Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-06-20
Zawiercie: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Zespołu Szkół Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu, ul. Rataja 29a oraz Gospodarstwa Pomocniczego przy Zespole Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu z siedzibą w Jeziorowicach.
Numer ogłoszenia: 136506 - 2008; data zamieszczenia: 20.06.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Zawierciu, ul. Macieja Rataja 29a, 42-400 Zawiercie, woj. śląskie, tel. 032 6710254.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zoeas.com.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Zespołu Szkół Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu, ul. Rataja 29a oraz Gospodarstwa Pomocniczego przy Zespole Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu z siedzibą w Jeziorowicach..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej określono szczegółowo przedmiot zamówienia dla Zespołu Szkół Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu: 1. Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa: 1) Groch - 10kg 2) Fasola Jaś - 15kg 3) Szczypiorek - 10szt. 4) Pietruszka - 90kg 5) Seler - 90kg 6) Pora - 20szt. 7) Marchew - 300kg 8) Cebula -90kg 9) Ogórek kiszony - 20kg 10) Ogórek zielony - 15kg 11) Kapusta czerwona - 15kg 12) Kapusta biała - 50kg 13) Kapusta kiszona - 100kg 14) Kapusta pekińska - 20szt. 15) Pomidory - 15kg 16) Pietruszka natka - 80pęczek 17) Buraki - 80kg 18) Papryka świeża - 20kg 19) Czosnek - 2kg 20) Ziemniaki - 1600kg 21) Pieczarki - 15kg 22) Sałata - 20szt. 23) Cytryny - 3kg 24) Jabłka - 300kg 25) Pomarańcze - 50kg 26) Banany - 150kg 27) Kiwi - 10kg 28) Mandarynki - 160kg 29) Kalafior - 15szt. 30) Śliwki - 8kg 31) Gruszki - 15szt. 32) Koperek pęczek -15pęczek 33) Rzodkiewka - 20pęczek 34) Fasolka szparagowa - 10kg 35) Nektarynki - 15kg 2. Żywe zwierzęta i produkty zwierzęce: 36) Jajka - 1000szt 3. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: 37) Mięso łopatka z kością - 20kg 38) Mięso wieprzowe - 100kg 39) Filet z kurczaka- 50kg 40) Filet z indyka - 10kg 41) Udka z drobiu - 100kg 42) Wątroba wieprzowa - 10kg 43) Schab z kością - 50kg 44) Wołowina z kością - 30kg 45) Karczek z kością - 30kg 46) Mortadela - 20kg 47) Salami - 3kg 48) Kiełbasy cienkie - 60kg 49) Baleron - 4kg 50) Szynka wiejska - 4kg 51) Parówki typu HAM lub równoważne - 5kg 52) Kiełbasa typu krakowska lub równoważna - 3kg 53) Kiełbasa szynkowa - 3kg 54) Pasztet z drobiu 160 g - 25szt 55) Mielonka typu Tyrolska lub równoważna - 5kg 56) Salceson - 4kg 57) Pasztetowa - 4kg 58) Baton drobiowy - 3kg 59) Polędwica drobiowa - 3kg 60) Kiełbasa typu śląska lub równoważna - 10kg 61) Kurczak - 10kg 62) Wątroba drobiowa -10kg 4. Ryby przetworzone i konserwowane: 63) Rybne filety typu Mintaj lub równoważne - 40kg 64) Płaty solone - śledzie - 10 kg 5. Owoce, warzywa i podobne produkty: 65) Mąka ziemniaczana - 6kg 66) Dżemy 280 g - 10szt 67) Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 200g lub równoważny - 40szt 68) Ogórek konserwowy 0,9 l - 25szt 69) Szczaw 330 g - 12szt. 70) Mrożonki warzywne 400 g- 25szt 71) Chrzan 200 g- 5szt 72) Papryka konserwowa 0,9 l - 10szt 73) Przecier ogórkowy 330 g netto - 20szt 74) Syrop wiśnia 440 ml - 160 szt 75) Kukurydza w puszce 300 g netto - 5szt 76) Groszek w puszce 300 g netto - 5szt 77) Drożdże - 2kg 78) Truskawki mrożone - 6kg 79) Kalafior mrożony- 6kg 6. Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 80) Olej uniwersalny - 40litr 81) Słonina - 12kg 82) Smalec 200 g - 25szt 83) Margaryna mleczna 200 g - 10szt 7. Produkty mleczarskie: 84) Mleko 2 % opak. 0,9 l - 150szt 85) Ser biały - 35kg 86) Kefir 180 g - 200szt 87) Jogurt 150 g - 150szt 88) Ser żółty - 4kg 89) Masło 200 g - 90szt 90) Śmietana 30 % - 40litr 91) Maślanka 1 l - 40szt 92) Serek homogenizowany 150g - 30szt 93) Serek topiony 100g - 30szt 94) Ser do smarowania typu Bieluch 150g lub równoważny - 30szt 8. Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: 95) Kasza jęczmienna - 20kg 96) Mąka pszenna - 80kg 97) Ryż - 30kg 98) Kasza manna - 3kg 9. Różne produkty spożywcze: 99) Majonez 0,7 l typu Winiary lub równoważny - 5szt 100) Chleb typu Baltoński 0,65 kg lub równoważny - 70szt 101) Bułki zwykłe 0,1 kg - 900szt 102) Bułka tarta - 17kg 103) Kawa zbożowa typu INKA 100 g lub równoważna - 10szt 104) Żurek 0,5 L - 25szt 105) Makarony różne 0,4 kg - 200szt 106) Cukier - 80kg 107) Cukier waniliowy 32g - 15szt 108) Herbata granulowana 100 g -15szt. 109) Herbata ekspresowa 100 szt - 4opak 110) Ziele angielskie 15 g - 25szt. 111) Liść laurowy 7 g - 25szt 112) Papryka mielona 20g - 10szt 113) Sól - 50kg 114) Majeranek 16 g - 15szt. 115) Kakao 200 g - 5szt. 116) Bulion 1l typu WINIARY lub równoważny - 15szt. 117) Musztarda 200 g - 5szt. 118) Przyprawa typu Kucharek 1000 g lub równoważna - 16szt. 119) Keczup 500 g - 3szt 120) Pieprz mielony 20 g - 50szt. 121) Ocet 0,5 l - 6szt. 122) Cynamon 20g - 8szt 123) Czekolady 100 g - 100szt. 124) Wafelki typu Prince - Polo 41g lub równoważne - 100szt 125) Batoniki w czekoladzie (min. 40 g) - 70szt 126) Cukierki w czekoladzie - 10kg 127) Cukier puder - 3kg Zamawiający dopuszcza dostarczenie przedmiotu zamówienia określonego w pozycjach 54; 66-76; 82-84; 86-87; 89; 91-94; 99-101; 103-105; 107-112; 114-125; w opakowaniach jednostkowych różniących się od określonych w tabeli o ± 50%. Jednak wycena powinna być dokonana dla ilości podanej przez zamawiającego w formularzu cenowym. Poniżej określono szczegółowo przedmiot zamówienia dla Gospodarstwa Pomocniczego w Jeziorowicach: 1. Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa: 1) Groch - 5kg 2) Fasola Jaś - 18kg 3) Pietruszka - 75kg 4) Seler - 5kg 5) Pora - 20szt. 6) Marchew - 150kg 7) Cebula - 70kg 8) Ogórek kiszony - 20kg 9) Ogórek zielony - 30kg 10) Kapusta czerwona - 60kg 11) Kapusta biała - 80kg 12) Kapusta kiszona - 70kg 13) Kapusta pekińska - 80szt. 14) Pomidory - 150kg 15) Buraki - 70kg 16) Papryka świeża - 10kg 17) Czosnek - 2kg 18) Ziemniaki - 1000kg 19) Pieczarki - 18kg 20) Sałata - 35szt. 21) Cytryny - 5kg 22) Jabłka - 50kg 23) Pomarańcze - 10kg 24) Banany - 35kg 25) Kiwi - 5kg 26) Mandarynki - 35kg 27) Kalafior - 20szt. 28) Rzodkiewka - 10pęczek 29) Fasolka szparagowa - 20kg 30) Nektarynki - 10kg 31) Gruszki - 20kg 32) Śliwki - 20kg 33) Brukselka - 10kg 34) Koperek pęczek - 5pęczek 35) Grejpfrut - 10kg 2. Żywe zwierzęta i produkty zwierzęce: 36) Jajka - 1500szt 3. