Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-04-17
Bedlno: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach
Numer ogłoszenia: 121042 - 2012; data zamieszczenia: 17.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach , Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: W skład przedmiotu zamówienia wchodzą dostawy następujących towarów: 1. Chleb pszenno - żytni (krojony) w ilości około 23 540 szt.; produkt spełniający następujące parametry: pieczywo spożywcze mieszane, produkowane z mąki żytniej i pszennej (chlebowej) na kwasie, kwasie z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem wody, soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą, struktura i konsystencja - podłużny bochenek; - produkt - pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm, opakowane folią spożywczą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy; - gramatura; nie mniej niż 0,55 kg;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN 93/A-74103. 2. Chleb graham (krojony) w ilości około 200 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo spożywcze, mieszane, chleb wypiekany z grubo mielonej (razowej) mąki pszennej (graham), z dodatkiem mąki pszennej, żytniej, wody, drożdży, soli i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą; - produkt - pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm, opakowane folią spożywczą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy; - gramatura; nie mniej niż 0,40 kg, kształt nadany formą; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN 92A-74105. 3. Chleb wieloziarnisty (krojony) w ilości około 1 100 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo mieszane pszenno-żytnie, produkowane metodą tradycyjną na naturalnym kwasie, zawiera mąkę pszenną, żytnią, wodę, sól, drożdże z dodatkiem ziaren (len, słonecznik, soja, sezam, żytopszenica, owies, jęczmień) i ewentualnie inne składniki uwzględnione w recepturze; - produkt - pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm; - gramatura; nie mniej niż 0,50 kg, kształt nadany formą; - opakowanie - jednostkowe, folia spożywcza/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - Wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN 93/A-74103. 4. Chleb razowy (krojony) w ilości około 2 750 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo spożywcze, produkowane przez prowadzenie fermentacji kwasowej wielofazowej, z mąki pszennej bułkowej typ 1130, mąki żytniej razowej typ 2000, oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą; - produkt - pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm; - gramatura; nie mniej niż 0,50 kg; - opakowanie - jednostkowe, folia spożywcza/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-92/A-74101. 5. Bułka kajzerka - w ilości około 200 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo drobne pszenne z dodatkiem wody, drożdży, soli, cukru, tłuszczu i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, kształt kopulasty o podstawie okrągłej z charakterystycznymi nacięciami na powierzchni górnej; - gramatura; nie mniej niż 0,05 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-92/A-74105. 6. Bułka poznańska - w ilości około 200 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo drobne pszenne zwykłe, produkowane z mąki pszennej typ 800, mąki żytniej typ 1070, z dodatkiem drożdży do fermentacji, z dodatkiem soli, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku bułek; - kształt podłużny, na powierzchni dwa wyraźne grzbiety, powstałe z nacięcia podłużnego lub odciśnięcia wałkiem i odpowiedniego ułożenia powstałych grzbietów ciasta; - gramatura; nie mniej niż 0,10 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-92/A-74105. 7. Bułka maślana - w ilości około 200 szt. ; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo drobne pszenne zwykłe produkowane z zastosowaniem drożdży do fermentacji, wypiekane na blachach. Skład: mąka pszenna typ 800, mąka pszenna typ: 750, sól biała, cukier, margaryna, mleko odtłuszczone, jaja do smarowania. Kształt bułek okrągły; - gramatura; nie mniej niż 0,10 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma; PN-A-74106/A1:1996. 8. Bułka grahamka w ilości około 200 szt. ; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo spożywcze mieszane z mąki pszennej graham typ 1850, mąki pszennej typ 800, mąki żytniej typ 1070, z zastosowaniem drożdży do fermentacji, z dodatkiem soli i ekstraktu słodowego; - gramatura; nie mniej niż 0,05 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma; PN-92/A-74105. 9. Bułka wrocławska krojona - w ilości około 3 670 szt. ; produkt spełniający następujące parametry: - bułki delikatesowe produkowane z zastosowaniem drożdży do fermentacji. Skład: mąka pszenna wrocławska typ 500, mąka żytnia typ 1070, cukier, margaryna, drożdże, sól biała i ewentualnie inne składniki uwzględnione w recepturze. Bułki mają kształt walca o długości nie mniej nie mniej niż 40 cm, powierzchnię górną gładką, bez nacięć; - gramatura; nie mniej niż 0,35 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze-kosz plastikowy; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-92/A-74105. 