eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY RYB I KONSERW RYBNYCH ORAZ JAJ KURZYCH ¦WIE¯YCH

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-01-16

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY RYB I KONSERW RYBNYCH ORAZ JAJ KURZYCH ¦WIE¯YCH
Numer og³oszenia: 11168 - 2015; data zamieszczenia: 16.01.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: nieobowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna S³u¿by Wiêziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: SUKCESYWNE DOSTAWY RYB I KONSERW RYBNYCH ORAZ JAJ KURZYCH ¦WIE¯YCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2 Przedmiotem zamówienia s± s± sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych oraz jaj kurzych ¶wie¿ych w ilo¶ciach i czê¶ciach ni¿ej wymienionych: 3.2.1 Czê¶æ I - ryby i konserwy rybne 3.2.1.1 konserwa rybna w pomidorach CPV 15240000-2 - 420 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.2 konserwa rybna w oleju CPV 15240000-2 - 420 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.3 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 320 kg (puszka samootwieralna o wadze 330g) 3.2.1.4 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 287 kg (opakowanie - alupak 130g) 3.2.1.5 filet ¶ledziowy w zalewie lekko osolonej bez skóry i g³owy CPV 15200000-0 - 1 200 kg (opakowanie - wiaderko plastikowe o wadze 3kg-5kg) 3.2.1.6 ryba mro¿ona - tusza (bez g³owy) np. srebrzyk, dorsz, mintaj CPV 15221000-3 - 2 400 kg Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± lub rachunkiem i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Na ka¿dym produkcie wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±. 3.2.2 Czê¶æ II - jaja kurze ¶wie¿e 3.2.2.1 jaja kurze ¶wie¿e kl. A - L CPV 03142500-3 - 240 000 szt. (waga 63g-73g/1szt.) Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, w dni poprzedzaj±ce ¶wiêta od 7:30-9:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.24.00.00-2, 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 17.02.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8.1 Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.1 O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych (t. j. Dz. U. z 2013r. poz. 907 ze zm.) 6.4 Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez wykonawcê w ofercie czê¶ci zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom 6.6 Istnieje konieczno¶æ za³±czenia do oferty pe³nomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pe³nomocnika.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - Termin p³atno¶ci - 50

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

12.2 Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: 11.1 Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 26.01.2015 godzina 12:00, miejsce: 11.1 Miejsce sk³adania ofert: Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piêtro (budynek administracji)..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: RYBY I KONSERWY RYBNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.1 Czê¶æ I - ryby i konserwy rybne 3.2.1.1 konserwa rybna w pomidorach CPV 15240000-2 - 420 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.2 konserwa rybna w oleju CPV 15240000-2 - 420 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.3 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 320 kg (puszka samootwieralna o wadze 330g) 3.2.1.4 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 287 kg (opakowanie - alupak 130g) 3.2.1.5 filet ¶ledziowy w zalewie lekko osolonej bez skóry i g³owy CPV 15200000-0 - 1 200 kg (opakowanie - wiaderko plastikowe o wadze 3kg-5kg) 3.2.1.6 ryba mro¿ona - tusza (bez g³owy) np. srebrzyk, dorsz, mintaj CPV 15221000-3 - 2 400 kg Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± lub rachunkiem i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Na ka¿dym produkcie wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.24.00.00-2, 15.20.00.00-0, 15.21.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 17.02.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: JAJA KURZE ¦WIE¯E.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.2 Czê¶æ II - jaja kurze ¶wie¿e 3.2.2.1 jaja kurze ¶wie¿e kl. A - L CPV 03142500-3 - 240 000 szt. (waga 63g-73g/1szt.) Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, w dni poprzedzaj±ce ¶wiêta od 7:30-9:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 17.02.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.