eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Błonie › "Bio Aktywna Zdrowa Żywność"

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-06-24

Ogłoszenie nr 500144357-N-2018 z dnia 24-06-2018 r.

PAPAGRIN sp. z o.o.: "Bio Aktywna Zdrowa Żywność"

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
Projekt pn.: "Bio Aktywna Zdrowa Żywność" współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020 h Oś priorytetowa III - Rozwój potencjału innowacyjnego i przedsiębiorczości, Działanie 3.3 - Innowacje w MŚP, typ projektów - Wprowadzanie na rynek nowych lub ulepszonych produktów lub usług (poprzez wdrożenie wyników prac B+R)

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 553498-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 500102853-N-2018


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

PAPAGRIN sp. z o.o., Krajowy numer identyfikacyjny 14669647400000, ul. Armii Krajowej 2, lok. 29, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 501-502-292, e-mail iwona.olszewska@papagrin.com, faks .
Adres strony internetowej (url): www.papagrin.com

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Zamawiający udzielający zamówień, o którym mowa w art. 3 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

"Bio Aktywna Zdrowa Żywność"

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem postępowania przetargowego będzie zakup i instalacja niezbędnych środków trwałych, jako budowa infrastruktury produkcyjnej, co umożliwi Zamawiającemu produkcję nowych produktów. W wyniku realizacji przedmiotu zamówienia na rynek zostaną wprowadzone trzy nowe produkty: smakowe mieszanki nasienne, pasty na bazie aktywowanych nasion i orzechów, batony na bazie aktywowanych orzechów. Do osiągnięcia powyższych założeniem potrzebne będzie opracowanie i dostarczenie do Zamawiającego poniższych urządzeń zgodnie z danym opisem, co do ich funkcjonalności: a. Komora Aktywacyjna pozwalająca na aktywację nasion i orzechów, która automatycznie, komputerowo będzie kontrolowała procesy aktywacji według zadanych parametrów, jak i później również proces odwodnienia tych surowców. Komora powinna być wykonana z komponentów dopuszczonych do pracy przy produkcji żywności. Musi zawierać komplet wózków i półek o całkowitej powierzchni nie mniejszej niż 150 m2. Komora powinna kontrolować: temperaturę, wilgotność, czas trwania procesów, oświetlenie. Praca powinna być monitorowana i sprzężona z komputerowym systemem zarządzania produkcją pozwalając przechowywać parametry kontrolne procesów w celach kontrolno-dokumentacyjnych z zadaną rozdzielczością definiowaną w sekundach w zakresie 1-3600. Minimalny zakres pracy temperaturowej 30oC-140oC. Większy zakres będzie dodatkowym atutem. Sterowanie powinno umożliwiać również kontrolę czasu poszczególnych faz procesu aktywacji w przedziale minutowym od 1-10080, jak również opcjonalnie powinny być dostępne programy z możliwością automatycznego dynamicznego doboru czasu w zależności od zmieniających się parametrów procesu. Komora powinna charakteryzować się dodatkowym wyciszeniem oraz silnikami z rozwiązaniami ograniczającymi hałas (może taki zapis - zastosowaniem silników z rozwiązaniami ograniczającymi hałas). Musi zawierać elementy regulujące wilgotność pobieranego powietrza oraz posiadać wymiennik ciepła optymalizujący emisję gazów i C02 do atmosfery pozwalający jednocześnie wykorzystywać odzyskane ciepło do ogrzewania hali produkcyjnej. b. Linia do produkcji batonów z aktywowanych orzechów - pozwalająca na rozdrabnianie orzechów i nasion oraz innych surowców używanych do produkcji (suszone owoce), formowanie według zadanych wzorów batonów i pralin. Wydajność linii to min 60 kg/h. Większa wydajność będzie dodatkowym atutem. Linia powinna pozwalać na formowanie batonów w różnej gramaturze w przedziale 10g - 120g i wybranym kształcie np.: prostopadłościan, półwalec, etc. Powinna pozwalać również na formowanie okrągłych pralin o średnicy 26 mm z możliwością zmian rozmiaru w przyszłości. Powinna zawierać również rozwiązania pozwalające na posypywanie batonów oraz obtaczanie pralin w surowym kakao, wiórkach kokosowych, mące migdałowej, etc. Przed obtaczaniem powinna być dostępna opcja nawilżania w celu zwiększenia przyczepności powierzchni praliny na posypki. Batony powinny być pakowane w opakowania typu pillowpack. Linia powinna umożliwiać pakowanie pralin w