eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chmielnik › Dostawa produktów spożywczych i przemysłowych do stołówki szkolnej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-18

Chmielnik: Dostawa produktów spożywczych i przemysłowych do stołówki szkolnej.
Numer ogłoszenia: 256956 - 2012; data zamieszczenia: 18.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Obsługi Oświaty , Plac Kościuszki 7, 26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie, tel. 11 354 32 73, faks 11 354 32 73 wew. 121.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych i przemysłowych do stołówki szkolnej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych i przemysłowych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności: -artykułów spożywczych (różnych), -artykułów spożywczych mrożonych, -mięsa, przetworów mięsnych, -drobiu, -ryb, -warzyw i owoców, -pieczarek, -ziemniaków, -jaj, -mleka i produktów mleczarskich, -pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, -środki czystości. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia . Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Gimnazjum im. gen. K. Tańskiego w Chmielniku. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: lub równoważne. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej itp.). Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Zamawiający może złożyć ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane - wybraną część zamówienia. Wspólny słownik Zamówień (CPV) 15800000-6 - Różne produkty spożywcze 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 39830000-9 - Środki czyszczące 39831200-8 - Detergenty Opis części zamówienia: Część 1 - artykuły spożywcze (różne) - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1a do SIWZ 1.Chrzan tarty 180g - 30szt. 2.Pomidory w puszce 400g - 170szt. 3.Groszek konserwowy 400g - 40szt. 4.Koncentrat grzybowy 180g - 10szt. 5.Koncentrat pomidorowy 30% 200g np. Pudliszki - 700szt. 6.Zupa grzybowa 60g - 100szt. 7.Zupa pieczarkowa 60g - 120szt. 8.Zupa brokułowa 60g - 60szt. 9.Barszcz biały 66g - 350szt. 10.Barszcz biały (butelka) - 180L 11.Sos pomidorowy 38g - 120szt. 12.Sos pieczeniowy ciemny 30g - 110szt. 13.Delikat do kurczaka 25g - 400szt. 14.Rosół wołowy 6 kostek w opakowaniu - 60op. 15.Rosół drobiowy 6 kostek w opakowaniu - 100op. 16.Rosołki warzywne 6 kostek - 100szt. 17.Vegeta (np. Podravka) - 90kg 18.Sól zmiękczająca mięso 30g - 40szt. 19.Sos koperkowo-ziołowy 9g - 120szt. 20.Maggi w płynie 200g - 100szt. 21.Bazylia 10g - 30szt. 22.Oregano 10g - 30szt. 23.Sól czosnkowa 20g - 100szt. 24.Zioła prowansalskie 10g - 30szt. 25.Przyprawa do ryb 20g - 30szt. 26.Liść laurowy 15g - 160szt. 27.Majeranek 10g - 160szt. 28.Pieprz czarny 15g - 300szt. 29.Ziele angielskie 15g - 200szt. 30.Papryka słodka 20g - 20szt. 31.Cukier op. 1 kg - 250kg 32.Sól op. 1 kg - 360kg 33.Kwasek cytrynowy 70g - 50szt. 34.Majonez kielecki - 100kg 35.Ryż - 100kg 36.Ryż ekspresowy (4 saszetki w opakowaniu)- 400op. 37.Kasza jęczmienna perłowa - 280kg 38.Mąka ziemniaczana - 20kg 39.Mąka pszenna typ 450 - 200kg 40.Makaron nitki (pięciojajeczny) np. czaniecki - 400kg 41.Makaron (fale ) np. Lubella - 400kg 42.Makaron (rurki) np. Lubella - 150kg 43.Makaron ( świderki ) np. Lubella - 200kg 44.Olej roślinny 5L - 50szt. 45.Olej słonecznikowy 1L - 10szt. 46.Ogórek konserwowy 0,9L - 480szt. 47.Ogórek kiszony - 225kg 48.Bułki parowane - 2 500szt. 49.Soczki w kartonikach różne smaki 02,L - 2 000szt. 50.Batoniki czekoladowe 39g np. Grześki - 3 000szt. 51.Wafelki 49g np. Princessa - 1 500szt. 52.Wafelki 25g np. Knoppers - 2 500szt. 53.Paluszki słone 70g np. Lajkonik - 1 500szt. Część 2 - artykuły spożywcze mrożone - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1b do SIWZ. 1.Marchewka mrożona (kostka) - 60kg 2.Kalafior mrożony - 30kg 3.Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe - 40kg 4.Truskawki mrożone - 100kg 5.Kluski śląskie -300kg 6.Pyzy z mięsem - 150kg 7.Uszka z kapustą i grzybami - 130kg 8.Pierogi z serem - 150kg Część 3 - mięso, przetwory mięsne - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 1.Schab wieprzowy (bez kości) - 300kg 2.Karkówka (bez kości) - 400kg 3.Mięso z szynki (bez kości) - 400kg 4.Łopatka wieprzowa (bez kości) - 400kg 5.Mięso gulaszowe wieprzowe (bez kości) - 500kg 6.Łata wołowa - 40kg 7.Pręga wołowa - 40kg 8.Wołowe drobne - 40kg 9.Słonina - 150kg 10.Ogon wołowy -30kg 11.Kości wieprzowe - 210kg 12.