eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-09-09

Władysławowo: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 282822 - 2011; data zamieszczenia: 09.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby działu gastronomii przez okres 6 miesiecy tj. np. makarony, produkty suche , budynie, płatki , owoce suszone i w syropie, produkty marynowaned i konserwowe, w puszkach, słoikach itp. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.61.41.10-6, 15.61.33.13-5, 15.61.33.80-5, 15.61.31.00-9, 15.61.20.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymaga sie aby Wykonawcy wykonalu lub wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw artykułów spożywczych różnych o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 6 miesięcy) : nie mniejszej niż : a. 10 000 PLN w przypadku składania oferty na część I b. 20 000 PLN w przypadku składania oferty na część II

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota zawartej umowy pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 3. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 4. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny (bez zmiany ceny jednostkowej i wielkości opakowania) w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji oraz zgoda Zamawiającego na przedstawiony przez Wykonawcę produkt równoważny

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.09.2011 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykułe spożywcze różne - I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. BUDYŃ- śmietankowy, waniliowy, czekoladowy kg 80 2. GALARETKA OWOCOWA kg 80 3. KISIEL kg 60 4. MAJONEZ LIGHT - kg 10 5. CHRZAN TARTY kg 30 6. KETCHUP szt 8000 7. MUSZTARDA porcjowana szt 6000 8. MUSZTARDA SAREPSKA kg 50 9. RYŻ DŁUGOZIARNISTY kg 800 10. Makaron Cannelloni - kg 30 11. Makaron pene - 100% kg 80 12. MAKARON GNIAZDKA - 100% kg 30 13. MAKARON MUSZELKA Mała - 100% semoliny z pszenicy DURUM kg 60 14. MAKARON KOKARDKA kg 70 15. MAKARON KOLANKA Z FALBANKĄ kg 70 16. MAKARON ŁAZANKI kg 80 17. MAKARON NITKI - kg 30 18. MAKARON W KSZTAŁCIE RYŻU kg 30 19. MAKARON SPAGHETTI kg 140 20. MAKARON ŚWIDERKI - kg 80 21. MAKARON LASAGNE kg 80 22. Makaron świderki 3 kolory kg 60 23. PŁATKI KUKURYDZIANE -CORN FLAKES NESTLLE kg 180 24. PŁATKI KUKURYDZIANE - GOLD FLAKES kg 200 25. PŁATKI KUKURYDZIANE cynamonowe - kg 90 26. PŁATKI KUKURYDZIANE czekoladowe - kg 60 27. PŁATKI KUKURYDZIANE FITNESS kg 50 28. PŁATKI MUSLI - kg 180 29. MAJONEZ porcjowany - szt 2400 30. MAJONEZ DEKORACYJNY - kg 300 31. KETCHUP łagodny,pikantny - kg 30 32. KETCHUP skład: kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze różne -II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY kg 50 2 RODZYNKI SUŁTAŃSKIE kg 70 3 ŚLIWKA KALIFORNIJSKA kg 60 4 MIGDAŁY PŁATKI - kg 30 5 MIGDAŁY CAŁE - kg 15 6 15 7 MORELE SUSZONE kg 50 8 Ananas kostka -gatunek I kg 80 9 ANANASY PLASTRY- kg 80 10 BRZOSKWINIE POŁÓWKI kg 100 11 GRUSZKI POŁÓWKI kg 80 12 KOKTAJL OWOCOWY W SYROPIE- kg 90 13 FASOLA CZERWONA KIDNEY- kg 120 14 GROSZEK KONSERWOWY kg 70 15 KUKURYDZA KONSERWOWA kg 120 16 KIELKI FASOLI MUNG kg 80 17 SAŁATKA - HAWAI kg 100 18 SAŁATKA SOMBRERO kg 100 19 OGÓRKI konserwowe -marynowane kg 100 20 PIECZARKA MARYNOWANA CAŁA kg 50 21 Pieczarka w zalewie naturalnej kg 30 22 Karczochy serca kg 20 23 OLEJ uniwersalny l 1000 24 OLIWKI ZIELONE DRYLOWANE kg 50 25 OLIWKI CZARNE DRYLOWANE kg 50 26 OLIWKI ZIELONE cięte kg 20 27 OLIWKI Czarne cięte - kg 20 28 TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM kg 50 29 TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM kg 30 30 OCET 10% - l 70 31 OCET WINNY l 20 32 Ocet winny - czerwony l 20 33 JABŁKA PRAŻONE SZARLOTKA kg 120 34 OGÓRKI KANAPKOWE kg 50 35 CZEREŚNIE koktajlowe-Marascino Cherries- kg 8 36 SELER WIÓRKI kg 30 37 OLEJ z pestek winogron - l 150 38 Oliwa z oliwek l 30 39 Oliwa z oliwek extra l 30 40 KAWIOR czarny lub czerwony kg 6 41 NAPÓJ NESQUIK kg 180 42 SYROP MALINOWY- l 40 43 Syrop korzenny - l 20 44 SEZAM ZIARNO - kg 10 45 DŻEM truskawka, wiśnia, czarna porzeczka- kg 250 46 MIÓD PSZCZELI NATURALNY WIELOKWIATOWY - kg 120 47 AROMAT POMARAŃCZOWY szt 30 48 Proszek do pieczenia szt 100 49 CUKIER WANILIOWY - szt 200 50 TABASCO BRAND Peper Sauce- szt 15 51 Pieczywo WASA Light żytnie kg 20 52 KASZA GRYCZANA - kg 100 53 KASZA JĘCZMIENNA - kg 40 54 Ryż biały opakowanie kg 50 55 MĄKA TORTOWA typ 450 kg 850 56 SKROBIA ZIEMNIACZANA Superior - kg 60 57 RYŻ DZIKI kg 6 58 RYŻ BRĄZOWY - kg 20 59 KASZA KUS-KUS kg 30 60 PŁATKI OWSIANE - kg 50 61 CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ kg 2000 62 CUKIER PUDER kg 60 63 Orzechy pistacjowe łuskane kg 10 64 Orzeszki pini opakowanie max 1 kg kg 4 65 Pomidory suszone w oliwie- kg 30 66 Ziarno słonecznika kg 10 67 Migdały Słupki - kg 10 68 Wiórki kokosowe - kg 5 69 Kotlety schabowe sojowe- kg 10 70 Steki sojowe - kg 10 71 Żurawina do mięsa - kg 20 72 Kasza manna- kg 100 73 Kaszka kukurydziana- kg 20 74 Mąka kukurydziana- kg 20 75 Cukier brązowy trzcinowy- kg 20 76 Borówka do mięsa - kg 20 77 Mandarynki - kg 15 78 Pędy bambusa- kg 10 79 Krem czekoladowy typu NUTELLA - kg 150 80 Musztarda Francuska - kg 5 81 Ocet Balsamiczny- l 5 82 Kardamon mielony - kg 0,5 83 imbir mielony - kg 3 84 Tortilla pszenna kg 150 85 Olej arachdowy l 5 86 Ciecierzyca - kg 10 87 Papryka konserwowa czerwona paski kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.61.20.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.