Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2010-05-19
Potulice: Dostawy s³odyczy (06/2010/GP znak sprawy )
Numer og³oszenia: 136398 - 2010; data zamieszczenia: 19.05.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Zak³adzie Karnym w Potulicach , Al. Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3864168, faks 0-52 3864168.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: nie posiada
- Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: gospodarstwo pomocnicze.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy s³odyczy (06/2010/GP znak sprawy ).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: KRÓTKI OPIS ZE WSKAZANIEM WIELKO¦CI LUB ZAKRESU ZAMÓWIENIA 1.1)Markizy kakaowe Hit Bahlsen 250g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.2)Markizy kakaowe400g-500g, ilo¶æ szacunkowa 2400 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.3)Cha³wa waniliowa 80g-110g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.4)Cha³wa ró¿ne smaki 80g-110g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.5)Cha³wa waniliowa w polewie czekoladowej 50g-70g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.6)Cukierki czekoladowe nadziewane - mieszanka E.Wedel paczkowane 210-240g, ilo¶æ szacunkowa 240 sztuk. CPV: 15842200-4. 1.7)Cukierki czekoladowe nadziewane - mieszanka 210-240g, ilo¶æ szacunkowa 240 sztuk. CPV: 15842200-4. 1.8)Cukierki Nimm2 90g, ilo¶æ szacunkowa 540 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.9)Cukierki Werthers orginal 90g, ilo¶æ szacunkowa 540 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.10)Cukierki Kopiko 120g, ilo¶æ szacunkowa 300 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.11)Landrynki-karmelki twarde miêtowe 80g-110g, ilo¶æ szacunkowa 2400 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.12)Landrynki-karmeli twarde o smaku owocowym 80g-110g, ilo¶æ szacunkowa 2400 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.13)Krówki paczkowane 100g-130g, ilo¶æ szacunkowa 300 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.14)Je¿yki Jutrzenka ró¿ne smaki 140g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.15)Delicje E.Wedel ró¿ne smaki 147g, ilo¶æ szacunkowa 12600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.16)Pieguski E.Wedel ró¿ne smaki 135g, ilo¶æ szacunkowa 540 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.17)Krakuski florianki 230g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.18)Krakuski serduszka 230g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.19)Krakuski ciastka ma¶lane 200g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.20)Krakuski deserowe z cukrem 200g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.21)Krakuski kokosowe 200g, ilo¶æ szacunkowa 720 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.22)Biszkopty 120-150g, ilo¶æ szacunkowa 180 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.23)Biszkopty z galaretk± w polewie czekoladowej ró¿ne smaki 120g-150g, ilo¶æ szacunkowa 3600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.24)Herbatniki Petit Beurry 100g, ilo¶æ szacunkowa 1620 sztuk. CPV: 15821200-1. 1.25)Paluszki solone 80g-110g, ilo¶æ szacunkowa 1800 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.26)Sêkacz kakaowy 30g-35g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.27)Ptasie mleczko waniliowe w polewie czekoladowej E.Wedel 420g, ilo¶æ szacunkowa 480 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.28)Ptasie mleczko waniliowe w polewie czekoladowej 400-450g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.29)Galaretka w czekoladzie ró¿ne smaki Jutrzenka 190g, ilo¶æ szacunkowa 216 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.30)Pierniki Alpejskie E. Wedel 180g ró¿ne smaki, ilo¶æ szacunkowa 780 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.31)Pierniki w czekoladzie 400g-500g, ilo¶æ szacunkowa 600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.32)Toffifee bombonierka 125g.orzech laskowy w karmelu, ilo¶æ szacunkowa 120 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.33)Chipsy Frito Lay ró¿ne smaki 80g-100g, ilo¶æ szacunkowa 1600 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.34)Ciastka zbo¿owe 150g-250g, ilo¶æ szacunkowa 360 sztuk. CPV: 15842300-5. 