To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-05-15
Rogoźno: Świadczenie usług cateringowych dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie - numer postępowania 25/2015
Numer ogłoszenia: 115500 - 2015; data zamieszczenia: 15.05.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 81782 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie, ul. Wielka Poznańska 89, 64-610 Rogoźno, woj. wielkopolskie, tel. 67 255 23 41, faks 67 255 23 41.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie - numer postępowania 25/2015.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i sukcesywnej dostawi posiłków w postaci śniadań, obiadów, podwieczorków i kolacji dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie w roku 2015, w szacunkowej ilości 11000 śniadań, obiadów, podwieczorków i kolacji. Zestawy wyżywienia na poszczególne dni dla jednej osoby są następujące: ZESTAW 1: ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Pomidor -3 plastry, Szynka -3 plastry, Nutella lub równoważna, Herbata. OBIAD : Zupa pomidorowa 250g, Kiełbasa z rusztu 150g, Kopytka 200g, Kapusta zasmażana 170g, Sok owocowy. PODWIECZOREK : Banan. KOLACJA: Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Sałatka jarzynowa 100g, Wędlina drobiowa 60g, Dżem, Nutella lub równoważna, Herbata. ZESTAW 2 : ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250g, Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Herbata. OBIAD : Zupa rosół z makaronem 250g, Kotlet de Volaille 100g, Ziemniaki 220g, Surówka z kapusty pekińskiej 170g, Sok owocowy. PODWIECZOREK : Wafelek w czekoladzie. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Sałatka warzywna, Parówka -2 szt., Majonez Winiary lub równoważny, Herbata. ZESTAW 3 : ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Pasztet, Ogórek kwaszony, Dżem, Herbata. OBIAD: Zupa ogórkowa 250g, Gulasz wieprzowy 100g, Kasza jęczmienna 200g, Ogórek korniszonowy 170g, Kompot. PODWIECZOREK : Drożdżówka. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Kiełbasa śląska -1 szt., Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Herbata. ZESTAW 4 : ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi 250g, Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Twarożek 75g, Pomidor -3 plastry, Nutella lub równoważna, Herbata. OBIAD : Zupa fasolowa 250g, Klopsy w sosie pieczarkowym 100g, Ziemniaki 220g, Surówka z kapusty pekińskiej 170g, Sok owocowy. PODWIECZOREK : Jabłko. KOLACJA: Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Szynka -3 plastry, Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Ogórek zielony -3 plastry, Herbata. ZESTAW 5 : ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Pasta jajeczna 100g, Ser żółty -3 plastry, Kakao. OBIAD : Zupa jarzynowa z ziemniakami 250g, Pierogi leniwe z cukrem 400g, Kompot. PODWIECZOREK : Mandarynka. ZESTAW 6 : ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250g, Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Herbata. OBIAD : Zupa kalafiorowa 250g, Pieczeń wieprzowa 100g, Ziemniaki 220g, Kapusta czerwona 170g, Kompot. PODWIECZOREK : Drożdżówka. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Sałatka warzywna, Parówki -2 szt., Majonez Winiary, Herbata. ZESTAW 7 : ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Pomidor -3 plastry, Szynka -3 plastry, Nutella lub równoważna, Herbata. OBIAD : Zupa rosół z makaronem 250g, Udziec z kurczaka pieczony 150g, Ziemniaki 220g, Surówka z kapusty białej 170g, Kompot. PODWIECZOREK : Banan. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Jajko -2 szt., Ogórek zielony -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Dżem, Herbata. ZESTAW 8 : ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Pasztet, Ogórek kwaszony, Dżem, Herbata. OBIAD : Zupa pomidorowa 250g, Kotlet drobiowy 100g, Ziemniaki 220g, Buraki czerwone 70g, Kompot. PODWIECZOREK : Wafelek w czekoladzie. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Kiełbasa śląska -1 szt., Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Herbata. ZESTAW 9 : ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi 250g, Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Twarożek 75g, Ogórek zielony -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Nutella lub równoważna, Herbata. OBIAD : Zupa ogórkowa 250g, Gołąbki w sosie pomidorowym 400g, Ziemniaki 220g, Kompot. PODWIECZOREK : Jabłko. KOLACJA : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Szynka -3 plastry, Ser żółty -3 plastry, Pomidor -3 plastry, Ogórek zielony -3 plastry, Herbata. ZESTAW 10 : ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane 100g, Masło 20g, Parówki drobiowe -2 szt., Ser żółty -3 plastry, Kakao. OBIAD : Zupa grochowa 250g, Naleśniki z serem i dżemem 400g, Kompot. PODWIECZOREK : Mandarynka. Jednocześnie w ramach przygotowywanych posiłków Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania : dżemu, Nutelli lub równoważnego, cukru, majonezu, ketchupu i musztardy. Ww. zestawy posiłków są niezmienne co do rodzaju menu i nie mają charakteru przykładowych. