eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2008-06-06

Szczawno Zdrój: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.
Numer ogłoszenia: 122362 - 2008; data zamieszczenia: 06.06.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 99059 - 2008.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, fax 074 8436764.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 1 Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów (ilość przybliżona). 1. Blok mięsny - szynka tyrolska, 15131133-6, PN-A-82007;1996, średnio rozdrobniony wieprzowo (80%) - wołowa (20%), parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 243 kg; 2. Boczek wędzony, 15131220-3, PN-A-82007;1996, Boczek wieprzowy wędzony surowy bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 3. Boczek wędzony parzony - boczek extra, 15131220-3, PN-A-82007;1996, Boczek wieprzowy wędzony parzony bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 4. Flaki wołowe krojone luz - blanszowane, 15114000-0, PN 86/A82004, Zgodne z normą, opakowanie pierwotne-worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) - 43 kg; 5. Flaki wołowe krojone mrożone, 15114000-0, PN 86/A82004, Zgodne z normą, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) - 32 kg; 6. Karkówka bez kości, 15113000-3, PN 86/A82002, Element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony - 1300 kg; 7. Kaszanka, 15131134-3, PN-A-82007;1996, Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 8. Krupniok, 15131134-3, PN-A-82007;1996, Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 32 kg; 9. Krupnioki, 15131134-3, PN-A-82007;1996, Krupnioki z podrobów wieprzowych, z kaszą gryczaną w osłonkach naturalnych, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 10. Łopatka bez kości, 15113000-3, PN 86/A82002, Mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 1212 kg; 11. Mięso mielone, 15110000-2, PN-A-82011, Produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe - 160 kg; 12. Pasztetowa, 15131310-1, PN-A-82007;1996, Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 22 kg; 13. Pasztetowa wędzona, 15131310-1, PN-A-82007;1996, Pasztetowa gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny - 22 kg; 14. Salceson włoski, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Salceson gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% - 48 kg; 15. Schab bez kości, 15113000-3, PN 86/A82002, Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy - 1094 kg; 16. Szynka bez kości, 15113000-3, PN 86/A82002, Mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 107 kg; 17. Słonina, PN-86/A-82002, Zgodnie z normą - 214 kg; 18. Wątroba wieprzowa, 15112300-0, PN-86/A-82004, Zgodnie z normą - 363 kg; 19. Wołowina bez kości extra, 15111100-0, PN 88/A82003, Część zrazowa z ćwierćtuszy tylnej młodego bydła odbłonione i usunięty tłuszcz wewnętrzny, schłodzone nie mrożone - 325 kg; 20. Pachwina wieprzowa wędzona, 15113000-8, PN-A-82007, Zgodnie z normą - 20 kg; Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 1: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; - mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); - mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; - opakowanie; pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Zadanie nr 2 Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich (ilość przybliżona). 1. Kiełbasa biała parzona, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% - 27 kg; 2. Kiełbasa podwawelska, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 43 kg; 3. Kiełbasa sucha krakowska, 15131133-6, PN-A-82028;2002, Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 43 kg; 4. Kiełbasa szynkowa, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 94 kg; 6. Kiełbasa krakowska parzona, 15131133-6, PN-A-82007:1996, Zgodnie z normą - 219 kg; 7. Kiełbasa zwyczajna extra, 15131130-5, PN-A-82007;1996, Zgodnie z normą - 853 kg; 8. Mielonka tyrolska, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 54 kg; 9. Mortadela / Mortadela wędzona, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 56 kg; 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%)- wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 214 kg; 11. Parówka cienka, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wie-przowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 214 kg, 12. Polędwica sopocka wędzona, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% - 22 kg; 13. Serdelki wieprzowe, 15131135-0, PN-A-82007;1996, Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 136 kg; 14. Szynka gotowana, 15131133-6, PN-A-82007, Zgodnie z normą - 121 kg; 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 283 kg; 16. Szynka wileńska, blok mięsny, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 160 kg; 17. Szynka mini, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Zgodnie z normą - 160 kg; 18. Szynka kanapkowa, 15131133-6, PN-A-82007;1996, Zgodnie z normą - 107 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 2: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; - opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Zadanie nr 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego (ilość przybliżona). 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej - 303 kg; 2. Filet z indyka, 15112220-4, PN-92/A/86 522, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 1556 kg; 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości, 15112200-8, PN-A-86524, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 53 kg; 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska, Drobiowa, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa, 15131133-6, PN-A-86526;1996, Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 319 kg; 7. Kurczak faszerowany, 15131133-6, PN-A-86526;1996, Zgodnie z normą - 27 kg; 8. Kurczak świeży, 15112130-6, PN-A-86520, Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakich-kolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 960 kg; 9. Mięso gulaszowe z kurczaka, 15112200-8, PN-92/A/86 522, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 128 kg; 10. Mięso gulaszowe z indyka, 15112220-4, PN-92/A/86 522, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 83 kg; 11. Parówka drobiowa, 15131135-0, PN-A-82007;1996, Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej - 214 kg; 12. Szynkówka drobiowa, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, - 219 kg; 13. Porcja rosołowa, 15113 200-8, PN-A-86524, Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 560 kg; 14. Salceson drobiowy, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% - 48 kg; 15. Serca drobiowe, 15114000-0, PN-A-86523, Serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury +4 - 27 kg; 16. Skrzydełka z kurczaka świeże, 15112200-8, PN-A-86524, Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 11 kg; 17. Szynka z indyka, 15131135-0, PN-A-86526;1996, Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 160 kg; 18. Udko z kurczaka świeże, 15112200-8, PN-A-86524, Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 64 kg; 19. Filet z indyka, 15112220-4, PN-92/A/86 522, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 54 kg; 20. Mięso gulaszowe z indyka, 15112220-4, PN-92/A/86 522, Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 54 kg; 21. Udo indycze z kością, 15112200-8, PN-A-86524, Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 67 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 3: - organoleptyczne - mięso drobiowe w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek upierzenia.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby 15.13.19.00 - 15.13.19.00 .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 133775,91 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów (ilość przybliżona)..

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.05.2008.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy S.J,, Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 63735.99
  • Oferta z najniższą ceną: 63735.99 / oferta z najwyższą ceną: 71300.30
  • Waluta: PLN.

CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich (ilość przybliżona)..

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.05.2008.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy S.J., Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 20496,51
  • Oferta z najniższą ceną: 20496.51 / oferta z najwyższą ceną: 25574.46
  • Waluta: PLN.

CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: Dostawa drobiu i mięsa drobiowego (ilość przybliżona)..

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.05.2008.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy S.J,, Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 49543.41
  • Oferta z najniższą ceną: 49543.41 / oferta z najwyższą ceną: 55437.12
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.