eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów Wielkopolski › Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2015-12-28

Gorzów Wielkopolski: Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5.
Numer ogłoszenia: 354224 - 2015; data zamieszczenia: 28.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie , ul. Walczaka 42, 66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie, tel. 95 7151360, faks 95 7151387.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcprgorzow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przyrządzeniu i dostarczeniu posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5. 2.Usługa obejmuje wykonanie i dowiezienie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie śniadań i obiadów dwudaniowych, zgodnie z jadłospisem uzgodnionym raz na 10 dni kalendarzowych z Kierownikiem Domu Dziennego pobytu lub inna wyznaczoną przez zamawiającego osobą przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim (GCPR) na terenie miasta Gorzów Wielkopolski w 2016 roku - zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity - Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zmianami/ oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 3.Szacunkowa ilość posiłków rocznie: 1/Śniadania - 9000 posiłków w trakcie trwania umowy, 2/Obiady dwudaniowe - 9000 posiłków w trakcie trwania umowy, 3/liczba wydawanych średnio śniadań i obiadów dwudaniowych dziennie 40 porcji, 4.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia na posiłki z uwagi na zmianę liczby osób korzystających z tej formy pomocy, co nie skutkuje powstaniem żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy wobec Zamawiającego, 5.Wymagania, jakie musi spełnić Wykonawca: 1/kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne i znajdować się nie dalej niż 20 km od miejsca dowozu obiadów, 2/samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, 3/dowóz posiłków , śniadań i obiadów wraz z wniesieniem do kuchni /ul. Cichońskiego 5 w Gorzowie Wielkopolskim/, przez Wykonawcę na własny koszt w godzinach pomiędzy : - śniadania dostarczone będą pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku /oprócz dni ustawowo wolnych od pracy/ o godzinie 8:00-8:15 - obiady dostarczane będą pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku /oprócz dni ustawowo wolnych od pracy/ o godzinie 12:00 - 12:30 . 4/zapewnienie zakupu śniadań i obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie przez Kierownika DDP lub innego upoważnionego pracownika zamawiającego do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 5/dostarczenie posiłków od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, 6/w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków, 7/przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa, 8/przewożenie śniadań i obiadów w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami: a/dla potraw serwowanych na gorąco: zupa, temperatura nie niższa niż 750C, b/II danie temperatura nie niższa niż 650C, c/surówki, sałatki od 4 do 100 C. 9/każdorazowe mycie i wyparzanie termosów służących do przewożenia żywności w siedzibie Wykonawcy, 10/przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 11/posiłki przygotowywać zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, planowane pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, wykorzystywania produktów sezonowych, sposobu ich przyrządzania i możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 12/uwzględnić odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku, 13/w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak, aby posiłki wysoko energetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów, 14/należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów, lecz także sposobu ich przyrządzania, 15/posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości (/niemrożonych/, 16/niedopuszczalne jest przygotowywanie posiłków z koncentratów obiadowych w proszku oraz konserw, 17/Wykonawca winien przewidzieć również przygotowanie dodatkowych posiłków dla świadczeniobiorców na zamówienia Zamawiającego. Posiłki te, zamawiane będą z co najmniej 2 godzinnym wyprzedzeniem, zawierać powinny produkty przetworzone przez wykonawcę, gotowe do podgrzania w domu. Posiłki odbierze od wykonawcy zamawiający we własnym zakresie /odbiór posiłków na terenie miasta Gorzowa Wielkopolskiego. 18/Śniadania winny być przygotowane z jednego dania ciepłego, 19/zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, 20/drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego /mięso, ryby, ser, jaja, drób/ produktów bogatych w węglowodany złożone /ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron/ oraz dodatków warzywnych /surówki, warzywa gotowane/, 21/ należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, 22/ posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 23/ jadłospis miesięczny należy przesyłać do akceptacji na siedem dni przed rozpoczęciem każdego miesiąca , 24/zatwierdzony jadłospis stanowi podstawę do realizacji zamówienia, 25/zamawiający ma prawo dokonywać korekty w jadłospisie, w przypadku nagminnie powtarzających się tych samych potraw lub niewłaściwych zestawów śniadaniowych i obiadowych, 26/Wykonawca winien posiadać ubezpieczenie na sumę nie mniejsza niż 20.000,00 zł., od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia przez cały czas trwania umowy..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie Oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie Oświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje: a/min. jednym samochodem przystosowanym i dopuszczonym przez Stację Sanitarno Epidemiologiczną do przewozu żywności, b/lokalem gastronomicznym /zakładem/, w którym sporządzane zostaną obiady w odległości nie większej niż 20 km od miejsca dowozu posiłków /śniadań i obiadów/, który spełnia wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z treścią art. 36 ust.2 pkt. 