eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowiceświadczenie usługi cateringowej w czasie Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w dniu 18 czerwca 2010 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-04

Katowice: świadczenie usługi cateringowej w czasie Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w dniu 18 czerwca 2010 r.
Numer ogłoszenia: 144291 - 2010; data zamieszczenia: 04.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usługi cateringowej w czasie Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w dniu 18 czerwca 2010 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla 40 osób - gości i wystawców podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Częstochowie w dniu 18.06.2010 r. Na usługę składać się będą: 1) Napoje gorące: - kawa rozpuszczalna podana w termosach, wraz z dodatkami - mleczko lub śmietanka, cukier (bez ograniczeń), - herbata podana w termosach, wraz z dodatkami - cytryna, cukier (bez ograniczeń), 2) Napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (25 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (25 porcji x 200 ml), jabłkowy (25 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (25 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach, 3) Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (13 szt x 40 g), - z serem typu camembert i orzechem włoskim (13 szt x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (13 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (13 szt. x 40 g), - z jajkiem i kolorowym kawiorem (13 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (13 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (13 szt. x 40 g); 4) Sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (30 porcji x 100 g), - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (30 porcji x 100 g), 5) Świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 1 kg, - banany - 1 kg, - winogrona (zielone, czarne) - 1 kg, - pomarańcze - 1 kg, - mandarynki - 1 kg 6) Ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (15 porcji x 65 g), - szarlotka (15 porcji x 65 g), - mini drożdżówka (15 porcji x 65 g), 7) Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (10 szt.), - babeczki z łososia wędzonego (10 szt), - ruloniki ze schabu z musem chrzanowym (10 szt), - jajka faszerowane z pieczarką (10 szt), - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 10 szt), - koreczki z serem żółtym i kabanosem (10 szt) 8) Ciepły posiłek (do podania w podgrzewaczach na godz. 12:00): - bogracz, strogonow lub równoważne danie firmowe (25 porcji x 200 ml), - pierogi mieszane - ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami (25 porcji x 200 g), - pieczywo mieszane (białe, ciemne - 25 porcji x 50 g), 9) Produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 30 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 30 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 60 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (30 opakowań po min. 70g). Catering powinien zostać dostarczony do miejsca odbywania Targów - VII Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Częstochowie ul. Nowowiejskiego 18, do pomieszczeń szatni hali sportowej na godz. 9:00 natomiast ciepły posiłek na godzinę 12:00. Ponadto Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: - zastawę białą porcelanową, sztućce trwałe, - dekorację stołu - obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe, - obsługę kelnerską przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). - transport..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 18.06.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - wykażą się realizacją co najmniej trzech usług odpowiadających swoim rodzajem i zakresem przedmiotowi zamówienia w ciągu ostatnich 3 lat, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie z podaniem dat ich wykonania i odbiorców. Należy załączyć dokumenty potwierdzające, że te usługi zostały wykonane należycie - np. referencje; Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku - Wykonawca przedstawi wykaz wraz z dokumentami potwierdzającymi należyte wykonanie zrealizowanego zamówienia, a Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku wg formuły spełnia nie spełnia. Nie spełnienie wyżej wymienionych warunków, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - wykonawca w zakładzie posiada wydzieloną kuchnię, zmywalnię naczyń stołowych, magazyny oraz pomieszczenie socjalne. Ponadto zapewnia stały dopływ bieżącej ciepłej i zimnej wody do punktów wodnych a także wyposaża zakład w sprawne urządzenia chłodnicze. Wykonawca dysponuje również środkiem transportu wykorzystywanym do przewozu żywności, spełniającym warunki higieniczno-sanitarne. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku Wykonawca przedstawi oświadczenie - załącznik Nr 6 do SIWZ , a Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły: spełnia nie spełnia. Nie spełnienie wyżej wymienionych warunków, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Wykonawca posiada aktualne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku Wykonawca przedłoży poświadczoną za zgodność z oryginałem kopię opłaconej polisy, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, ważny co najmniej do 30 czerwca 2010 roku. Wykonawca przedstawi poświadczoną za zgodność z oryginałem kopię polisy , a Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły: spełnia nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.1.2). W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach, ul. Kościuszki 30 , pok. 304-305 , III piętro..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach, ul. Kościuszki 30 , pok. 352 - Kancelaria Urzędu, III piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Grant Eures.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.