eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa różnych produktów spożywczych wg następujących pakietów zamkniętycha. Nr 1- Mięso i przetwory mięsne, b. Nr 2 - Pieczywo, c. Nr 3 - Mleko i nabiał, d. Nr 4 - Jaja, e. Nr 5 - Mrożonki, f. Nr 6 - Różne produkty

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-26

Wrocław: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa różnych produktów spożywczych wg następujących pakietów zamkniętych: a. Nr 1- Mięso i przetwory mięsne, b. Nr 2 - Pieczywo, c. Nr 3 - Mleko i nabiał, d. Nr 4 - Jaja, e. Nr 5 - Mrożonki, f. Nr 6 - Różne produkty spożywcze g. Nr 7 - Makarony, h. Nr 8 - Ryby, i. Nr 9 - Owoce świeże i warzywa, j. Nr 10 -Ziemniaki.
Numer ogłoszenia: 110522 - 2008; data zamieszczenia: 26.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Wojtka Bellona, Akacjowa, 53-134 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3370729, fax 0-71 3371370.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mow-akacja.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorzadu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa różnych produktów spożywczych wg następujących pakietów zamkniętych: a. Nr 1- Mięso i przetwory mięsne, b. Nr 2 - Pieczywo, c. Nr 3 - Mleko i nabiał, d. Nr 4 - Jaja, e. Nr 5 - Mrożonki, f. Nr 6 - Różne produkty spożywcze g. Nr 7 - Makarony, h. Nr 8 - Ryby, i. Nr 9 - Owoce świeże i warzywa, j. Nr 10 -Ziemniaki..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: . Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w terminach uzgodnionych z Zamawiającym Okres umowy: 12 miesięcy od daty jej podpisania. w następujący sposób: a. Nr 1 - Mięso i przetwory mięsne Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt). b. Nr 2 - Pieczywo Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00. Może zaistnieć także sytuacja, że pieczywo trzeba dostarczyć do siedziby Zamawiającego w tym samym dniu tj. dwa razy dziennie czyli: normalnie do godz. 06:00 i druga dostawa do godz. 12:00. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym. c. Nr 3 - Mleko i nabiał Dostawa mleka odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00 z wyłączeniem niedziel i świąt, a pozostałego towaru wymienionego w pakiecie zamkniętym nr 3 w ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiającego. d. Nr 4 - Jaja Dostawa jaj odbywać się będzie w ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy jaj raz na dwa tygodnie e. Nr 5 - Mrożonki Dostawa mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mrożonek 1 raz w tygodniu. f. Nr 6 - Różne produkty spożywcze Dostawa produktów różnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy produktów różnych 1 raz na dwa tygodnie. g. Nr 7 - Makarony Dostawa makaronów odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy makaronów 1 raz na dwa tygodnie. h. Nr 8- Ryby Dostawa ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy Średnia częstotliwość dostawy ryb 1 raz na dwa tygodnie. i. Nr 9- Owoce świeże i warzywa. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy owoców i świeżych warzyw od 3 do 4 razy w tygodniu. j. Nr 10- Ziemniaki Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy ziemniaków 3 razy w tygodniu.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Oryginalny kod CPV: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło 01.24.20.90 - 01.24.20.90 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Oryginalny kod CPV: 15.23.40.00 - Ryby wędzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.23.40.00 - Ryby wędzone Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 01.13.12.00 - 01.13.12.00 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.11.22.00 - 01.11.22.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadanie uprawnień do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymaganiami ustawowymi. Dysponowanie niezbędną wiedzą i doświadczeniem, a także potencjałem ekonomicznym i technicznym oraz pracownikami zdolnymi do wykonywania danego zamówienia. Posiadanie uprawnień niezbędnych do wykonania określonych prac lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Znajdowanie się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podleganie wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z 29 stycznia 2004 r Dz. U. z 2007r. Nr 223 poz. 1655. Ocena spełniania ww warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych poniżej. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż wyżej wymienione warunki są przez wykonawcę spełnione.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Należy dołączyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę wymaganych warunków 1. Wypełnioną i podpisaną OFERTĘ stanowiącą załącznik nr 2 do SIWZ wraz z wypełnionymi i podpisanymi załącznikami od nr 1do nr 10 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. Profil działania Wykonawcy musi odpowiadać przedmiotowi zamówienia. Odpis musi zawierać aktualny wykaz osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy. Wykonawcy, którzy złożyli wnioski o dokonanie wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego winni załączyć potwierdzoną kserokopię wniosku. Dokument musi być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Zaakceptowany i parafowany na każdej stronie przez Wykonawcę projekt umowy stanowiący załączniki od nr 13 do nr 22 do niniejszej SIWZ. 4. Oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne we właściwym oddziale ZUS ( zał. nr 11). 5. Oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem podatków we właściwym terytorialnie Urzędzie Skarbowym ( zał. nr 11). 6. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - prawo zamówień publicznych ( zał. nr 12). 7. Oświadczenie o zobowiązaniu dostarczenia przedmiotu zamówienia własnym transportem i na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego ( zał. nr 11). 8. Oświadczenie o zagwarantowaniu dobrej jakości dostarczanego towaru ( zał. nr 11). 9. Oświadczenie, że dostarczone artykuły spożywcze nie są przeterminowane i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta ( zał. nr 11). 10. Oświadczenie, że Wykonawca posiada niezbędne zezwolenie na prowadzenie przedmiotowej działalności a także niezbędny środek transportu przystosowany i dopuszczony do przewozu żywności przez Inspekcję Sanitarną ( zał. nr 11). 11. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia oraz wzorem umowy i nie wnosi do nich żadnych zastrzeżeń (zał. nr 11). 12. Oświadczenie o udzielenie terminu płatności w wysokości 30 dni ( zał. nr 11).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mow-akacja.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy we Wrocławiu im. Wojtka Bellona ul. Borowska 101, 50-551 Wrocław, tel. 071 337 07 29, fax.: 071 337 13 70.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.06.2008 godzina 14:45, miejsce: Sekretariat pok. Nr 6 (Parter) Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Wrocławiu przy ul. Borowskiej 101.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: a. Nr 1 - Mięso i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt)..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nr 2 - Pieczywo Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00. Może zaistnieć także sytuacja, że pieczywo trzeba dostarczyć do siedziby Zamawiającego w tym samym dniu tj. dwa razy dziennie czyli: normalnie do godz. 06:00 i druga dostawa do godz. 12:00. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.