eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pniewy › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH.



Ogłoszenie z dnia 2016-06-20

Pniewy: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH.
Numer ogłoszenia: 94941 - 2016; data zamieszczenia: 20.06.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole "Miś" , ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 061 2911216.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://mis.pniewy.wlkp.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole MIŚ w Pniewach.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuję dostawę artykułów spożywczych do Przedszkola MIŚ w Pniewach Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w SIWZ i załącznikach..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • tak do wysokości 50% zamówienia podstawowego zgodnie z art. 67 ustawy Prawo zamówień publicznych.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenie podpisanego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenie podpisanego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenie podpisanego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenie podpisanego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenie podpisanego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umownego wynagrodzenia brutto w przypadku, gdy zmieni się obowiązująca stawka podatku VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mis.pniewy.wlkp.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole MIŚ, ul. Dworcowa 27, 62-045 Pniewy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.06.2016 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole MIŚ, ul. Dworcowa 27, 62-045 Pniewy- sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I- WARZYWA I OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary, Ilość, zapotrzebowania 1.Marchew luzem kg 213 2.Pietruszka korzeń kg 120 3.Rzodkiewka świeża p. pęczek 202 4.Sałata szt. 202 5.Sałata lodowa szt. 120 6.Por korzeń kg 105 7.Cebula biała kg 215 8.Buraki czerwone kg 285 9.Seler korzeń kg 190 10.Jabłka lobo kg 356 11.Mandarynki kg 195 12.Kiwi szt. 590 13.Ziemniaki jadalne kg 5915 14.Kapusta czerwona świeża kg 215 15.Kapusta pekińska szt. 143 16.Kalafior świeży szt. 131 17.Pomidory luz kg 215 18.Ogórki szklarniowe kg 215 19.Ogórki kwaszone luz kg 238 20.Kapusta kwaszona kg 248 21.Kapusta biała główka kg kg 284 22.Pieczarki świeże luz kg 100 23.Banan kg 240 24.Gruszka kg 150 25.Papryka świeża kg 85 26.Szczypior pęczek 240 27.Koper świeży pęczek 240 28.Natka pietruszki p. pęczek 240 29.Winogrono jasne kg 240 30.cytryna kg 75.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II- MIĘSO I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość 1.Kości od schabu kg 415 2.Ogonówka wieprzowa wędzona kg 320 3.Boczek wędzony wieprz. B/k kg 145 4.Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 330 5.Szynka wieprzowa wędzona got. kg 225 6.Mięso wieprzowe mielone drobne kg 335 7.Mielonka zapiekana wieprzowa kg 200 8.Mięso gulaszowe wieprzowe kg 360 9.Filet drobiowy z kurczaka kg 360 10.Żeberka wieprzowe kg 190 11.Porcje rosołowe z kurczaka kg 300 12.Kiełbasa wieprzowa gruba kg 480 13.Udka z kurczaka kg 280 14.Karkówka bk wieprzowa kg 290 15.Kaszanka kg 180 16.Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 240 17.Wątróbka wieprzowa kg 190 18.Parówka drobiowa cienka kg 350 19.Kotlet schabowy bk kg 230 20.Pasztet drobiowy kg 190 21.Smalec luz kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III- MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg/op. szt. 220 Truskawki mrożone 2,5 kg/op. szt. 250 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg/op. szt. 270 Brokuły mrożone 2,5 kg/op. szt. 170 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg/op. szt. 260 Zupa jarzynowa, 2,5 kg/op. szt. 250 Kalafior, 2,5 kg/op. szt. 210 Pyzy drożdżowe op.9szt szt. 420 Groszek zielony, 2,5 kg/op. szt. 180 Marchew z groszkiem, 2,5 kg/op. szt. 180 Wiśnie drążone 2,5 kg/op. szt. 80 Maliny 2,5 kg szt. 40 Jagody 2,5 kg szt. 40 Kompotowe 2,5kg/op. szt. 40 Szpinak 2,5 kg szt. 