eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2015-08-04

Kalisz: ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1
Numer og³oszenia: 197716 - 2015; data zamieszczenia: 04.08.2015
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 163148 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego i Praktycznego, ul. Handlowa 9, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 62 753 22 47, faks 62 753 22 47.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1.

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej w Kaliszu przy ul. Przemys³owej. 1. 2. £±czna powierzchnia sto³ówki wraz z pomieszczeniami pomocniczymi wynosi 90 m2. 3. Wykonawca zobowi±zany bêdzie do wykonania us³ugi ¿ywienia w formie cateringu z czê¶ciowym wykonaniem posi³ków, które musz± byæ przygotowywane partiami ze wzglêdu na d³ugo¶æ wydawania posi³ków, na bazie istniej±cej kuchni mieszcz±cej siê przy ul. Przemys³owej 1. 4. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania i wydawania trzech posi³ków dziennie przez 5 dni w tygodniu dla 130 wychowanków Bursy Szkolnej Nr 1 z zastrze¿eniem pkt. 5 w dniach nauki szkolnej z uwzglêdnieniem przerw ¶wi±tecznych, wakacji i ferii oraz absencji chorobowej ucznia. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ na posi³ki w sobotê i niedzielê po uprzednim zg³oszeniu. 5. Ka¿dy wychowanek mo¿e przygotowaæ i wynie¶æ ze sto³ówki drugie ¶niadanie. 6. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ na posi³ki z podzia³em na odpowiednie diety. 7. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania i wydawania ilo¶ci posi³ków zgodnie z odpowiedni± diet±. 8. Wykonawca zobowi±zany jest do opracowywania dekadowych jad³ospisów z uwzglêdnieniem odpowiedniej diety. 9. Koszt surowca przeznaczonego na wy¿ywienie na jedn± osobê dziennie musi wynosiæ 11,00 z³. 10. Wykonawca zobowi±zany jest do terminowego wydawania posi³ków zgodnie z ustalonymi z Zamawiaj±cym godzinami posi³ków. 11. Zapotrzebowanie na posi³ki bêdzie sk³adane codziennie przez osobê wyznaczon± do kontaktu z upowa¿nion± osob± ze strony Wykonawcy wg ustalonego harmonogramu. 12. Posi³ki musz± byæ przygotowane estetycznie i wydawane w formie sto³u szwedzkiego. Potrawy gor±ce wydawane mog± byæ w formie porcjowanej z wy³±czeniem zimnych dodatków wchodz±cych w sk³ad dania gor±cego. Wszystkie posi³ki musz± byæ podane na zastawie sto³owej. 13. Posi³ki obiadowe lub inne dania gor±ce musz± byæ wydawane z bemarów i podgrzewaczy oraz posiadaæ odpowiedni± temperaturê zgodnie z obowi±zuj±cymi normami. 14. Wykonawca musi przedstawiæ Zamawiaj±cemu z tygodniowym wyprzedzeniem dekadowy jad³ospis autoryzowany przez dietetyka z okre¶leniem sk³adu posi³ku, kaloryczno¶ci i gramatury do stwierdzenia zgodno¶ci z umow±. Zamawiaj±cy w ci±gu trzech dni od z³o¿enia przez Wykonawcê dekadowego jad³ospisu ma prawo do dokonywania w nim zmian w przypadku stwierdzenia niezgodno¶ci z umow±. Wykonawca ma obowi±zek uwzglêdnienia zmian. 15. Przygotowane posi³ki musz± odpowiadaæ normom ¿ywieniowym, obowi±zuj±cym w tzw. punktach zbiorowego ¿ywienia, tj. posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia, sporz±dzone z pe³nowarto¶ciowych, ¶wie¿ych artyku³ów spo¿ywczych posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2015r. poz.594) 16. Wykonawca zapewnia urozmaicone posi³ki, dania gor±ce, owoce i warzywa w zale¿no¶ci od sezonowo¶ci. 17. W okresie tygodniowym struktura posi³ków musi uwzglêdniaæ: a) ¦niadania - pieczywo mieszane (¿ytnie, ciemne, pszenne, w tym bu³ki), mas³o, wyroby wêdliniarskie (drobiowe i wieprzowe), produkty mleczne: jogurt, musli z mlekiem, p³atki z mlekiem, twaróg, sery ¿ó³te, bia³e, sery topione i wêdzone, herbatê, kakao/kawê zbo¿ow±, jaja, grzane kie³basy i parówki, d¿em, miód, pasty rybne, miêsne, jajeczne, ryby, ¶ledzie, warzywa surowe, np. pomidory, ogórki ¶wie¿e, paprykê, rzodkiewki, sa³aty, dodatki: ketchup ³agodny i pikantny, chrzan, musztarda, majonez, koperek, szczypiorek, ogórki kwaszone lub korniszony itp. Ka¿de ¶niadanie musi sk³adaæ siê