eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-17

Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów
Numer ogłoszenia: 373026 - 2010; data zamieszczenia: 17.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Sportowych nr 72 , ul. Konwiktorska 5/7, 00-216 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 8313643, faks 22 8316753.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.anders.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: powiatowa samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów: 1. Pieczywo, wyroby piekarskie, 2. Nabiał, 3. Warzywa, owoce, jajka, 4. Mięso, wędliny, 5. Produkty pozostałe, 6. Mrożonki, 7. Ryby - w asortymencie i w ilościach określonych w ofercie cenowej.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2, 03.14.35.00-3, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0, 15.10.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010 r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wymaga udokumentowania spełnienia tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz ogólny oferty; Oferta cenowa; Pełnomocnictwa dla osób podpisujących ofertę; Ustanowienie pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy; Wpis do ewidencji działalności gospodarczej lub inny dokument, z którego wynika umocowanie do reprezentacji Wykonawcy, o ile nie jest to przedłożone w ramach załącznika nr 4.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Nie przewiduje się zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy z wyjątkiem zmian, których konieczność wprowadzenia wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, zmian przewidzianych w § 2 ust. 3 projektu umowy załączonego SIWZ, a nadto gdy: 1. nastąpią przekształcenia własnościowe, 2. nastąpią zmiany techniczne lub organizacyjne, 3. nastąpią zmiany adresu, 4. zmianie ulega nr katalogowy lub wielkość opakowań, przy czym cena musi być proporcjonalna do ceny podanej w ofercie, 5. następuje konieczność poprawienia pomyłek, 6. Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w terminie określonym w § 1 ust. 3, Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zakupu interwencyjnego od innego Wykonawcy w ilości i asortymencie niezrealizowanej w terminie dostawy. W przypadku zakupu interwencyjnego zmniejsza się wielkość przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu, 7. wprowadza się zamienniki o właściwościach takich samych lub lepszych (w razie zakończenia produkcji , wstrzymania, wycofania produkcji) - cena nie wyższa niż w ofercie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.anders.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Sportowych Nr 72, ul. Konwiktorska 5/7, 00-216 Warszawa, Sekretariat..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2010 godzina 12:30, miejsce: Zespół Szkół Sportowych Nr 72, ul. Konwiktorska 5/7, 00-216 Warszawa, Sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny krojony -min.500 g, nie tostowy szt 350 Bułka kajzerka szt 14500 Bułka wrocławska szt 400 Paluchy z serem szt 800 Rogale maślane szt 1000 Bułki z nadzieniem- różne smaki szt 1000 Chałka duża 300 g szt 270 Chleb razowy ok. 500 g szt 300 Pączki 50 g szt 800 Ciastka deserowe szt 7600 Bułka tarta kg 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło w kostkach 200g śmietankowe 82% tłuszczu kg 350 Mleko 3,2% pasteryzowane - opakowanie foliowe litr 600 Jogurt priobiotyczny typu Actimel szt. 1 350 Twaróg tłusty kg 500 Ser topiony 40% tł. 50 g szt. 150 Śmietana do zupy 18% 0,5 l op. 1 250 Jogurt 150 g szt. 1 900 Serek homogenizowany min. 140 g typu Danio szt. 1 600 Jogurt typu Jogi szt. 1 460 Ser żółty 45% tł, 90% s.w.s. kg. 250 Serek wiejski szt. 350.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa, owoce, jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula kg 750 Groch Jaś kg 120 Jabłka kg 3000 Kapusta biała kg 700 Kapusta czerwona kg 350 Kapusta kiszona kg 1200 Kapusta pekińska szt. 400 Marchew świeża kg 4000 Ogórki kiszone kg 420 Ogórki konserwowe, a 1 litr szt. 400 Ogórki świeże kg 450 Papryka świeża kg 300 Pieczarki kg 560 Pietruszka korzeń kg 470 Pomidory świeże kg 600 Selery kg 720 Fasolka szparagowa kg 560 Kalafior szt. 320 Ziemniaki kg 29000 Jaja kurze średnie szt. 16000 Banany kg 2200 Por kg 150 Szczypior pęcz 450 Koper pęcz 400 Buraki kg 700 Cytryny kg 100 Szarony op 120 Kiwi kg 500 Morela suszona kg 60 Śliwka suszona kg 30 Gruszka kg 1600 Winogrona kg 850 Nektarynki kg 550 Groch łuskany kg 80 Pietruszka natka szt. 350 Mandarynki kg 850.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Karkówka bez kości kg 600 Schab z kością kg 1900 Piersi z kurczaka kg 1200 Łopatka kg 1650 Szynka wieprzowa bez kości kg 2800 Szponder wołowy kg 50 Korpusy kurczaka kg 300 Boczek surowy kg 950 Polędwica kg 50 Słonina kg 140 Uda kurczaka kg 2400 Filet z indyka kg 1200 Boczek wędzony kg 200 Podwawelska kg 250 Ogonówka kg 60 Szynka kg 190 Krakowska kg 55 Mielonka kg 110 Parówki odtłuszczone kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty pozostałe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chrzan tarty słoik 0,27 kg szt. 100 Dżem wysokosłodzony, trusk. 0,27kg szt. 180 Groszek konserwowy 400 g. szt. 300 Herbata granulowana a 100 g kg 220 Kasza jęczmienna wiejska 1kg kg 600 Koncentrat buraczany szt. 50 Koncentrat pomidorowy 190 g szt 700 Majonez 400 ml. szt 480 Makaron nitki kg 200 Makaron świderki kg 500 Mąka typu szymanowska kg 800 Mąka ziemniaczana kg 100 Miód wielokwiatowy szt. 350 Musztarda a 180 ml, 175 g szt 180 Olej litr 920 Płatki owsiane 500 g kg 80 Ryż kg 600 Sól kg 500 Cukier kg 1500 Czosnek granulowany 20 g op 500 Kwasek cytrynowy 50 g op 300 Liść laurowy 6 g op 160 Majeranek 20 g op 300 Papryka słodka 20 g op 150 Pieprz mielony czarny 20 g op 700 Przyprawa Kucharek lub odpowied. 200 g kg 700 Ziele angielskie 20 g op 190 Przyprawa do kurczaka 40 g op 450 Oregano 10 g op 250 Ketchup ok. 400 ml szt. 300 Makaron Spaghetti kg 350 Kasza gryczana kg 450 Kukurydza w puszce puszk 520 Szczaw konserwowy 200 g szt 120 Barszcz biały szt 600 Ananas w puszkach szt 120 Brzoskwinie w puszkach szt 150 Rodzynki kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka owocowa mrożonka- wiśnia kg 420 Mieszanka owocowa mrożonka porzeczka kg 400 Szpinak kg 350 Truskawka kg 420 Pyzy mrożone kg 650.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby mrożone - Mintaj płaty extra kg 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.