1.35)Guma do ¿ucia orbit dra¿etki Pepperm 10dra¿ w opakowaniu, ilo¶æ szacunkowa 1800 opakowañ po 10 dra¿. CPV: 15842300-5. 1.36)Guma do ¿ucia orbit dra¿etki Spearmin 10dra¿ w opakowaniu, ilo¶æ szacunkowa 1800 opakowañ po 10 dra¿. CPV: 15842300-5. 1.37)Kakao Puchatek 300g. CPV: 15841000-5, ilo¶æ szacunkowa 360 sztuk. 1.38)Cukierki czekoladowe Malaga -Wawel luz od 2,0-2,5 kg ,ilo¶æ szacunkowa 25 kg CPV: 15842000-2 1.39)Cukierki czekoladowe Tiki-Taki -Wawel luz od 2,0-2,5 kg ,ilo¶æ szacunkowa 25 kg CPV:15842000-2 1.40)Cukierki czekoladowe Kasztanki -Wawel luz od 2,0-2,5 kg,ilo¶æ szacunkowa 25 kg CPV:15842000-2 1.41)Paluszki serowo-cebulowe 70g-90g,ilo¶æ szacunkowa 500 sztuk,CPV:15842300-5 1.42)Lizaki serduszka ,ilo¶æ szacunkowa 1200 sztuk,CPV 15842300-5 1.43)Lizaki Chupa-Chups ,ilo¶æ szacunkowa 1000 sztuk,CPV 15842300-5 1.44) Dra¿e kokosowe,paczkowane opakowanie o wadze od 70-90 g ilo¶æ szacunkowa 500 sztuk,CPV: 15842300-5. 1.45) Dra¿e kakaowe paczkowane opakowanie o wadze od 70-90 g ilo¶æ szacunkowa 500 sztuk,CPV: 15842300-5. 1.46) Dra¿e ¶mietankowe paczkowane opakowanie o wadze od 70-90 g ilo¶æ szacunkowa 500 sztuk,CPV: 15842300-5. 1.47) Kamyki orzechowe - kruche orzeszki arachidowe oblane kolorowym lukrem,paczkowane opakowanie o wadze 90-100 g ,ilo¶æ szacunkowa 500 sztuk CPV:15842400-6 1.48) BOMBONIERKA Ferrero Raffaello- opakowanie o wadze 150 g ,ilo¶æ szacunkowa 100 sztuk CPV: 15842300-5. 1.Zamawiaj±cy informuje, ¿e ilo¶ci szacunkowe artyku³ów mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilo¶æ poszczególnych artyku³ów bêdzie wynika³a z faktycznych potrzeb zamawiaj±cego w okresie obowi±zywania umowy. 2.Oferowane artyku³y maj± byæ w zamkniêtych i nieuszkodzonych opakowaniach. 3.Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ dostaw artyku³ów w opakowaniu o wiêkszej gramaturze/ ilo¶ci sztuk (tzw. promocja) ni¿ okre¶lone w rozdziale III siwz (dotyczy okresu realizacji zamówienia na podstawie umowy). 4.Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert równowa¿nych, tzn. artyku³ów o innych nazwach handlowych ni¿ okre¶lone w niniejszej siwz, pod warunkiem, ¿e bêd± posiada³y parametry, w szczególno¶ci dotycz±ce smaku i aromatu nie gorsze ni¿ artyku³y opisane i wymienione przez zamawiaj±cego. Na wykonawcy ci±¿y udowodnienie, ¿e równowa¿ny artyku³ nie jest gorszy od okre¶lonego przez zamawiaj±cego. W przypadku oferowania artyku³ów równowa¿nych wykonawca do oferty za³±cza wype³niony za³±cznik nr 2 do siwz, tj. formularz dotycz±cy porównania parametrów artyku³ów. 5.Termin wa¿no¶ci dostarczanych artyku³ów, minimum 6 miesiêcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artyku³ów z krótszym terminem wa¿no¶ci mo¿e zostaæ realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiaj±cego. 6.Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin p³atno¶ci. 1)Wykonawca dostarczaæ bêdzie artyku³y do magazynu Zamawiaj±cego zlokalizowanego na terenie Zak³adu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1. 2)Wykonawca dostarczaæ bêdzie artyku³y w³asnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegaj±cy utracie walorów smakowych i od¿ywczych. 3)Opakowania musz± posiadaæ nadrukowany kod kreskowy oraz nadrukowan± informacjê o nazwie ¶rodka spo¿ywczego (sk³ad), nazwie i adresie producenta, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz gramaturze, lub ilo¶ci j.m. (np. sztuk) w opakowaniu. 4)Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 8:00 - 12:00. 5)Termin p³atno¶ci 30 dni, forma p³atno¶ci przelew. II.1.4) WSPÓLNY S£OWNIK ZAMÓWIEÑ (CPV) 15.84.22.20-0, 15.84.21.00-3, 15.84.23.00-5, 15.84.22.00-4, 15.82.12.00-1, 15.84.10.00-5,15842000-2 II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: NIE. II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej NIE II. 1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: NIE II.3) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA Data zakoñczenia 31/12/2010.
