eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzegDOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2008-05-13

Ko³obrzeg: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB
Numer og³oszenia: 99466 - 2008; data zamieszczenia: 13.05.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Ko³obrzeg Spó³ka Akcyjna, ks. Piotra ¦ciegiennego 1, 78-100 Ko³obrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3548802, fax 0-94 35 225 16.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa loco magazyn zamawiaj±cego, ¶rodkiem transportu dostawcy, ryb ¶wie¿ych i przetworzonych w nastêpuj±cych rodzajach i ilo¶ciach (masa w kilogramach) ¶redniorocznie: 1.Filet z dorsza ze skór± ¶wie¿y 1 024 2.Filet z czerniaka mro¿ony 3 713 3.Filet z ³ososia ze skór± ¶wie¿y 100 4.Filet z morszczuka mro¿ony 88 5.Filet z pangi mro¿ony 276 6.Karp ¶wie¿y 100 7.Koreczki ¶ledziowe (ze ¶liwk±, z wi¶ni±) 50 8.Kostka z ³ososia mro¿ona 89 9.£oso¶ wêdzony na zimno 250 10.Makrela wêdzona 1 002 11.P³aty ¶ledziowe ¶wie¿e 60 12.Sa³atka ¶ledziowa (meksykañska, my¶liwska) 100 13.¦led¼ solony typu (matias) 1 214 Podane ilo¶ci zamawianych towarów nie s± wielko¶ciami ostatecznymi i mog± siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego w zakresie do 5% zamówienia. Dostarczane produkty powinny odpowiadaæ Polskiej Normie, zachowywaæ wszystkie wymagane cechy przydatno¶ci do spo¿ycia, walory estetyczne oraz powinny posiadaæ okre¶lony, aktualny termin przydatno¶ci do spo¿ycia. Towar powinien byæ zapakowany w opakowania adekwatne do masy i rodzaju towaru z oznaczonymi: - nazw± produktu, - nazw± producenta, - mas± zawarto¶ci opakowania, - terminem przydatno¶ci do spo¿ycia lub okresem przechowywania, - identyfikacj± partii produktu. Termin wa¿no¶ci danego produktu nie mo¿e up³ywaæ w dniu dostawy ani w ci±gu dwóch nastêpnych dni po dostawie. Opakowanie powinno byæ dostosowane do w³a¶ciwo¶ci danego towaru, bez uszkodzeñ, odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci. W przypadku wyst±pienia okoliczno¶ci powoduj±cych zwiêkszenie liczby osób ¿ywionych w obiektach zamawiaj±cego, przewiduje siê mo¿liwo¶æ dokonania zamówieñ uzupe³niaj±cych, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Z dostaw± ³±czy siê us³uga transportowa oraz roz³adunek u zamawiaj±cego.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 05.12.00.00 - 05.12.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Wymagane jest wadium w wysoko¶ci 1.500,00 z³.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.O zamówienie mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy z³o¿± ofertê oraz z³o¿± o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 u-Pzp, a tak¿e inne wymienione w dalszej czê¶ci specyfikacji dokumenty. 2.Oferentem mo¿e byæ osoba fizyczna, osoba oprawna lub jednostka organizacyjna nie posiadaj±ca osobowo¶ci prawnej oraz podmioty te wystêpuj±ce wspólnie. Oferenci wystêpuj±cy wspólnie ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za niewykonanie lub nienale¿yte wykonanie zamówienia. 3.Wykonawca powinien byæ uprawniony do wystêpowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymogami ustawowymi i prowadziæ dzia³alno¶æ o charakterze zbie¿nym z niniejszym zamówieniem. 4.Wykonawca powinien posiadaæ do¶wiadczenie w realizacji dostaw, miar± którego jest zrealizowanie z nale¿yt± staranno¶ci± w okresie ostatnich trzech lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy, to w okresie dzia³alno¶ci, co najmniej dwóch zamówieñ, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50% ceny ofertowej netto niniejszego zamówienia albo piêciu zamówieñ o ³±cznej warto¶ci nie mniejszej ni¿ 80% ceny ofertowej netto. 5.Wykonawca powinien dysponowaæ co najmniej dwoma ¶rodkami transportu przystosowanymi do przewozu artyku³ów spo¿ywczych i utrzymuj±cymi parametry dotycz±ce temperatury przechowywania zamawianych produktów. 6.Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodno¶æ produktu z wymaganiami jako¶ciowymi okre¶lonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny ¿ywno¶ci okre¶lonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( Dz. U. nr 171 poz. 1225) oraz opisanych w wytycznych stosowania systemu Analizy Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 7.Ustalenia i decyzje dotycz±ce wykonania zamówienia uzgadniane bêd± przez zamawiaj±cego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8.Okre¶lenie przez wykonawcê telefonów kontaktowych i numerów faksu oraz innych ustaleñ niezbêdnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9.Koszty zwi±zane z przygotowaniem i z³o¿eniem oferty ponosi wykonawca (oferent).
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci, nie podlega wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 24 ustawy-Pzp oraz spe³nia wymagania w zakresie bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci zamawiaj±cy ¿±da, w formie orygina³u lub kserokopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez wykonawcê, nastêpuj±cych dokumentów: 1. Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawiony nie wcze¶niej ni¿ na 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 2. O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z³o¿one na druku stanowi±cym za³±cznik nr 2 do siwz. 3. Pe³nomocnictwo dla osoby reprezentuj±cej w postêpowaniu interesy podmiotów wystêpuj±cych wspólnie (konsorcjum, spó³ka cywilna). 4. Wykaz wykonanych w ci±gu ostatnich trzech lat dostaw z podaniem: nazwy, adresu siedziby i numeru telefonu odbiorcy, przedmiotu i warto¶ci umownej dostaw, okresu realizacji dostaw. 5. Wykaz ¶rodków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z za³±czon± kserokopi± wpisu dokonanego przez PPIS do ksi±¿ki kontroli sanitarnej pojazdu o wyra¿eniu zgody na transport artyku³ów spo¿ywczych lub kserokopi± decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu ¿ywno¶ci (Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). W wykazie nale¿y podaæ typ, markê i numer rejestracyjny pojazdu oraz status w³asno¶ci (pojazd w³asny, dzier¿awiony lub inny). 6. Kopiê certyfikatu bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcê o¶wiadczenie, ¿e WYKONAWCA spe³nia wymagania , o których mowa w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. W o¶wiadczeniu nale¿y ponadto wyraziæ zgodê na udostêpnienie upowa¿nionym auditorom zamawiaj±cego pomieszczeñ produkcyjnych i magazynowych wykonawcy oraz dokumentacji z przeprowadzonej przez organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci kontroli sanitarno-higienicznej, w celu sprawdzenia prawdziwo¶ci z³o¿onych deklaracji. 7. Dokument potwierdzaj±cy wniesienie wadium.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 29.05.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.