eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Reszel › Zakupy różnych produktów spożywczych z dostawą na żywienie w Gimnazjum nr 1 w Reszlu ul. Chrobrego 5 A.



Ogłoszenie z dnia 2012-12-14

Reszel: Zakupy różnych produktów spożywczych z dostawą na żywienie w Gimnazjum nr 1 w Reszlu ul. Chrobrego 5 A.
Numer ogłoszenia: 513062 - 2012; data zamieszczenia: 14.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Reszlu , ul. Chrobrego 5A, 11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7550037, faks 89 7550992.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.warmia.mazury.pl/reszel_gmina_miejsko_-_wiejska/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Edukacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakupy różnych produktów spożywczych z dostawą na żywienie w Gimnazjum nr 1 w Reszlu ul. Chrobrego 5 A..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne zakupy różnych produktów spożywczych z dostawą na żywienie w Gimnazjum nr 1 w Reszlu ul. Chrobrego 5A. 2. Przedmiot zamówienia dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. 3. Wszystkie załączniki stanowią integralną część SIWZ z zastrzeżeniem, że wszystkie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości o tych samych walorach smakowych i właściwościach jak opisane w załączniku nr 2. W takim przypadku Wykonawca obowiązany jest zaznaczyć i wpisać jakiego produktu dotyczy oferta na produkt równoważny. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca powinien przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji jak w produkcie określonym przez Zamawiającego.Podana ilość jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmian ilościowych w poszczególnych pozycjach a Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Przewiduje się iż podane przez Zamawiającego ilości mogą ulec zmianie orientacyjnie o +, - 15 % (zwiększenie lub zmniejszenie), zgodnie z tzw. prawem opcji, jakie zastrzega w tym przypadku Zamawiający oraz z zastrzeżeniem nieprzekroczenia w zakupach kwoty jaką zamawiający poda, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia (kwota brutto, wraz z podatkiem VAT). Podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zmianie w terminie obowiązywania umowy w granicach ustalonych zasad w niniejszej SIWZ i cen ustalonychZałącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na zakupy produktów spożywczych z dostawą w zakresie zadania: Różne produkty spożywcze kod CPV 15800000-6, Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7, Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2, w zamówieniu Zakupy różnych produktów spożywczych z dostawą na żywienie w Gimnazjum nr 1 w Reszlu ul. Chrobrego 5 A, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 14.01.2013 r. do 31.12.2013 r. Jed. miary Cena jednost. netto Cena jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Aromat do ciast(5ml) 2 20 szt 2 Baton(47g) 140 140 szt 3 Cukier waniliowy (32g) 3 30 szt 4 Cukier puder (500g) 2 10 szt 5 Cukier(1kg) 30 330 szt 6 Cytrynka w płynie(500ml) 2 20 szt 7 Czekolada (100g) 140 140 szt 8 Czosnek granulowany (20g) 2 20 szt 9 Delikat do mięs(75g) 4 40 szt 10 Drożdże świeże(100g) 4 40 szt 11 Dżem( 270g)różne smaki 14 150 szt 12 Herbata (1opak.-100torebek) 2 20 szt 13 Kakao(300g)np.Puchatek lub równoważne 7 80 szt 14 Kasza jęczmienna średnia(500g) 20 120 szt 15 Kasza gryczana(400g) 5 50 szt 16 Kawa sypana(500g) np.Jacobs Kronung lub równoważna 1 6 szt 17 Kawa rozpuszczalna (200g) np.Jacobs Gronat Gold lub równoważna 1 6 szt 18 Ketchup(500g)-łagodny, pikantny 7 75 szt 19 Kucharek(200g) 20 220 szt 20 Koncentrat pomidorowy(1000g)30% 10 100 szt 21 Kisiel(58g)różne smaki 3 30 szt 22 Kwasek cytrynowy(20g) 25 300 szt 23 Liść laurowy(8g) 3 36 szt 24 Przyprawa do zup w płynie(960g)Maggi 7 75 szt 25 Mąka luksusowa pszenna T-550(1kg) 30 320 kg 26 Mąka ziemniaczana(500g) 1 10 szt 27 Majeranek (10g) 3 30 szt 28 Majonez(815g) np.Kętrzyński 16 170 szt 29 Makaron królewski (1kg)np.Rolpot- kolanko z falbanką, świderki, krajanka cienka lub równoważny 40 440 szt 30 Makaron(500g)-spaghetti, łazanka np.Lubella lub równoważny 50 500 szt 31 Masło(200g)mix. tłuszczowy min.68%(tłuszcz mleczny-50%, olej rośliny 18%) 3 24 szt 32 Margaryna z masłem(500g)-tłuszcz 39% np.Delma 25 280 szt 33 Musztarda sarepska(190g) 3 30 szt 34 Natka pietruszki susz(10g) 10 110 szt 35 Ocet 10%(1l) 5 10 szt 37 Olej(1l)olej rzepakowy 30 330 szt 38 Papryka słodka(20g) 10 110 szt 39 Papryka ostra(20g) 1 12 szt 40 Płatki(250g)różne rodzaje 10 120 szt 41 Przyprawa do bigosu i dań z kapusty(20g) 1 12 szt 42 Przyprawa do ryb(20g) 2 24 szt 43 Przyprawa do kurczaka(20g) 16 192 szt 44 Przyprawa do gulaszu i do flaków(20g) 2 24 szt 45 Przyprawa do mięsa mielonego(30g) 3 36 szt 46 Przyprawa do ziemniaków(20g) 1 12 szt 47 Pieprz czarny mielony(20g) 20 240 szt 48 Rosół drobiowy(120g) 8 80 szt 49 Rodzynki(100g) 2 24 szt 50 Ryż(1kg) 10 100 kg 51 Sos pieczeniowy ciemny(38g) 10 120 szt 52 Sól gruba(1kg) 20 240 kg 53 Syrop owocowy(440ml)różne smaki 100 1000 szt 54 Sok owocowy 330ml (+/-30ml) różne smaki 245 980 szt 55 Sok owocowy(2l)różne 18 36 szt 56 Sos sałatkowy(9g) 15 180 szt 57 Sos do spaghetti(47g) 10 120 szt 58 Zupa barszcz biały(65g) 10 120 szt 59 Zupa ogonowa(40g) 10 30 szt 60 Zupa borowikowa(45g) 10 20 szt 61 Zacierka babuni(250g) 5 70 szt 62 Ziele angielskie(15g) 4 48 szt 63 Zioła prowansalskie(10g) 4 48 szt 64 Warzywko(200g) 10 100 szt 65 Woda mineralna gazowana(1,5l) 50 500 szt 66 Woda mineralna niegazowana(1,5l) szt Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy: umowie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.83.30.00 - Produkty cukrownicze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń-na formularzu oferty zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie Formularz ofertowy, zał. nr 1 formularza cenowy, zał. nr 2 Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu art.44 ustawy, zał. nr 3 do SIWZ Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, art.24 ust 1, art.24 ust 1 pkt. 2 ustawy zał. nr 4 do SIWZ. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, art. 22 ust. 1 ustawy zał. nr 5 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów żywionych). Zamawiający nie będą ponosili ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 2) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3) Załączniki nr 2 stanowiące integralną część SIWZ i wszystkie wskazane w nich z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. 4) Cena poszczególnych produktów określona w formularzu cenowym Wykonawcy, stanowiącym Załącznik nr 2 do umowy, może ulec zmianie w przypadku udokumentowanej zmiany ceny produktu na podstawie klauzuli waloryzacyjnej. 5) Klauzula waloryzacyjna. Cena towaru określona w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) lub Wojewódzki Urząd Statystyczny (WUS) przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS lub WUS) na podstawie pisma z GUS lub WUS załączonego przez stronę umowy której to dotyczy. Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowej ceny w formie aneksu do umowy na zakupy z dostawami. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po 1 miesiącu od dnia podpisania umowy. Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 2% w okresie kwartału w okresie trwania niniejszej umowy. 6)Zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy; 7)Zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy; 8)Wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy. 9) Zmiany zmniejszenia lub zwiększenia wielkości lub zakresu zamówienia, orientacyjnie o +, - 15 % (zwiększenie lub zmniejszenie), zgodnie z tzw. prawem opcji, jakie zastrzega w tym przypadku Zamawiający oraz z zastrzeżeniem nie przekroczenia w zakupach kwoty jaką zamawiający poda, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia (kwota brutto, wraz z podatkiem VAT). 10)Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy: - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec zmianie, w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec także zmianie, w wyniku zmian ilościowych realizowanych zakupów. 11) Zmiana terminu realizacji zamówienia: - zastrzega się możliwość zmiany terminu wykonania umowy w przypadku wyczerpania w zakupach kwoty jaką zamawiający poda, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia (kwota brutto, wraz z podatkiem VAT). 12)Zmiana podwykonawcy: - dopuszcza się zmianę wskazanego podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nieprzewidzianym w złożonej ofercie; w przypadku, gdy podwykonawca udostępnił Wykonawcy swoje zasoby w celu wykazania spełniania warunków udziału w niniejszym postępowaniu, nowy podwykonawca musi spełniać podane w SIWZ wymogi w takim samym zakresie, co poprzedni podwykonawca. 13)Strony umowy uznają zasadność wprowadzenia zmian do umowy, gdy zmiany te nie wywołają niekorzystnych skutków dla Zamawiającego i nie spowodują zmiany oferowanych warunków realizacji zamówienia będących podstawą oceny ofert. 14)Zamawiający zapłaci wyłącznie za faktyczne ilości zakupów produktów, co nie oznacza, że Wykonawca ma prawo samodzielnie, bez zgody Zamawiającego zmieniać w stosunku do ilości określonej w zamówieniu ilość zakupów. 15)Do umowy wprowadza się klauzulę: sposób wykonania przedmiotu zamówienia lub termin dostarczenia towaru może ulec zmianie w przypadku zaistnienia przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, np. udokumentowanego ogólnego braku na rynku jakiegoś asortymentu produktów spożywczych lub wielkości opakowań, Wykonawca może po uzgodnieniu i uzyskaniu aprobaty przez osobę prowadzącą zapotrzebowania dla stołówki szkolnej dokumentując zaistniałą przyczynę, dostarczyć produkt podobny, równoważny lub w innej wielkości opakowania, w cenie podanej w formularzu cenowym po przeliczeniu na aktualną wielkość opakowania lub towaru z zastrzeżeniem że termin dostarczenia towaru nie może być dłuższy niż 3 dni. O zaistniałym fakcie Wykonawca zobowiązany jest w następnym dniu po otrzymaniu zapotrzebowania na towar, pisemnie powiadomić upoważnionego pracownika szkoły do przekazywania zamówień wykonawcy, pod rygorem zastosowania kar umownych. Zmiany o których mowa w pkt. 7, XVII części niniejszej specyfikacji dopuszczone będą wyłącznie pod warunkiem akceptacji przez Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/reszel_gmina_miejsko_-_wiejska/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W Gminnej Administracji Szkół i Sportu 11-440 Reszel, ul. Reymonta 1- 4..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.12.2012 godzina 10:00, miejsce: W sekretariacie Gminnej Administracji Szkół i Sportu 11-440 Reszel, ul. Reymonta 1- 4..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.