eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świdnica › Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-14

Świdnica: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy
Numer ogłoszenia: 465364 - 2013; data zamieszczenia: 14.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Wałbrzyska 15, 58-100 Świdnica, woj. dolnośląskie, tel. 074 8537139, faks 074 8537139.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy wraz z dostawą i rozładunkiem. Miejsce dostaw 58-100 Świdnica: a) Dom Dziennego Pobytu Przystań ul. Saperów 27; b) ul. Westerplatte 47; c) ul. Wałbrzyska 15; d) ul. Franciszkańska 7.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.51.10.03-3, 15.80.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-0, 15.33.10.00-0, 15.00.00.00-6, 31.42.50.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków nastąpi w oparciu o złożone oświadczenia i dokumenty wg formuły spełnia/ nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków nastąpi w oparciu o złożone oświadczenia i dokumenty wg formuły spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków nastąpi w oparciu o złożone oświadczenia i dokumenty wg formuły spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków nastąpi w oparciu o złożone oświadczenia i dokumenty wg formuły spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków nastąpi w oparciu o złożone oświadczenia i dokumenty wg formuły spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. wypełniony formularz ofertowy ( załącznik nr 1) 2. zestawienie kosztów tabele od nr 1 -7 w zależności, na który pakiet składana jest oferta ( załącznik nr 2 ) 3. oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ustawy z dnia 24 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ( załącznik nr 3 ) 4. oświadczenie ,że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 24 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ( załącznik nr 4 ) 5. zaakceptowany wzór umowy ( załącznik nr 5 ) 6. zaświadczenie z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub innego właściwego rejestru (wystawione nie później niż na 3 miesiące przed upływem terminu ofert) 7. zaświadczenie / decyzję o spełnieniu wymogów sanitarnych dotyczących środka transportu , zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami 8.umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie jako jeden Wykonawca - jeśli dotyczy 9. upoważnienie do podpisania oferty, w przypadku gdy oferta zostanie podpisana przez osobę, których uprawnienie do dokonania tej czynności nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.swidnica.bip-info.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Osobą uprawnioną do bezpośredniego kontaktowania się w zakresie przedmiotu zamówienia jest Barbara Juszczyk-Galas tel. 74 640 73 65, 74 853 87 70.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2013 godzina 13:00, miejsce: Dom Dziennego Pobytu Przystań ul. Saperów 27 w Świdnicy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka bez kości kg 2000 Schab z kością kg 450 Boczek wędzony kg 70 Słonina bez skóry kg 80 Antrykot z kością kg 50 Wątroba wieprzowa kg 60 Kiełbasa zwyczajna extra kg 160 Karczek wieprzowy b/k kg 500 Wołowina Extra pieczeniowa kg 60 Kiełbasa śląska kg 30 Polędwica wędzona drobiowa kg 2 Szynka wieprzowa wędzona wiejska kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego i podrobów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety z kurczaka - piersi bez kości i skóry kg 400 Porcja rosołowa ze skrzydłami kg 850 Udko z kurczaka świeże kg 1120 Wątroba drobiowa kg 80 Flaki wołowe krojone luz - blanszowane kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mleka i wyrobów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% 450g szt. 1500 Mleko