eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Zakup, dostawa, rozładunek art. spożywczych suchych



Ogłoszenie z dnia 2015-12-03

Warszawa: Zakup, dostawa, rozładunek art. spożywczych suchych
Numer ogłoszenia: 330082 - 2015; data zamieszczenia: 03.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 129 "Raj Na Skarpie" , ul. Jazdów 10 B, 00-467 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 628 28 43, faks 22 628 28 43.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: raj29@op.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup, dostawa, rozładunek art. spożywczych suchych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: aromat do ciast zawartość netto 2ml-szt 30;ananasy w plastrach w lekkim syropie w puszce metalowej waga netto 565g -szt. 60;bakalie a 250g -szt. 20;brzoskwinie połówki w lekkim syropie w puszce metalowej waga 650g;bazylia - zioła a 100g(PRYMAT);barszcz czerwony koncentrat a 0,3l (KRAKUS),cukier puder ,op. a 500g- szt.20;cukier biały a1000gop.papier - szt.80;cukier waniliowy a 32g -szt.50;chrzan tarty na kwasku cytrynowym a 200g - szt.30;czosnek granulowany a 32g(PRYMAT) - szt.30;dżem brzoskwinia 100%owoców b/cukru zagęszczony sokiem jabłkowym -(Łowicz)-szt.50;dżem czarna porzeczka 100%owoc.b/c zagęszcz. s. jabł. (Łowicz)-szt.50;dżem truskawka 100% owoc.b/c zagęszcz. s.jabł.(Łowicz)- szt. 50;dżem malina 100%owoc.b/c zagęszcz. s.jabł.(Łowicz) - szt.50;fasola biała sucha - kg 20;fasolka czerwona konserwowa a 400g-szt.20;groch połówki ,suchy -kg 20;groszek konserwowy a 400g -szt.20;herbata czarna liście op.100g(typu LIPTON AHMED) -szt.60;herbata czarna ekspres,op.100szt(OSCAR,AHMED,LIPTON)-szt.60;herbata owocowa,ekspres,100 torebek(LIPTON)-szt.60;herbata miętowa ekpres,100 torebek-szt.40, koncentrat pomidorowy 30% op. słoik , masa 190g(ŁOWICZ)-szt.150;kakao naturalne, a 150g (DECO MORENO)-szt. 45;kawa zbożowa a 150g -szt.50;kukurydza konserwowa w metalowej puszce a 400g - szt.60;ketchup łagodny w butelce a 480g(PUDLISZKI)-szt.60;kasza manna pszenna - kg 30;kasza gryczana , palona -kg 30;kasza pęczak -kg 30;kasza jęczmienna -kg 20;kasza jaglana - kg 15; kasza kuskus - kg 15; kaszka kukurydziana - kg 20;kasza orkiszowa - kg 15;konfitura z żurawiny lub borówki a 240 g szt. 60;koperek ,susz a 20g (PRYMAT)- szt.40;liście laurowe a 20g (PRYMAT) ;makaron typu świderki, op. folia a 500g (LUBELLA);makaron typu nitki, op. folia a 500g(LUBELLA) - szt.40;makaron typu spaghetti a 500g(LUBELLA)-szt.20;makaron typu wstążka, op. folia a 500g (LUBELLA) - szt.30; makaron typu rurki - pióra ,op.-folia, a 500g -n(LUBELLA) - szt.50;makaro zacierka ,op. folia a 250g (LUBELLA) - szt. 100;makaron pełne ziarno a 400g (LUBELLA) -szt.60;miód wielokwiatowy, op. - słoik a 400g -szt.120;miód wielokwiatowy , op. słoik a 900g - szt.60;majeranek otarty, op. papierowe a 15g;mąka pszenna typ 550,op.papier, a 1000g (PASJA) - szt.350; natka pietruszki-susz a 15g(PRYMAT) - szt.30;mąka ziemniaczana, op. papier a 1000g -szt.20;maka orkiszowa a 1000g - kg 5;olej z pestek winogron a 1l - szt.30; oliwa z oliwek z 1-go tłoczenia, op. butelka szklana a 1l - szt. 25;olej rzepakowo-słonecznikowy, butelka plastik a 1l(KUJAWSKI)- szt.190;oregano -zioła susz a 15g (PRYMAT) -szt.30;płatki jaglane a 500g - szt.50;płatki orkiszowe a 500g -szt.50;płatki kukurydziane op. folia a 250g(NESTLE) -szt.30; pieprz czarny , mielony a 15g (PRYMAT) -mszt.60;pieprz ziarnisty a 15 g (PRYMAT) - szt.30;pieprz ziołowy a 15g(PRYMAT) -szt.20;płatki jęczmienne ,op.-folia, a 500g -szt.20;płatki ryżowe ,op. papier a 250g -szt.30;płatki owsiane ,op.-folia a 1000g -szt. 30;ryż długo ziarnisty a 1000g -kg120;powidła śliwkowe ,op.-słoik, waga netto 320g(Łowicz) - szt.80;tuńczyk w oleju , duże kawałki, op. puszka metal, masa netto 185g - szt.120;sól jodowana ,warzona ,op.-folia waga netto 1000g - szt.20;ziele lubczyku a 15g-szt.25;kurkuma a 15g -szt.10; ziele angielskie a 15g(PRYMAT)-szt.40;zioła prowansalskie a 15g (PRYMAT) -szt.20;drożdże świeże ,op. 100g -szt.20;woda mineralna niegazowana op.200ml (Żywiec) - szt.400;woda mineralna niegazowana (Żywiec)-L 180;sezam -kg 6;proszek do pieczenia (GELWE) -szt.60;przyprawa do piernika a 25g-szt.25;mak niebieski a 500g - szt.10;cynamon mielony a 20g - szt.25;szczaw konserwowy a 290g -szt.50;żurek-barszcz w butelce o pojemności 1L - szt.20;śliwki -susz ,a 500g - szt.15;rodzynki a 200g - szt.80;pestki słonecznika a 250g -szt.100;pestki dyni a 250g -szt.100;morele suszone a 250g - szt.100;orzeszki ziemne niesolone a 100g -szt.100;ciecierzyca - kg 10;cieciorka w zalewie BIO słoik a 300g -szt.25;ryba wędzona -makrela -tuszka -kg 30;śledż płaty - kg 5.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadanie odpowiednich uprawnień do wykonywania tej działalności

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadanie odpowiedniego transportu do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z zasadami HAACAP

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • odpowiednie uprawnieniado wykonywania tej działalności

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • dokumenty potwierdzające spełnienie przez wykonawcę warunków określonych w SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - codzienna dostawa świeżych art.spożywczych - 25
  • 3 - wysoka jakość art.spożywczych - 25

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rajnaskarpie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: strona internetowa www.rajnaskarpie.pl Przedszkole nr 129 Raj na Skarpie, ul. Jazdów 10 B ,00-467 Warszawa,Kancelaria.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2015 godzina 11:00, miejsce: Przedszkole nr 129 Raj na Skarpie, ul. Jazdów 10 b, 00-467 Warszawa Kancelaria.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 31.12.2016.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.