Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-11-22
Ogłoszenie nr 348993 - 2016 z dnia 2016-11-22 r.
Świdnica: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Dziennego Domu
Senior-WIGOR w Świdnicy na rok 2017
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dzienny Dom "Senior-WIGOR", krajowy numer identyfikacyjny
36234409300000, ul.
Ul. Saperów
27,
58100
Świdnica, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
74 640 73 65; 74 853 87 70, e-mail
, faks
74 640 73 65.
Adres strony internetowej (URL): http://www.ddp.swidnica.bip-gov.info.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie
http://www.ddp.swidnica.bip-gov.info.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
nie
http://www.ddp.swidnica.bip-gov.info.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca. Oferty należy złożyć w pok. 106 ,w siedzibie Dziennego Domu "Senior-WIGOR" ul. Saperów 27 w Świdnicy.
Adres:
58-100 Świdnica, ul.Saperów 27
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Dziennego Domu
Senior-WIGOR w Świdnicy na rok 2017
Numer referencyjny: DDSW.2300.1.2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Dziennego Domu Senior-WIGOR wraz z dostawą i rozładunkiem. Miejsce dostaw: 58-100 Świdnica, ul. Saperów 27. 1. Dostawa artykułów żywnościowych przeznaczona będzie do przygotowania obiadów oraz zajęć kulinarnych, imprez okolicznościowych w Dziennym Domu Senior-WIGOR. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 pakietów określonego rodzaju. Zestawienie pakietów żywnościowych od nr 1 do nr 7 zawiera załącznik Nr 2. 3. Harmonogram dostaw poszczególnych pakietów : 2 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty w godzinach od 7:30 do 10:00 ) dla pakietu: nr 3 Dostawa mleka i wyrobów mleczarskich o 3 razy w tygodniu (w poniedziałki, środy, piątki w godzinach od 7:30 do 10:00 ) dla pakietu: nr 1 Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i podrobów nr 2 Dostawa drobiu i podrobów o 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty w godzinach od 7:30 do 10:00 ) dla pakietu: nr 5 Dostawa ryb i warzyw mrożonych nr 6 Dostawa warzyw, owoców i przetworów nr 7 Dostawa jaj i pozostałych artykułów spożywczych o 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty od 7:30 do 10:00 ) dla pakietu: nr 4 Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich W przypadku, gdy w/wymienionym terminie przypada dzień świąteczny, dostawa będzie realizowana w dniu wcześniejszym. 4. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać towar I klasy jakości, świeży, spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej. 5. Każdy produkt musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami, oraz z warunkami określonymi w SIWZ, musi posiadać aktualny termin przydatności do spożycia. 6. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dowozu towaru (transportem spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności) oraz rozładunku w miejscu dostawy i wniesieniu do magazynów. 7. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej i innych instytucji kontroli) w zakresie jakości i transportu towarów. 8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu). 9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne.
II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Dodatkowe kody CPV:15111000-9, 15112000-6, 15500000-3, 15810000-9, 15300000-1, 15200000-0, 03142500-3, 15800000-6
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Wykonawca wykaże, że posiada decyzję lub inny dokument Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Wykonawca wykaże, że:
-a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie; wykaże co najmniej 3 pozycje odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto każda, z podaniem podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane (załącznik Nr 8 do SIWZ).
Wykonawca - dysponuje pojazdem do przewozu żywności - posiada decyzję lub inny dokument Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Wykonawca oświadczy, że osoby , które będą realizowały dostawy posiadają stosowne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac przy wykonywaniu, których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie , że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, 2) oświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, 3) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw wykluczenia na podstawię art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp; 4) oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności; 5) oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne; 6) oświadczenie wykonawcy o braku wydania prawomocnego wyroku sądu skazującego za wykroczenie na karę ograniczenia wolności lub grzywny w zakresie określonym przez zamawiającego w oparciu o art.24 ust. 5 i 6 ustawy Pzp; 7) oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego ostatecznej decyzji administracyjnej o naruszeniu obowiązków wynikających z przepisów prawa pracy, prawa ochrony środowiska lub przepisów o zabezpieczeniu społecznym w zakresie określonym przez zamawiającego w oparciu o art.24 ust. 5 i 7 ustawy Pzp.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZPIII.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu:
1) decyzję lub inny dokument Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzający zakład, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność,
2) decyzję lub inny dokument Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzający środek transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami,
3) wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie; wykaże co najmniej 3 pozycje odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto każda, z podaniem podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane ( załącznik Nr 8 do SIWZ).
