eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2012-06-20

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku
Numer og³oszenia: 211534 - 2012; data zamieszczenia: 20.06.2012
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 170724 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Bia³ystok, ul. S³onimska 1, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku. 1) Zadanie I: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w Bia³ostockim Teatrze Lalek ul. Kalinowskiego 1, po zakoñczeniu Spektaklu Montecchi i Capuleti w sali Foyer, o godz. 20.15 w dniu 22 czerwca 2012 roku. a) Przewidywana liczba uczestników - 60 osób. b) Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia: - sto³ów cateringowych (szwedzkich) w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, dostosowanych do wielko¶ci sali Foyer, w której zostan± ustawione i obs³ugi uczestników spotkania, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiaj±cego), c) Wymagania dotycz±ce obs³ugi: - 4 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), w przypadku kobiet bia³a koszula oraz czarna spódnica, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ jêzyka angielskiego w stopniu podstawowym umo¿liwiaj±cym porozumiewanie siê (ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ osób z zagranicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. d) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania w dniu 22 czerwca 2012 r., do dostarczenia posi³ków, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 19.45). e) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie w³asnych sto³ów, nakrycia, obs³ugê uroczysto¶ci oraz uprz±tniêcie sali po zakoñczeniu spotkania w ci±gu godziny. f) Wykonawca zapewnia naczynia, sztuæce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzêdzia i przedmioty niezbêdne do wykonania zamówienia. g) Posi³ki musz± byæ bezwzglêdnie ¶wie¿e i przyrz±dzone w dniu dostawy. Dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, w³asnym transportem Wykonawcy. Dania na ciep³o powinny byæ gor±ce (min. 85 stp. C). h) Posi³ki musz± byæ urozmaicone, wysokiej jako¶ci zarówno co do warto¶ci od¿ywczej, gramatury jaki i estetyki. i) Wykonawca zadba o w³a¶ciwy stan dostarczonych posi³ków. j) W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nie usuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 projektu umowy. k) Do obowi±zków Wykonawcy nale¿y: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezale¿nie od ich ilo¶ci. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne bêd± zbierane po zakoñczeniu uroczysto¶ci. l) Stan posi³ków i sposób dowo¿enia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. ³) Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i normami bezpieczeñstwa zgodnymi ze standardami HACCP. Przez ¦wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. m) Menu na jedn± osobê podczas realizacji zamówienia w Bia³ostockim Teatrze Lalek powinno zawieraæ: Dania gor±ce: Dorsz w pomidorach, Cielêcina w sosie borowikowym, Krewetki duszone na ma¶le czosnkowym serwowane z ciep³ym nale¶niku, (Dania po 100 g os.) Dodatki do dañ gor±cych: Warzywa z pary, Ziemniaki z pieca, Snopki szparagowe (Dodatki po 50 g os.) Dania na zimno miêsne: Rolada cielêca w auszpiku, Tatar polski, Polêdwiczki w cie¶cie, Pasztet z dzika, Galantyna z kaczki, Pasztet drobiowy z owocami, Sa³atka z indyka na ostro, £oso¶ z dymu, Polêdwica z sosem tatarskim Pstr±g w galarecie, Szynka parmeñska z melonem Galia, Muszle makaronowe z sa³atk± karbow±, Sa³atka grecka, Sa³atka Waldorff (seler naciowy, jab³ka, orzechy w³oskie, majonez) Dania po 50 g os.) Desery: Sa³atka owocowa w pucharkach (50g os.) Sêkacz (50g os.) Szoty czekoladowe (50g os.) Napoje gor±ce: Kawa i herbata (400 ml os.) Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy Cytryna do herbaty, Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l os.) Sok jab³kowy i pomarañczowy (1 l os.) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach) 2) Zadanie II: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w czytelni budynku Biblioteki Uniwersyteckiej im. J. Giedroycia w Bia³ymstoku, ul. M. Sk³odowskiej-Curie 14 A, II piêtro, w dniu 23 czerwca 2012 roku dla przewidywanej liczby 60 uczestników. 