z nastêpuj±cych grup produktów: miêsnych, nabia³owych, minimum dwóch rodzajów warzyw i pieczywa mieszanego. b) Struktura obiadów - Obiady musz± sk³adaæ siê z dwóch dañ (zupa i drugie danie). W ramach tzw. drugiego dania w tygodniu musz± byæ podane trzy obiady miêsne, z uwzglêdnieniem miêsa wieprzowego, drobiowego i wo³owego (w tym dwa obiady w formie nie zmielonej), jeden obiad z ryb±, jeden obiad bezmiêsny w postaci np. pierogów, makaronów, nale¶ników itp., Do czterech obiadów w tygodniu oprócz ziemniaków (z wykluczeniem ziemniaków puree w proszku), kasz i ry¿u, dodatkiem musz± byæ gotowane warzywa lub surówka. Do ka¿dego obiadu musi byæ podany kompot. c) Struktura kolacji - pieczywo mieszane (¿ytnie, ciemne, pszenne, w tym bu³ki), mas³o, herbatê, wyroby wêdliniarskie (drobiowe i wieprzowe), produkty mleczne, np. twaróg, sery ¿ó³te, bia³e, sery topione i wêdzone, jaja, d¿em, pasty rybne, miêsne, jajeczne, warzywa surowe, np. pomidory, ogórki ¶wie¿e, paprykê, rzodkiewki, sa³aty, dodatki: ketchup ³agodny i pikantny, chrzan, musztarda, majonez, koperek, szczypiorek itp. Ka¿da kolacja musi sk³adaæ siê z nastêpuj±cych grup produktów: miêsnych, nabia³owych, minimum dwóch rodzajów warzyw i pieczywa mieszanego. Oprócz w/w produktów na kolacjê w tygodniu musz± byæ podane zamiennie dwa dania na ciep³o (np. fasolka po bretoñsku, bigos, nale¶niki, omlety z dodatkami itp.) i dwie sa³atki bez dodatku makaronu (np. sa³atki ¶ledziowe, rybne, z drobiem, warzywne itp.). Przynajmniej raz dziennie do posi³ku musi byæ podany dodatek w postaci owocu lub ciasta (dro¿d¿ówki, p±czka, racucha itp.) . 18. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania potraw ¶wi±tecznych i okoliczno¶ciowych, które musz± byæ podane na zastawie sto³owej Wykonawcy w uzgodnieniu z Zamawiaj±cym w tygodniu poprzedzaj±cym ¦wiêta Bo¿ego Narodzenia, Wielkanocy, T³ustego Czwartku i Miêdzynarodowego Dnia Dziecka. Kolacja wigilijna musi uwzglêdniaæ nastêpuj±ce potrawy: zupê grzybow±, rybê sma¿on±, w tym karp, pierogi z kapust± i grzybami, kapustê z grochem, rybê po grecku, ¶ledzie, makie³ki, makowiec, kompot z suszu. ¦niadanie wielkanocne musi uwzglêdniaæ nastêpuj±ce potrawy: jajko z majonezem, kie³basê bia³±, szynkê wysokiej jako¶ci, sa³atkê z wiosennych warzyw, babkê piaskow± i sernik. T³usty Czwartek musi uwzglêdniaæ do jednego z posi³ków p±czki. Miêdzynarodowy Dzieñ Dziecka musi uwzglêdniaæ dodatkowy posi³ek, który obejmowaæ bêdzie ciasto, suche ciastka, cukierki czekoladowe, kawê/herbatê. 19. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pe³nej ilo¶ci zamówienia w okresie realizacji umowy. 20. W przypadku wcze¶niejszego wyjazdu wychowanków z Bursy i po uprzednim zg³oszeniu przez Zamawiaj±cego, Wykonawca jest zobowi±zany przygotowaæ suchy prowiant dla m³odzie¿y w ramach ustalonej stawki. 21. Wykonawca zobowi±zuje siê do utrzymania czysto¶ci i porz±dku na terenie kuchni oraz estetycznego wygl±du sto³ówki w okresie obowi±zywania umowy. 22. Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ dla pracownika/pracowników wydaj±cych posi³ki odzie¿ ochronn±. 23. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia przez osoby wyznaczone przez Zamawiaj±cego. 24. W przypadku kontroli przeprowadzonej przez Pañstwow± Inspekcjê Sanitarn±, Wykonawca zobowi±zany jest przekazaæ jej wyniki tj. kserokopie protoko³ów Zamawiaj±cemu. 25. Szczegó³owy zakres i warunki realizacji zosta³y okre¶lone w projekcie umowy stanowi±cym za³±cznik do SIWZ. 26. Zamawiaj±cy zaleca dokonanie wizji lokalnej udostêpnianych pomieszczeñ przed przyst±pieniem do przetargu.

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Raczek Przedsiêbiorstwo Gastronomiczno-Handlowo-Us³ugowe Krzysztof Giêda, ul. Widok 96a, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 348675,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 331130,59

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 311544,79 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 408690,36

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.