opakowania foliowe, a następnie kartonowe. Zamawiający planuje pakować praliny jednostkowo, poczwórnie w rzędzie, wieloelementowo w torebkach typu pillowpack lub podobnych. Zamawiający obecnie dysponuje wilkiem średnica 80 mm, mieszarką o pojemności 80 l oraz poziomom maszyną pakującą typu flowpack z górnym podawaniem folii. Urządzenia te mogą być wykorzystane jako część linii produkcyjnej batonów. Rozwiązania pozwalające na w pełni samodzielną pracę linii będą dodatkowo punktowane. c. Linia do produkcji różnego rodzaju past do smarowania chleba, wrapów, etc. Linia powinna zapewnić możliwości produkcyjne minimalnie 60 kg/h. Surowce powinny być obierane, rozdrabniane według zadanej gradacji, mieszane, poddawane opcjonalnej obróbce termicznej (gotowanie, duszenie) i następnie konfekcjonowane w małe pojemniki polietylenowe lub szklane, lub w worki lastikowe dla odbiorców horeca. Pakowanie powinno umożliwiać pakowanie w atmosferze ochronnej bądź w próżni zarówno dla toreb, jak i pojemników. Dla pojemników powinien być dostępny system etykietowania wieczek. Dla pasteryzacji słoików powinien być dostępny pasteryzator. d. Linia do produkcji smakowych aktywowanych mieszanek nasiennych. Linia powinna nam pozwolić na marynowanie w kadziach nasion, aktywację (komora aktywacyjna jest oddzielnym elementem zamówienia), sporządzanie mieszanek i konfekcjonowanie na maszynie pakującej z automatycznym naważaniem w małych torebkach z wydajnością nie mniejszą niż 15 opakowań na minutę przy wielkości opakowania 50g - 500g. Minimalna wydajność linii to 60 kg/h. Większa wydajność będzie dodatkowym atutem. e. Oprogramowanie produkcyjne - system komputerowy do zarządzania procesem produkcji. System powinien wspierać kontrolę jakości produkcji i jej parametrów kontrolnych, wspomagać również realizację produkcji według programów kontroli jakości ISO 22000, BRC czy IFS. System powinien wspierać również obsługę zamówień i obsługę klienta oraz gospodarkę magazynową, przyjęcia dostaw, rejestr produkcji. System ponadto powinien obsługiwać ewidencję czasu pracy oraz kart pracy dla pracowników, co powinno pozwolić na rejestrację kosztów produkcji i kontrole efektywności i wydajności. System powinien również zapewniać automatyczną kontrolę przepływu surowców i wyrobów gotowych wraz z ich bilansem okresowym w zakresie niezbędnym do prowadzenia dokumentacji i certyfikacji stosownej dla produkcji żywności organicznej. Rozpoczęcie prac programistycznych powinna poprzedzać analiza procesów produkcyjnych w zakładzie Zamawiającego, tak by dopasować procedury i elementy systemu do spełnienia wymogów systemów kontroli jakości produkcji w zakładzie zgodnie z standardami ISO 22000, BRC czy IFS. W odniesieniu do artykułu 29 ust. 5 i 6, przedmiotem zamówienia są elementy wymagające do swej obsługi osób w pełni sprawnych, które będą posiadały odpowiednie uprawnienia do obsługi linii technologicznych. Natomiast produkty, które powstaną w wyniku procesu produkcji będą dostępne dla wszystkich użytkowników, w tym również dla osób niepełnosprawnych, co jest zgodne z zasadą uniwersalnego projektowania. Dedykujemy swoje produkty tym wszystkim konsumentom, którym bliskie jest zdrowe odżywianie, czy też względy zdrowotne, bądź przyzwyczajenia wynikające z wybranego stylu życia.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 42000000-6


Dodatkowe kody CPV: 42215100-7, 42214000-9, 42212000-5, 48000000-8, 48700000-5, 48780000-9, 48400000-2, 48450000-7, 48440000-4, 48420000-8, 48100000-9, 48170000-0, 48150000-4, 48151000-1, 48110000-2

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25/05/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 1161000.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: WOJCIECH MURAWIEC "MARKETING INVESTMENT GROUP"
Email wykonawcy: wmurawiec@migroup.pl
Adres pocztowy: ul. Rymarska 7, 05-800 Pruszków
Kod pocztowy: 05-800
Miejscowość: Pruszków
Kraj/woj.: mazowieckie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 1161000.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 1161000.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 1161000.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

tak


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: 50%

IV.8) Informacje dodatkowe:

Dane podwykonawców: 1. KORUNDI sp. z o.o., 2. MCT PIOTR KOSAK,


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.