eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sanniki › "Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024"



Ogłoszenie z dnia 2023-08-03


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto i Gmina Sanniki

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 611015916

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Warszawska 169

1.5.2.) Miejscowość: Sanniki

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-540

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki

1.5.7.) Numer telefonu: 24 277 78 10

1.5.8.) Numer faksu: 24 77 78 15

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sanniki.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7ea4a8ae-321b-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00340020

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00023891/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7ea4a8ae-321b-11ee-a60c-9ec5599dddc1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która
jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie
e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-
Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz
informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia
ani logowania.
4. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy”
na Platformie e-Zamówienia.
5. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
7. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
8. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
9.W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres
e-mail:sekretariar@sanniki.pl ( nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Miasto i Gmina Sanniki, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miasto i Gmina Sanniki
z siedzibą: ul. Warszawska 169,09-540 Sanniki, tel. 24 277 68 51, e-mail: sekretariat@sanniki.pl,
2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Urzędzie Miasta i Gminy Sanniki jest Paweł Modrzejewski. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: inspektor@kiodo.pl,
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024”
4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2022 poz. 1710 z późn. zm.) Prawo Zamówień publicznych.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;
6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę.
7. Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy
w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
______________________
15
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do
przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DG,271.9.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso produkty mięsno -wędliniarskie i drób
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 schab bez kości 29 kg
2 schab z kością 10 kg
3 pachwina wędzona 10 kg
4 łopatka z kością 15 kg
5 łopatka bez kości 25 kg
6 żeberka 53 kg
7 wołowina rosołowa 4 kg
8 golonka 2 kg
9 mięso mielone 20 kg
10 mięso na gulasz 12 kg
11 boczek surowy 2 kg
12 boczek wędzony 5 kg
13 wołowina bez kości 7 kg
14 polędwica sopocka 3 kg
15 kiełbasa podwawelska 10 kg
16 kiełbasa biała surowa 17 kg
17 kiełbasa śląska 2 kg
18 szynka z indyka 12 kg
19 szynka 2 kg
20 udziec z kurczaka 45 kg
21 porcje rosołowe 107 kg
22 skrzydełka 30 kg
23 filet z kurczaka 42 kg
24 wątróbka drobiowa 8 kg
25 podudzie z kurczaka 40 kg
26 mięso mielone z indyka 500g Dubimex lub równoważne 4 kg
27 polędwiczki wieprzowe 12 kg
28 karkówka 12 kg
29 indyk faszerowany 2 kg
30 szynka swojska 1 kg
31 polędwica miodowa 3 kg
32 polędwica z warzywami 2 kg
33 kurczak gotowany Dubimex lub równoważna 3 kg
34 kiełbasa krakowska podsuszana 1 kg
35 parówki „Berlinki” lub równoważne 8 kg
36 pasztet „Podlaski” (puszka) 155g lub równoważny 6 kg
37 filet z indyka 12 kg
38 boczek wędzony 1 kg
39 szynkówka”Peklimar” lub równoważna 2 kg
40 szynka gotowana Peklimar lub równoważna 3 szt
41 kiełbasa golonkowa 2 kg
42 szynka konserwowa Peklimar lub równoważna 2 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko i przetwory mleczne
Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
ser biały – półtłusty 45 kg
mleko w butelce 3,2% 200 litr
śmietana 30% (0,5l) 81 szt.
masło śmietankowe z Ostrołęki – 200g lub równoważne 138 szt.
serek "Danio" lub równoważny – 150g 60 szt.
serek „Twój smak” lub równoważny - 200g 6 szt.
ser żółty Gouda lub równoważny 5 szt
jogurt smakowy Polskie smaki 130g Bakoma lub równoważny 20 kg
jogurt naturalny 370g Zott lub równoważny 8 szt.
jogurt naturalny typu greckiego 440 g Bakoma kub równoważny 20 szt.
jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 20 szt.
masło roślinne w kubku -250 g 37 szt.
śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważna 40 szt
jogurt mały (115g) Danone Gratka lub równoważny 40 szt.
serek topiony 100g Hochland lub równoważny 13 szt.
serek feta 270 g Mlekowita lub równoważny 10 szt.
ser mascarpone 250 g 2 szt.
maślanka 750g Łowicz lub równoważna 8 szt
lody w kubku 280 ml „Olka” lub równoważne 15 szt.
serek homogenizowany Rolmlecz 150g lub równoważny 20 szt.
jogurt Piątuś 125g Piątnica 20 szt.
serek Bakuś Puszysty 90g lub równoważny 20 szt.
mleczko kokosowe puszka 1 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przetwory owocowe i owoce
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 jabłka 80 kg
2 cytryny 12 kg
3 banany 47 kg
4 dżem truskawkowy 280g Łowicz lub równoważny 42 szt.
5 dżem brzoskwiniowy 280g Łowicz lub równoważny 4 szt.
6 dżem wiśniowy 280 g Łowicz lub równoważny 4 szt.
7 truskawki mrożone 450g Unifreeze lub równoważne 38 szt.
8 wiśnie mrożone 450g Unifreeze lub równoważne 33 szt
9 czarna pożeczka mrożona 450g Unifreeze lub równoważne 9 szt.
10 mandarynki 12 kg
11 truskawki (produkty sezonowe) 12 kg
12 gruszki 10 kg
13 winogrono 8 kg
14 kiwi 30 kg
15 syrop owocowy 400g Łowicz lub równoważny 36 kg
16 śliwki 3 kg
17 arbuz 6 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

