eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczytno › Dostawy artykułów spożywczych, warzyw mrożonych oraz ryb dla Aresztu Śledczego w Szczytnie w okresie od 01.06.2011 do 31.122011 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-04-26

Szczytno: Dostawy artykułów spożywczych, warzyw mrożonych oraz ryb dla Aresztu Śledczego w Szczytnie w okresie od 01.06.2011 do 31.122011 roku.
Numer ogłoszenia: 123475 - 2011; data zamieszczenia: 26.04.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Sienkiewicza 10, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6243203, faks 089 6243616.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych, warzyw mrożonych oraz ryb dla Aresztu Śledczego w Szczytnie w okresie od 01.06.2011 do 31.122011 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I Art. Spożywcze Nazwa artykułu J.m Ilość Wielkość opakowań Cpv Barszcz biały Kg 20 Max 5kg 15891000-0 Bulion jarzynowy/rosół jarzynowy Kg 270 Max 2kg 15891000-0 Cukier Kg 1300 Max 5 kg 15831000-2 Czosnek mielony Kg 10 Max 100 g 15870000-7 Dżem wiśniowy Kg 200 Max 500g 15332294-1 Fasola biała Kg 250 Max 5 kg 03221210-1 Groch łuskany Kg 130 Max 1 kg 03221220-4 Groszek konserwowy, zielony w puszkach Kg 80 Max 1 kg 15331460-0 Kasza jęczmienna Kg 300 Max 5 kg 15613000-8 Kawa zbożowa Kg 270 Max 1 kg 15613300-1 Ketchup Kg 70 Max 1 kg 15871230-5 Koncentrat pomidorowy 20% Kg 200 Max 1 kg 15331427-6 Konserwa mięsna Kg 300 Max 500 g 15131000-5 Koper Kg 25 Max 100 g 15870000-7 Kotlet schabowy sojowy Kg 30 Max 2 kg 15800000-6 Liść laurowy Kg 15 Max 100 g 15870000-7 Majeranek Kg 15 Max 100 g 15870000-7 Majonez Kg 100 Max 1 kg 15871274-5 Makaron krajanka Kg 200 Max 2 kg 15851100-9 Makaron świderki Kg 350 Max 2 kg 15851100-9 Marmolada Kg 400 Max 10 kg 15332230-5 Masło roślinne Kg 2200 Max 250 g 15412200-1 Mąka pszenna Kg 400 Max 1 kg 15612100-2 Mąka ziemniaczana Kg 110 Max 1 kg 15600000-4 Musztarda Kg 70 Max 1 kg 15871250-1 Ocet L 30 Max 1 L 15871110-8 Olej uniwersalny L 250 Max 3 L 15411100-3 Papryka w proszku Kg 20 Max 100 g Paprykarz szczeciński Kg 250 Max 500 g 15243000-3 Pasztet drobiowy Kg 200 Max 500 g 15331460-0 Pasztet mazowiecki Kg 150 Max 500g 15131000-5 Pieprz czarny Kg 20 Max 500 g 15131000-5 Pieprz ziołowy Kg 25 Max 100 g 15872100-2 Płaty śledziowe w zalewie matias Kg 80 Max 100 g 15872100-2 Przyprawa do zup Kg 260 Max 1 kg 15241200-1 Ryż Kg 300 Max 300g 15131000-5 Sól Kg 250 Max 1 kg 15614100-6 Szczaw konserwowy Kg 50 Max 1 kg 15872400-5 Woda mineralna niegazowana 1.5 litra L 600 Max 1 kg 15331400-1 Zupa bieszczadzka Kg 30 Max 0.5 L 15981000-8 Zupa grzybowa Kg 30 Max 5kg 15891000-0 Zupa ogonowa Kg 30 Max 5kg 15891000-0 Zupa pieczarkowa Kg 25 Max 5 kg 15891000-0 Zupa żurek Kg 40 Max 5 kg 15891000-0 Kukurydza konserwowa Kg 70 Max 5 kg 15891000-0 Mleko w proszku Kg 200 Max 10 kg 15511700-0 Miód sztuczny Kg 30 Max 1 kg 15831600-0 Szprot w pomidorach Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 Sałatka z makreli Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 Pasta z makreli Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 Grupa II Warzywa mrożone Nazwa artykułu J.m. Ilość Wielkość opakowań Cpv Marchew kostka Kg 350 Max 5kg 15331170-9 Mieszanka warz.7skład. Kg 300 Max 5 kg 15331170-9 Mieszanka warz. 3 skład. Kg 250 Max 5 kg 15331170-9 Papryka 3 kolory Kg 300 Max 5kg 15331170-9 Groszek z marchewką Kg 250 Max 5kg 15331170-9 Fasolka szparagowa Kg 200 Max 5kg 15331170-9 Marchew inny kształt. Kg 200 Max 5kg 15331170-9 Grupa III Ryby Mrożone-kostka Nazwa artykułu J.m. Ilość Wielkość opakowań Cpv Kostka rybna (mielona) panierowana Kg 250 Max 10kg 15229000-9 Kostka rybna (filet) niepanierowana Kg 300 Max 10kg 15229000-9 Farsz rybny Kg 100 Max 10 kg 15229000-9.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.83.10.00-2, 15.33.22.94-1, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 15.61.30.00-1, 15.61.30.00-8, 15.33.11.70-9, 15.22.90.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 7.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku w niniejszym postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów i oświadczeń załączonych do oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku w niniejszym postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów i oświadczeń załączonych do oferty.