To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-14
Wrocław: Przygotowanie i wydawanie posiłków w postaci obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu.
Numer ogłoszenia: 14094 - 2014; data zamieszczenia: 14.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 483926 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 21, ul. Piotra Ignuta 28, 54-152 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 71 373 88 88, faks 71 373 88 88.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa samorządu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie posiłków w postaci obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i wydawanie obiadów dla dzieci Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. Posiłki muszą być przygotowywane (proces produkcyjny) na miejscu w pomieszczeniu kuchennym znajdującym się na terenie Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu przy ul. Piotra Ignuta 28. a)ilość dzieci objętych żywieniem - maksymalnie 235 dzieci dziennie. b)dzieci szkolne - wiek od 5 do 12 lat c)rodzaj posiłków - obiad (zupa i II danie) + kompot d)szacunkowa ilość obiadów - 49.350 obiadów e)termin realizacji zamówienia - od dnia 02.01.2014 r. do 31.12.2014 r.- za wyjątkiem przerwy świątecznej, wakacyjnej i dni wolnych od nauki. 2.Zamawiający oświadcza, że wskazana ilość obiadów ma charakter szacunkowy, a rzeczywista liczba posiłków wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w szkole. 3.Przygotowanie posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r (Dz. U. z 2006 r., Nr 171 poz. 1225, z póź. zm.), zalecanymi normami Żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci szkolnych (wiek 5 - 12 lat) i spełniać normy określone przez Instytut żywności i żywienia dla Dzieci i Młodzieży.4.Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektoratu Sanitarnego. 5.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca opracował dwa jadłospisy dekadowe uwzględniające wykaz składników oraz ich gramaturę dla danego posiłku (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). Jadłospisy powinny być sporządzone wg poniższego wzoru np.: Zupa pieczarkowa z zacierkami (250 ml) Włoszczyzna(80g), pieczarki (50g), cebula (5g) , masło (3g), śmietana 18% (10g), zacierki (30g) II danie:kotleciki drobiowe w otrębach i sezamie: mięso z piersi kurczaka ( 150g), kajzerka (15g), jaj kurze (25g), olej rzepakowy (5g) otręby pszenne (2g),sezam (3g) ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), jabłko (40g), olej słonecznikowy (5 g), kompot z czarnej porzeczki (200ml): czarna porzeczka mrożona (20g), cukier (5g) 6.Jadłospis musi być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie jednej dekady oraz uwzględniać następujące wymagania: W okresie jednej dekady: - 4 razy mięso, w tym 2 x sztuka mięsa w całości, -2 razy ryba, w tym 1 raz w całości (nie mielona), -2 razy dania mączne, -2 razy dania mięsno-warzywne, - 1 raz w dekadzie należy uwzględnić dodatek prozdrowotny (np. pestki dyni,słonecznika, siemię lniane, migdały itp.) minimalna gramatura posiłku; - zupa - nie mniej niż 250 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno - warzywny oraz odpowiednie warzywa. - drugie danie: - ziemniaki, kasza, ryż - nie mniej niż 150 g, mięso - ryba - nie mniej niż 120-150g, surówka lub warzywa - nie mniej niż 150 g, kompot - nie mniej niż 200 ml (należy podać z jakich owoców). 7.Jadłospisy muszą być podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie kwalifikacje, tj. dietetyka. 8.W przypadku nie uwzględnienia przez Wykonawcę w przykładowych jadłospisach wymagań określonych pkt. 5- 7 oferta zostanie odrzucona. 9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 7 do SIWZ. 10.Zamawiający na czas realizacji zamówienia wynajmie Wykonawcy pomieszczenia kuchenne znajdujące się na terenie Zespołu Szkół nr 21we Wrocławiu. Usługa świadczona będzie na terenie Szkoły. Wszystkie posiłki muszą zachować odpowiednią wartość kaloryczną. Diety wskazane przez przedstawiciela szkoły muszą być bezwzględnie zachowane. 11. Wskazane jest, aby Wykonawcy przed opracowaniem oferty dokonali wizji lokalnej pomieszczeń kuchennych i stołówki w obiekcie Zespołu Szkół nr 21 przy ul Ignuta 28. Zamawiający umożliwi wszystkim Wykonawcom, w wyznaczonym przez siebie terminie przeprowadzenie wizji lokalnej ww. obiektu. Koszt wizji lokalnej ponosi Wykonawca.12.Zamawiający ze względu na specyfikę przedmiotu niniejszego zamówienia, zastrzega, że Wykonawca nie może powierzyć wykonania zamówienia podwykonawcy w części dotyczącej przygotowania (proces produkcyjny) i wydawania posiłków...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Bufet Szkolny Lucyna Biekieszczuk, ul. Piotra Ignuta 28, 54-152 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 319788,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 320775,00
Oferta z najniższą ceną: 264516,00 / Oferta z najwyższą ceną: 351372,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- Remont budynku mieszkalnego przy ul. Rumiankowej 7 we Wrocławiu w zakresie zmiany systemu ogrzewania.
- Zagospodarowanie wnętrza podwórzowego w obrębie ulic: Szczęśliwa, Pereca, Lwowska, Jemiołowa we Wrocławiu.
- "Jednorazowa dostawa podstawowych materiałów zużywalnych do laboratorium niezbędnych do realizacji projektu"
- "Dostawa drobnego sprzętu laboratoryjnego z podziałem na 3 części na potrzeby realizacji projektów w Łukasiewicz-PORT"
- Budowa chodnika w miejscowości Bielany w ciągu drogi wojewódzkiej nr 345
- Rozbudowa Centrum Zarządzania Bezpieczeństwem Województwa Dolnośląskiego - ETAP II
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 "KOLOROWY POCZĄTEK" WE WROCŁAWIU
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części.
- "Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Kaliszu Pomorskim w roku szkolnym 2025/2026"
- Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Naruszewie w roku szkolnym 2025/2026
- Usługa zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Prabuty
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.