eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwidwinPrzygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu - program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-05-13

Świdwin: Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu - program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim
Numer ogłoszenia: 111462 - 2015; data zamieszczenia: 13.05.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu - program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim, obejmujący w szczególności Wykaz imprez, których dotyczy usługa Tabela nr 1 NazwaCzas trwania minimum Przewidywane terminy Miejsce realizacji Piknik integracyjny Radość bez granic 5 godzin01.06.2015 rPark Połczyn Zdrój Dni Świdwina 9 godzin 06.06.2015 r. Podzamcze Świdwin Festyn Rodzinny9 godzin 22.08.2015 r Bystrzno Nad jeziorem Bystrzyno Małe gm Świdwin Bio Bazar5 godzin 11.07.2015 r. KrosinoDożynki Gminne 9 godzin29.08.2015 r Stadion Sportowy SławoborzeDożynki Gminne i Turniej Sołectw9 godzin05.09.2015 rRąbinoDożynki Powiatowegodzin12.09.2015 rRzepczynoPrzewidywana ilość porcji do rozdysponowania łącznie podczas wszystkich imprez 10 000 sztukPodane terminy imprez są orientacyjne i mogą ulec zmianie. Każdorazowo 7 dni przed terminem imprezy Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ostatecznym terminie, godzinach świadczenia usługi i ilości uczestników porcji.Menu na każdą z imprez musi zawierać:minimalnie 6 dań głównych porcja minimum 120 gram, na przykład ryba na parze, schab gotowany, szaszłyki drobiowe i tym podobneminimalnie 6 rodzajów surówek z warzyw sezonowych porcja minimalnie 100 gramminimalnie 3 rodzaje pieczywa dietetycznego porcja 100gram, naprzykład pieczywo żytnie, razowe, pszenne woda gazowana i niegazowana w proporcjach 1 do1 w opakowaniach plastikowych o pojemności minimum 0,5 llitr w ilości odpowiadającej 1 litr na osobęowoc sezonowy na przykład jabłko, gruszkaJedna porcja składa się z dania głównego, surówki, pieczywa, owocu oraz wodyPodane powyżej przykłady posiłków menu służą wyłącznie do określenia oczekiwanego przez Zamawiającego standardu jakościowego i skalkulowania przez Wykonawcę ceny oferty, a tym samym przykłady te nie są wiążące dla Wykonawcy w trakcie realizacji przedmiotu umowy. Wraz z ofertą Wykonawca przedstawi Zamawiającemu propozycje menu, na podstawie którego będą wybierane dania na poszczególne imprezy. załącznik numer 7 do SpecyfikacjiWykonawca zaproponujeDania główne co najmniej 10 propozycji do wyboruSurówki co najmniej 8 propozycje do wyboru Pieczywo co najmniej 5 propozycji do wyboruPropozycja menu przedstawiona przez Wykonawcę wraz z ofertą jest wiążąca podczas realizacjizamówienia.Menu na poszczególne imprezy, będzie ustalone każdorazowo na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego i przesłanego do Wykonawcy wraz z terminem, miejscem imprezy i ilością porcji z minimum 7mio dniowym wyprzedzeniem. Niezwłocznie po otrzymaniu zamówienia Wykonawca każdorazowo przedstawi Zamawiającemu do akceptacji szczegółową propozycję menu planowanego do serwowania w trakcie danej imprezy po upływie max 2 dni od otrzymania informacji od Zamawiającego o miejscu, godzinach świadczenia usługi, ilości porcji oraz terminie imprezy.Wykonawca przygotowuje podczas imprezy minimum 30 prac zakresu prac związanych z przygotowaniem posiłków w formie pokazu dla uczestników danej imprezy.Wykonawca zapewni dietetyka, który przygotuje menu zgodne z zasadami zdrowego żywienia. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia takiej ilości osób kucharz pomoc kuchenna kelnerka do obsługi aby sprawnie przebiegał proces wydawania posiłków, co jest związane z liczba uczestników poszczególnych imprez. Wszystkie produkty powinny być świeże i najwyższej jakości.Usługa obejmuje transport wyposażenia, osób i produktów, wykorzystywanych przez Wykonawcę w trakcie świadczenia usługi.Wykonawca zapewni ławy biesiadne, ilość 30 zestawów obejmujących stół dwie ławki, każda co najmniej 4 osobowa.Osoby podające posiłki muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wynagrodzenie dietetyka i kucharzy, pomocy kuchennej, kelnerek oraz zakup produktów żywnościowych, zestawów do gotowania i jednorazowych naczyń do dystrybucji posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do dystrybucji przygotowanych potraw w sposób zapewniający zasady higieny.Organizacja i uzyskanie stosownych decyzji pozwoleń niezbędnych do wykonania przedmiotu zamówienia należy do obowiązków Wykonawcy.Wykonawca ma obowiązek zapewnić pojemniki na resztki pokonsumpcyjne oraz odpady, jednocześnie zapewniając odbiór i utylizację odpadów. Wykonawca uporządkuje zajmowany teren.Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie z zapisami SpecyfikacjiWykonawca przygotuje bony żywieniowe służące do dystrybucji posiłków podczas poszczególnych imprez i przekaże jeZamawiającemuminimum 5 dni przed terminem planowanej imprezy w ilości uzgodnionej zZamawiającym.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku Warunek posiadania przez Wykonawcę wiedzy i doświadczenia wymaganego do realizacji zamówienia zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie zrealizował lub realizuje (przy czym część zrealizowana obejmuje) co najmniej 2 usługi cateringowe na kwotę co najmniej 10 000 zł. brutto każda.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca spełni ten warunek jeżeli będzie dysponował: 1. Dietetyk - min. 1 osoba z wykształceniem min. średnim w zawodzie dietetyka lub osoba, która posiada tytuł magistra, licencjata lub inżyniera w kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka. 2. Kucharz - min. 2 osoby z min. zawodowym wykształceniem w kierunku gastronomicznym. 3. Pomoc kuchenna kelnerka - min 2 osoby z min. zawodowym wykształceniem w kierunku gastronomicznym

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiatswidwinski.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Świdwinie ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin pok. nr 9.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.05.2015 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Starostwa Powiatowego w Świdwinie ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt finansowany jest ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009-2014 oraz budżetu państwa w ramach programu PL13 Ograniczenie społecznych nierówności w zdrowiu..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.