Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-01-20
Bytom: DOSTAWY MIĘSA DROBIU WĘDLIN KONSERW MIĘSNYCH
Numer ogłoszenia: 9456 - 2011; data zamieszczenia: 20.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Bytomiu , ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886210, faks 032 3886230.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ARESZT ŚLEDCZY.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY MIĘSA DROBIU WĘDLIN KONSERW MIĘSNYCH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek świeży -350,Flaki wołowe-200,Karczek wieprzowy b/k-230Łopatka wieprzowa b/k-850 Mięso mielone wołowo wieprzowe-300,Mięso wołowe gulaszowe -1600 Mięso wołowe pieczeniowe-300,Mięso wołowe-na rolady-100,Nogi wieprzowe-250 Płuca wołowe świeże-350,Serca wołowe-200,Słonina cała-200,Schab b/k-200 Wątroba wołowa świeża-350,Żeberka wieprzowe-paski-600 Filety drobiowe z kurczaka-400,Korpusy drobiowe-800,Mięso drobiowe mielone-200 Udziec z kurczaka-1000,Kurczaki-550,Skrzydełka z kurczaka-1200,Serca drobiowe-300 Wątroba drobiowa -400,Żołądki drobiowe-400 Baleron -200,Blok drobiowy-300,Blok koperkowy drobiowy-400,Boczek mielony-200 Boczek parzony-160,Boczek prasowany-150,Frankfuterki surowe-60 Kabanosy drobiowe-110,Kaszanka -700,Kiełbasa golonkowa-200 Kiełbasa drobiowa biała parzona-315,Kiełbasa kanapkowa-550,Kiełbasa kminkowa-500 Kiełbasa krakowska parzona-200,Kiełbasa podwawelska-900,Kiełbasa rzeszowska-100 Kiełbasa senatorska-150,Kiełbasa szynkowa wieprzowa-200,Kiełbaski pyszne - cienkie-300 Kiełbaski śląskie - cienkie-115,Kiełbasa śląska wieprzowa-100,Kiełbasa śląska drobiowa-235 Kiełbasa toruńska-350,Kiełbasa wiejska-325,Kiełbasa wieprzowa biała parzona-300 Kiełbasa zwyczajna-700,Kiełbasa żywiecka-60,Luncheon - meat-700,Metka łososiowa-150 Metka cebulowa-150,Mielonka drobiowa-700,Mielonka prasowana-60,Mielonka wołowa-100 Mortadela wieprzowa-1100,Mortadela wieprzowa z papryką -200,Parówki drobiowe-250 Parówkowa-420,Pasztetowa wieprzowa-320Pieczeń rzymska-650,Polędwica drobiowa-630 Polędwica sopocka-100,Serdelki-525,Smaczek konserwowy (w galarecie)-510 Salceson z indyka-400,Salceson włoski-100,Szynka delikatesowa - ogonówka-75 Szynka drobiowa-550,Szynka mielona prasowana-600,Szynka wieprzowa gotowana-100 Szynka w galarecie-450,Winerki-600,Konserwa wieprzowa -750,Pasztet wieprzowy-500 Pasztet wieprzowy ( 130) -200,Szynka mielona -100.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.10.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia / nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia / nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia / nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia / nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia / nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Strony ustalają, że ceny jednostkowe zawarte w umowie nie ulegną zmianie przez okres trwania umowy z zastrzeżeniem, że dopuszczalne są zmiany cen w przypadku, gdy w trakcie obowiązywania umowy ustawodawca dokona zmiany stawki podatku VAT - w zakresie uwzględniającym zmianę tej stawki. Zmiana ta nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/zamówienia
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy
41-902 Bytom
ul. Wrocławska 4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.02.2011 godzina 12:00, miejsce: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawy mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek świeży -350,Flaki wołowe - świeże-200,Karczek wieprzowy b/k-230 Łopatka wieprzowa b/k-850,Mięso mielone wołowo wieprzowe-300 Mięso wołowe gulaszowe -1600,Mięso wołowe pieczeniowe-300,Mięso wołowe-na rolady-100 Nogi wieprzowe-250,Płuca wołowe świeże-350,Serca wołowe-200,Słonina cała(bez skóry)-200 Schab b/k-200,Wątroba wołowa świeża-350,Żeberka wieprzowe-paski-600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawy drobiu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety drobiowe z kurczaka-400,Korpusy drobiowe-800,Mięso drobiowe mielone-200 Udziec z kurczaka-1000,Kurczaki-550,Skrzydełka z kurczaka-1200 Serca drobiowe-300,Wątroba drobiowa - świeża-400,Żołądki drobiowe-400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawy wędlin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron -200,Blok drobiowy-300,Blok koperkowy drobiowy-400,Boczek mielony-200 Boczek parzony-160,Boczek prasowany-150,Frankfuterki surowe-60,Kabanosy drobiowe-110 Kaszanka -700,Kiełbasa golonkowa-200,Kiełbasa drobiowa biała parzona-315 Kiełbasa kanapkowa-550,Kiełbasa kminkowa-500,Kiełbasa krakowska parzona-200 Kiełbasa podwawelska-900,Kiełbasa rzeszowska-100,Kiełbasa senatorska-150 Kiełbasa szynkowa wieprzowa-200,Kiełbaski pyszne - cienkie-300 Kiełbaski śląskie - cienkie-115,Kiełbasa śląska wieprzowa-100,Kiełbasa śląska drobiowa-235 Kiełbasa toruńska-350,Kiełbasa wiejska-325,Kiełbasa wieprzowa biała parzona-300 Kiełbasa zwyczajna-700,Kiełbasa żywiecka-60,Luncheon - meat-700,Metka łososiowa-150 Metka cebulowa-150,Mielonka drobiowa-700,Mielonka prasowana-60,Mielonka wołowa-100 Mortadela wieprzowa-1100,Mortadela wieprzowa z papryką -200,Parówki drobiowe-250 Parówkowa-420,Pasztetowa wieprzowa-320,Pieczeń rzymska-650,Polędwica drobiowa-630 Polędwica sopocka-100,Serdelki-525,Smaczek konserwowy (w galarecie)-510 Salceson z indyka-400,Salceson włoski-100,Szynka delikatesowa - ogonówka-75 Szynka drobiowa-550,Szynka mielona prasowana-600,Szynka wieprzowa gotowana-100 Szynka w galarecie-450,Winerki-600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawy konserw mięsnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa wieprzowa (250-300 gram)-750,Pasztet wieprzowy (250-400 gram)-500 Pasztet wieprzowy(130 gram) -200,Szynka mielona (50-150 gram)-100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BYTOMIA
- "Dostawa wyrobów drewnianych, wyroby z drewna, drewno kopalniane" dla S. R. K. S.A. Oddział CZOK Część I: Dostawa wyrobów drewnianych sosnowych Część II: Dostawa wyrobów drewnianych dębowych
- Remont dachu budynku administracyjnego w Areszcie Śledczym w Bytomiu
- "Naprawa szkód wyrządzonych ruchem zakładu górniczego w nawierzchni ul. Modrzewiowej i ul. Głogowej w Radlinie - naprawa przez Przedsiębiorcę, dla Spółki Restrukturyzacji Kopalń S.A. Oddział KWKCL
- Dozór i ochrona obiektu przy ul. Brzezińskiej 27 w Bytomiu
- Realizacja usług pielęgniarskich na rzecz mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych w Bytomiu.
- Dostawa środków antyseptycznych i dezynfekcyjnych
więcej: przetargi w Bytomiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.