warzywa i przetwory warzywne
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ziemniaki 750 kg
2 ziemniaki młode 100 kg
3 marchew 59 kg
4 pietruszka 27 kg
5 por 60 kg
6 pieczarki 16 kg
7 pomidory 13 kg
8 ogórki świeże 20 kg
9 groch połówki 400g Kupiec lub równoważny 8 szt.
10 koper 26 p
11 natka pietruszki 16 p
12 cebula 19 kg
13 cebula czerwona 2 kg
14 kapusta pekińska 13 kg
15 kapusta biała 12 kg
16 kapusta młoda w sezonie 7 szt.
17 kapusta kwaszona 29 kg
18 seler 22 kg
19 fasola szparagowa świeża 7 szt
20 fasola biała drobna 500g Kupiec lub rówmoważna 2 szt.
21 kalafior mrożony 450 g 19 szt.
22 szpinak mrożony 450g Hortex lub równoważny 1 szt.
23 fasola szparagowa mrożona 450g Unifreeze lub równoważna 14 szt.
24 sałata zwykła 15 szt.
25 sałata lodowa 10 szt.
26 koncentrat pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 44 szt.
27 rzodkiewka 7 p
28 chrzan biały w słoiku 200g Victus lub równoważny 2 szt
29 kapusta czerwona 5 kg
30 ogórki konserwowe Urbanek 0,92l lub równoważne 16 szt
31 ogórki kwaszone 15 kg
32 kapusta włoska 1 szt.
33 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 18 szt.
34 barszcz ukraiński 400g Unifreeze lub równoważny 20 szt
35 mieszanka 7-mio sładnikowa Unifreeze lub równoważna 10 szt.
36 buraki ćwikłowe 33 kg
37 groszek zielony mrożony - 450 g Hortex lub równoważny 1 szt.
38 kukurydza w puszce 400g Kwidzyn lub równoważna 4 szt.
39 groszek zielony w puszce 450g Kwidzyn lub równoważny 6 szt
40 marchewka z groszkiem 450g Unifreeze lub równoważna 10 szt
41 brokuł świeży 1 szt
42 szczypiorek 8 p
43 papryka surowa 4 kg
44 czosnek 4 szt.
45 soczewica czerwona 350g Sante lub równoważna 1 kg
46 marcheweczki mini mrożone 450g Unifreeze lub równoważne 10 szt.
47 bukiet warzyw 450g Unifreeze lub równoważny 6 szt
48 brokuł mrożony 450g Unifreeze lub równoważny 6 szt.
49 sałatka szwedzka Urbanek 360g lub równoważna 8 szt
50 pomidory koktajlowe cherry 250g 8 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przyprawy, makarony, mąki, kasze
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 mąka szymanowska lub równoważna typ 480 23 kg
2 mąka pszenna „Basia” typ 500 lub równoważna 10 kg
3 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 1 kg
4 ciasto francuskie 5 szt.
5 makaron świderki 400g Lubella lub równoważny 105 szt.
6 makaron rosołowy 400g Vela lub równoważny 52 szt.
7 makaron krajanka 400g Vela lub równoważny 51 szt.
8 makaron wieloziarnisty świderki Lubella 400g lub równoważny 8 szt.
9 makaron spaghetti 400g Lubella lub równoważny 21 szt.
10 makaron pióra 400g Lubella lub równoważny 6 szt.
11 makaron kokardki mini 400g Lubella luz równoważny 18 szt.
12 makaron gwiazdki 250g Czaniecki lub równoważny 12 szt.
13 makaron wstążaka średnia 500g 11 szt.
14 ryż w saszetkach Kupiec 400g lub równoważny 22 szt.
15 ryż 1kg Kupiec lub równoważny 16 szt.
16 kasza manna 1kg Kupiec lub równoważna 1 kg
17 kasza jęczmienna 400g Kupiec lub równoważna 17 szt.
18 kasza gryczana jasna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 4 szt.
19 kasza bulgur 400g Melvit lub równoważna 8 szt
20 kasza kus-kus 400 g 4 szt
21 płatki owsiane 400g Kupiec lub równoważne 3 szt.
22 cukier 88 szt.
23 cukier waniliowy 16g Delecta lub równoważny 19 szt.
24 sól 3 szt
25 sól alpejska 9 szt.
26 sól peklowa 1 szt.
27 kwasek cytrynowy 50g Winiary lub równoważny 9 szt
28 liść laurowy Apetitta lub równoważny 9 szt
29 keczup łagodny w tubie 480g Włocławek lub równoważny 4 szt.
30 keczup 900g 4 szt
31 przyprawa vegeta Podravka 200g lub równoważna 58 szt
32 zupa pieczarkowa Winiary 45g lub równoważna 12 szt
33 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 39 szt
34 majeranek 20g Cykoria lub równoważny 13 szt
35 papryka słodka mielona 20g Apetitta lub równoważna 9 kg
36 pieprz mielony 20g Prymat lub równoważny 16 szt.
37 kurkuma 20g Prymat lub równoważna 2 kg
38 tymianek 10g Apetitta lub równoważny 2 szt.
39 zioła prowansalskie 10g Apetitta lub równoważne 4 szt.
40 rozmaryn 15g Kamis lub równoważny 1 szt.
41 gałka muszkatułowa mielona 15 g Appetita lub równoważna 1 szt.
42 oregano 10g Apetitta lub równoważna 1 szt
43 bazylia 10g Apetitta lub równoważna 1 szt
44 ziele angielskie 20g Prymat lub równoważne 4 szt.
45 słonecznik łuskany 1 szt.
46 bulion warzywny 1 szt.
47 płatki kukurydziane Corn Flakes 600g lub równoważne 5 szt.
48 jajka duże 480 szt
49 smalec wieprzowy 200g 9 szt.
50 olej uniwersalny 1l Kujawski lub równoważny 55 szt
51 oliwa z oliwek 0,5 l Bulerias lub równoważna 1 szt.
52 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 7 szt
53 Ocet 0,5 l 10% 1 szt.
54 Żurek 05 litra 3 szt.
55 cynamon 15g Apetitta lub równoważny 1 szt.
56 pieprz w ziarnach 20g 11 szt
57 budyń 64g Delecta lub równoważny 16 szt.
58 Kisiel 58 g Delecta lub równoważny 16 szt.
59 galaretka Delecta 75 g lub równoważna 43 szt
60 herbata ekspresowa 50 torebek Lipton lub równoważna 2 szt.
61 herbata ekspresowa owocowa 25 torebek Saga lub równoważna 8 szt
62 herbata granulowana Lipton 90g lub równoważna 5 szt.
63 mięta w saszetkach 30g Herbapol lub równoważna 10 szt
64 kawa inka 4 szt.
65 kakao granulowane Puchatek 350g lub równoważne 7 szt.
66 musztarda sarepska 280g Kamis w tubie lub równoważna 1 szt.
67 musztarda francuska 280g Kamis lub równoważna 1 szt
68 miód naturalny wielokwiatowy Baśniowa Pasieka 350g lub równoważny 1 szt
69 miód naturalny wielokwiatowy 950g 8 szt
70 sos spaghetti Łowicz 350 g lub równoważny 30 szt
71 sos sałatkowy Knorr 9 g lub równoważny 5 szt.
72 sos buraczany 200 g 5 szt.
73 koncentrat buraczany Krakus 200 g 2 szt
74 sos grzybowy 40 g Winiary lub równoważny 8 szt
75 sos pieczarkowy 35 g Winiary lub równoważny 3 szt
76 sos słodko-kwąsny 350 g Łowicz lub równoważny 80 szt
77 fix spaghetti 4 sery z brokułami Knorr 48 g lub równoważny 5 szt
78 krem czekoladowy Nutella 350g lub równoważny 4 szt.
79 zacierki 250g Abak lub równoważny 4 szt.
80 woda niegazowana 1,5l Cisowianka lub równoważna 120 szt.
81 filiżanki jednorazowe 200 szt 1 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ryba mrożona Dorsz 25 kg
2 ryba mrożona Miruna 40 kg
3 makrela wędzona 1 kg
4 filet z makreli w puszce 174g Graal lub równoważny 3 szt

