eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Radostowice › Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2015 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-05

Radostowice: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2015 r.
Numer ogłoszenia: 400886 - 2014; data zamieszczenia: 05.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach , ul. Dworcowa 56, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 21 52 22, faks 32 212 52 22.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2015 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach w 2015 r. tj. od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r. Zakres przedmiotu zamówienia został podzielony na VII części. Wykonawca może złożyć ofertę na wybraną/ne do realizacji częśći zamówienia: Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, Część II _ Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne, Część III - Drób, Część IV - Ryby, Część V - Warzywa, owoce i przetwory, Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskiei jaja Część VII - Pozostałe produkty spożywcze.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.11.20.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • w celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • warunek zostanie spełniony w sytuacji gdy wykonawca wykaże wykonanie w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: co najmniej jedno zamówienie polegające na dostawie ciągłej przez okres minimum 1 roku produktów spożywczych odpowiadających rodzajem i wartością części, na którą Wykonawca składa ofertę - załącznik nr 3 i 6 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • w celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • w celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    zgodnie z pkt. III.3.2 niniejszego ogłoszenia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oferta musi być wypełniona zgodnie z treścią zał. nr 1 do SIWZ i podpisana przez osoby osobę uprawnioneą do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy podpisy winien być opatrzony pieczęcią imienną osoby osób uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy, a w przypadku braku pieczęci należy złożyć czytelny podpis określający imię i nazwisko ww osoby osób, w tym m.in. musi zawierać: Wraz z ofertą należy złożyć odpowiednio na każdą wybraną do realizacji część, wypełnione zał. A-G do SIWZ, stanowiące formularze cenowe, Jeżeli upoważnienie osób podpisujących ofertę nie wynika bezpośrednio z dokumentów dołączonych do oferty tj. nie wynika wprost z dokumentów stwierdzających status prawny wykonawcy, to do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo w formie oryginału lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem, zgodnie z postanowieniami określonymi w pkt 8.3.13. W przypadku składania jednej oferty przez dwa lub więcej podmiotów wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia np. konsorcja, spółki cywilne oferta spełniać musi następujące wymagania: Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie, Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia pełnomocnictwa w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, w przypadku ustanowienia pełnomocnika i wypisu z umowy spółki cywilnej lub stosownej uchwały wspólników w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność, w celu przedstawienia zakresu i sposobu reprezentacji wykonawcy w postępowaniu, Wykonawcy występujący wspólnie np. konsorcjum firm, zobowiązani są do załączenia pełnomocnictwa w formie oryginału lub kopii potwierdzonej notarialnie, w którym wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania, Pełnomocnictwo musi być załączone do oferty i podpisane przez upełnomocnionych przedstawicieli wszystkich wykonawców lub samych wykonawców, Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem, Wypełniając formularz ofertowy - zał. nr 1 do SIWZ, jak również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu np. nazwa i adres Wykonawcy należy wpisać dane wykonawców występujących wspólnie, a nie pełnomocnika wykonawców,

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.radostowicesp.