eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-05-15

Poznań: Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu
Numer ogłoszenia: 114664 - 2015; data zamieszczenia: 15.05.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 76932 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opiekuńczo Leczniczy, ul. Grobla 26, 61-858 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8529468 w. 36, faks 061 8529567.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla około 75 pacjentów, określona kodem 55521200-0 wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV o wartości poniżej 207.000,00 euro. 2. Całodzienne wyżywienie powinno uwzględniać wymagania zdrowotne oraz żywieniowe człowieka i odpowiadać następującym wymogom: a. kaloryczność nie mniej niż 2600 kalorii b. posiłki dietetyczne zgodnie z zaleceniem lekarskim c. gramatura zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ d. obiady dwu daniowe plus surówki i warzywa (gotowane lub surowe) oraz kompot e. podwieczorek - składający się z pieczywa cukierniczego, deseru lub owoców f. śniadania ,kolacje - dodatki do pieczywa w co najmniej dwóch asortymentach oraz warzywa sezonowe g. pieczywo żytnie, pszenne i razowe zgodnie z potrzebami oddziałów, a do śniadania oprócz chleba w ilości 120g bułka pszenna h. posiłki powinny być uzupełnione dodatkami np. sól, cukier, musztarda, chrzan, ketchup itp. i. w czasie świąt potrawy świąteczne wywodzące się z tradycyjnej kuchni polskiej j. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty przykładowy jadłospis dekadowy zawierający, gramaturę i kaloryczność dziennych racji pokarmowych oraz uwzględniający wartości odżywcze zalecane dla żywienia podstawowego 3. Wykonawca bezwzględnie musi zapewnić dostawę wyżywienia przez wszystkie dni w roku bez względu na okoliczności zależne bądź niezależne od niego, transportem dostosowanym do wymogów sanitarno - epidemiologicznych. 4. Żywność powinna być dostarczana poporcjowana i podzielona na odcinki męski, żeński I piętro i żeński parter, w termosach, które spełniają warunki techniczne i użytkowe termosów typu Cambro (lub inne równoważne). Termosy dostarcza Wykonawca. 5. Godziny dostaw posiłków: a. Śniadanie 07.00 b. Obiad 12.00 c. Podwieczorek 15.00 d. Kolacja 17.30 ( istnieje możliwość dostarczania obiadu, podwieczorku i kolacji jednym transportem). 6. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pozostałości po posiłkach we własnych pojemnikach. 7. Wykonawca zobowiązany jest do mycia i wyparzania termosów. 8. Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie na posiłki z jednodniowym wyprzedzeniem w dni robocze, na święta w dniu je poprzedzającym, z wyszczególnieniem diet i liczby posiłków na odcinku męskim, żeńskim I piętro i żeńskim parter. Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznego korygowania liczby posiłków. 9. Zastawę stołową zapewnia Zamawiający. 10. Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku oraz do wskazania osoby odpowiedzialnej za ich pobieranie. 11. Oceny żywienia pacjentów dokonują: a. Zamawiający b. służby sanitarne - epidemiologiczne..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.05.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Karol Walczak lider konsorcjum Mała Gastronomia, UL.Żwirowa, 62-200 Gniezno, kraj/woj. wielkopolskie.
  • Paweł Nowak partner konsorcjum PPH PAWMIX, Wola Skorzęcka 27, 62-200 Wola Skorzęcka, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 464650,70 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 437662,50

  • Oferta z najniższą ceną: 437662,70 / Oferta z najwyższą ceną: 554812,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.