eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-05-24

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku
Numer og³oszenia: 170724 - 2012; data zamieszczenia: 24.05.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Bia³ystok , ul. S³onimska 1, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas zgromadzenia Stowarzyszenia Miast Przyjaznych Lalkarstwu AVIAMA w Bia³ymstoku w dniach 22-24 czerwca 2012 r. oraz spotkania przedstawicieli miast cz³onkowskich stowarzyszenia z Prezydentem Miasta Bia³egostoku. 1) Zadanie I: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w Bia³ostockim Teatrze Lalek ul. Kalinowskiego 1, po zakoñczeniu Spektaklu Montecchi i Capuleti w sali Foyer, o godz. 20.15 w dniu 22 czerwca 2012 roku. a) Przewidywana liczba uczestników - 60 osób. b) Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia: - sto³ów cateringowych (szwedzkich) w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, dostosowanych do wielko¶ci sali Foyer, w której zostan± ustawione i obs³ugi uczestników spotkania, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiaj±cego), c) Wymagania dotycz±ce obs³ugi: - 4 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), w przypadku kobiet bia³a koszula oraz czarna spódnica, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ jêzyka angielskiego w stopniu podstawowym umo¿liwiaj±cym porozumiewanie siê (ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ osób z zagranicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. d) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania w dniu 22 czerwca 2012 r., do dostarczenia posi³ków, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 19.45). e) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie w³asnych sto³ów, nakrycia, obs³ugê uroczysto¶ci oraz uprz±tniêcie sali po zakoñczeniu spotkania w ci±gu godziny. f) Wykonawca zapewnia naczynia, sztuæce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzêdzia i przedmioty niezbêdne do wykonania zamówienia. g) Posi³ki musz± byæ bezwzglêdnie ¶wie¿e i przyrz±dzone w dniu dostawy. Dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, w³asnym transportem Wykonawcy. Dania na ciep³o powinny byæ gor±ce (min. 85 stp. C). h) Posi³ki musz± byæ urozmaicone, wysokiej jako¶ci zarówno co do warto¶ci od¿ywczej, gramatury jaki i estetyki. i) Wykonawca zadba o w³a¶ciwy stan dostarczonych posi³ków. j) W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nie usuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 projektu umowy. k) Do obowi±zków Wykonawcy nale¿y: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezale¿nie od ich ilo¶ci. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne bêd± zbierane po zakoñczeniu uroczysto¶ci. l) Stan posi³ków i sposób dowo¿enia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. ³) Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i normami bezpieczeñstwa zgodnymi ze standardami HACCP. Przez ¦wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. m) Menu na jedn± osobê podczas realizacji zamówienia w Bia³ostockim Teatrze Lalek powinno zawieraæ: Dania gor±ce: Dorsz w pomidorach, Cielêcina w sosie borowikowym, Krewetki duszone na ma¶le czosnkowym serwowane z ciep³ym nale¶niku, (Dania po 100 g os.) Dodatki do dañ gor±cych: Warzywa z pary, Ziemniaki z pieca, Snopki szparagowe (Dodatki po 50 g os.) Dania na zimno miêsne: Rolada cielêca w auszpiku, Tatar polski, Polêdwiczki w cie¶cie, Pasztet z dzika, Galantyna z kaczki, Pasztet drobiowy z owocami, Sa³atka z indyka na ostro, £oso¶ z dymu, Polêdwica z sosem tatarskim Pstr±g w galarecie, Szynka parmeñska z melonem Galia, Muszle makaronowe z sa³atk± karbow±, Sa³atka grecka, Sa³atka Waldorff (seler naciowy, jab³ka, orzechy w³oskie, majonez) Dania po 50 g os.) Desery: Sa³atka owocowa w pucharkach (50g os.) Sêkacz (50g os.) Szoty czekoladowe (50g os.) Napoje gor±ce: Kawa i herbata (400 ml os.) Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy Cytryna do herbaty, Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l os.) Sok jab³kowy i pomarañczowy (1 l os.) