eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › usługi żywienia podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-10-25

Suwałki: usługi żywienia podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.: Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12
Numer ogłoszenia: 436116 - 2013; data zamieszczenia: 25.10.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach , ul. Teofila Noniewicza 42A, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 87 5666106, faks 87 5667497.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ares.suwalki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługi żywienia podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.: Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: usługi żywienia podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.: Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12. Zadanie 1: usługa żywienia podczas szkolenia Ekokwalifikacje organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12.Zadanie 2: usługa żywienia podczas szkolenia Firma w Internecie organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12.Zadanie 3: usługa żywienia podczas szkolenia Skuteczny sprzedawca - skuteczna sprzedaż organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12.Zadanie 4: usługa żywienia podczas szkolenia Ecodriving organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12.Zadanie 5: usługa żywienia podczas szkolenia Pakiet szkoleń specjalistycznych z zakresu mechaniki i użytkowania organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie analizy oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez wykonawcę.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie analizy oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez wykonawcę.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie analizy oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez wykonawcę.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie analizy oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez wykonawcę.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie analizy oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez wykonawcę.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Projekt umowy stanowiący załącznik o nr 5 do SIWZ jest integralną częścią niniejszej dokumentacji i zapisy w niej zawarte traktuje się jako warunki udzielenia zamówienia.Stosownie do art. 144 ustawy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której wybrano Wykonawcę, polegającej na:a)zmianie osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej umowy,b)sprostowania oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych,c)zmianie liczebności uczestników na mniejszą (w przypadku nie podjęcia kursu przez osobę skierowaną na kurs, rezygnacji kandydata-tki z kursu mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa w kursie lub niestawienia się kandydata-tki na kursie pomimo wezwania Zamawiającego), d)zmianie terminu realizacji zamówienia z przyczyn niezależnych od Zamawiającego jak również Wykonawcy,w przypadku wystąpienia zdarzeń losowych. Konieczności zmiany terminu realizacji przedmiotu umowy z przyczyn niezawinionych przez strony nie może spowodować zmiany ceny wynikającej z oferty, na podstawie której był dokonany wybór Wykonawcy. Ponadto Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku: - gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizacje przedmiotu umowy; - gdy konieczność wprowadzenia zmian będzie następstwem zmian wytycznych lub zaleceń Instytucji, która przyznała środki na sfinansowanie umowy;- zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy. Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić wyłącznie w przypadkach przewidzianych ustawą oraz postanowieniami niniejszej Specyfikacji istotnych warunków zamówienia, za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ares.suwalki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach, ul. T. Noniewicza 42 a, 16-400 Suwałki, od poniedziałku do piątku, godziny urzędowania od 07:00 do 15:00..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.11.2013 godzina 08:00, miejsce: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach, ul. T. Noniewicza 42 a, 16-400 Suwałki,sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu VIII Regionalne kadry gospodarki, Działania 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Poddziałania 8.1.1 Wsparcie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: usługa żywienia podczas szkolenia Ekokwalifikacje organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poprzez świadczenie usług żywienia Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.Świadczenie usług żywienia będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego, w okresie obowiązywania umowy (tj. od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2013 r.), w ramach organizowanego szkolenia.W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a.przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (dzień, godzina) i miejscu, w którym będzie odbywało się szkolenie, b.przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.), c.świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, d.dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników szkolenia; Użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone; e.zapewnienia osób, które przygotują usługę oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze, f.estetycznego podawania posiłków, g.dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia- kursu; h.zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach. 4.Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że:szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: 46 osób, łączna liczba dni szkoleniowych: 3 dni,szacunkowa ilość zestawów: 138 zestawów (jako zestaw rozumie się przerwę kawową + lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7, 8) miejsce świadczenia usługi: Suwałki 5.W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie, rezygnacji kandydata-tki ze szkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się kandydata-tki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi żywienia, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi żywienia dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi żywienia. W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania:przerwy kawowej 23% VAT;lunchu 8% VAT. 7.