4) dowody, czy dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie, są to dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane.
Dowodami, o których mowa powyżej są:
- referencje - powinny być wydane nie wcześniej niż na trzy miesiące przed upływem terminu składania ofert,
- oświadczenie wykonawcy - jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów
W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi zostały wskazane
w wykazie usług, zostały wcześniej wykonane, wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o którym mowa powyżej.
5) Oświadczenie wykonawcy - że osoby , które będą realizowały dostawy posiadają stosowne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu, których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Formularz ofertowy 2. Zestawienie kosztów pakietów żywnościowych ( tabele 1 - 7 ), 3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania , 4. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu 5. Oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem składek ZUS , 6. Oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków w Urzędzie Skarbowym 7. Informacja o przynależności do tej samej grupy kapitałowej 8. Wykaz wykonanych dostaw , 9. Wzór umowy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 100 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje zmianę umowy w następujących przypadkach: a) Jeżeli zmiana umowy jest korzystna dla Zamawiającego (korzyść ekonomiczna, techniczna, eksploatacyjna); b) Jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły, a wynikające ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji zamówienia. c) Zmiany do umowy mogą być wprowadzone tylko w formie pisemnej - aneksem zaakceptowanym przez obie strony.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 05/12/2016, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1
Nazwa: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, produktów mięsnych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Antrykot z kością kg 50
Boczek wędzony kg 70
Łopatka bez kości kg 1500
Karczek wieprzowy b/k kg 700
Kiełbasa Krakowska sucha drobiowa kg 5
Kiełbasa Krakowska sucha wieprzowa kg 5
Kiełbasa podwawelska min. 94 % mięsa 150
Kiełbasa śląska (mięso wieprzowe min. 72%) kg 250
Kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe min. 64%, mięso wołowe min. 8%) 50
Polędwica wędzona drobiowa kg 5
Schab z kością kg 440
Słonina bez skóry kg 100
Szynka wieprzowa b/k kg 500
Szynka wieprzowa wędzona wiejska kg 20
Wątroba wieprzowa kg 150
Wołowina Extra pieczeniowa kg 60
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 2
Nazwa: Dostawa mięsa drobiowego i podrobów
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filety z kurczaka - piersi bez kości i skóry kg 620
Filet z piersi indyka kg 100
Flaki wołowe krojone luz - blanszowane kg 200
Porcja rosołowa ze skrzydłami kg 1200
Udko z kurczaka świeże (waga 1 szt.250-300 g) kg 850
Wątroba drobiowa kg 60
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 3
Nazwa: Dostawa mleka i wyrobów mleczarskich
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Drożdże piekarskie 10g szt. 30
Jogurt naturalny opak. od 100-150g kg 50
Jogurt naturalny opak. od 300-400g kg 60
Jogurt owocowy od 100-150g kg 50