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 chleb pełnoziarnisty krojony 6 szt.
2 chleb krojony Słubicki smak 120 szt.
3 bułka grahamka 40 szt.
4 bułka poznańska 45 szt.
5 bułka kajzerka 120 szt.
6 bułka tarta 28 szt.
7 bułka słodka z kruszonką 30 szt.
8 bułka słodka z budyniem 25 szt.
9 rogale z jabłkiem 25 szt.
10 bułeczki mleczne 400g Dan Cake lub równoważne 16 szt.
11 pączki 1 szt.
12 placek drożdżowy mały foremka 8 szt.
13 chałka 16 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów.
2) W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.
3) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik Nr 3 lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. /jeżeli dotyczy/
4) Oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp - Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia – Załącznik Nr 4./jeżeli dotyczy/
5) Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1) W przypadku złożenia oferty wspólnej Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika
do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania
w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2) Oferta wspólna musi spełniać wymagania:
a) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 1 składa:
- każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w zakresie,
w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego
z wykonawców osobno.
b) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 2 składa:
- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia(na oddzielnym formularzu)
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

§ 7
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian:
2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy,
2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny,
2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą,
2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach asortymentowych artykułów wymienionych
w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem cen jednostkowych,

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-08-11 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę w postępowaniu, za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępniej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-08-11 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-09-09

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.