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: 37) Wątroba drobiowa - 20kg 38) Mięso mielone indycze - 40kg 39) Mięso wieprzowe - 70kg 40) Filet z kurczaka - 15kg 41) Udka z drobiu - 130kg 42) Skrzydełko z kurczaka - 20kg 43) Wątroba wieprzowa - 3kg 44) Schab bez kości - 80kg 45) Karczek bez kości - 20kg 46) Wołowina bez kości - 7kg 47) Kiełbasy cienkie - 70kg 48) Baleron- 45kg 49) Szynka wiejska - 35kg 50) Parówki typu HAM lub równoważne - 40kg 51) Kiełbasa typu krakowska lub równoważna - 10kg 52) Kiełbasa szynkowa - 20kg 53) Pasztet z drobiu 160 g - 50szt 54) Paprykarz 300 g - 30szt 55) Konserwy rybne 180 g - 50szt 56) Pasztet pieczony - 15kg 57) Baton drobiowy - 20kg 58) Polędwica drobiowa - 45kg 59) Szynka z indyka - 5kg 60) Boczek wędzony - 8kg 61) Kiełbasa typu śląska lub równoważna - 10kg 62) Kurczak - 40kg 4. Ryby przetworzone i konserwowane: 63) Rybne filety - 65kg 64) Płaty solone - śledzie - 25kg 5. Owoce, warzywa i podobne produkty: 65) Mąka ziemniaczana - 8,00kg 66) Dżemy 280 g - 400szt 67) Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki lub równoważny 1000 g - 15szt 68) Ogórek konserwowy 0,9 l - 10szt 69) Mrożonki warzywne 400 g - 20kg 70) Papryka konserwowa 0,9 l - 10szt 71) Syrop wiśnia 440g - 250szt 72) Soki owocowe 1 l - 40szt 73) Kukurydza w puszce 200 g netto - 10,00szt 74) Groszek w puszce 300 g netto - 25szt 75) Drożdże - 1kg 6. Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 76) Olej uniwersalny - 110litr 77) Słonina - 5kg 78) Smalec 200 g - 100szt 79) Margaryna mleczna 200 g - 80szt 7. Produkty mleczarskie: 80) Mleko 2 % opak. 0,9 l - 600litr 81) Ser biały półtłusty - 60kg 82) Serek kremowy typu Danio 140 g - 200szt 83) Jogurt 150 ml - 300szt 84) Ser topiony 20 g - 350szt 85) Ser żółty - 85kg 86) Masło 200 g - 700szt 87) Śmietana 30 % - 40litr 88) Jogurt natural. 400 g typu Włoszczowa lub równoważny - 70szt 89) Maślanka 1 l - 10szt 90) Serek homogenizowany 150 g - 380szt 91) Mleko karton 1 litr, 2 % - 80szt 8. Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: 92) Kasza jęczmienna - 15kg 93) Mąka - 75kg 94) Ryż - 15kg 9. Różne produkty spożywcze: 95) Majonez 0,7 l typu Winiary lub równoważny - 48szt 96) Chleb Baltoński 0,65 kg - 1300szt 97) Bułki zwykłe 0,1 kg - 240szt 98) Chleb razowy 0,4 kg - 100szt 99) Kawa rozpuszczalna 200g typu Thibo(żółta) lub równoważna - 3szt 100) Kawa do ekspresu gastronom typu Tchibo Family lub równoważna - 1kg 101) Żurek 0,5 l - 15szt 102) Makarony różne 0,4 kg - 180szt 103) Makaron typu Łazanka lub rónoważny 0,4 kg - 50szt 104) Cukier - 250kg 105) Herbata granulowana 100 g - 150szt. 106) Herbata ekspresowa 100 szt - 3szt 107) Ziele angielskie 15 g - 10szt. 108) Liść laurowy 7 g - 15szt 109) Sól - 35kg 110) Majeranek 16 g - 10szt. 111) Kakao 200 g - 20szt. 112) Bulion 1l typu WINIARY lub równoważny - 12szt. 113) Bulion drobiowy 12 kostek - 30szt. 114) Musztarda 200 g - 20szt. 115) Przyprawa typu Kucharek 1000 g - 28szt. 116) Przyprawa do gulaszu 20 g - 75szt 117) Pieprz mielony 20 g - 90szt. 118) Ocet 0,5 l - 5szt. 119) Keczup 0,5 l typu Tortex lub równoważny - 50szt. 120) Czekolady 100 g - 40szt. 121) Ciasto drożdżowe - 3kg 122) Paluszki, ciastka - 2kg 123) Płatki kukurydziane 400 g - 35szt 124) Drożdżówka 80 g - 200szt 125) Sos biały borowikowy 30 g - 5szt 126) Sos sałatkowy włoski 6 g - 70szt 127) Koncentrat barszczu czerw. 220 g typu Krakus lub równoważny - 5szt 128) Rodzynki 200 g - 2szt 129) Rolada makowa - 5kg 130) Sos jasny typu WINIARY 30 g lub równoważny - 10szt 131) Żelatyna 20 g - 5szt 132) Przyprawa do bigosu min. 20 g - 5szt 133) Kotlety sojowe 200 g - 5szt 134) Budyń min. 45 g - 110szt 135) Kisiel min. 38 g - 20szt 136) Miód 200 g - 2szt 137) Woda mineralna 1,5 l - 20szt 138) Batoniki (min. 40 g) - 140szt 139) Napoje w kartonie 1 l - 50szt 140) Przyprawa do kurczaka 20 g typu Prymat lub równoważna - 110szt 141) Przyprawa do ziemniaków 20 g typu Prymat lub równoważna - 10szt 142) Sos tatarski 200 ml - 10szt 143) Cynamon 20 g - 5szt 144) Cukier puder - 2kg 145) Barszczyk instant typu Winiary 50 g lub równoważny - 10szt 146) Kwasek cytrynowy 50 g - 5szt 147) Galaretka owocowa min. 75 g - 10szt 148) Kuleczki zbożowe 500 g do mleka - 35szt
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 01.00.00.00 - 01.00.00.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 4.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków wraz z wykazem oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. Wykonawca ubiegający się o zamówienie musi spełnić warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy PZP. Celem potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności załącza do oferty: oświadczenie wykonawcy wg Załącznika Nr 3 do SIWZ; aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (ważne 6 miesięcy); aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego o niezaleganiu z opłacaniem podatków (ważne 3 miesiące); aktualne zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego o niezaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne (ważne 3 miesiące) W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, wg Zał. Nr 4 raz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Za spełnienie warunku uważać się będzie wykazanie minimum jednej dostawy o charakterze porównywalnym do przedmiotu zamówienia. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ww. warunek mogą oni spełnić łącznie. Ocena spełniania warunków dokonywana będzie na podstawie przedłożonych przez wykonawcę dokumentów i zaświadczeń w systemie spełnia/nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a)wypełnionego oświadczenia wykonawcy wg Załącznika Nr 3 do SIWZ, b)aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, c)aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę), d)aktualnego zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę), W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, wg Zał. Nr 4 oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Za spełnienie warunku uważać się będzie wykazanie minimum jednej dostawy o charakterze porównywalnym do przedmiotu zamówienia. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ww. warunek mogą oni spełnić łącznie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zoeas.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Obsługi Ekonomiczno Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu, ul. Rataja 29a, pokój nr 7.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.06.2008 godzina 09:00, miejsce: Zespół Obsługi Ekonomiczno Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu, ul. Rataja 29a, pokój nr 7.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Zespołu Szkół Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej Zawierciu, ul. Rataja 29a..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej określono szczegółowo przedmiot zamówienia dla Zespołu Szkół Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu: 1. Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa: 1) Groch - 10kg 2) Fasola Jaś - 15kg 3) Szczypiorek - 10szt. 4) Pietruszka - 90kg 5) Seler - 90kg 6) Pora - 20szt. 7) Marchew - 300kg 8) Cebula -90kg 9) Ogórek kiszony - 20kg 10) Ogórek zielony - 15kg 11) Kapusta czerwona - 15kg 12) Kapusta biała - 50kg 13) Kapusta kiszona - 100kg 14) Kapusta pekińska - 20szt. 15) Pomidory - 15kg 16) Pietruszka natka - 80pęczek 17) Buraki - 80kg 18) Papryka świeża - 20kg 19) Czosnek - 2kg 20) Ziemniaki - 1600kg 21) Pieczarki - 15kg 22) Sałata - 20szt. 23) Cytryny - 3kg 24) Jabłka - 300kg 25) Pomarańcze - 50kg 26) Banany - 150kg 27) Kiwi - 10kg 28) Mandarynki - 160kg 29) Kalafior - 15szt. 30) Śliwki - 8kg 31) Gruszki - 15szt. 32) Koperek pęczek -15pęczek 33) Rzodkiewka - 20pęczek 34) Fasolka szparagowa - 10kg 35) Nektarynki - 15kg 2. Żywe zwierzęta i produkty zwierzęce: 36) Jajka - 1000szt 3. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: 37) Mięso łopatka z kością - 20kg 38) Mięso wieprzowe - 100kg 39) Filet z kurczaka- 50kg 40) Filet z indyka - 10kg 41) Udka z drobiu - 100kg 42) Wątroba wieprzowa - 10kg 43) Schab z kością - 50kg 44) Wołowina z kością - 30kg 45) Karczek z kością - 30kg 46) Mortadela - 20kg 47) Salami - 3kg 48) Kiełbasy cienkie - 60kg 49) Baleron - 4kg 50) Szynka wiejska - 4kg 51) Parówki typu HAM lub równoważne - 5kg 52) Kiełbasa typu krakowska lub równoważna - 3kg 53) Kiełbasa szynkowa - 3kg 54) Pasztet z drobiu 160 g - 25szt 55) Mielonka typu Tyrolska lub równoważna - 5kg 56) Salceson - 4kg 57) Pasztetowa - 4kg 58) Baton drobiowy - 3kg 59) Polędwica drobiowa - 3kg 60) Kiełbasa typu śląska lub równoważna - 10kg 61) Kurczak - 10kg 62) Wątroba drobiowa -10kg 4. Ryby przetworzone i konserwowane: 63) Rybne filety typu Mintaj lub równoważne - 40kg 64) Płaty solone - śledzie - 10 kg 5. Owoce, warzywa i podobne produkty: 65) Mąka ziemniaczana - 6kg 66) Dżemy 280 g - 10szt 67) Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 200g lub równoważny - 40szt 68) Ogórek konserwowy 0,9 l - 25szt 69) Szczaw 330 g - 12szt. 70) Mrożonki warzywne 400 g- 25szt 71) Chrzan 200 g- 5szt 72) Papryka konserwowa 0,9 l - 10szt 73) Przecier ogórkowy 330 g netto - 20szt 74) Syrop wiśnia 440 ml - 160 szt 75) Kukurydza w puszce 300 g netto - 5szt 76) Groszek w puszce 300 g netto - 5szt 77) Drożdże - 2kg 78) Truskawki mrożone - 6kg 79) Kalafior mrożony- 6kg 6. Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 80) Olej uniwersalny - 40litr 81) Słonina - 12kg 82) Smalec 200 g - 25szt 83) Margaryna mleczna 200 g - 10szt 7. Produkty mleczarskie: 84) Mleko 2 % opak. 0,9 l - 150szt 85) Ser biały - 35kg 86) Kefir 180 g - 200szt 87) Jogurt 150 g - 150szt 88) Ser żółty - 4kg 89) Masło 200 g - 90szt 90) Śmietana 30 % - 40litr 91) Maślanka 1 l - 40szt 92) Serek homogenizowany 150g - 30szt 93) Serek topiony 100g - 30szt 94) Ser do smarowania typu Bieluch 150g lub równoważny - 30szt 8. Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: 95) Kasza jęczmienna - 20kg 96) Mąka pszenna - 80kg 97) Ryż - 30kg 98) Kasza manna - 3kg 9. Różne produkty spożywcze: 99) Majonez 0,7 l typu Winiary lub równoważny - 5szt 100) Chleb typu Baltoński 0,65 kg lub równoważny - 70szt 101) Bułki zwykłe 0,1 kg - 900szt 102) Bułka tarta - 17kg 103) Kawa zbożowa typu INKA 100 g lub równoważna - 10szt 104) Żurek 0,5 L - 25szt 105) Makarony różne 0,4 kg - 200szt 106) Cukier - 80kg 107) Cukier waniliowy 32g - 15szt 108) Herbata granulowana 100 g -15szt. 109) Herbata ekspresowa 100 szt - 4opak 110) Ziele angielskie 15 g - 25szt. 111) Liść laurowy 7 g - 25szt 112) Papryka mielona 20g - 10szt 113) Sól - 50kg 114) Majeranek 16 g - 15szt. 115) Kakao 200 g - 5szt. 116) Bulion 1l typu WINIARY lub równoważny - 15szt. 117) Musztarda 200 g - 5szt. 118) Przyprawa typu Kucharek 1000 g lub równoważna - 16szt. 119) Keczup 500 g - 3szt 120) Pieprz mielony 20 g - 50szt. 121) Ocet 0,5 l - 6szt. 122) Cynamon 20g - 8szt 123) Czekolady 100 g - 100szt. 124) Wafelki typu Prince - Polo 41g lub równoważne - 100szt 125) Batoniki w czekoladzie (min. 40 g) - 70szt 126) Cukierki w czekoladzie - 10kg 127) Cukier puder - 3kg Zamawiający dopuszcza dostarczenie przedmiotu zamówienia określonego w pozycjach 54; 66-76; 82-84; 86-87; 89; 91-94; 99-101; 103-105; 107-112; 114-125; w opakowaniach jednostkowych różniących się od określonych w tabeli o ± 50%. Jednak wycena powinna być dokonana dla ilości podanej przez zamawiającego w formularzu cenowym..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 01.00.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Zespole Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu z siedzibą w Jeziorowicach..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej określono szczegółowo przedmiot zamówienia dla Gospodarstwa Pomocniczego w Jeziorowicach: 1. Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa: 1) Groch - 5kg 2) Fasola Jaś - 18kg 3) Pietruszka - 75kg 4) Seler - 5kg 5) Pora - 20szt. 6) Marchew - 150kg 7) Cebula - 70kg 8) Ogórek kiszony - 20kg 9) Ogórek zielony - 30kg 10) Kapusta czerwona - 60kg 11) Kapusta biała - 80kg 12) Kapusta kiszona - 70kg 13) Kapusta pekińska - 80szt. 14) Pomidory - 150kg 15) Buraki - 70kg 16) Papryka świeża - 10kg 17) Czosnek - 2kg 18) Ziemniaki - 1000kg 19) Pieczarki - 18kg 20) Sałata - 35szt. 21) Cytryny - 5kg 22) Jabłka - 50kg 23) Pomarańcze - 10kg 24) Banany - 35kg 25) Kiwi - 5kg 26) Mandarynki - 35kg 27) Kalafior - 20szt. 28) Rzodkiewka - 10pęczek 29) Fasolka szparagowa - 20kg 30) Nektarynki - 10kg 31) Gruszki - 20kg 32) Śliwki - 20kg 33) Brukselka - 10kg 34) Koperek pęczek - 5pęczek 35) Grejpfrut - 10kg 2. Żywe zwierzęta i produkty zwierzęce: 36) Jajka - 1500szt 3. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: 37) Wątroba drobiowa - 20kg 38) Mięso mielone indycze - 40kg 39) Mięso wieprzowe - 70kg 40) Filet z kurczaka - 15kg 41) Udka z drobiu - 130kg 42) Skrzydełko z kurczaka - 20kg 43) Wątroba wieprzowa - 3kg 44) Schab bez kości - 80kg 45) Karczek bez kości - 20kg 46) Wołowina bez kości - 7kg 47) Kiełbasy cienkie - 70kg 48) Baleron- 45kg 49) Szynka wiejska - 35kg 50) Parówki typu HAM lub równoważne - 40kg 51) Kiełbasa typu krakowska lub równoważna - 10kg 52) Kiełbasa szynkowa - 20kg 53) Pasztet z drobiu 160 g - 50szt 54) Paprykarz 300 g - 30szt 55) Konserwy rybne 180 g - 50szt 56) Pasztet pieczony - 15kg 57) Baton drobiowy - 20kg 58) Polędwica drobiowa - 45kg 59) Szynka z indyka - 5kg 60) Boczek wędzony - 8kg 61) Kiełbasa typu śląska lub równoważna - 10kg 62) Kurczak - 40kg 4. Ryby przetworzone i konserwowane: 63) Rybne filety - 65kg 64) Płaty solone - śledzie - 25kg 5. Owoce, warzywa i podobne produkty: 65) Mąka ziemniaczana - 8,00kg 66) Dżemy 280 g - 400szt 67) Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki lub równoważny 1000 g - 15szt 68) Ogórek konserwowy 0,9 l - 10szt 69) Mrożonki warzywne 400 g - 20kg 70) Papryka konserwowa 0,9 l - 10szt 71) Syrop wiśnia 440g - 250szt 72) Soki owocowe 1 l - 40szt 73) Kukurydza w puszce 200 g netto - 10,00szt 74) Groszek w puszce 300 g netto - 25szt 75) Drożdże - 1kg 6. Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 76) Olej uniwersalny - 110litr 77) Słonina - 5kg 78) Smalec 200 g - 100szt 79) Margaryna mleczna 200 g - 80szt 7. Produkty mleczarskie: 80) Mleko 2 % opak. 0,9 l - 600litr 81) Ser biały półtłusty - 60kg 82) Serek kremowy typu Danio 140 g - 200szt 83) Jogurt 150 ml - 300szt 84) Ser topiony 20 g - 350szt 85) Ser żółty - 85kg 86) Masło 200 g - 700szt 87) Śmietana 30 % - 40litr 88) Jogurt natural. 400 g typu Włoszczowa lub równoważny - 70szt 89) Maślanka 1 l - 10szt 90) Serek homogenizowany 150 g - 380szt 91) Mleko karton 1 litr, 2 % - 80szt 8. Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: 92) Kasza jęczmienna - 15kg 93) Mąka - 75kg 94) Ryż - 15kg 9. Różne produkty spożywcze: 95) Majonez 0,7 l typu Winiary lub równoważny - 48szt 96) Chleb Baltoński 0,65 kg - 1300szt 97) Bułki zwykłe 0,1 kg - 240szt 98) Chleb razowy 0,4 kg - 100szt 99) Kawa rozpuszczalna 200g typu Thibo(żółta) lub równoważna - 3szt 100) Kawa do ekspresu gastronom typu Tchibo Family lub równoważna - 1kg 101) Żurek 0,5 l - 15szt 102) Makarony różne 0,4 kg - 180szt 103) Makaron typu Łazanka lub rónoważny 0,4 kg - 50szt 104) Cukier - 250kg 105) Herbata granulowana 100 g - 150szt. 