To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-09-01
Uniejów: sukcesywna sprzedaż i dostawa
ryb i owoców morza
dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów
z podziałem na dwa zadania
Numer ogłoszenia: 129103 - 2015; data zamieszczenia: 01.09.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 99269 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie, ul. Polna 37, 99-210 Uniejów, woj. łódzkie, tel. 0-63 2888071, faks 0-63 2888071.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów z podziałem na dwa zadania.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: III. 2.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów PGK Termy Uniejów, z podziałem na dwa zadania: Zadanie 1: sukcesywna sprzedaż i dostawa mrożonych ryb słodkowodnych i morskich oraz owoców morza Zadanie 2: sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb słodkowodnych i morskich świeżych, wędzonych i marynowanych III. 3.Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu Zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy ujęty dla zadania 1 jako załącznik Nr 2.1 do niniejszej SIWZ oraz dla zadania 2 jako załącznik Nr 2.2. III. 4.Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilościowego przedmiotu umowy, w stosunku do ilości wskazanych w formularzach asortymentowo-cenowych. III. 5.Opis symboli i oznaczeń użytych w formularzach asortymentowo-cenowych: Trym C - Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości; Trym D - Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon; IQF - indywidualnie, szokowo mrożone, glazurowane SHP - układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach VACUM - hermetyczne pakowanie produktu z jednoczesnym odsysaniem powietrza z opakowania. Następnie opakowanie jest zamykane poprzez zgrzewanie folii. STYROBOX - styropianowy pojemnik z lodem przeznaczony do transportowania świeżych ryb III. 6.Zamawiający informuje, że ewentualnie wskazane w SIWZ i jej załącznikach (w tym w formularzu asortymentowo-cenowym) typy i symbole, nazwy własne produktów, pochodzenie itd. Mogące wskazywać na konkretnych ich producentów i/lub dystrybutorów mają charakter przykładowy. Zostały one bowiem określone jedynie w celu sprecyzowania parametrów i wymogów techniczno-użytkowych przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza składanie ofert materiałowo i technologicznie równoważnych tj. takich, w których Wykonawcy mogą zaproponować realizację przedmiotu zamówienia za pomocą materiałów i technologii o parametrach nie gorszych od podanych przez Zamawiającego. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. W związku z powyższym, w przypadku zaoferowania produktów równoważnych do określonych w dokumentacji postępowania, Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty szczegółowy opis oferowanych produktów wskazując, że zaproponowane rozwiązania są równoważne pod względem jakościowym i funkcjonalnym. Nie wykazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja dostarczenia produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej. III. 7.Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. III. 8.Maksymalna sumaryczna wartość zakupów ryb i owoców morza w okresie obowiązywania umowy nie może przekroczyć wyrażonej w złotych równowartości 207.000 euro netto, stosownie do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2013 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. z 2013, poz. 1735). Do przeliczenia na euro stosuje się aktualny średni kurs złotego w stosunku do euro stanowiący podstawę przeliczania wartości zamówień publicznych określany w rozporządzeniu przez Prezesa Rady Ministrów. III. 9.Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz obowiązujących przepisach prawa i być zgodne z systemem HACCP. III. 10.Oferowane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym: a.Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j.: Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.); b.Ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015r. Nr 678, poz. ) III. 11.Oferowane produkty winny być dostarczane w czytelnie oznakowanych opakowaniach, w sposób umożliwiający ich identyfikację wraz z numerem partii, opisem produktu i terminem ważności; III. 12.Wymagane jest dostarczanie do Zamawiającego wyłącznie produktów wyselekcjonowanych, o zweryfikowanym pochodzeniu towarów i surowców, w celu zachowania wysokiej jakości usług świadczonych w obiektach Zamawiającego oraz gwarancji bezpieczeństwa zdrowotnego konsumentów i satysfakcji gości PGK Termy Uniejów. III. 13.Minimalny wymagany termin przydatności do spożycia dla oferowanych produktów wynosi: Zadanie 1: dla produktów mrożonych minimum 11 miesięcy przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego Zadanie 2: dla produktów świeżych i wędzonych minimum 5 dni przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego, dla produktów marynowanych minimum 25 dni od daty dostawy III. 14.Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania oraz wniesienia dostarczonych produktów do poszczególnych magazynów w obiektach PGK Termy Uniejów, tj.: Lp. Nazwa punktu Adres 1. Zagroda Młynarska ul. abp Jakuba Świnki 1 2. Namiot Arenka ul. Zamkowa parking 3. Restauracja Termalna ul. Zamkowa 5 III. 15.Wykonawca zobowiązany jest dysponować decyzją (lub innym dokumentem równoważnym) wydaną przez właściwy organ dopuszczającą środek transportu do dostaw przedmiotu zamówienia (zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. V.1.A3 oraz VI.1.A niniejszej specyfikacji). W przypadku awarii środka transportu Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zastępczego środka transportu, posiadającego decyzję/dokument równorzędny załączonemu w ofercie, świadczący o dopuszczeniu do przewodu przedmiotu zamówienia. III. 16.Zapotrzebowanie dostawy na konkretne produkty przesyłane będzie w poniedziałki i czwartki oraz w sezonie letnim, w przypadku wyczerpania stanów magazynowych Zamawiającego dodatkowo w piątek - z każdego obiektu Zamawiającego osobno (dostawy łącznie). III. 17.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować każdorazowo dostawę w terminie 24 godzin od otrzymania informacji o zapotrzebowaniu, przy czym jeśli 24 godziny upływają w niedzielę nie może to być powodem opóźnienia w realizacji dostawy - po stronie Wykonawcy pozostaje sporządzenie takiego harmonogramu dostaw aby umożliwić Zamawiającemu sprawne funkcjonowanie obiektów, stanowiących bazę turystyczną funkcjonującą również w dni wolne i święta, III. 18.Dostawy odbywają się transportem określonym w dalszej części SIWZ, na koszt i ryzyko Wykonawcy. III. 19.Dla określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez WSSE lub WIJHARS (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów oraz transportu towaru. III. 20.Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia na każde żądanie Zamawiającego świadectwa jakości handlowej oferowanego produktu, wydanego przez uprawniony podmiot do kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w rozumieniu ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.2015.678 j.t.), tj. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS), wystawionego po dacie zgłoszonego żądania (wzór stanowi załącznik do Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej Dz.U.2002.230.1932). Wykonawca przedłoży świadectwo, o którym mowa wyżej z własnej inicjatywy niezwłocznie w każdym przypadku zmiany producenta oferowanego asortymentu..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00 - Ryby 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne 15.21.11.00 - Świeże filety rybne 15.25.00.00 - Owoce morza 15.23.00.00 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: sukcesywna sprzedaż i dostawa mrożonych ryb słodkowodnych i morskich oraz owoców morza
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.07.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- OSMAN Łukasz Strzelecki, Legionowo-Łajski, ul. Sikorskiego 5, Legionowo, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 176818,63 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 183074,81
Oferta z najniższą ceną: 183074,81 / Oferta z najwyższą ceną: 183074,81
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb słodkowodnych i morskich świeżych, wędzonych i marynowanych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.07.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- OSMAN Łukasz Strzelecki, Legionowo-Łajski, ul. Sikorskiego 5, Legionowo, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 169006,65 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 172554,46
Oferta z najniższą ceną: 172554,46 / Oferta z najwyższą ceną: 172554,46
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mrożonek i ryb na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy-Zdroju
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- Sukcesywna dostawa ryb i przetworów rybnych oraz mrożonek owocowo - warzywnych i mącznych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 17 w Olsztynie
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2025/2026 - od stycznia do czerwca 2026r.
więcej: Ryby »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