Kefir opak. od 100-150 g kg 25
Kefir opak. od 300-400 g kg 30
Margaryna 80% tluszczu 250g kg 120
Masło Extra 200g zaw.tł.82% kg 26
Maślanka naturalna w opakowaniu o poj.1 litr l 15
Mleko 2% w woreczku l 110
Mleko UHT, zawartość tłuszczu 2% w opakowaniu kartonowym 1 l z zamknięciem plastikowym szt. 145
Mleko zagęszczone 7,5%tł. niesłodzone; w opakowaniu kartonowym 500g z zamknięciem plastikowym szt. 10
Ser biały półtłusty kg 310
Ser biały ziarnisty opak.kubek 200g kg 6
Ser mozzarella w zalewie typ kulka,45% tł. masa netto sera 100-125g kg 2
Ser pleśniowy błękitny, opak. 100-120g kg 2
Ser pleśniowy camembert, opak. 100-120g kg 2
Ser topiony kremowy, śmietankowy ( ser 28%, masa netto 100g) kg 5
Ser typu Feta sałatkowo-kanapkowy 18% tł. W opakowaniu kartonowym waga 270g-300 g kg 3
Ser żółty Masdamer zawartośc tłuszczu 25-30% kg 5
Ser żółty Pełnotłusty Gouda zawartość tłuszczu 25-30% kg 5
Ser żółty Salami zawartość tłuszczu 25-30% kg 5
Serek homogenizowany naturalny kg 5
Śmietana 30 % w opakowaniu od 250 - 375 ml kg 3
Śmietana kremowa 18% opak. od 350 - 400g kg 700
Twaróg śmietankowy mielony waga od 200- 250g kg 20
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15500000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 4
Nazwa: Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bułka słodka nadziewana 80 g szt. 600
Bułka zwykła 100g szt. 720
Bułka zwykła 50g szt. 200
Chleb żytni - razowy 0,50 kg krojony szt. 50
Chleb wiejski pytlowy 0,60 kg, krojony 12/13 mm kromka, pakowany w folię szt. 6000
Pączki nadziewane 60g szt. 600
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15810000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 5
Nazwa: Dostawa ryb i warzyw mrożonych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Brokuł mrożony, op. 2 kg kg 115
Brukselka mrożona, op. 2,5 kg kg 40
Fasola szparagowa mrożona zielona, op. 2,5 kg kg 120
Fasolka szparagowa mrożona żółta, op. 2,5 kg kg 50
Groszek mrożony, op. 2,5 kg kg 180
Kalafior mrożony, op. 2,5 kg kg 200
Maliny mrożone, op. 2,5 kg kg 5
Marchewka mrożona mini op. 2,5 kg kg 25
Mieszanka kompotowa op. 2,5 kg kg 40
Ryba mrożona Dorsz SHP (filet) rozmiar 16-32 kg 120
Ryba mrożona Morszczuk SHP (filet) argetyński produkcja morska kg 150
Ryba mrożona Mintaj SHP (filet) kg 120
Ryba łosoś norweski płat ponad 2kg kg 30
Ryba mrożona Miruna 220-440g (filet) produkcja morska kg 120
Szpinak liście mrożony, op. 2,5 kg kg 200
Śledź po wiejsku w wiaderkach do 4kg kg 70
Truskawka mrożona, op. 2,5 kg kg 50
Włoszczyzna 4-skł. Mrożona, op. 2,5 kg kg 180
Zupa jarzynowa 6-skł. Mrożona, op. 2,5 kg kg 210
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 6
Nazwa: Dostawa warzyw , owoców i przetworów
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ananas w puszce - plastry w syropie; op. 565g kg 5
Banany kg 10
Bakłażan kg 5
Biała rzodkiew kg 280
Botwinka pęczek 110
Brzoskwinie w puszce - połówki w zalewie; op. 850g kg 10
Buraki czerwone kg 650
Cebula kg 650
Cebula biała (czosnkowa) kg 15
Cebula czerwona kg 15
Chrzan konserwowy masa netto min.280 g kg 14
Chrzan korzeń kg 2
Cukinia w sezonie kg 10
Cytryna kg 20
Czereśnie kg 20
Czosnek kg 3
Daktyle suszone, drylowane opak. od 100-200g kg 1
Dynia kg 30