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły 1000 g szt 700 Bułka kanapkowa, wek 300 g szt 300 Drożdżówka różne smaki 160 g szt 300 Bułka zwykła 90 g szt 3000 Rogale zwykłe 100 g szt 300 Pączki różne smaki 100 g szt 500 Bułka graham 80 g szt 300 Bułka tarta 1 kg kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół z/k kg 40 Łopatka wp. b/k świeża kg 1400 Karczek wp. b/k kg 300 Gulaszowe woł. extra kg 100 Mielonka garmażeryjna kg 400 Schab b/k kg 50 Polędwica drobiowa po węgiersku kg 30 Parówki śląskie kg 500 Kiełbasa Kminkowa kg 100 Boczek wędzony kg 100 Kiełbasa orawska kg 60 Wątrobianka kg 20 Kiełbasa szynkowa kg 20 Kości z kotleta świeże kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka świeży bez widełek kg 1400 Noga z kurczaka świeża kg 200 Pasztet drobiowy- konserwa sterylizowany 160 g szt 200 Szyje z indyka kg 50 Podudzie z kurczaka (nie ćwiartka) kg 700 Udziec z indyka kg 400 Filet z indyka kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z makreli w pomidorach170g puszki 40 Filet mintaj mrożony SHP kg 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA, OWOCE I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki kg 6000 Fasola Piękny Jaś lub równoważny kg 50 Groch łuskany kg 30 Buraki kg 400 Cebula kg 300 Czosnek kg 10 Kapusta biała kg 600 Kapusta czerwona kg 350 Kapusta kiszona kg 600 Marchew kg 200 Pietruszka świeża kg 60 seler kg 60 Koperek pęczki zielony pęczek 40 Szczypiorek pęczek 40 Ogórek konserwowy 1L szt 40 Sałatka szwedzka 2650 ml Urbanek lub równoważny szt 100 Sok malinowy 3 L Super Barman lub równoważny szt 50 Koncentrat pomidorowy 1 L Pudliszki 30% lub równoważny szt 70 Koncentrat buraczkowy 300 ml Krakus lub równoważny szt 30 Dżem truskawkowy niskosłodzony pasteryzowany 280 g szt 50 Brzoskwinia konserwowa 450 g puszka 10 Truskawka mrożona 500 g paczka 40 Kalafior mrożony 450g paczka 30 Zupa jarzynowa 7 składników 450 g paczka 40 Mrożonki jarzynowe 450 g różne rodzaje paczka 30 Papryka konserwowa 720 ml Rolnik lub równoważny szt 20 Fasola zielona szparagowa konserwowa 2 kg szt 50 Kukurydza konserwowa Dawtona 400 g lub równoważny szt 20 Kalafior świeży szt 100 Kapusta pekińska szt 100 Rzodkiewka pęczek 20 Ogórek zielony kg 400 Papryka czerwona świeża kg 10 Pomidor kg 100 Cytryna kg 5 Pomarańcza kg 100 Mandarynka kg 400 Banan kg 400 Jabłka kg 100 Nektarynka kg 100 Sałata zielona szt 90 Sałata lodowa szt. 40 Musztarda delikatesowa stołowa 900 g szt 10 Ketchup Tortex łagodny 1 kg lub równoważny szt 50 Ocet 10% 500 ml szt 40 Ogórek kiszony op. 10 kg szt 5 Sok dla dzieci 200 ml szt 500 Brokuł szt 40 Por szt 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej Kujawski lub równoważny L 500 Margaryna mleczna Bielmar 250g lub równoważny szt 60 Kefir 400ml szt 150 Serek Monte 4x58,75 g lub równoważny szt 100 Serek Danio 140g lub równoważny szt 350 Masło ekstra 200g szt 1000 Mleko ARO UHT 3,2% lub równoważny L 1100 Twaróg półtłusty 250 g dobrej jakości szt 300 Ser topiony kremowy 100g szt 50 Ser żółty Gouda Mońki lub równoważny kg 120 Śmietana Zaro 18% 400 ml lub równoważny szt 400 Śmietana zakwaszana 18% 400ml szt 200 Jaja świeże szt 10000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY SYPKIE I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól kg 120 Mąka ziemniaczana Superior lub równoważny kg 200 Mąka pszenna tortowa kg 600 Mąka wrocławska kg 250 Krupiczka kg 10 Cukier kryształ kg 1200 Kasza jęczmienna wiejska extra kg 120 Ryż biały Kupiec lub równoważny kg 100 Makaron świderki 500 g Lubella lub równoważny kg 250 Makaron łazanki Lubella 500 g lub równoważny kg 100 Makaron domowy Czaniec Nitki 250 g lub równoważny paczka 100 Makaron gwiazdeczki Czaniec 250 g lub równoważny paczka 50 Makaron literki 250 g Czaniec lub równoważny paczka 50 Makaron małe muszelki Lubella lub równoważny kg 50 Makaron kolanka małe Lubella 250g lub równoważny paczka 50 Papryka mielona słodka, sypka 700 g Cykoria lub równoważny paczka 5 Pieprz mielony 800 g Cykoria lub równoważny paczka 5 Ziele angielskie 500 g Cykoria lub równoważny paczka 2 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb Kucharek 1000 g lub równoważny kg 60 Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek Maga 850 ml Hetmar lub równoważny szt 90 Herbata granulki kg 30 Kawa zbożowa 500 g Delekta lub równoważny paczka 40 Kwasek cytrynowy 50 g paczka 100 Kakao 200 g Decomorreno lub równoważny paczka 10 Proszek do pieczenia 30 g paczka 30 Cukier waniliowy 30g paczka 50 Cukier puder 400g paczka 30 Budyń śmietankowy Winiary 60 g lub równoważny paczka 180 Galaretka owocowa 100g szt 200 Cynamon mielony 15g Prymat lub równoważny paczka 20 Sos grecki 9 g paczka 80 Przyprawa Kebab Gyros 30g Prymat lub równoważny paczka 20 Sos do pieczeni ciemny Winiary 30 g lub równoważny paczka 30 Panierka do drobiu 90g Kamis lub równoważny paczka 50 Fiksy do spaghetti 48 g paczka 40 Prince Polo XXL lub równoważny szt 500 Biszkopt Lajkonik 100g lub równoważny paczka 30 Wafle w czekoladzie 40g szt 300 Kinder czekolada 100g lub równoważny szt 400 Czekolada mleczna Wedel 100g lub równoważny szt 400 Wafle coctailowe 250g paczka 40 Płatki owsiane 500g paczka 20 Kasza manna kg 30 Płatki czekoladowe 250g Unopol lub równoważny paczka 80 Drożdże 100g szt 120 Krem Nutella 630g lub równoważny szt 30 Mąka żurkowa 500g Diecolo lub równoważny kg 50 Majonez dekoracyjny Winiary 700ml lub równoważny szt 60 Liść laurowy 100 g paczka 3 Majeranek 100 g paczka 2 Kisiel 77g paczka 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.