10. Bułka tarta - w ilości około 220 kg ; produkt spełniający następujące parametry: - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień. Struktura sypka, barwa od szarokremowej do złocistej, smak charakterystyczny dla suszonego pieczywa; - gramatura; nie mniej niż 0,5 kg; - opakowanie - jednostkowe, torba papierowa lub foliowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością); - oznakowanie - powinno zawierać nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę produktu, masę netto, datę-termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania; - wymogi dla tego produktu określa Polska Norma: PN-A-74113. 11. Ciasto drożdżowe z kruszonką w ilości około 150 kg ; produkt spełniający następujące parametry: - wyrób cukierniczy wyprodukowany z mąki pszennej, z dodatkiem soli, mleka, cukru, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku ciasta drożdżowego. Kształt nadany przez producenta. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 dni; - opakowanie - zbiorcze- kosz plastikowy płytki (ułożenie jednowarstwowe); - oznakowanie - powinno zawierać nazwę dostawcy- producenta, adres, nazwę produktu, warunki przechowywania; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-88106:1998. 12. Bułka słodka (drożdżówka) w ilości około 1 950 szt. ; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo spożywcze produkowane z mąki pszennej, na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, cukru, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku drożdżówek z nadzieniem (dżemu, marmolady, serowym, makowym, ...). - gramatura; nie mniej niż 0,08 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze- kosz plastikowy; - oznakowanie - powinno zawierać nazwę dostawcy- producenta, adres, nazwę produktu, warunki przechowywania; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-88106:1998. 13. Pączki z nadzieniem owocowym i lukrem - w ilości około 1 460 szt.; produkt spełniający następujące parametry: - pączki o ustalonych parametrach jakościowych zgodnych z obowiązującymi normami, o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień. - gramatura; nie mniej niż 0,08 kg; - opakowanie - jednostkowe/opakowanie zbiorcze- kosz plastikowy płytki (ułożenie pączków jednowarstwowo); - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-88106:1998. 14. Donaty (oponki) w ilości około 220 szt. ; produkt spełniający następujące parametry: - produkt o ustalonych parametrach jakościowych zgodnych z obowiązującymi normami, o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień. Kształt okrągły lekko spłaszczony z otworem w środku; - gramatura; nie mniej niż 0,08 kg; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-88106:1998. 15. Pączuszki małe - w ilości około 40 kg ; produkt spełniający następujące parametry: - pieczywo spożywcze produkowane z mąki pszennej o ustalonych parametrach jakościowych zgodnych z obowiązującymi normami, o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień. Kształt okrągły, obtoczone lukrem lub w cukrze pudrze; - gramatura; na wagę; - wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-88106:1998. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: 1) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 - tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz rozporządzenia wydane na jej podstawie; 2) Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002 r., str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne rozd. 15, tom 6, str. 463, z późn. zm.); 3) Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337 z późn. zm.); 4) Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.)..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.81.11.00 - Chleb 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.04.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; adres: Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, w Dziale Administracyjno Gospodarczym, lub pocztą na pisemny wniosek.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.04.2012 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego w Sekkretariacie; budynek Dworek.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI BEDLNO
- Usuwanie wyrobów zawierających azbest z terenu Gminy Bedlno w roku 2025
- Zbieranie, transport oraz unieszkodliwianie odpadów zawierających azbest w gospodarstwach rolnych z terenu Gminy Bedlno w roku 2025
więcej: przetargi BEDLNO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 10 w Mikołowie w roku szkolnym 2025/2026
- Zakupy i dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów dla Szkoły Podstawowej w Sokołach ul. Kościelna 5, 18-218 Sokoły w okresie od 08.09.2025r do 16.01.2026r"
- Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Zamościu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Bloku Żywieniowego przy Szkole Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Hłudnie na rok szkolny 2025/2026
- Dostawa żywnosci do Publicznej Szkoły Podstawowej w Rusinowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.