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.22.20-0, 15.84.21.00-3, 15.84.23.00-5, 15.84.22.00-4, 15.82.12.00-1, 15.84.10.00-5, 15.84.20.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci ,je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania 1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 3 do siwz).
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku 1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 3 do siwz).
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
III.3.3) Potencja³ techniczny Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku 1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 3 do siwz).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku 1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 3 do siwz).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku 1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 3 do siwz).
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian § 4. 1. Strony ustalaj±, ¿e tre¶æ umowy mo¿e ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, poz. 1058, Nr 220, poz. 1420 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2009 r. Nr 19, poz. 101, Nr 65, poz. 545 i Nr 91, poz. 742, Nr 157, poz. 1241, Nr 206, poz. 1591, Nr 223, poz. 1778). 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy mog± dotyczyæ w szczególno¶ci: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentuj±cych strony, a tak¿e osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artyku³ów wymienionych w za³±czniku nr 1 do umowy, o kwotê nie wiêksz± ni¿ wynikaj±c± ze wska¼nika cen towarów i us³ug konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego w Monitorze Polskim. Wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych liczony jest miesiêcznie od terminu obowi±zywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w za³±czniku nr 1 do umowy; 4) ka¿dej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiaj±cego, lub zmiany której nie mo¿na by³o przewidzieæ na etapie prowadzonego postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego; 5) terminu zakoñczenia (przed³u¿enia) obowi±zywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrze¿eniem § 3 pkt 3. 3. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. Strona wnioskuj±ca o zmianê postanowieñ niniejszej umowy niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drug± stronê, uzasadniaj±c zmianê okoliczno¶ciami faktycznymi i prawnymi oraz przedk³ada propozycjê aneksu do umowy. 5. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ okresowych dostaw artyku³ów po cenie ni¿szej ni¿ okre¶lonej w za³±czniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6. Wykonawca nie podwy¿sza cen artyku³ów wymienionych w za³±czniku nr 1 do umowy, w okresie 3 miesiêcy od dnia obowi±zywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1. 7. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2 nie mo¿e nastêpowaæ czê¶ciej ni¿ raz na kwarta³.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy ZK w Potulicach, ul.Aleja Parkowa 1 ,89-120 Potulice.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 26.05.2010 godzina 11:00, miejsce: sekretariat ZK w Potulicach, ul.Aleja Parkowa 1 ,89-120 Potulice.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Specjalnego O¶rodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Sokó³ce, w okresie od dnia 7 stycznia 2026 r. do dnia 31 grudnia 2026 r.
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- "Sukcesywne dostawy ¿ywno¶ci wraz z transportem na potrzeby ¯³obka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach" -z podzia³em na czê¶ci: CZÊ¦Æ nr VI: Ró¿ne produkty spo¿ywcze.
- dostarczenie grzybów jadalnych, sosów i zup: przetworów sojowych; pieczywa; wyrobów pó³cukierniczych i cukierniczych; produktów mro¿onych; czekolad i batonów; deserów; przypraw przetworzonych i przypraw naturalnych; kawy, kakao i herbaty do jednostek wojs
- GRZYBY JADALNE.
wiêcej: Herbatniki s³odkie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