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu, co najmniej:a) 1 filiżanki kawy rozpuszczalnej 250 ml;b) 1 filiżanki herbaty czarnej 250 ml;c) Ciastka (minimum dwa rodzaje - po 5 szt. każdego rodzaju);d) Cukier biały 20g, e) Cytryna (pokrojona, podawana na talerzykach) 1plaster,f) Mleko 30 ml ,g) Woda gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l, 1 szt. 8.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6b, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu: Dzień Zestawy obiadowe:1. Karkówka po myśliwsku 120g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300mlos. 2.Zrazy wieprzowe 200g os, Kasza gryczana 200g os, Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 3.Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os,Napój owocowy 300ml os. 9.Dania winny być podawane na gorąco.10.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji usługi prawo do zgłaszania uwag, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.11.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: usługa żywienia podczas szkolenia Firma w Internecie organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Poprzez świadczenie usług żywienia Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 2.Świadczenie usług żywienia będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego, w okresie obowiązywania umowy (tj. od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2013 r.), w ramach organizowanego szkolenia. 3.W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:a.przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (dzień, godzina) i miejscu, w którym będzie odbywało się szkolenie,b.przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.),c.świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,d.dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników szkolenia; Użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone;e.zapewnienia osób, które przygotują usługę oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,f.estetycznego podawania posiłków,g.dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. Przed rozpoczęciem szkolenia/ kursu; h.zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach. 4.Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że: szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: 6 osób, łączna liczba dni szkoleniowych: 13 dni,szacunkowa ilość zestawów: 78 zestawów (jako zestaw rozumie się przerwę kawową + lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7, 8), miejsce świadczenia usługi: Suwałki. 5.W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie, rezygnacji kandydata/tki zeszkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się kandydata/tki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi żywienia, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi żywienia dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi żywienia. 6.W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania:a) przerwy kawowej 23% VAT;b) lunchu 8% VAT. 7. W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu, co najmniej:a) 1 filiżanki kawy rozpuszczalnej 250 ml;b) 1 filiżanki herbaty czarnej 250 ml;c) Ciastka (minimum dwa rodzaje - po 5 szt. Każdego rodzaju);d) Cukier biały 20g, e) Cytryna (pokrojona, podawana na talerzykach) 1plaster,f) Mleko 30 ml g) Woda gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l, 1 szt.8.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6b, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu: Dzień Zestawy obiadowe:1. Karkówka po myśliwsku 120g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os,Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os,2.Zrazy wieprzowe 200g os, Kasza gryczana 200g os, Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 3.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os, Napój owocowy 300ml os. 4.Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os,Napój owocowy 300ml os. 5. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os,Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 6. Schabowy panierowany 150 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Kapusta zasmażana 200 g os, Napój owocowy 300 ml os.7. Filet rybny panierowany 150 g os, Ryż na sypko 200g os, Surówka z kapusty kiszonej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.8.Pieczeń wieprzowa w sosie korzennym 200 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z kapusty pekińskiej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.9. Karkówka po myśliwsku 120g os Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os.10.Zrazy wieprzowe 200g os.Kasza gryczana 200g os. Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 11.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os,Napój owocowy 300ml os. 12. Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os, Napój owocowy 300ml os. 13. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os, Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 9.Dania winny być podawane na gorąco.10.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji usługi prawo do zgłaszania uwag, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.11.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: usługa żywienia podczas szkolenia Skuteczny sprzedawca - skuteczna sprzedaż organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Poprzez świadczenie usług żywienia Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 2. Świadczenie usług żywienia będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego, w okresie obowiązywania umowy (tj. od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2013 r.), w ramach organizowanego szkolenia. 3. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:a) przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (dzień, godzina) i miejscu, w którym będzie odbywało się szkolenie,b) rzestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.),c) świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,d) dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników szkolenia; Użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone;e) zapewnienia osób, które przygotują usługę oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,f) estetycznego podawania posiłków,g) dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia- kursu; h) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach.4. Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że:- szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: 17 osób,- łączna liczba dni szkoleniowych: 15 dni, - szacunkowa ilość zestawów: 255 zestawów (jako zestaw rozumie się przerwę kawową + lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7, 8)- miejsce świadczenia usługi: Suwałki 5. W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie, rezygnacji kandydata/tki zeszkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się kandydata/tki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi żywienia, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi żywienia dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi żywienia. 6. W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania: a) przerwy kawowej 23% VAT; b) lunchu 8% VAT.7. W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu, co najmniej:a) 1 filiżanki kawy rozpuszczalnej 250 ml;b) 1 filiżanki herbaty czarnej 250 ml; c) Ciastka (minimum dwa rodzaje - po 5 szt. każdego rodzaju);d) Cukier biały 20g e) Cytryna (pokrojona, podawana na talerzykach) 1plaster, f) Mleko 30 ml , g) Woda gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l, 1 szt.8. W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6b, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu: Dzień Zestawy obiadowe:Dzień Zestawy obiadowe:1. Karkówka po myśliwsku 120g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os,Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os,2.Zrazy wieprzowe 200g os, Kasza gryczana 200g os, Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 3.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os, Napój owocowy 300ml os. 4.Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os,Napój owocowy 300ml os. 5. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os,Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 6. Schabowy panierowany 150 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Kapusta zasmażana 200 g os, Napój owocowy 300 ml os.7. Filet rybny panierowany 150 g os, Ryż na sypko 200g os, Surówka z kapusty kiszonej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.8.Pieczeń wieprzowa w sosie korzennym 200 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z kapusty pekińskiej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.9. Karkówka po myśliwsku 120g os Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os.10.Zrazy wieprzowe 200g os.Kasza gryczana 200g os. Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 11.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os,Napój owocowy 300ml os. 12. Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os, Napój owocowy 300ml os. 13. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os, Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 14. Schabowy panierowany 150 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Kapusta zasmażana 200 g os, Napój owocowy 300 ml os, 15. Filet rybny panierowany 150 g os, Ryż na sypko 200g os, Surówka z kapusty kiszonej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.9.Dania winny być podawane na gorąco.10.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji usługi prawo do zgłaszania uwag, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.11.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: usługa żywienia podczas szkolenia Ecodriving organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096/12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Poprzez świadczenie usług żywienia Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.2.Świadczenie usług żywienia będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego, w okresie obowiązywania umowy (tj. od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2013 r.), w ramach organizowanego szkolenia.3.W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a.przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (dzień, godzina) i miejscu, w którym będzie odbywało się szkolenie, b.przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.),c.świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,d.dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników szkolenia; Użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone;e.zapewnienia osób, które przygotują usługę oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,f.estetycznego podawania posiłków,g.dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia- kursu;h.zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach.4.Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że:- szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: 8 osób,- łączna liczba dni szkoleniowych: 2 dni,- szacunkowa ilość zestawów: 16 zestawów (jako zestaw rozumie się przerwę kawową + lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7, 8) - miejsce świadczenia usługi: Suwałki.5.W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie, rezygnacji kandydata-tki ze szkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się kandydata-tki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi żywienia, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi żywienia dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi żywienia. 6.W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania:a) przerwy kawowej 23% VAT;b) lunchu 8% VAT. 7.