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach) 2) Zadanie II: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w czytelni budynku Biblioteki Uniwersyteckiej im. J. Giedroycia w Bia³ymstoku, ul. M. Sk³odowskiej-Curie 14 A, II piêtro, w dniu 23 czerwca 2012 roku dla przewidywanej liczby 60 uczestników. 2.1. Czê¶æ A) a) Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia serwisu kawowego, w celu obs³ugi uczestników podczas ca³ego spotkania, jak równie¿ podczas przerwy kawowej od godz. 8.30-17.30, rozstawionego w czytelni w postaci: - sto³ów w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, nakrytych bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów. b) Wymagania dotycz±ce obs³ugi: - 4 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), w przypadku kobiet bia³a koszula oraz czarna spódnica, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ jêzyka angielskiego w stopniu podstawowym umo¿liwiaj±cym porozumiewanie siê (ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ osób z zagranicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. c) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania w dniu 23 czerwca 2012 r., do dostarczenia serwisu kawowego, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 08.00). d) W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nieusuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 projektu umowy. e) Menu powinno zawieraæ: - Ciastka kruche, ciasteczka krakowskie z nadzieniem (2 ró¿ne rodzaje), ciasteczka czekoladowe (90 g os.) - Kawa mielona z palarni podana w zaparzaczu - b.o. - Herbata Dilmah (ró¿ne rodzaje) + warnik z wrz±tkiem - b.o. - Niezbêdne dodatki: cukier w kostkach, cytryna, ¶mietanka do kawy - b.o. - Woda gazowana i niegazowana (1l/os.) - Sok z czarnej porzeczki i pomarañczowy (1l os.) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach) 2.2. Czê¶æ B) a) Zamawiaj±cy wymaga ¶wiadczenia us³ugi cateringowej podczas przerwy na lunch w godz. 11.30-13.00, poprzez: - rozstawienie sto³ów cateringowych (szwedzkich) w ilo¶ci i formie niezbêdnej do organizacji spotkania, dostosowanych do pomieszczenia czytelni uniwersyteckiej, w której zostan± ustawione i obs³ugi uczestników spotkania, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiaj±cego), b) Wymagania dotycz±ce obs³ugi kelnerskiej identyczne jak w czê¶ci A. c) Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem lunchu w dniu 23 czerwca 2012 r., do dostarczenia posi³ków, sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 11.00). d) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I w punktach od e) do ³). e) Menu na jedn± osobê powinno zawieraæ: Medaliony cielêce na bia³ym winie, Filety z dorsza w cytrynowym beszamelu, ¯urek z jajkiem i bia³± kie³bas±, Warzywa z wody, Ziemniaczki zawijane w plastry boczku (Dania po 80-100 g/os, dodatki 50 g/os), Bufet zimny: Tatar, Grilowany kurczak na warzywach, Filety z pstr±ga w sosie musztardowym, Koreczki z serem ple¶niowym i winogronem, (Dania po 60-70 g/os), Sa³atka mozarella, (Dania po 50-70 g/os), Bufet na s³odko: Sernik z musem malinowym, Kruche babeczki owocowe (100 g/os). 3) Zadanie III: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas bufetu ¶niadaniowego w Sali Wielkiej Pa³acyku Go¶cinnego, ul. J. Kiliñskiego 6 w Bia³ymstoku, w dniu 24 czerwca 2012 roku, o godz. 07.00 - 10.00. a) Przewidywana liczba uczestników - 60 osób. b) Zamawiaj±cy wymaga od Wykonawcy dostarczenia: - sto³ów szwedzkich, na których rozstawione zostan± potrawy, liczba sto³ów musi byæ dostosowana do obs³ugi ilo¶ci uczestników spotkania oraz do wielko¶ci Sali Wielkiej, - sto³y nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnêtrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiaj±cego). - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilo¶ci 15 sztuk do spo¿ycia posi³ku na stoj±co. c) Wymagania dotycz±ce obs³ugi identyczne jak w Zadaniu I i II. d) Dnia 24 czerwca 2012 roku Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia posi³ków w³asnym ¶rodkiem transportu do Pa³acyku Go¶cinnego. Pe³na gotowo¶æ wymagana jest najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania (godz. 06:30; czas trwania - do ostatniego Go¶cia). e) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I w punktach od e) do ³).f) Menu powinno zawieraæ: - pieczywo razowe, pe³noziarniste: chleb/bu³ka (krojone) 100g/os. - mas³o w ma³ych kostkach 20 g/os. - deska serów 90 g/os. - ser bia³y ze szczypiorkiem serwowany w ma³ych salaterkach 60 g/os. - deska wêdlin: drobiowe, wo³owe, wieprzowe 90 g/os. - nale¶niki z serem w polewie czekoladowej 70 g/os. - patery ¶wie¿ych plastrowanych owoców (ananas, pomarañcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi 70g/os. - racuchy pieczone z miodem 60 g/os. - sa³atka gyros (podsma¿ona pier¶ z kurczaka, kukurydza konserwowa, papryka czerwona, kapusta pekiñska, ogórki konserwowe, majonez, ketchup) 70 g/os. - sa³atka z karczochów z pomidorem z sosem winegret (serca karczochów, pomidory, czarne oliwki, sa³ata) 70 g/os. - Sosy: chrzan ze ¶mietan±, musztardowy, czosnkowo-zio³owy, tatarski, cumberland, (¶liwki, papryka, pomidory) 50g/os. Marynaty -ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe 50g/osobê Napoje gor±ce: Kawa, herbata (160 ml/os.), Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy, Cytryna do herbaty. Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (0,5 l/os) Sok jab³kowy i pomarañczowy (0,5 l/os) (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach).

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 24.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ siê realizacj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 3 zamówieñ na us³ugi cateringowe, ka¿da dla minimum 50 osób, (w tym w co najmniej w dwóch zamówieniach powinni braæ udzia³ Przedstawiciele Korpusu Dyplomatycznego) i ka¿de zamówienie o warto¶ci min. 5 tys. z³. - wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ siê dysponowaniem osobami, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, tj. - szefem kuchni posiadaj±cym dyplom mistrzowski w zawodzie kucharza uzyskany od Pañstwowej Komisji Egzaminacyjnej lub Izby Rzemie¶lniczej i Przedsiêbiorczo¶ci, oraz posiadaj±cym 10-cio letnie do¶wiadczenie na stanowisku kucharza; - osob± posiadaj±c± dyplom ukoñczenia kursu protoko³u dyplomatycznego; wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i do¶wiadczenia niezbêdnego dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia: a) ka¿dy wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ oddzielnie dokument okre¶lony w Rozdz.III.4.2) tiret 2, b) warunki dotycz±ce posiadania wiedzy i do¶wiadczenia bêd± badane ³±cznie - dokumenty okre¶lone w Rozdz. III.4.1) tiret 1 i 2 powinien z³o¿yæ co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, c) o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w Rozdz. III.4.1) oraz o¶wiadczenie o nie podleganiu wykluczeniu okre¶lone w Rozdz. III.4.2) tiret 1 sk³ada pe³nomocnik wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia w ich imieniu b±d¼ ka¿dy z wykonawców oddzielnie. Zgodnie z art. 26 ust 2b) i 2c) ustawy Pzp, wykonawca mo¿e polegaæ na wiedzy i do¶wiadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolno¶ciach finansowych innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowi±zany jest udowodniæ zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Zobowi±zanie do udostêpnienia zasobów w trybie art. 26 ust. 2b ustawy Pzp winno byæ sporz±dzone zgodnie z zasadami reprezentacji podmiotu, który takie zobowi±zanie podejmuje.

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Miejski w Bia³ymstoku Departament Prezydenta Miasta, Kancelaria Prezydenta Miasta, ul. J. Kiliñskiego 6 (piêtro II)..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 01.06.2012 godzina 09:00, miejsce: Urz±d Miejski w Bia³ymstoku Departament Prezydenta Miasta, Kancelaria Prezydenta Miasta, ul. J. Kiliñskiego 6 (piêtro II)..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.