Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-05-09
Gdańsk: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych przez okres 1 roku
Do PODR Oddział w Starym Polu
Numer ogłoszenia: 126228 - 2010; data zamieszczenia: 09.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego , ul. Trakt św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3263947, 3263900, faks 058 3263930, 3090945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.podr.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych przez okres 1 roku Do PODR Oddział w Starym Polu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział w Starym Polu przez okres 1 roku od dnia podpisania umowy . Zadanie zostało podzielone na 9 części: część 1, nabiał, 20 pozycji; część 2, warzywa, owoce, napoje, 76 pozycji; część 3, art. spożywcze różne, 79 pozycji; część 4, mięso i wyroby, 45 pozycji; część 5, pieczywo i ciasta, 13 pozycji; część 6, ryby i przetwory, 10 pozycji; część 7, mrożonki, 9 pozycji; część 8, piwo i wino, 14 pozycji; część 9, surówki, 4 pozycje. Szczegółowy zakres zamówienia dla poszczególnych częściach przedstawiono w załącznikach nr 2. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 do SIWZ. 3.4 Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. Każda część będzie oceniana osobno. 3.5 Wykonawca będzie dostarczał na swój koszt sukcesywnie zamawiane produkty do kuchni PODR oddział w Starym Polu, ul Marynarki Wojennej 21. Wykonawca wniesie dostarczone produkty do wskazanych pomieszczeń. 3.6 Artykuły spożywcze powinny być najlepszej jakości, świeże oraz muszą spełniać wymagania jakościowe oraz normy stawiane artykułom spożywczym, posiadać odpowiednie terminy przydatności do spożycia. Produkty muszą być dostarczane środkami transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia artykułów spożywczych w przypadku nie spełnienia powyższych warunków, na koszt i ryzyko Wykonawcy. Produkty będą zamawiane telefonicznie lub faksem. Ceny poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych wymienione przez oferenta będą dostosowywane do aktualnych cen rynkowych, zaś wysokość zaproponowanego upustu pozostanie na stałym poziomie przez cały okres obowiązywania umowy..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 10% wartości zamówienia podstawowego w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia podstawowego dla każdej części.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.32.00.00-7, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.81.00.00-9, 15.83.00.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.96.10.00-2, 15.98.10.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.podr.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego Oddział w Starym Polu, 82-220 Stare Pole, ul. Marynarki Wojennej 21, w sekretariacie..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Oferty muszą być złożone w siedzibie Oddziału Zamawiającego w Starym Polu przy ul. Marynarki wojennej 21, w sekretariacie,. Godziny pracy sekretariatu: od poniedziałku do piątku od 7:00 do 15:00..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 20 pozycji w tym min:Masło 200g szt. 1500,00 Mleko- 2% 1l szt. 1500,00 Śmietanka jednorazowa do kawy 10g Op 800,00 Śmietana 18% 500 ml szt. 250,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa, owoce, napoje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 76 pozycji w tym min: Pietruszka kg kg 100,0 Marchew kg kg 200,0 Groch łuskany kg 200,0 Pomidory kg kg 500,0.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: art. spożywcze różne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 79 pozycji w tym min: Olej do smażenia - 3 l Szt 20,0 Kasza wiejska 500g (w saszetkach) Szt 40,0 Cukier 1 kg kg 250,0 Sól kg kg 100,0.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso i wyroby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część zawiera 45 pozycji w tym min: Wieprzowe-Karkówka b/k kg 500 Wieprzowe-Łopatka b/k kg 300 Wieprzowe-Schab kg 700 Wieprzowe-Boczek świeży kg 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pieczywo i ciasta.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 13 pozycji w tym min: Chleb zwykły 0,5 kg krojony szt. 3800 Chleb MIX 0,5 kg krojony szt. 250 Bułki 0,10 kg szt. 2200 Pączki 0, 10 kg kg 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ryby i przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 10 pozycji w tym min: Płat śledziowy 4 kg Op 20,0 Matias ex 3,30 kg Op 20,0 Sałatka krabowa 3 kg Op 20,0 Filet ryba mrożona PANGA kg 420,0.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część zawiera 9 pozycji w tym min: Mieszanki warzywne 450 g cztero składnikowa szt. 400,0 Włoszczyzna paski 450 g szt. 200,0 Paszteciki z kap. I grzybami kg 200,0.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: piwo i wino.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 14 pozycji w tym mun: Żywiec butelka 0,5l szt. 500,00 Warka jasne butelka 0,5l szt. 400,00 Warka strąg butelka 0,5l szt. 100,00 Żubr puszka 0,5 l szt. 1000,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.96.10.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: surówki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część zawiera 4 pozycje:Surówka porowa z koperkiem wiaderka 3 kg kg 45,00 Surówka selerowa z rodzynkami (wiaderko 3kg) kg 30,00 Surówka z białej kapusty w sosie vinegret (wiaderka 3 kg) kg 45,00 Surówka z marchwi (wiaderka 3 kg) kg 45,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Zaprojektowanie i montaż centrali wentylacyjnej wraz z zewnętrzną pompą ciepła (Rektorat)
- Remont instalacji elektrycznych w pomieszczeniach nr 309, 319 oraz 365 w Budynku Głównym Politechniki Gdańskiej użytkowanej przez Wydział Architektury
- Remont wybranych pomieszczeń nr 427 i nr 429 w budynku A Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdańskiej.
- Rozbudowa cmentarza komunalnego Cmentarz Centralny "Srebrzysko" w formule "zaprojektuj i wybuduj" - wykonanie dokumentacji projektowej dla całego zamierzenia budowlanego i realizacja robót Etapu I
- Rewaloryzacja Parku Siennickiego - remont i przebudowa nawierzchni chodnika w ramach zadania Budżetu Obywatelskiego 2023 w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej "Ostoja" w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa żywności do stołówki internatu przy Zespole Szkół im . Wincentego Witosa w Zarzeczu - II połowa 2024 r. - postępowanie powtórzone
- DOSTAWA PRZETWORÓW, PRZYPRAW I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 34 w Białymstoku
- Dostawa żywności dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Ostrołęce
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.