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych /t.j Dz. U z 2013, poz.907 z póź.zm/, w związku z art.29 ust.4 wykonawca, który przedstawi najkorzystniejszą ofertę zawrze umowę, zobowiązany będzie w okresie trwania umowy o przedmiotowe zamówienie publiczne zatrudnić jedną osobę bezrobotną zatrudnioną jako kucharz w wymiarze ? etatu, skierowaną przez Urząd Pracy zgodnie z przepisami o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Zatrudnienie osoby bezrobotnej na podstawie skierowania powiatowego urzędu pracy zgodnie z ustawą o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku /t.j Dz. U z 2008r, Nr 69, poz.415 z póź.zm/ lub na podstawie właściwego dokumentu kierującego bezrobotnego do pracodawcy wystawionego przez organ zajmujący się realizacją zadań z zakresu rynku pracy określony w analogicznych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma miejsce zamieszkania albo siedzibę. Zatrudnienie przy realizacji Zamówienia powinno trwać do końca upływu terminu realizacji Zamówienia w przypadku, rozwiązania stosunku pracy przez bezrobotnego lub przez pracodawcę przed zakończeniem tego okresu, wykonawca będzie obowiązany do zatrudnienia na to miejsce innego bezrobotnego. Wykonawca na etapie wykonania Zamówienia przedstawia zamawiającemu zgłoszenia ofert pracy przedstawione powiatowemu urzędowi pracy: odpis skierowania osób bezrobotnych przez powiatowy Urząd pracy do pracodawcy oraz umowy o pracę. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów , o których mowa powyżej, przedstawia: zgłoszenie ofert pracy przedstawione odpowiedniemu organowi zajmującemu się realizacją zadań z zakresu rynku pracy w kraju pochodzenia wykonawcy lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę: odpis wystawionego przez ten organ dokumentu kierującego bezrobotnych do pracodawcy oraz umowę o pracę /spółdzielczą umowę o pracę/. Zamawiający ma prawo w każdym okresie realizacji Zamówienia zwrócić się do wykonawcy o przedstawienie dokumentacji zatrudnienia skierowanych bezrobotnych, zaś wykonawca ma obowiązek przedstawić ją niezwłocznie zamawiającemu. Klauzule społeczne Zamawiający wprowadził zgodnie z wymaganiami oraz ściśle według wytycznych Sekretarza Stanu Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Pełnomocnika Rządu ds. równego traktowania Agnieszki Kozłowskiej-Rajewicz z dnia 24 grudnia 2012 roku, znak sprawy BPRT4420-191/1/12/HM oraz zalecenia Ministra Rozwoju Regionalnego oraz Jacka Sadowego Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych z dnia 20 października 2009 roku. W żaden sposób z wprowadzonych klauzul społecznych nie wynika, że zatrudnienie osoby bezrobotnej musi dotyczyć tylko i wyłącznie prac związanych z przedmiotem niniejszego zamówienia. Może to być osoba o innych kwalifikacjach, wykonująca różne inne zadania u wykonawcy, niekoniecznie specjalistyczne. Nie ma również zakazu zatrudnienia osoby o kwalifikacjach związanych z przedmiotem niniejszego zamówienia. Wybór należy do wykonawcy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku znajdowania się przez Wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Zamawiający żąda , aby wykonawca posiadał ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej /OC/ w zakresie prowadzonej działalności o minimalnej sumie gwarancyjnej 20 000,00 zł. Ocena spełnienia warunku, metodą graniczną spełnia - nie spełnia, w oparciu złożoną przez wykonawcę kserokopię opłaconej Polisy OC, lub innego dokumentu potwierdzającego ubezpieczanie wykonawcy w zakresie OC. Jeżeli z treści Polisy /lub innego dokumentu/ nie będzie wynikał fakt jej opłacenia, wykonawca zobowiązany jest dołączyć również dokument potwierdzający opłacenie Polisy OC.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Termin płatności - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia istotnych zmian do zawartej umowy, zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy P.z.p. w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy. W szczególności dopuszczalne są zmiany: a.Korzystne dla Zamawiającego w tym, przewidują niższą cenę udzielonego zamówienia wynikającą z treści oferty bądź szerszy zakres zobowiązania wykonawcy, b.Ograniczenia zakresu rzeczowego zamówienia na etapie realizacji umowy, c.Zmiany nie mogą dotyczyć zobowiązań wykonawcy, zawartych w ofercie , które były oceniane w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. d.Zamawiający dopuszcza zmiany osoby zatrudnionej zgodnie z treścią art. 36 ust.2 pkt. 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych /t.j Dz. U z 2013, poz.907 z póź.zm/, zatrudnioną jako osobę bezrobotną - kucharza w wymiarze ? etatu, skierowaną przez Urząd Pracy zgodnie z przepisami o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Zatrudnienie osoby bezrobotnej na podstawie skierowania powiatowego urzędu pracy zgodnie z ustawą o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku /t.j Dz. U z 2008r, Nr 69, poz.415 z póź.zm/ lub na podstawie właściwego dokumentu kierującego bezrobotnego do pracodawcy wystawionego przez organ zajmujący się realizacją zadań z zakresu rynku pracy określony w analogicznych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma miejsce zamieszkania albo siedzibę, e.zmiana w strukturze organizacyjnej Zamawiającego lub Wykonawcy, dotyczące określonych w umowie nazw, adresów, podległości, rachunków bankowych, f.Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany umowy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług, g.W przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne. Jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, każda ze stron umowy, w terminie 30 dni od dnia wejścia w życie przepisów dokonujących tych zmian, może zwrócić się do drugiej strony o przeprowadzenie negocjacji w sprawie odpowiedniej zmiany wynagrodzenia. Zmiany wymagają zawarcia aneksu do umowy. 2.Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie , której dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie: komparycji, literówek, systematyki umowy, podstawy prawnej aktów prawnych przywoływanych w umowie, terminu realizacji umowy, zasad realizacji umowy, warunków płatności oraz określa następujące warunki takiej zmiany: zmiana wymaga wniosku w formie pisemnej zawierającego uzasadnienie, za porozumieniem stron w stosowanym aneksie, zmiany korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gcprgorzow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim, ul. Walczaka 42, blok II, 66-400 Gorzów Wielkopolski..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.01.2016 godzina 14:30, miejsce: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim, ul. Walczaka 42, blok II, 66-400 Gorzów Wielkopolski. Sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.