UHT, zawartość tłuszczu 2% w opakowaniu kartonowym 0,5 l z zamknięciem plastikowym szt. 60 Mleko UHT, zawartość tłuszczu 2% w opakowaniu kartonowym 1 l z zamknięciem plastikowym szt. 100 Mleko UHT, zawartość tłuszczu 2% w opakowaniu kartonowym 2 l z zamknięciem plastikowym szt. 15 Mleko 2% w woreczku szt. 50 Mleko zagęszczone 7,5%tł. niesłodzone; w opakowaniu kartonowym 500g z zamknięciem plastikowym szt. 12 Masło Extra 200g zaw. tł. 82% szt. 35 Margaryna mleczna 250g szt. 700 Ser biały półtłusty kg 400 Jogurt naturalny 450g szt. 50 Jogurt naturalny 125g szt. 145 Kefir 450 g szt. 30 Kefir 150 g szt. 145 Jogurt owocowy 125g Szt. 435 Ser żółty Gouda kg 30 Drożdże piekarskie 10g szt. 40 Ser typu Feta sałatkowo-kanapkowy 18% tł. W opakowaniu kartonowym waga 270g-300 g szt. 6 Twaróg śmietankowy mielony waga od 200- 250g kg 2 0 Śmietana 30 % w opakowaniu od 250 - 375 ml l 10 Maślanka naturalna w opakowaniu o poj.1 litr l 36.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.03-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb wiejski pytlowy 0,60 kg krojony 12/13 mm kromka pakowany w folię szt. 4500 Chleb żytni - razowy 0,50 kg krojony szt. 100 Bułka słodka nadziewana 0.08 kg szt. 840 Pączki nadziewane 60g szt. 145 Bułka zwykła 100g szt. 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa ryb i warzyw mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior mrożony kg 110 Fasola szparagowa mrożona zielona kg 80 Fasolka szparagowa mrożona żółta kg 80 Szpinak liście mrożony kg 50 Włoszczyzna 4-skł mrożona kg 300 Zupa jarzynowa 6-skł mrożona kg 50 Brokuł mrożony kg 100 Brukselka mrożona kg 40 Maliny mrożone kg 10 Ryba mrożona Miruna kg 350 Ryba mrożona Morszczuk kg 350 Śledź po wiejsku kg 40 Truskawka mrożona kg 40 Mieszanka kompotowa kg 40 Marchewka mrożona mini kg 45.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa warzyw , owoców i przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banany kg 20 Biała rzodkiew kg 100 Botwinka pęczek 30 Buraki czerwone kg 800 Cebula kg 300 Cebula biała (czosnkowa) kg 50 Cebula czerwona kg 50 Cytryna kg 2 Chrzan konserwowy masa netto 280g szt. 50 Czosnek kg 30 Dynia kg 30 Fasola sucha kg 50 Fasolka szparagowa w sezonie kg 100 Groch suchy łuskany połówki kg 50 Groszek konserwowy masa netto 400g szt. 150 Gruszka kg 20 Grzyby suszone kg 2 Jabłka kg 400 Kalafior w sezonie szt. 200 Kapusta biała kg 900 Kapusta czerwona kg 300 Kapusta kiszona kg 800 Kapusta włoska szt. 100 Ketchup masa netto 500g szt. 20 Koper pęczek 450 Kompot truskawka masa netto 900g szt. 150 Kompot wiśnia masa netto 900g szt. 150 Kompot czarna porzeczka masa netto 900g szt. 200 Koncentrat pomidorowy 0.2 l ; 30% szt. 150 Koncentrat pomidorowy 0.9l ; 30% szt. 60 Kukurydza konserwowa masa netto 400g szt. 120 Mandarynki kg 40 Marchew kg 1500 Musztarda delikatesowa masa netto 500 g szt. 20 Nektar jabłkowy, pomarańczowy ; min 50% soku; opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 30 Nektar wiśniowy, min.35% soku opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 20 Nektar z czarnej porzeczki min. 25% soku, opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 20 Ogórek zielony w sezonie kg 300 Ogórki kiszone kg 200 Ogórki konserwowe masa netto 900 g. szt. 170 Owoce suszone kg 15 Papryka świeża kg 20 Papryka konserwowa masa netto 900 g szt. 40 Patison konserwowy masa netto 900 g szt. 30 Pekińska kapusta kg 180 Pieczarki kg 150 Pietruszka korzeń kg 250 Pietruszka zielona pęczek 200 Pomarańcze kg 20 Pomidor w sezonie kg 150 Pomidor kg 50 Por kg 350 Rodzynki kg 1 Rzodkiewka w sezonie pęczek 60 Sałata w sezonie szt. 460 Seler korzeń kg 200 Syropy owocowe ; poj.430 ml do 450 ml o smaku truskawkowym, malinowym, pomarańczowym, żurawinowym , czarnej porzeczki szt. 750 Szczaw konserwowy poj.250 ml szt. 180 Szczypior pęczek 150 Śliwki węgierki kg 20 Winogron biały kg 40 Ziemniaki kg 9200 Ziemniaki młode w sezonie kg 2400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0, 15.33.