eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-06-03

Grudziądz: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu
Numer ogłoszenia: 81703 - 2015; data zamieszczenia: 03.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Cz.1 ARTYKUŁY ZBOŻOWE - przedmiot zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości PN-A-74022 14 500 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 30 kg 3. Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 6 000 kg 4. Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 4 000 kg 5. Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 3 000 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 10 500 kg Cz.2 BULIONY - przedmiot zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 3 500 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 2 500 kg 3. Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 10 kg 4. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 400 kg 5. Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 400 kg 6. Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052 4 000 l 7. Przyprawa jarzynka w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 1 000 kg Cz. 3 CUKIER - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74850 7 500 kg Cz.4 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 80 kg 2. Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88036:1998 250 kg 3. Chilli w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 20 kg 4. Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg 5. Cynamon w proszku w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 10 kg 6. Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 250 kg 7. Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 650 kg 8. Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 30 kg 9. Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 120 kg 10. Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 1 000 kg 11. Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 2 500 kg 12. Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 120 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 50 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 50 kg 15. Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 50 kg 16. Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 2 000 kg 17. Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 3 000 kg 18. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 1 400 l 19. Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 60 kg 20. Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 180 kg 21. Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94017:1998 10 kg 22. Przyprawa do mięsa mielonego: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 20 kg 23. Sól kuchenna: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 4 000 kg 24. Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 50 kg 25. Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-82245:1993 100 kg Cz. 5 PRODUKTY SOJOWE - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 700 kg 2. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 500 kg 3. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 200 kg Cz. 6 PRODUKTY STRĄCZKOWE - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 4 500 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74220:1997 3 000 kg Cz. 7 PRZETWORY WARZYWNE - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN/R-75520 50 kg 2. Fasolka konserwowa: - op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-V-74016:2001 200 kg 3. Groszek konserwowy: - op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-76/A-77803 1 200 kg 4. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie - puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-75/A-77601 7 500 kg 5. Kukurydza konserwowa: - op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-77807 800 kg 6. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-86951:2006 2 000kg 7. Ogórki konserwowe całe: - op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; PN-A-77801 2 000 kg Cz. 8 PRZETWORY OWOCOWE - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Dżem: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 50 kg 2. Miód: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 50 kg 3. Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 6 500 kg 4. Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 6 500 kg 5. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 800 l Warunki i zasady realizacji zamówienia: - Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć na własny koszt przedmiot umowy - przetwory warzywne i owocowe - do Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu w ilościach zgodnych z zamówieniem złożonym dwa dni przed terminem dostawy. Środki transportu, którymi będzie dostarczany towar powinny spełniać wymogi określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). - Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia do 20% dla poszczególnych produktów od szacunkowej ilości określonej w SIWZ oraz formularzu ofertowym oraz opisie przedmiotu zamówienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy określonej w tym formularzu ofertowym, która jest tożsama z ceną. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 20% od całości zamówienia. Z powodu zamówienia przez Zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wymieniona powyżej (pomniejszona do 20%) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani prawne. - Dostawę towaru ustala się wg potrzeb, nie częściej jednak niż dwa razy w miesiącu w godzinach 7.00 - 12.00 pojazdem o wysokości do 4,00 m, o długości nie przekraczającej 10,00 m. W przypadku, gdy dzień dostawy przypada w dzień wolny od pracy (np. święto), termin dostawy może zostać przeniesiony na inny dzień roboczy po uzgodnieniu tego z wykonawcą z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. - Wykonawca zobowiązuje się do sprzedaży artykułów spożywczych pełnowartościowych, świeżych, zgodnych z Normą Polską lub zharmonizowaną Normą Europejską oraz z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10.07.2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007, Nr 137, poz. 966), a w szczególności musi zawierać: nazwę środka spożywczego, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, jeżeli oznakowanie środka spożywczego zawiera informację o terminie przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania;.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.10-0, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.10.00-4, 15.87.12.00-6, 15.87.10.00-4, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 85
  • 2 - Termin realizacji reklamacji - 15

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl link-zamówienia pyubliczne/OISW Bydgoszcz/Zakład Karny Nr 1 Grudziądz
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz-dział kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.06.2015 godzina 12:30, miejsce: Zakład Karny Nr 1 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz-sekretariat I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości PN-A-74022 14 500 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 30 kg 3. Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 6 000 kg 4. Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 4 000 kg 5. Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 3 000 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 10 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Buliony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 3 500 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 2 500 kg 3. Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 10 kg 4. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 400 kg 5. Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 400 kg 6. Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052 4 000 l 7. Przyprawa jarzynka w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 1 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74850 7 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Różne artykuły spożywcze i przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 80 kg 2. Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998 250 kg 3. Chilli w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 20 kg 4. Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg 5. Cynamon w proszku w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 10 kg 6. Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 250 kg 7. Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 650 kg 8. Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 30 kg 9. Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 120 kg 10. Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 1 000 kg 11. Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 2 500 kg 12. Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 120 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 50 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 50 kg 15. Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 50 kg 16. Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 2 000 kg 17. Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 3 000 kg 18. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 1 400 l 19. Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 60 kg 20. Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 180 kg 21. Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 10 kg 22. Przyprawa do mięsa mielonego: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 20 kg 23. Sól kuchenna: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 4 000 kg 24. Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 50 kg 25. Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-82245:1993 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.87.10.00-4, 15.62.00.00-0, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.89.20.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 700 kg 2. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 500 kg 3. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 4 500 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997 3 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN/R-75520 50 kg 2. Fasolka konserwowa: - op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-V-74016:2001 200 kg 3. Groszek konserwowy: - op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-76/A-77803 1 200 kg 4. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie - puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-75/A-77601 7 500 kg 5. Kukurydza konserwowa: - op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-77807 800 kg 6. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-86951:2006 2 000kg 7. Ogórki konserwowe całe: - op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; PN-A-77801 2 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.14.64-7, 15.33.14.62-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Dżem: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 50 kg 2. Miód: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 50 kg 3. Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 6 500 kg 4. Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 6 500 kg 5. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 800 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.33.22.30-5, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 85
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 15

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.