106) Herbata ekspresowa 100 szt - 3szt 107) Ziele angielskie 15 g - 10szt. 108) Liść laurowy 7 g - 15szt 109) Sól - 35kg 110) Majeranek 16 g - 10szt. 111) Kakao 200 g - 20szt. 112) Bulion 1l typu WINIARY lub równoważny - 12szt. 113) Bulion drobiowy 12 kostek - 30szt. 114) Musztarda 200 g - 20szt. 115) Przyprawa typu Kucharek 1000 g - 28szt. 116) Przyprawa do gulaszu 20 g - 75szt 117) Pieprz mielony 20 g - 90szt. 118) Ocet 0,5 l - 5szt. 119) Keczup 0,5 l typu Tortex lub równoważny - 50szt. 120) Czekolady 100 g - 40szt. 121) Ciasto drożdżowe - 3kg 122) Paluszki, ciastka - 2kg 123) Płatki kukurydziane 400 g - 35szt 124) Drożdżówka 80 g - 200szt 125) Sos biały borowikowy 30 g - 5szt 126) Sos sałatkowy włoski 6 g - 70szt 127) Koncentrat barszczu czerw. 220 g typu Krakus lub równoważny - 5szt 128) Rodzynki 200 g - 2szt 129) Rolada makowa - 5kg 130) Sos jasny typu WINIARY 30 g lub równoważny - 10szt 131) Żelatyna 20 g - 5szt 132) Przyprawa do bigosu min. 20 g - 5szt 133) Kotlety sojowe 200 g - 5szt 134) Budyń min. 45 g - 110szt 135) Kisiel min. 38 g - 20szt 136) Miód 200 g - 2szt 137) Woda mineralna 1,5 l - 20szt 138) Batoniki (min. 40 g) - 140szt 139) Napoje w kartonie 1 l - 50szt 140) Przyprawa do kurczaka 20 g typu Prymat lub równoważna - 110szt 141) Przyprawa do ziemniaków 20 g typu Prymat lub równoważna - 10szt 142) Sos tatarski 200 ml - 10szt 143) Cynamon 20 g - 5szt 144) Cukier puder - 2kg 145) Barszczyk instant typu Winiary 50 g lub równoważny - 10szt 146) Kwasek cytrynowy 50 g - 5szt 147) Galaretka owocowa min. 75 g - 10szt 148) Kuleczki zbożowe 500 g do mleka - 35szt Zamawiający dopuszcza dostarczenie przedmiotu zamówienia określonego w pozycjach 53 - 55; 66 - 74; 78 - 79; 80; 82 - 84; 86; 88 - 91; 95 - 99; 101 - 103; 105 - 108; 110 - 120; 123 - 128; 130 - 143; 145 - 148; w opakowaniach jednostkowych różniących się od określonych w tabeli o ± 50%. Jednak wycena powinna być dokonana dla ilości podanej przez zamawiającego w formularzu cenowym..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 01.00.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ZAWIERCIA
- Usługa naprawy piły ortopedycznej system 8 SAGITTAL SAW firmy STRYKER
- Dostawa nowej koparko-ładowarki urządzenia podwójnego zastosowania dla Starostwa Powiatowego w Zawierciu
- Przebudowa drogi powiatowej nr 1711S ul. Skalny Widok w miejscowości Hucisko polegająca na wykonaniu chodnika
- "ZAKUP WRAZ ZDOSTAWĄ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW".
więcej: przetargi w Zawierciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Połańcu
- Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych dla jednostek organizacyjnych powiatu płockiego w 2026 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 2 w Piekarach Śląskich na rok 2026
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 25 Kubuś Puchatek w Słupsku
- Dostawa artykułów mlecznych, nabiału, jaj, tłuszczy zwierzęcych dla jednostek organizacyjnych powiatu płockiego w 2026 roku
- Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach.
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.