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PRZETWORY MĄCZNE, INNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500 kg 330 Ryż długoziarnisty kg 220 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt. 60 Kasza jęczmienna średnia luz kg 70 Kasza manna 1kg kg 60 Kisiel różne smaki 40 g szt. 700 Budyń różne smaki 40 g szt. 700 Fasola czerwona konserwowa 450g/op. szt. 90 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 1200 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 50 Napoje różne smaki 0.20l/kartonik szt. 1500 Mąka razowa kg 150 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 270 Dżemy różne smaki 0,30 l wysokosłodzony szt. 200 Kakao naturalne 150 g op. szt. 30 Majonez dekoracyjny 0,7 kg/op. szt. 120 Musztarda sarepska 0,9 kg/op. szt. 50 Płatki owsiane 0,5 kg/op. szt. 50 Groch połówki luz kg 120 Fasola sucha luz kg 85 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt. 120 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 570 Proszek do pieczenia 18g szt. 100 Drożdże piekarskie 100g szt. 135 Ketchup łagodny 500g szt. 100 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 60 Sól 1kg szt. 170 Liść laurowy 10g szt. 75 Cukier waniliowy 32g szt. 140 Cukier puder 0,5kg szt. 120 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 100 Rodzynki 200g szt. 30 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 120 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 120 Kukurydza konserwowa 400 ml szt. 120 Groszek zielony puszka 400ml szt. 100 Przecier ogórkowy 0,5 kg/op. szt. 100 Cynamon 20 g szt. 80 Ziele angielskie 15g szt. 140 Mąka ziemniaczana 1kg kg 15 Olej roślinny, 1l szt. 400 Szprot w pomidorach puszka 170g/op. szt. 100 sardynka 135g/op. szt. 150 Pasztet drobiowy 131g/op. szt. 300 Woda niegazowana 5l szt. 600 Imbir 20 g szt. 110 Czosnek granulowany 20 g szt. 110 Bazylia 10 g szt. 110 Oregano 10 g szt. 110 herbaty ziołowe 4x30 g - 20 torebek szt. 110 Tymianek 0,5 kg szt 60 kasza gryczana kg 100 zioła prowasalskie 10 g szt. 110 Herbata granulowana 100g/op. szt. 340 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 75 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 75 Przyprawa w płynie 1l szt. 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V- SŁODYCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg/op. szt. 20 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt/op display szt. 30 Wafle kakaowe b/czekolady (typu: Grześki) 36 szt/op displa szt. 90 Lizaki owocowe kulka - tuba 50szt/op. szt. 20 Biszkopty 120g/op. szt. 250 Draże różne smaki 70 g szt. 660 Figurki czekoladowe - Mikołaje 80g szt. 360 Figurki czekoladowe - Zajace 80g szt. 360 Figurki czekoladowe - Jajka 80g szt. 360.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Cześć VI- PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt. 3800 Chleb razowy 0,5 kg typ litewski krojony szt. 1500 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 8200 Bułka maślana 0,05 kg szt. 6000 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 1500 Bułka tarta 1 kg szt. 100 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Cześć VII- NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l szt. 320 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 120 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 1200 Ser homogenizowany tłusty 200 g szt. 160 Ser salami luz kg 170 Sery topione bloczki 100g/op. różne smaki szt. 300 Jajka kurze świeże średnie szt. 4800 Mleko 2% karton 1 l/op. szt. 2900 Krążek mix typu Hochlland 140g trójkąty szt. 100 Ser kanapkowy 150g/op. szt. 360 Ser królewski luz kg 120 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WE szt. 300 Jogurt naturalny 0,45l/op. szt. 200 Jogurt smakowy 115g szt. 3200 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 80 Margaryna zwykła 250g szt. 650 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 4400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część VIII- MAKARONY I PRZYPRAWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Sos pieczeniowy 3 kg./op. szt. 45 Majeranek 0,30kg/op. szt. 45 Zupa żurek 1 kg. op. szt. 10 160. szt. Makaron drobny gwiazdki 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 80 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 120 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 30 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 100 Makaron koła 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 30 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg/op. szt. 30 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg/op. szt. 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Część IX- RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg/op. kg 540 Ryby mrożone filet z mintaja kg/op. kg 420 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kg./op. op. 110.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. termin płatności - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.