eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wojkowice › Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w roku 2023 do żłobka i oddziałów przedszkolnych



Ogłoszenie z dnia 2023-01-04


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w roku 2023 do żłobka i oddziałów przedszkolnych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Wojkowice

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 276257541

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Jana III Sobieskiego

1.5.2.) Miejscowość: Wojkowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-580

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@wojkowice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: wojkowice.bip.net.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://wojkowice.bip.net.pl/?c=207

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w roku 2023 do żłobka i oddziałów przedszkolnych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-87b88ace-7ade-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00008612

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00052601/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.7 Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w okresie od 01.01.2023r.- 31.12.2023r. do żłobka i oddziału przedszkolnego

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00492943

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: WPM.271.65.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1. Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w okresie od 01.01.2023r.- 31.12.2023r. do Żłobka Miejskiego ,,Figielkowo.
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie wraz z napojami tj. śniadanie, II śniadanie, obiad (2 dania: zupa + 2 danie) oraz podwieczorek. Posiłki będą przygotowywane zgodnie z wymogami żywienia dla danej grupy wiekowej wynikających z aktualnych norm żywienia populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP.
 Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
 jadłospis powinien być urozmaicony, a dania obiadowe nie mogą się powtarzać w tym samym tygodniu,
 potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi.
 z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie.
 w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
 Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku ( w dni pracy placówki) do siedziby żłobka (ul. Proletariatu 5; 42- 580 Wojkowice) w godzinach: Śniadanie, II śniadanie – w godzinach 7.30- 8.00 Obiad, podwieczorek – w godzinach 10.30- 11.00.
 Przewidywana maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie wynosi 42.
Ze względu na frekwencję dzieci liczba posiłków może ulegać zmianie. Rzeczywista ilość zamawianych posiłków zgłaszana będzie do Wykonawcy dnia poprzedniego do godziny 15.00. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za brak zapotrzebowania na usługę lub małą ilość zamówienia. Zastrzega się możliwość zmiany ilości zamówionych śniadań, obiadów i podwieczorków do godziny 8.00 w dniu ich dostarczenia, zmniejszenie ilości posiłków nie stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.
 Dodatkowo wykonawca dostarczy zgodnie z zapotrzebowaniem- nie częściej niż 2 razy w miesiącu, wodę butelkowaną 20l wraz z dystrybutorem.
 Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
 W cenie oferty należy uwzględnić koszty posiłków standardowych i dietetycznych w przypadku takiego zapotrzebowania (np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, specjalna wykluczająca inne składniki, dieta specjalna Low FodMap).
 Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku.
 W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
 Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać jadłospisy wraz z gramaturą z opisem poszczególnych składników, w tym zaznaczonych alergenów na trzy kolejne tygodnie robocze, zatwierdzone przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Wszelkie zmiany w menu sugerowane, w ramach ustalonej ceny posiłków - będą dla niego wiążące.
 Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
 Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem - pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
 Posiłki dostarczane będą do siedziby żłobka w Wojkowicach (42-580), przy
ul. Proletariatu 5 w specjalistycznych pojemnikach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw, spełniających wymagania sanitarne.
 Wykonawca zobowiązany jest od odbioru w każdej ilości odpadów pokonsumpcyjnych.
Odbiór resztek pokonsumpcyjnych nastąpi każdego dnia w godzinach:
o Śniadanie, II śniadanie: w godzinach 10.30 -11.00
o Obiad, podwieczorek: w godzinach 15.00 -15.30
 Mycie i wyparzanie naczyń do przewozu oraz odbiór opakowań styropianowych, odbywać się będzie przez Wykonawcę poza siedzibą żłobka i na jego koszt.
 Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi przygotowania oraz dostarczanie gotowych posiłków wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 74048,87 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2. Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w okresie od 01.01.2023r.- 31.12.2023r. do oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 1 w Wojkowicach.
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie TRZECH posiłków dziennie wraz z napojami tj. śniadanie, obiad (zupa + II danie) oraz podwieczorek. Posiłki będą przygotowywane zgodnie z wymogami żywienia dla danej grupy wiekowej wynikających z aktualnych norm żywienia populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP.
 Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
 jadłospis powinien być urozmaicony, a dania obiadowe nie mogą się powtarzać
w tym samym tygodniu,
 potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi.
 z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie.
 w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
 Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku ( w dni pracy placówki) do siedziby Szkoły Podstawowej nr 1 (ul. Jana III Sobieskiego 29; 42- 580 Wojkowice)
w godzinach: Śniadanie, II śniadanie – w godzinach 7.30- 8.00 Obiad, podwieczorek – w godzinach 10.30- 11.00.
 Przewidywana maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie wynosi 50.

Ze względu na frekwencję dzieci liczba posiłków może ulegać zmianie.
Rzeczywista ilość zamawianych posiłków zgłaszana będzie do Wykonawcy dnia poprzedniego do godziny 15.00. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za brak zapotrzebowania na usługę lub małą ilość zamówienia.
Zastrzega się możliwość zmiany ilości zamówionych śniadań do godziny 8.00 oraz obiadów
i podwieczorków do godziny 10.30 w dniu ich dostarczenia, zmniejszenie ilości posiłków nie stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.

1. Usługa będzie wykonywana w dni robocze (od poniedziałku do piątku) z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dla przedszkola.
2. Przez dietę specjalną należy rozumieć dietę bezmleczną, bezglutenową lub eliminacyjną tzn. wykluczającą jeden lub kilka produktów.
3. Przewidywana max liczba posiłków dziennie wynosi 50.
4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z aktualnymi normami żywienia dla populacji Polski z 2017r. Instytutu żywności i żywienia.
5. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków zgodnie z wymaganiami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać na adres sp1-wojkowice@o2.pl jadłospisy na kolejny tydzień w wybranym dniu tygodnia (np. czwartek).
7. Posiłki dostarczane będą do siedziby zamawiającego w termosach zbiorczych lub opakowaniach styropianowych, spełniających wymagania sanitarne, gwarantujących dostarczenie posiłków o odpowiedniej temperaturze.
8. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem, spełniającym wymagania dopuszczenia pojazdu przez Państwowego Inspektora Sanitarnego.
9. Mycie i wyparzanie naczyń do przewozu lub odbiór opakowań styropianowych odbywać się będzie przez wykonawcę lub poza siedzibą zamawiającego, na koszt wykonawcy.
10. W przypadku dostarczenia niezadawalającego posiłku obiadowego Wykonawca zobowiązany zostanie do dostarczenia pełnowartościowego posiłku zastępczego w wyznaczonym okresie czasowym.

Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla maksymalnie 50 dzieci, w wieku od 3 do 6 lat, które będą uczęszczać do oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej nr 1 w Wojkowicach.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.5.) Wartość części: 209128,33 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 156772,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 159720,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 156772,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: AMB ESTATE sp. z o. o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6443522025

7.3.4) Miejscowość: Sosnowiec

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak

7.3.9.) Informacja o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz nazwy ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani:

Przygotowanie posiłków, FHU Mixline


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 156772,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-01 do 2023-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 173030,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 175560,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 173030,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: AMB ESTATE sp. z o. o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6443522025

7.3.4) Miejscowość: Sosnowiec

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak

7.3.9.) Informacja o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz nazwy ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani:

Przegotowanie posiłków, FHU Mixline


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 173030,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-01 do 2023-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.