To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-05-15
Poznań: Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu
Numer ogłoszenia: 114664 - 2015; data zamieszczenia: 15.05.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 76932 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opiekuńczo Leczniczy, ul. Grobla 26, 61-858 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8529468 w. 36, faks 061 8529567.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla około 75 pacjentów, określona kodem 55521200-0 wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV o wartości poniżej 207.000,00 euro. 2. Całodzienne wyżywienie powinno uwzględniać wymagania zdrowotne oraz żywieniowe człowieka i odpowiadać następującym wymogom: a. kaloryczność nie mniej niż 2600 kalorii b. posiłki dietetyczne zgodnie z zaleceniem lekarskim c. gramatura zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ d. obiady dwu daniowe plus surówki i warzywa (gotowane lub surowe) oraz kompot e. podwieczorek - składający się z pieczywa cukierniczego, deseru lub owoców f. śniadania ,kolacje - dodatki do pieczywa w co najmniej dwóch asortymentach oraz warzywa sezonowe g. pieczywo żytnie, pszenne i razowe zgodnie z potrzebami oddziałów, a do śniadania oprócz chleba w ilości 120g bułka pszenna h. posiłki powinny być uzupełnione dodatkami np. sól, cukier, musztarda, chrzan, ketchup itp. i. w czasie świąt potrawy świąteczne wywodzące się z tradycyjnej kuchni polskiej j. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty przykładowy jadłospis dekadowy zawierający, gramaturę i kaloryczność dziennych racji pokarmowych oraz uwzględniający wartości odżywcze zalecane dla żywienia podstawowego 3. Wykonawca bezwzględnie musi zapewnić dostawę wyżywienia przez wszystkie dni w roku bez względu na okoliczności zależne bądź niezależne od niego, transportem dostosowanym do wymogów sanitarno - epidemiologicznych. 4. Żywność powinna być dostarczana poporcjowana i podzielona na odcinki męski, żeński I piętro i żeński parter, w termosach, które spełniają warunki techniczne i użytkowe termosów typu Cambro (lub inne równoważne). Termosy dostarcza Wykonawca. 5. Godziny dostaw posiłków: a. Śniadanie 07.00 b. Obiad 12.00 c. Podwieczorek 15.00 d. Kolacja 17.30 ( istnieje możliwość dostarczania obiadu, podwieczorku i kolacji jednym transportem). 6. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pozostałości po posiłkach we własnych pojemnikach. 7. Wykonawca zobowiązany jest do mycia i wyparzania termosów. 8. Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie na posiłki z jednodniowym wyprzedzeniem w dni robocze, na święta w dniu je poprzedzającym, z wyszczególnieniem diet i liczby posiłków na odcinku męskim, żeńskim I piętro i żeńskim parter. Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznego korygowania liczby posiłków. 9. Zastawę stołową zapewnia Zamawiający. 10. Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku oraz do wskazania osoby odpowiedzialnej za ich pobieranie. 11. Oceny żywienia pacjentów dokonują: a. Zamawiający b. służby sanitarne - epidemiologiczne..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.05.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Karol Walczak lider konsorcjum Mała Gastronomia, UL.Żwirowa, 62-200 Gniezno, kraj/woj. wielkopolskie.
- Paweł Nowak partner konsorcjum PPH PAWMIX, Wola Skorzęcka 27, 62-200 Wola Skorzęcka, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 464650,70 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 437662,50
Oferta z najniższą ceną: 437662,70 / Oferta z najwyższą ceną: 554812,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Remont pokrycia dachowego budynku przy Al. K. Marcinkowskiego 32 w Poznaniu
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla pracowników sieci IOB - zatrudnionych w ramach Personelu Projektu: Rady Sieci oraz Pracowników Merytorycznych w ramach Projektu
- Zestawy do oznaczania HbA1c metodą HPLC wraz z dzierżawą analizatora dla potrzeb Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego im. J.Strusia w Poznaniu
- Dostawa samochodu osobowego
- Wymiana nawierzchni ulic Domeyki i Lubelskiej w Poznaniu
- Rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 242 odcinek Morakowo - Morakówko - budowa ścieżki pieszo - rowerowej Etap II i III: odcinek od km 64+200,00 do km 66+142,80.
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych w roku 2025
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii letnich w Rzeszowskim Domu Kultury
- Świadczenie usług cateringowych: przygotowanie, dostarczenie i wniesienie posiłków na pierwsze piętro do pomieszczeń kuchennych do siedziby Zamawiającego.
- Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Oddziału Kardiologii w Cieszynie
- Swiadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2025/2026
- Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.