: 1. Część I - zadanie 1 obejmuje usługi świadczone w obszarze administracyjnym miasta Lublin: - usługę gastronomiczną w postaci kolacji dla 2 osób w dniu 28 sierpnia 2013 r. oraz dla 8 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. (łącznie 10 kolacji) W skład usługi powinny wchodzić: przystawka (sałatka z dressingiem), danie główne (lekkie danie mięsne drobiowe albo rybne lub danie wegetariańskie - do wyboru na miejscu), deser oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte), herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa) i woda (gazowana i niegazowana). Podczas kolacji powinna być zapewniona obsługa kelnerska. - usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 60 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. Obiad powinien mieć formę stołu szwedzkiego, a w skład usługi powinny wchodzić danie główne - 2 dania mięsne do wyboru (np. danie z wieprzowiny, drobiu, ryb), danie wegetariańskie (np. danie z makaronu, krokiety ziemniaczane w sosie itp.); min. 2 dodatki do wyboru (np. ziemniaki gotowane, opiekane, frytki, ryż itp.), 3 rodzaje surówek (z marchwi, kapusty białej oraz czerwonej), 2 rodzaje sałatek (np. sałatka grecka, wielowarzywna, mix sałat itp.), ciasto, ciastka deserowe, zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa) wraz z dodatkami (cukier biały, trzcinowy, cytryna, mleko do kawy itp.). - usługi noclegowej w postaci zakwaterowania dla 6 osób w pokojach jednoosobowych w dniach 28 - 30 sierpnia 2013 r. (12 noclegów). W cenę noclegu powinno być wliczone śniadanie. Każdy z pokoi powinien posiadać klimatyzację, telewizor, łazienkę z prysznicem lub wanną, biurko, bezprzewodowy dostęp do Internetu, minibar, telefon. Dopuszcza się wykorzystanie pokoi dwuosobowych do zakwaterowania jednej osoby. - wynajem klimatyzowanej sali konferencyjnej dla 60 osób wraz z wyposażeniem (projektor multimedialny z pilotem, ekran do prezentacji multimedialnych, laptop, nagłośnienie itp.) z możliwością ustawienia kinowego lub konferencyjnego w dniu 29 sierpnia 2013 r. w godz. ok. 10.00 - 16.00. - usługę gastronomiczną w postaci serwisu kawowego dla 60 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. w godz. ok. 10.00 - 16.00. W skład usługi powinny wchodzić: kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa), zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana), dodatki (cukier biały, trzcinowy, cytryna, mleko do kawy itp.), ciasto i ciasteczka deserowe. Serwis kawowy powinien być dostępny dla uczestników konferencji bez przerwy w godz. 10.00 - 16.00. Usługi ujęte w I części zamówienia powinny byś świadczone w obrębie jednego budynku/kompleksu budynków. 2. Część II - zadanie 2 obejmuje usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 7 osób w dniu 30 sierpnia 2013 r. na odcinku trasy europejskiej E 327 Lublin - Niwa Babicka. Dopuszczalna odległość miejsca wykonania usługi od trasy to 5 km. Na obiad powinny się składać: I danie gorące (zupa + pieczywo - różnorodne - jasne, ciemne, bagietki), II danie gorące (danie mięsne z dodatkami np. ziemniaki, ryż i surówka lub danie wegetariańskie - do wyboru na miejscu), deser, zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa). Podczas obiadu powinna być zapewniona obsługa kelnerska..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.10.00.00-1, 70.22.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 28.08.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Załącznik nr 4 do SIWZ - oświadczenie o zamiarze powierzenia części zamówienia podwykonawcom
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://euroregionbug.pl/bip/index.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug
Plac Niepodległosci 1
22-100 Chełm.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.08.2013 godzina 10:00, miejsce: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug Plac Niepodległosci 1 22-100 Chełm.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pt. Czynniki rozwoju euroregionów - wymiana doświadczeń pomiędzy Euroregionem Basilensis i Euroregionem Bug jest realizowany przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wynajem sali, wyżywienie i zakwaterowanie w Lublinie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - zadanie 1 obejmuje usługi świadczone w obszarze administracyjnym miasta Lublin: - usługę gastronomiczną w postaci kolacji dla 2 osób w dniu 28 sierpnia 2013 r. oraz dla 8 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. (łącznie 10 kolacji) W skład usługi powinny wchodzić: przystawka (sałatka z dressingiem), danie główne (lekkie danie mięsne drobiowe lub rybne lub danie wegetariańskie - do wyboru na miejscu), deser oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte), herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa) i woda (gazowana i niegazowana). Podczas kolacji powinna być zapewniona obsługa kelnerska. - usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 60 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. Obiad powinien mieć formę stołu szwedzkiego, a w skład usługi powinny wchodzić danie główne - 2 dania mięsne do wyboru (np. danie z wieprzowiny, drobiu, ryb), danie wegetariańskie (np. danie z makaronu, krokiety ziemniaczane w sosie itp.); min. 2 dodatki do wyboru (np. ziemniaki gotowane, opiekane, frytki, ryż itp.), 3 rodzaje surówek (z marchwi, kapusty białej oraz czerwonej), 2 rodzaje sałatek (np. sałatka grecka, wielowarzywna, mix sałat itp.), ciasto, ciastka deserowe, zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa) wraz z dodatkami (cukier biały, trzcinowy, cytryna, mleko do kawy itp.). - usługi noclegowej w postaci zakwaterowania dla 6 osób w pokojach jednoosobowych w dniach 28 - 30 sierpnia 2013 r. (12 noclegów). W cenę noclegu powinno być wliczone śniadanie. Każdy z pokoi powinien posiadać klimatyzację, telewizor, łazienkę z prysznicem lub wanną, biurko, bezprzewodowy dostęp do Internetu, minibar, telefon. Dopuszcza się wykorzystanie pokoi dwuosobowych do zakwaterowania jednej osoby. - wynajem klimatyzowanej sali konferencyjnej dla 60 osób wraz z wyposażeniem (projektor multimedialny z pilotem, ekran do prezentacji multimedialnych, laptop, nagłośnienie itp.) z możliwością ustawienia kinowego lub konferencyjnego w dniu 29 sierpnia 2013 r. w godz. ok. 10.00 - 16.00. - usługę gastronomiczną w postaci serwisu kawowego dla 60 osób w dniu 29 sierpnia 2013 r. w godz. ok. 10.00 - 16.00. W skład usługi powinny wchodzić: kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa), zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana), dodatki (cukier biały, trzcinowy, cytryna, mleko do kawy itp.), ciasto i ciasteczka deserowe. Serwis kawowy powinien być dostępny dla uczestników konferencji bez przerwy w godz. 10.00 - 16.00. Usługi ujęte w I części zamówienia powinny byś świadczone w obrębie jednego budynku/kompleksu budynków..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3, 70.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 28.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Obiad dla 7 osób na trasie Lublin - Warszawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - zadanie 2 obejmuje usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 7 osób w dniu 30 sierpnia 2013 r. na odcinku trasy europejskiej E 327 Lublin - Niwa Babicka. Dopuszczalna odległość miejsca wykonania usługi od trasy to 5 km. Na obiad powinny się składać: I danie gorące (zupa + pieczywo - różnorodne - jasne, ciemne, bagietki), II danie gorące (danie mięsne z dodatkami np. ziemniaki, ryż i surówka lub danie wegetariańskie - do wyboru na miejscu), deser, zimne napoje (soki np. jabłkowy, pomarańczowy lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa). Podczas obiadu powinna być zapewniona obsługa kelnerska..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 30.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z CHEŁMA
- Modernizacja kompleksów sportowych "Moje Boisko ORLIK 2012" przy ul. Wołyńskiej 1 i przy ul. Henryka Sienkiewicza 22 w Chełmie
- Zakup artykułów spożywczych różnych dla Domu Pomocy Społecznej w Nowinach
- "Zakup trzech samochodów."
- "Budowa Terminala Samochodowego w Hrebennem - działania przedprojektowe (raport oddziaływania przedsięwzięcia na środowisko)" - dpg Hrebenne
- Modernizacja i dostosowanie do potrzeb osób z niepełnosprawnościami 3 łazienek w Szkole Podstawowej nr 7 w Chełmie
- Usługi szkoleniowe w ramach Projektu "Ekonomy i praca - to się opłaca - edycja 2"
więcej: przetargi w Chełmie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi w zakresie wyszukiwania, rezerwacji, zakupu i dostarczania: biletów lotniczych, kolejowych oraz w wyszukiwaniu rezerwacji i zakupie usług zakwaterowania na obszarze Polski, Europy i Świata
- Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie
- Usługa kompleksowego przygotowania i przeprowadzenia jednodniowej kreatywnej konferencji informacyjno-promocyjnej z wydarzeniami towarzyszącymi (ZSU)
- Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej dla Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2025 roku
- "Organizacja wizyt zawodoznawczych dla uczniów z ZSP w Mszanie Dolnej, ZSTI w Mszanie Dolnej oraz ZS nr 1 w Limanowej".
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie konferencji tematycznej w obszarze modelowego systemu pracy z rodziną, wraz z spotkaniami informacyjnymi w 6 makroregionach
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.