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków wg. ww. zastawów począwszy od pierwszego do dziesiątego dnia dostawy a następnie ponownie zobowiązany jest do dostaw wg. zestawu 1 do 10 etc. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany kolejności dostaw ww. zestawów. Wspólny Słownik Zamówień (CPV) 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół - usługi dostarczania posiłków do szkół. Ilość dostarczanych posiłków uzależniona będzie od informacji przekazanej przez Zamawiającego w zależności od faktycznej ilości osób przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania określonej ilości posiłków, po wcześniejszym poinformowaniu Wykonawcy. Rozliczenie za wykonany przedmiot zamówienia nastąpi na podstawie rzeczywistego wykonania przedmiotu umowy dwa razy w miesiącu. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej są ryczałtowymi cenami jednostkowymi i nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania Umowy. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1)Przygotowywania i dostarczenia posiłków w obiekcie, dla którego posiada aktualną decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego dzieci i usług cateringowych, zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie, będzie dostarczał posiłki w ilościach i w określone dni oraz do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie, 2)Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę 3 razy dziennie w dni wskazane przez Zamawiającego (śniadanie o 07.50, obiad łącznie z podwieczorkiem o13.30, kolacja o 18.00) w ilościach, o których poinformuje Wykonawcę osoba upoważniona przez Zamawiającego, 3) Przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek, za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych. 4)Wykonawca musi gwarantować przygotowanie różnego rodzaju diet - w tym między innymi bezglutenowej i bezmlecznej zgodnie z zaleceniami Zamawiającego a także lekarza, 5)Przygotowane posiłki muszą zawierać odpowiednie ilości składników odżywczych i energetycznych dla danej grupy wiekowej (od lat 7 do 19 roku życia ), zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, obowiązującymi przepisami oraz normami żywieniowymi, 6)Szczegółowy jadłospis obejmujący 5 dniowy lub 3 dniowy okres realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do zatwierdzenia na 3 dni wcześniej, 7)Posiłki muszą być zróżnicowane, urozmaicone i gorące, poporcjowane, 8)Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U.z 2006r. Nr 171 poz. 1125 ze zmian.). 9)Wykonawca dostarczający gotowe posiłki winien zapewnić: a) odpowiednią temperaturę w chwili dostawy, b) odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne dostaw, 10)Wykonawca dostarczy Zamawiającemu gotowe do spożycia posiłki na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności - transport posiłków powinien odbywać się w termosach - pojemnikach transportowych z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Wykonawca jest zobowiązany posiadać decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego. 11)Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu Regionalnego Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt i ryzyko. 12)Miejsce do spożywania posiłków zapewnia Zamawiający. 13)Z wybranym Wykonawcą zostanie zawarta umowa za cenę zaoferowaną w złożonej ofercie. 14)Rozliczenie nastąpi powykonawczo zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz w oparciu o ryczałtowe ceny jednostkowe zawarte w ofercie Wykonawcy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.05.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P. P. H.U GOLD BARON Elwira Nowak, ul. Osada 69, 85-351 Bydgoszcz, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 107699,84 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 130790,00
Oferta z najniższą ceną: 130790,00 / Oferta z najwyższą ceną: 223300,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ROGOŹNA
- Dowóz uczniów zamieszkałych na terenie Gminy Rogoźno do placówek oświatowych wraz z zapewnieniem opieki w czasie dowozu w okresie od 01.09.2024 r. do 30.06.2025 r. w oparciu o bilety miesięczne
- Dowóz uczniów niepełnosprawnych zamieszkałych na terenie Gminy Rogoźno do placówek oświatowych wraz z zapewnieniem opieki w czasie dowozu w okresie od 1 września 2024 r. do 30 czerwca 2025 r.
więcej: przetargi w Rogoźnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej w Pogorzałkach rok szkolny 2024/2025
- Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Królowej Bony Sforzy w Obrubnikach
- Dożywianie dzieci, uczniów oraz osób dorosłych w Gminie Łużna w okresie wrzesień - grudzień 2024 roku.
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej w Kotulinie i Oddziału Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Kotulinie
- Usługa przygotowania i dostawy dziennych zestawów posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 89 w Lublinie w okresie od 1.09.2024 do 31.08.2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.