eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WałczPrzygotowanie posiłków oraz żywienie uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego, nr sprawy 1/2007



Ogłoszenie z dnia 2007-08-05

Wałcz: Przygotowanie posiłków oraz żywienie uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego, nr sprawy 1/2007
Numer ogłoszenia: 134716 - 2007; data zamieszczenia: 05.08.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 1 w Wałczu, ul. Kilińszczaków 59, 78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2500694, fax 067 2500696.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ateny.zwa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie posiłków oraz żywienie uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego, nr sprawy 1/2007.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowywanie posiłków w stołówce internatowej Zespołu Szkół nr 1 ul. Chłodna 32, 78-600 Wałcz, dla młodzieży szkolnej czynnie uprawiającej sport wyczynowy. Liczba uczniów na żywieniu może ulegać zmianie z uwagi na wyprowiantowania związane z wyjazdami uczniów do domu, zawodami, obozami, feriami szkolnymi itp. Średni stan żywionych: 40 osób dziennie.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 01.09.2007.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: I O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej i przewidzianej zamówieniem działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; (przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapisów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej), 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w tym względzie: a) Wykonawca musi dysponować minimum trzema pracownikami, pracownicy muszą posiadać wykształcenie gastronomiczne, jedna osoba średnie gastronomiczne oraz ekonomiczne. Wszyscy muszą posiadać ważne badania dopuszczające do pracy na kuchni.- wykaz pracowników należy dołączyć do oferty wraz z dokumentami potwierdzającymi wykształcenie. b) wykonał, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie minimum jedną usługę żywienia młodzieży szkolnej czynnie uprawiającej sport wyczynowy w okresie jednego roku szkolnego na kwotę nie mniejszą niż 150.000,00 zł brutto. 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, w tym względzie: a) posiadają zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż 50.000,00 zł brutto, b) przedstawią w dniu podpisania umowy polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę na wartość 150.000,00 zł lub wyższą. c) posiadają sprzęt gastronomiczny i stołowo kuchenny lub środki na jego zakup oraz montaż w obiekcie stołówkowo kuchennym Zamawiającego. (wykaz niezbędnego, wymaganego do realizacji zamówienia sprzętu w załączniku). 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków określonych w rozdziale VIII Zamawiający żąda złożenia do oferty niżej wymienionych oświadczeń i dokumentów : I Oświadczeń: 1 o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy - załącznik nr 2, 2 oświadczenie o przedłożeniu w dniu podpisania umowy polisy ubezpieczeniowej - załącznik nr 7. II. dokumentów: 1. w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, Zamawiający żąda: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek cywilnych, zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione w okresie wskazanym wyżej, dla każdego wspólnika, b) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego dotyczącej podmiotu zbiorowego, zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a) aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) wykazu potwierdzającego, że w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - wykonał minimum jedną usługę żywienia młodzieży szkolnej czynnie uprawiającej sport wyczynowy w okresie jednego roku szkolnego na kwotę nie mniejszą niż 150.000,00 zł brutto - załącznik nr 3. Wykonawca podaje wartość dostaw ich przedmiot, datę wykonania i odbiorców: b) wykazu potwierdzającego (np. referencje), że dostawy wymienione wyżej zostały wykonane należycie. Referencje powinny zawierać: przedmiot umowy, termin realizacji umowy, wartość podpisanej umowy, nazwa odbiorcy, informacja o należytym wykonaniu umowy, c) wykaz pracowników przewidzianych do realizacji zamówienia - załącznik nr 4, pracownicy muszą posiadać wykształcenie gastronomiczne, jedna osoba średnie gastronomiczne oraz ekonomiczne. Wszyscy muszą posiadać ważne badania dopuszczające do pracy na kuchni.- wykaz pracowników należy dołączyć do oferty wraz z dokumentami potwierdzającymi wykształcenie oraz ważne badania lekarskie.. 3. W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, zamawiający żąda: a) informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek bankowy potwierdzającej zdolność kredytową wykonawcy w wysokości nie mniejszej niż 50.000,00 zł brutto, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. b) wykaz posiadanego sprzętu gastronomicznego i stołowo kuchennego lub środki na jego zakup oraz montaż w obiekcie stołówkowo kuchennym Zamawiającego. (wykaz niezbędnego, wymaganego do realizacji zamówienia sprzętu w załączniku nr 5). 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów: 1) o których mowa w ust. II pkt 1 lit. a, c, d składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; b) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; c) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 2) o których mowa w ust. II pkt 1 lit. b - składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy 5. Dokumenty, o których mowa w ust. II pkt 4 ppkt 1 lit. a i b oraz pkt 4 ppkt 2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument o którym, mowa w ust. II pkt 4 pkt 1 lit. c powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. II pkt 5, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 7. Każda z firm wspólnie składających ofertę (dotyczy również spółek cywilnych), z których każdy ze wspólników traktowany jest jako oddzielny przedsiębiorca - firma) złoży oddzielnie dla każdej z nich: oświadczenia i dokumenty wymienione w Rozdziale IX ust. II pkt 1 lit. a - d, oraz oświadczenie z art. 22 ust. 1 pkt 4 (o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania) a ponadto przynajmniej jedna z firm wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winna jest przedstawić dokumenty wymienione w Rozdziale IX ust. I pkt 1 (z wyłączeniem oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu, które składa każda z firm wspólnie składających ofertę), 2, oraz ust. II pkt 2 lit. a, b,c ust. II pkt 3 lit a,b. Ponadto Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązani są przedłożyć: - pełnomocnictwo, do reprezentowania Wykonawców składających ofertę wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (w pełnomocnictwie należy skonkretyzować postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, z podaniem numeru sprawy i przedmiotu zamówienia i skonkretyzować zakres umocowania), - wykaz podmiotów (partnerów) zawierających umowę konsorcjum, - oświadczenie wykonawców o solidarnej odpowiedzialności za niewykonanie bądź nienależyte wykonanie umowy oraz za wszelkie wynikłe z tego szkody, - umowę konsorcjum - przed zawarciem umowy III. Nadto Wykonawcy składają: 1. Umocowanie do działania w cudzym imieniu (pełnomocnictwo) - jeżeli Wykonawca upoważnił osoby trzecie do reprezentowania go w postępowaniu. W pełnomocnictwie należy skonkretyzować postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, z podaniem numeru sprawy i przedmiotu zamówienia i skonkretyzować zakres umocowania. 2. Wykaz części zamówienia, której realizację Wykonawca powierzy podwykonawcom - zał. Nr 6 (jeżeli Wykonawca wykona zamówienie bez udziału podwykonawców załącznik należy przekreślić), Wykonawca nie może powierzyć Podwykonawcy przegotowania posiłków. Posiłki mają być przygotowywane w obiektach kuchni internatowej Zespołu Szkół nr 1 przy udziale pracowników Wykonawcy. 3. Oświadczenie ( dotyczy spółek z o.o.), że oferent do dnia podpisania umowy przedłoży Zamawiającemu dokument (umowa spółki bądź uchwała zgromadzenia wspólników), że jest uprawniony do zaciągania zobowiązań w imieniu spółki o wartości dwukrotnie przewyższającej wysokość kapitału zakładowego - zał. Nr 8. (jeżeli Wykonawca nie prowadzi działalności w formie spółki z o.o. załącznik należy przekreślić),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ateny.zwa.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 1 ul. Kilińszczaków 59 78-600 Wałcz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.08.2007 godzina 08:30, miejsce: Zespół Szkół nr 1 ul. Kilińszczaków 59 78-600 Wałcz sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.