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa jaj i pozostałych artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku wiśniowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g op. 20 Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku malinowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g op. 20 Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku pomarańczowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g op. 20 Bułka tarta luksusowa 500g szt. 360 Ciasteczka z ciasta ptysiowego w kształcie słomki, op. min. 250 g op. 40 Ciastka kruche z nadzieniem kokosowym oblane czekoladą, op. min. 770 g op. 20 Ciastka z ciasta francuskiego z masłem w kształcie precla, posypane cukrem, op. min. 294 g op. 40 Ciastka kruche o smaku maślanym z marmoladą o smaku wiśniowym, op. 2 kg op. 10 Ciastka kruche z galaretką opak 2 kg szt. 30 Ciastka z kawałkami czekolady oraz orzechami laskowymi, op. min. 135 g op. 50 Cukier 1kg kg 490 Cukier waniliowy 32g szt. 40 Cukier puder 0.5 kg szt. 30 Cukierki owocowe nadziewane opakowania max.2 kg kg 10 Herbata expresowa owocowa (opak 20 saszetek) Szt. 20 Herbata expresowa (50 saszetek) 100g Szt. 20 Herbata ekspresowa, czarna, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą), w opakowaniu 100 szt. x 2 g szt. 6 Herbata ekspresowa w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą), różne smaki, min. 6 smaków: żurawina-porzeczka, grejpfrut-pomarańcza, malina-wiśnia, limonka-cytryna, melisa-gruszka, melisa-pomarańcza, op. 20 szt. x 2 g. Zamawiający zastrzega sobie wybór wariantów smakowych w ramach realizacji umowy, op. 25 Herbatniki z cukrem opak 2 kg szt. 30 Jaja kurze klasa wagowa M klasa jakości A szt. 5500 Jarzynka 200g szt. 300 Kasza manna błyskawiczna 500 g szt. 150 Kakao naturalne waga 150 g szt. 10 Kasza jęczmienna drobna kg 250 Kasza gryczana kg 120 Kawa palona mielona do parzenia metodą tradycyjną; 100%kawy naturalnej Arabica, pakowana próżniowo, opakowania 250g szt. 25 Kawa rozpuszczalna , 100% kawy naturalnej Arabica ,w szklanym opakowaniu, waga kawy netto 200g szt. 30 Kawa ziarnista ,100% kawy naturalnej , opakowania 1kg szt. 10 Kawa ziarnista ,100% kawy naturalnej , opakowania 0,5 kg szt. 7 Kruche wafle przekładane kremem o smaku kakaowym, op. min. 500 g op. 10 Kruche wafle przekładane kremem o smaku śmietankowym, op. min. 500 g op. 10 Kwasek cytrynowy 50g szt. 200 Liść laurowy 6g szt. 60 Maggi w płynie 1l szt. 200 Majonez 0.9l szt. 30 Makaron zacierka 4 jajeczny 250g szt. 400 Makaron 1kg (świder/ nitka, kolanka, muszelka) szt. 500 Mąka poznańska 1 kg kg 800 Mąka Krupczatka kg 50 Mąka ziemniaczana 1kg kg 30 Olej 1 l szt. 620 Ocet winny z białego wina poj.250 ml szt. 10 Paluszki słone 300 g Szt. 20 Paluszki z sezamem 300 g Szt. 20 Papryka mielona słodka 25g szt. 230 Pieprz mielony 20g szt. 500 Proszek do pieczenia 30g szt. 20 Przyprawa do grosa waga 30gr szt. 180 Przyprawa do mięsa waga 200 g szt. 250 Rozmaryn suszone listki, waga 100 g szt. 10 Ryż biały długo-ziarnisty kg 250 Sos myśliwski w proszku 33 g Szt. 240 Sól kg 280 Tymianek suszony waga 100 g szt. 10 Woda mineralna gazowana poj.0,5 l szt. 150 Woda mineralna niegazowana poj.0,5 l szt. 150 Woda mineralna gazowana poj.1,5l szt. 200 Woda mineralna niegazowana poj.1,5l szt. 200 Ziele angielskie całe 15g szt. 100 Zupa w proszku barszcz biały 66g szt. 430 Zupa w proszku ogonowa 40g szt. 300 Zupa w proszku pieczarkowa 45g szt. 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 31.42.50.00-0, 15.00.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.