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku w niniejszym postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów i oświadczeń załączonych do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku w niniejszym postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów i oświadczeń załączonych do oferty.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku w niniejszym postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów i oświadczeń załączonych do oferty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, stanowiący załacznik nr 1 do siwz; 2. Formularz ofertowy; 3. Formularz cenowy; 4. Wykaz osób do kontaktu.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Szczytnie ul. Sienkiewicza 10 12-100 Szczytno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.05.2011 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Szczytnie ul. Sienkiewicza 10 12-100 Szczytno Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Art. Spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I Art. Spożywcze Nazwa artykułu J.m Ilość Wielkość opakowań Cpv Barszcz biały Kg 20 Max 5kg 15891000-0 Bulion jarzynowy/rosół jarzynowy Kg 270 Max 2kg 15891000-0 Cukier Kg 1300 Max 5 kg 15831000-2 Czosnek mielony Kg 10 Max 100 g 15870000-7 Dżem wiśniowy Kg 200 Max 500g 15332294-1 Fasola biała Kg 250 Max 5 kg 03221210-1 Groch łuskany Kg 130 Max 1 kg 03221220-4 Groszek konserwowy, zielony w puszkach Kg 80 Max 1 kg 15331460-0 Kasza jęczmienna Kg 300 Max 5 kg 15613000-8 Kawa zbożowa Kg 270 Max 1 kg 15613300-1 Ketchup Kg 70 Max 1 kg 15871230-5 Koncentrat pomidorowy 20% Kg 200 Max 1 kg 15331427-6 Konserwa mięsna Kg 300 Max 500 g 15131000-5 Koper Kg 25 Max 100 g 15870000-7 Kotlet schabowy sojowy Kg 30 Max 2 kg 15800000-6 Liść laurowy Kg 15 Max 100 g 15870000-7 Majeranek Kg 15 Max 100 g 15870000-7 Majonez Kg 100 Max 1 kg 15871274-5 Makaron krajanka Kg 200 Max 2 kg 15851100-9 Makaron świderki Kg 350 Max 2 kg 15851100-9 Marmolada Kg 400 Max 10 kg 15332230-5 Masło roślinne Kg 2200 Max 250 g 15412200-1 Mąka pszenna Kg 400 Max 1 kg 15612100-2 Mąka ziemniaczana Kg 110 Max 1 kg 15600000-4 Musztarda Kg 70 Max 1 kg 15871250-1 Ocet L 30 Max 1 L 15871110-8 Olej uniwersalny L 250 Max 3 L 15411100-3 Papryka w proszku Kg 20 Max 100 g Paprykarz szczeciński Kg 250 Max 500 g 15243000-3 Pasztet drobiowy Kg 200 Max 500 g 15331460-0 Pasztet mazowiecki Kg 150 Max 500g 15131000-5 Pieprz czarny Kg 20 Max 500 g 15131000-5 Pieprz ziołowy Kg 25 Max 100 g 15872100-2 Płaty śledziowe w zalewie matias Kg 80 Max 100 g 15872100-2 Przyprawa do zup Kg 260 Max 1 kg 15241200-1 Ryż Kg 300 Max 300g 15131000-5 Sól Kg 250 Max 1 kg 15614100-6 Szczaw konserwowy Kg 50 Max 1 kg 15872400-5 Woda mineralna niegazowana 1.5 litra L 600 Max 1 kg 15331400-1 Zupa bieszczadzka Kg 30 Max 0.5 L 15981000-8 Zupa grzybowa Kg 30 Max 5kg 15891000-0 Zupa ogonowa Kg 30 Max 5kg 15891000-0 Zupa pieczarkowa Kg 25 Max 5 kg 15891000-0 Zupa żurek Kg 40 Max 5 kg 15891000-0 Kukurydza konserwowa Kg 70 Max 5 kg 15891000-0 Mleko w proszku Kg 200 Max 10 kg 15511700-0 Miód sztuczny Kg 30 Max 1 kg 15831600-0 Szprot w pomidorach Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 Sałatka z makreli Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 Pasta z makreli Kg 50 Max 1 kg 15243000-3 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.83.10.00-2, 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa II Warzywa mrożone Nazwa artykułu J.m. Ilość Wielkość opakowań Cpv Marchew kostka Kg 350 Max 5kg 15331170-9 Mieszanka warz.7skład. Kg 300 Max 5 kg 15331170-9 Mieszanka warz. 3 skład. Kg 250 Max 5 kg 15331170-9 Papryka 3 kolory Kg 300 Max 5kg 15331170-9 Groszek z marchewką Kg 250 Max 5kg 15331170-9 Fasolka szparagowa Kg 200 Max 5kg 15331170-9 Marchew inny kształt. Kg 200 Max 5kg 15331170-9.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa III Ryby Mrożone-kostka Nazwa artykułu J.m. Ilość Wielkość opakowań Cpv Kostka rybna (mielona) panierowana Kg 250 Max 10kg 15229000-9 Kostka rybna (filet) niepanierowana Kg 300 Max 10kg 15229000-9 Farsz rybny Kg 100 Max 10 kg 15229000-9.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.