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu, co najmniej:a) 1 filiżanki kawy rozpuszczalnej 250 ml;b) 1 filiżanki herbaty czarnej 250 ml;c) Ciastka (minimum dwa rodzaje - po 5 szt. każdego rodzaju);d) Cukier biały 20g, e) Cytryna (pokrojona, podawana na talerzykach) 1plaster, f) Mleko 30 ml ,g) Woda gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l, 1 szt. 8.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6b, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu: Dzień Zestawy obiadowe:1.Karkówka po myśliwsku 120g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z białej kapusty 150g os Napój owocowy 300ml os. 2.Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os.Ziemniaki z koperkiem 200g os. Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os.Napój owocowy 300ml os. 9.Dania winny być podawane na gorąco. 10.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji usługi prawo do zgłaszania uwag, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.11.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: usługa żywienia podczas szkolenia Pakiet szkoleń specjalistycznych z zakresu mechaniki i użytkowania organizowanego w ramach projektu pt. Business class podlaskiego biznesu nr WND-POKL.08.01.01-20-096-12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Poprzez świadczenie usług żywienia Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.2.Świadczenie usług żywienia będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego, w okresie obowiązywania umowy (tj. od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2013 r.), w ramach organizowanego szkolenia.3.W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:a.przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (dzień, godzina) i miejscu, w którym będzie odbywało się szkolenie,b.przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.),c.świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,d.dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników szkolenia; Użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone;e.zapewnienia osób, które przygotują usługę oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,f.estetycznego podawania posiłków,g.dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia- kursu;h.zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach.4.Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że:- szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: 10 osób,- łączna liczba dni szkoleniowych: 16 dni, - szacunkowa ilość zestawów: 160 zestawów (jako zestaw rozumie się przerwę kawową + lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7, 8) - miejsce świadczenia usługi: Suwałki. 5.W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie, rezygnacji kandydata-tki ze szkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się kandydata-tki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi żywienia, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi żywienia dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi żywienia. 6.W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania:a) przerwy kawowej 23% VAT;b) lunchu 8% VAT.7.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu, co najmniej: a) 1 filiżanki kawy rozpuszczalnej 250 ml;b) 1 filiżanki herbaty czarnej 250 ml;c) Ciastka (minimum dwa rodzaje - po 5 szt. każdego rodzaju);d) Cukier biały 20g, e) Cytryna (pokrojona, podawana na talerzykach) 1plaster, f) Mleko 30 ml g) Woda gazowana i niegazowana, w butelkach 0,5 l, 1 szt.8.W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6b, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia każdej osobie uczestniczącej w szkoleniu: Dzień Zestawy obiadowe:1. Karkówka po myśliwsku 120g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os,Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os,2.Zrazy wieprzowe 200g os, Kasza gryczana 200g os, Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 3.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os, Napój owocowy 300ml os. 4.Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os,Napój owocowy 300ml os. 5. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os,Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 6. Schabowy panierowany 150 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Kapusta zasmażana 200 g os, Napój owocowy 300 ml os.7. Filet rybny panierowany 150 g os, Ryż na sypko 200g os, Surówka z kapusty kiszonej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.8.Pieczeń wieprzowa w sosie korzennym 200 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z kapusty pekińskiej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.9. Karkówka po myśliwsku 120g os Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z białej kapusty 150g os, Napój owocowy 300ml os.10.Zrazy wieprzowe 200g os.Kasza gryczana 200g os. Buraczki czerwona na ciepło 150g os, Napój owocowy 300ml os. 11.Baba ziemniaczana w sosie śmietanowo - grzybowym, Surówka z kapusty czerwonej 150g os,Napój owocowy 300ml os. 12. Roladki drobiowe z farszem mięsnym 200g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Jarzynka z marchewki z groszkiem na maśle 150g os, Napój owocowy 300ml os. 13. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g os, Kasza gryczana 200g os, Ogórek kiszony 150 g os, Napój owocowy 300 ml os. 14. Schabowy panierowany 150 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Kapusta zasmażana 200 g os, Napój owocowy 300 ml os, 15. Filet rybny panierowany 150 g os, Ryż na sypko 200g os, Surówka z kapusty kiszonej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.16.Pieczeń wieprzowa w sosie korzennym 200 g os, Ziemniaki z koperkiem 200g os, Surówka z kapusty pekińskiej 150 g os, Napój owocowy 300 ml os.9.Dania winny być podawane na gorąco. 10.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji usługi prawo do zgłaszania uwag, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.11.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.