Żeberka wieprzowe - 30kg 13.Smalec w kostkach - 230kg 14.Kiełbasa podwawelska - 450kg 15.Kiełbasa śląska - 50kg 16.Parówka wieprzowa (minimum 50% mięsa) - 300kg 17.Boczek wędzony - 40kg Część 4 - drób - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1d do SIWZ. 1.Filet z kurczaka (świeży) - 560kg 2.Udko z kurczaka (świeże) - 600kg 3.Korpus z kurczaka ze skrzydłami (świeży) - 700kg Część 5 - ryby - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1e do SIWZ. 1.Filet z mintaja (mrożony) do 30% glazury - 200kg 2.Filet z dorsza (mrożony) do 30% glazury - 150kg Część 6 - warzywa i owoce - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1f do SIWZ. 1.Cebula - 280kg 2.Marchew - 500kg 3.Seler (korzeń) - 170kg 4.Pietruszka (korzeń) - 180kg 5.Por - 180szt. 6.Ogórki sałatkowe - 200kg 7.Pietruszka natka (w pęczkach) - 500szt. 8.Szczypior (w pęczkach) - 50szt. 9.Koper świeży (w pęczkach) - 80szt. 10.Czosnek (główka) - 120szt. 11.Rzodkiewka (w pęczkach) - 40szt. 12.Kapusta biała - 200szt. 13.Kapusta czerwona - 150szt. 14.Kalafior (minimum 1,5kg) - 100szt. 15.Brokuły - 100szt. 16.Buraki czerwone - 900kg 17.Fasola Jaś duży - 180kg 18.Kapusta kiszona - 600kg 19.Kapusta pekińska - 200szt. 20.Papryka czerwona, słodka - 10kg 21.Jabłka - 1 000kg 22.Mandarynki - 60kg 23.Banany - 150kg 24.Kiwi- 50kg 25.Pomarańcze -60kg Część 7 - pieczarki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1g do SIWZ. 1.Pieczarki - 150kg Część 8 - ziemniaki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1h do SIWZ. 1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) - 8 000kg Część 9 - jaja - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1i do SIWZ. 1.Jaja (rozmiar minimum L) - 7 500szt. Część 10 - mleko i produkty mleczarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1j do SIWZ. 1.Jogurt naturalny 180g - 30szt. 2.Jogurt 400g np. Aktimel - 900szt. 3.Serek waniliowy 140g - 3 500szt. 4.Jogurt owocowy 150 g (różne smaki) - 8 500szt. 5.Ser biały półtłusty - 250kg 6.Ser żółty (Gouda) - 40kg 7.Ser topiony śmietankowy - 45kg 8.Śmietana 30% - 600L 9.Śmietana kremówka - 120L 10.Masło Extra (kostka 250g) - 50kg 11.Margaryna (kostka 250g) np. Palma - 120kg Część 11 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1k do SIWZ. 1.Chleb mieszany krojony 0,9kg - 1 200 szt. 2.Chleb mieszany 0,6kg (foremka) krojony - 700 szt. 3.Bułka zwykła pszenna 100g - 4 500 szt. 4.Bułka słodka z nadzieniem 100g - 3 000 szt. 5.Bułka tarta - 60kg Część 12 - środki czystości - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1l do SIWZ. 1.Płyn do mycia naczyń np. Ludwik - 130L 2.Płyn do mycia szyb (z rozpylaczem 0,5L)- 80szt. 3.Proszek do czyszczenia zlewów 500g - 70szt. 4.Proszek do prania - 120kg 5.Domestos - 60L 6.Płyn do WC np. Tytan - 60L 7.Pasta do czyszczenia Sama - 20kg 8.Udrażniacz do rur Kret - 20kg 9.Mydło w płynie (5L) - 30L 10.Rękawice gumowe grube rozmiar L- 100 par 11.Papier toaletowy - 250szt. ( rolka) 12.Ręczniki papierowe - 250szt. ( rolka) 13.Worki na śmieci 160L- 180szt. 14.Worki na śmieci 120L - 350szt. 15.Worki na śmieci 60L - 500szt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 39.83.00.00 - Środki czyszczące 39.83.12.00 - Detergenty .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku należy złożyć oświadczenie o spełnieniu warunków. Zamawiający nie wprowadza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku należy złożyć oświadczenie o spełnieniu warunków. Zamawiający nie wprowadza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku należy złożyć oświadczenie o spełnieniu warunków. Zamawiający nie wprowadza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku należy złożyć oświadczenie o spełnieniu warunków. Zamawiający nie wprowadza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku należy złożyć oświadczenie o spełnieniu warunków. Zamawiający nie wprowadza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa będzie zawierała zapis: ustalenia zawarte w niniejszej umowie są ostateczne i nie mogą ulec zmianie, chyba, że: -nastąpi zmiana ustawowej stawki podatku VAT, - zwiększy się ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej - w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. Zamawiający może dokonać zmiany umowy w zakresie wynagrodzenia Wykonawcy, a ewentualna zmiana może nastąpić ze skutkiem od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw i wejścia w życie ustawy zmieniającej wysokość stawki podatku VAT do dnia zakończenia realizacji przedmiotu zamówienia, po złożeniu stosownego wniosku o dokonanie takiej zmiany przez Wykonawcę lub przez Zamawiającego, -zmiany te można będzie wprowadzić wyłącznie za zgodą obu umawiających się stron w formie pisemnej.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: oswiata@chmielnik.com
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Obsługi Oświaty Plac Kościuszki 7 26-020 Chmielnik.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.07.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Obsługi Oświaty Plac Kościuszki 7 26-020 Chmielnik Sekretariat Urzędu Miasta i Gminy Chmielnik pokój nr 102.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.