2.1. Czê¶æ A) a) Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia serwisu kawowego, w celu obs³ugi uczestników podczas ca³ego spotkania, jak równie¿ podczas przerwy kawowej od godz. 8.30-17.30, rozstawionego w czytelni w postaci: - sto³ów w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, nakrytych bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów. b) Wymagania dotycz±ce obs³ugi: - 4 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), w przypadku kobiet bia³a koszula oraz czarna spódnica, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ jêzyka angielskiego w stopniu podstawowym umo¿liwiaj±cym porozumiewanie siê (ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ osób z zagranicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. c) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania w dniu 23 czerwca 2012 r., do dostarczenia serwisu kawowego, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 08.00). d) W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nieusuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 projektu umowy. e) Menu powinno zawieraæ: - Ciastka kruche, ciasteczka krakowskie z nadzieniem (2 ró¿ne rodzaje), ciasteczka czekoladowe (90 g os.) - Kawa mielona z palarni podana w zaparzaczu - b.o. - Herbata Dilmah (ró¿ne rodzaje) + warnik z wrz±tkiem - b.o. - Niezbêdne dodatki: cukier w kostkach, cytryna, ¶mietanka do kawy - b.o. - Woda gazowana i niegazowana (1l/os.) - Sok z czarnej porzeczki i pomarañczowy (1l os.) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach) 2.2. Czê¶æ B) a) Zamawiaj±cy wymaga ¶wiadczenia us³ugi cateringowej podczas przerwy na lunch w godz. 11.30-13.00, poprzez: - rozstawienie sto³ów cateringowych (szwedzkich) w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, dostosowanych do pomieszczenia czytelni uniwersyteckiej, w której zostan± ustawione i obs³ugi uczestników spotkania, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiaj±cego), b) Wymagania dotycz±ce obs³ugi kelnerskiej identyczne jak w czê¶ci A. c) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem lunchu w dniu 23 czerwca 2012 r., do dostarczenia posi³ków, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 11.00). d) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I w punktach od e) do ³). e) Menu na jedn± osobê powinno zawieraæ: Medaliony cielêce na bia³ym winie, Filety z dorsza w cytrynowym beszamelu, ¯urek z jajkiem i bia³± kie³bas±, Warzywa z wody, Ziemniaczki zawijane w plastry boczku (Dania po 80-100 g/os, dodatki 50 g/os), Bufet zimny: Tatar, Grilowany kurczak na warzywach, Filety z pstr±ga w sosie musztardowym, Koreczki z serem ple¶niowym i winogronem, (Dania po 60-70 g/os), Sa³atka mozarella, (Dania po 50-70 g/os), Bufet na s³odko: Sernik z musem malinowym, Kruche babeczki owocowe (100 g/os). 3) Zadanie III: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas bufetu ¶niadaniowego w Sali Wielkiej Pa³acyku Go¶cinnego, ul. J. Kiliñskiego 6 w Bia³ymstoku, w dniu 24 czerwca 2012 roku, o godz. 07.00 - 10.00. a) Przewidywana liczba uczestników - 60 osób. b) Zamawiaj±cy wymaga od Wykonawcy dostarczenia: - sto³ów szwedzkich, na których rozstawione zostan± potrawy, liczba sto³ów musi byæ dostosowana do obs³ugi ilo¶ci uczestników spotkania oraz do wielko¶ci Sali Wielkiej, - sto³y nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnêtrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiaj±cego). - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilo¶ci 15 sztuk do spo¿ycia posi³ku na stoj±co. c) Wymagania dotycz±ce obs³ugi identyczne jak w Zadaniu I i II. d) Dnia 24 czerwca 2012 roku Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia posi³ków w³asnym ¶rodkiem transportu do Pa³acyku Go¶cinnego. Pe³na gotowo¶æ wymagana jest najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania (godz. 06:30; czas trwania - do ostatniego Go¶cia). e) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I w punktach od e) do ³).f) Menu powinno zawieraæ: - pieczywo razowe, pe³noziarniste: chleb/bu³ka (krojone) 100g/os. - mas³o w ma³ych kostkach 20 g/os. - deska serów 90 g/os. - ser bia³y ze szczypiorkiem serwowany w ma³ych salaterkach 60 g/os. - deska wêdlin: drobiowe, wo³owe, wieprzowe 90 g/os. - nale¶niki z serem w polewie czekoladowej 70 g/os. - patery ¶wie¿ych plastrowanych owoców (ananas, pomarañcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi 70g/os. - racuchy pieczone z miodem 60 g/os. - sa³atka gyros (podsma¿ona pier¶ z kurczaka, kukurydza konserwowa, papryka czerwona, kapusta pekiñska, ogórki konserwowe, majonez, ketchup) 70 g/os. - sa³atka z karczochów z pomidorem z sosem winegret (serca karczochów, pomidory, czarne oliwki, sa³ata) 70 g/os. - Sosy: chrzan ze ¶mietan±, musztardowy, czosnkowo-zio³owy, tatarski, cumberland, (¶liwki, papryka, pomidory) 50g/os. Marynaty -ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe 50g/osobê Napoje gor±ce: Kawa, herbata (160 ml/os.), Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy, Cytryna do herbaty. Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (0,5 l/os) Sok jab³kowy i pomarañczowy (0,5 l/os) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach).

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU ALICJA Skurski Tomasz, ul. Rzemie¶lnicza 40, 15-773 Bia³ystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 18888,89 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 9900,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 9900,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 14847,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.