Dżem niskosłodzony masa netto 280g ( truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy ) kg 14
Fasola sucha 'Jaś" kg 155
Fasolka szparagowa w sezonie ( żółta, zielona) kg 30
Grejpfrut kg 10
Groch suchy łuskany połówki kg 60
Groszek konserwowy masa netto min.400g kg 40
Gruszka kg 10
Grzyby suszone kg 3
Jabłka kg 400
Kabaczek kg 5
Kalafior świeży ( bez liści ochronnych)min.śr.20 cm szt. 60
Kapusta biała kg 350
Kapusta biała w sezonie szt. 300
Kapusta czerwona kg 140
Kapusta kwaszona (pakowana w wiaderka ) kg 850
Kapusta pekińska kg 255
Kapusta włoska szt. 55
Ketchup łagodny, pikantny (pomidory zawartość min. 190 g na 100 g ketchupu), kg 10
Kiwi kg 10
Kompot aronia masa netto 900g szt. 160
Kompot czarna porzeczka masa netto 900g szt. 120
Kompot śliwka masa netto 900g szt. 260
Kompot truskawka masa netto 900 g szt. 450
Kompot wiśnia masa netto 900g szt. 350
Konfitura niskosłodzona masa neto 240g ( z malin, moreli, owoce leśne ) kg 20
Koncentrat barszczu czerwonego 300ml, zagęszczony sok z buraków min 59% litr 15
Koncentrat pomidorowy 0.2 litra; 30% kg 15
Koncentrat pomidorowy 0.9litra; 30% kg 310
Koper świeży pęczek 670
Kukurydza konserwowa masa netto min.400 g kg 60
Mandarynki kg 15
Marchew kg 1810
Musztarda ( delikatesowa, sarepska masa netto 180 g) kg 10
Nektar jabłkowy, pomarańczowy ; min 50% soku; opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 40
Nektar wiśniowy, min.35% soku opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 20
Nektar z czarnej porzeczki min. 25% soku, opakowanie kartonowe z zamknięciem plastikowym litr 40
Nektarynki kg 40
Ogórek świeży gruntowy/ szklarniowy dl.15-25 cm. kg 480
Ogórki kiszone kg 300
Ogórki konserwowe masa netto 900 g kg 225
Oliwki zielone z papryką masa netto od 200-350g kg 10
Oliwki czarne drylowane masa netto 200-350g kg 10
Owoce suszone kg 15
Papryka konserwowa masa netto 900 g kg 85
Papryka świeża (czerwona, żółta, zielona) kg 120
Patison konserwowy masa netto 900 g kg 25
Pestki dyni łuskane, opak. od 100-200g kg 1
Pieczarki kg 270
Pieczarki marynowane, masa netto od 250-400g kg 5
Pietruszka korzeń kg 290
Pietruszka zielona pęczek 490
Pomarańcze kg 50
Pomidor kg 190
Pomidor w sezonie kg 200
Pomidory koktajlowe kg 5
Pomidory w puszce, całe bez skórki, opak. od 400-425g kg 4
Pomidory suszone w oleju, opak. od 100-250g kg 2
Por kg 220
Powidła śliwkowe węgierkowe masa netto 290g kg 5
Rabarbar kg 20
Rodzynki kg 1
Rukola świeża op. 100g op. 10
Rzodkiewka w sezonie pęczek 235
Sałata głowiasta masłowa szt. 280
Sałata lodowa szt. 20
Seler korzeń kg 425
Seler naciowy kg 30
Słonecznik łuskany, opak. od 100-200g kg 2
Syropy owocowe ; poj. od 430 do 450 ml o smaku truskawkowym, malinowym, pomarańczowym,żurawinowym, czarnej porzeczki kg 50
Szczaw konserwowy poj.250 ml kg 20
Szczaw konserwowy poj. 900ml kg 10
Szczaw liść świeży pęczek 40
Szczypior pęczek 645
Śliwka kalifornijska suszona kg 3
Śliwki węgierki kg 20
Truskawki świeże kg 25
Winogron biały kg 40
Winogron czerwony kg 30
Wiśnie świeże kg 30
Ziemniaki kg 9250
Ziemniaki młode w sezonie kg 3280
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15300000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 7
Nazwa: Dostawa jaj i pozostałych artykułów spożywczych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bazylia suszona, opakowanie 100 g kg 1
Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku malinowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g kg 5
Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku pomarańczowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g kg 5
Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku wiśniowym, oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g kg 5
Bita śmietana w sprayu, 250 ml l 1
Budyń smietankowy, waniliowy b/c opak.40g kg 30
Bułka tarta luksusowa 500g szt. 415
Ciasteczka z ciasta ptysiowego w kształcie słomki, op. min. 250 g kg 5
Ciastka kruche o smaku maślanym z marmoladą o smaku wiśniowym, op. 2 kg kg 20
Ciastka kruche z galaretką opak 2 kg kg 10
Ciastka kruche z nadzieniem kokosowym lub adwokat oblane czekoladą, op. min. 1000 g kg 15
Ciastka z ciasta francuskiego z masłem w kształcie precla, posypane cukrem, op. min. 294 g kg 15
Ciastka z kawałkami czekolady oraz orzechami laskowymi, op. min. 135 g kg 5
Cukier kryształ 1kg kg 300
Cukier puder 0.5 kg szt. 30
Cukier trzcinowy drobny nierafinowany op. 500g szt. 4
Cukier waniliowy 32g kg 4
Cukierki czekoladowe (michałki, trufle) kg 5
Cukierki owocowe nadziewane opakowania max.2 kg kg 5
Cukierki - galaretka w czekoladzie (różne smaki) kg 5
Czekolada mleczna, kakao min. 30% op.100g szt. 150
Czekolada mleczna z kawałkami orzechów laskowych, kakao min. 30%, kawałki orzechów laskowych 9% op.100g szt. 150
Cynamon mielony, opak. 20g kg 2
Czosnek granulowany, opak.100g kg 10
Galaretka owocowa (wiśnia, truskawka, brzoskwinia, cytyna, agrest) opak.75g-100g kg 5
Goździki opak. 20g kg 1
Herbata ekspresowa w saszetkach w kształcie piramidki ze sznurkiem i zawieszką (etykietą), różne smaki, min. 6 smaków: żurawina-porzeczka, grejpfrut-pomarańcza, malina-wiśnia, limonka-cytryna, melisa-gruszka, melisa-pomarańcza, op. 20 szt. x 2 g. Zamawiający zastrzega sobie wybór wariantów smakowych w ramach realizacji umowy, szt. 10
Herbata ekspresowa, czarna, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą), w opakowaniu 100 szt. x 2 g szt. 15
Herbata expresowa owocowa opak.20 saszetek szt. 15
Herbata expresowa (50 saszetek) 100g szt. 4
Herbatniki z cukrem kg 20
Jaja kurze klasa wagowa M klasa jakości A szt. 5200
Jarzynka 200g kg 40
Kakao naturalne waga 150 g kg 5
Kasza gryczana kg 50
Kasza jęczmienna średnia kg 100
Kasza manna błyskawiczna 500g kg 60
Kardamon mielony, op 10g kg 1
Kawa palona mielona do parzenia metodą tradycyjną; 100%kawy naturalnej Arabica, pakowana próżniowo, opakowania 250g szt. 25
Kawa rozpuszczalna , 100% kawy naturalnej Arabica ,w szklanym opakowaniu, waga kawy netto 200g szt. 15
Kawa ziarnista ,100% kawy naturalnej , opakowania 0,5 kg szt. 5
Kawa ziarnista ,100% kawy naturalnej , opakowania 1kg szt. 5
Kisiel owocowy b/c (Żurawina, cytryna, malina, wiśnia) opak.60g kg 10
Kminek ziarno , opak.50g kg 1
Koperek suszony, op. 6g kg 1
Krakersy super, op. 180g kg 5
Kruche wafle przekładane kremem o smaku kakaowym, op. min. 500 g kg 5
Kruche wafle przekładane kremem o smaku śmietankowym, op. min. 500 g kg 5
Kwasek cytrynowy 50g kg 1
Liść laurowy 6g kg 1
Maggi w płynie masa netto 960g szt. 160
Majeranek suszony, opak.50g kg 7
Majonez 0.9 l l 10
Mak niebieski, mielony op.od 100-250g kg 1
Makaron opak. do 1kg (świder, nitka, kolanka, muszelka, pióra) kg 350
Makaron zacierka 4 jajeczny 250g szt. 350
Mąka krupczatka typ 450 kg 30
Mąka poznańska 1 kg kg 900
Mąka pszenna z pełnego przemiału 1kg kg 20
Mąka ziemniaczana 1kg kg 50
Mąka żytnia 1 kg kg 10
Miód pszczeli naturalny l 10
Ocet spirytusowy 10% opak.0,5l l 45
Ocet winny z białego wina poj.250 ml l 3
Olej rzepakowy 1 l szt. 455
Oregano suszone, opak.50g kg 1
Paluszki słone 300 g kg 3
Paluszki z sezamem 300 g kg 3
Papryka mielona ostra 25g kg 3
Papryka mielona słodka 25g kg 6
Pieprz mielony naturalny 20g kg 5
Pietruszka suszona, op. 6g kg 1
Płatki owsiane górskie, op. 500g szt. 10
Posypka do ciast, maczki kolorowe i czekoladowe,opak.200g kg 8
Proszek do pieczenia 30g kg 2
Przyprawa do drobiu, 100 g kg 3
Przyprawa do flaków, 100 g kg 6
Przyprawa do gyrosa, 30 g kg 2
Przyprawa do mięsa, 200 g kg 25
Przyprawa do piernika, op. 25g kg 1
Rozmaryn suszone listki, waga 100 g kg 1
Ryż biały długo-ziarnisty kg 225
Sezam łuskany, op. od 100-280g kg 1
Soda oczyszczona opak.min.60g kg 2
Sos grzybowy w proszku opak.min.33g szt. 160
Sos myśliwski w proszku 33 g szt. 290
Sos pieczeniowy w proszku 33g Szt. 170
Sól spożywcza jodowana kg 210
Tortilla wraps, opakowanie 4 sztuki waga od 250-300g op. 10
Tymianek suszony waga 100 g kg 1
Wiórki kokosowe, op. od 100-200g kg 1
Woda mineralna gazowana poj.0,5 l szt. 150
Woda mineralna gazowana poj.1,5l szt. 250
Woda mineralna niegazowana poj.0,5 l szt. 150
Woda mineralna niegazowana poj.1,5l szt. 250
Ziele angielskie całe 15g kg 1
Zioła prowansalskie 100g kg 1
Zupa w proszku ogonowa 40g szt. 310
Zupa w proszku barszcz biały 66g szt. 250
Zupa w proszku barszcz czerwony 60g szt. 100
Zupa w proszku grzybowa opak. 48 g szt. 150
Zupa w proszku pieczarkowa 45g szt. 110
Żurek w szklanych butelkach l 40
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data rozpoczęcia: 02/01/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
INNE PRZETARGI Z ŚWIDNICY
- "Dostawa urządzeń medycznych",
- I Etap prac konserwatorskich - zabezpieczenie i przygotowanie kamieniarki szczytu elewacji głównej budynku Prokuratury Rejonowej w Wałbrzychu.
- "Budowa trzech kwater grzebalnych wraz z wykonaniem alejek oraz sieci kanalizacji deszczowej na cmentarzu komunalnym przy ulicy Słowiańskiej w Świdnicy".
- Dostawy rękawic medycznych.
- Materiały do zabiegów usuwania zaćmy i witrektomii przedniej - do aparatu CENTURION VISION SYSTEM.
- Wykonywanie usług przewozu, przechowywania zwłok, udostępnienia sali sekcyjnej i pomoc techniczna z obszarów działania Prokuratur Rejonowych w: Świdnicy, Wałbrzychu, Dzierżoniowie i Ząbkowicach Śl.
więcej: przetargi w Świdnicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- Sukcesywne dostawy ryb, warzyw mrożonych, mięsa i wędlin
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 19 w Chorzowie, ul. Karpacka 15 - I/2024
- Sukcesywna dostawa soków, napojów i wody dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Sukcesywna dostawa ryb, przetworów rybnych oraz mrożonek owocowych i warzywnych na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 13 w Chorzowie, ul. Styczyńskiego 32 - I/2024
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.