eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › DOSTAWY MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-25

Kraków: DOSTAWY MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH
Numer ogłoszenia: 93995 - 2012; data zamieszczenia: 25.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ , ul. Wrocławska 1-3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 63 08 099, faks 12 63 08 099.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.5wszk.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Łopatka wieprzowa b k świeża 15113000-3 1 100 kg zł kg 2. Szynka wieprzowa b k świeża kl. I 15113000-9 900 kg zł kg 3. Schab wieprzowy z kością świeży 15113000-9 6 600 kg zł/kg 4. Antrykot wołowy b k świeży 15111000-9 9 000 kg zł kg 5. Wołowina zrazowa świeża kl. I 15111000-9 2 010 kg zł kg 6. Karkówka wieprzowa b k świeża kl. I 15113000-9 20 kg zł kg 7. Flaki krojone blanszowane mrożone (pakowane w torby foliowe o wadze 1 kg) 15114000-0 160 kg zł kg 8. Wątroba wieprzowa 15114000-0 150 kg zł kg 9. Kości wołowe 15130000-8 4 000 kg zł kg 10. Słonina surowa świeża 15130000-8 270 kg zł kg razem Pakiet nr 2 LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Smalec wieprzowy (pakowany w pergamin - kostka o wadze 250 g) 1513000-8 90 kg zł kg 2. Szynka wieprzowa gotowana ogonówka 15131400-2 2100 kg zł kg 3. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 15131130-5 5 600 kg zł/kg 44 Boczek wędzony parzony b k 15131220-3 550 kg zł/kg 5. Baleron wieprzowy wędzony gotowany 15131130-5 970 kg zł kg 6. Kiełbasa krakowska parzona 15131130-5 920 kg zł kg 7. Kiełbasa śląska 1 baton = 100g 15131130-5 780 kg zł kg 8. Polędwica wieprzowa wędzona 15131130-5 55 kg zł kg 9 9. Lunchmeat wieprzowy mielony - prasowany 15131120-2 640 kg zł kg 10 Mortadela 15131120-2 730 kg zł kg 11. Pasztetowa wieprzowa 1 baton = 90g 15131310-1 270 kg zł kg 12. Salceson ozorkowy extra 15131120-2 280 kg zł kg 13. Kaszanka krwista z kaszy pęcak w jelicie naturalnym 15131134-3 180 kg zł kg 14. Kiełbasa biała parzona 1 baton = 80g 15131134-5 12 kg zł kg razem Pakiet nr 3 LP. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Filet kl. A z indyka świeży 15112120-3 500 kg zł kg 2. Filet kl. A z kurczaka świeży 15112130-6 1 500 kg zł kg 3. Kurczak świeży 15112130-6 3 000 kg zł kg 4. Noga (udko) kl. A z kurczaka świeża 15112130-6 60 kg zł kg razem Pakiet nr 4 LP. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Szynka drobiowa 15131135-0 1 700 kg zł kg 2. Parówki drobiowe krótkie 15131135-0 1 baton= 60g 1 300 kg zł kg razem.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.30.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.00.00-8, 15.13.00.00-8, 15.13.12.20-3, 15.13.11.34-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.20-2, 15.11.21.20-3, 15.11.21.20-6, 15.13.11.35-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 18.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony FORMULARZ OFERTOWY - według ZAŁĄCZNIKA NR 2 do SIWZ. 2. Wypełniony we wskazanych miejscach - FORMULARZ CENOWY - OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA - według ZAŁĄCZNIKA NR 1 do SIWZ. 3. Pełnomocnictwo umocowujące przynajmniej w zakresie podpisania oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów, załączonych przez Wykonawcę. 4. Oświadczenie Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy, ściśle według formularza stanowiącego ZAŁĄCZNIK NR 3 do SIWZ, a także ZAŁĄCZNIK NR 3A i co za tym idzie pisemne celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (o ile dotyczy). 5. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące niepodlegania wykluczeniu ściśle według formularza stanowiącego ZAŁĄCZNIKIEM NR 4 do SIWZ. 6. Aktualny odpis z właściwego rejestru w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo w przypadku osób fizycznych oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy. 7. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienie ( Dz. U. 171,poz. 1225 z późn. zmianami). 8. Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 Nr 187, poz. 1577 ze zm.). 9. Potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w jednej z następujących form: a) certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 Nr 171 poz. 1225.). 10. Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 6 składa odpowiedni dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 11. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 10, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie Wykonawcy złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym, albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - w zakresie dat wystawienia dokumentów, przepisy punktu 10 stosuje się odpowiednio.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Kupujący przewiduje możliwość zmiany umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Sprzedający, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Kupującego, a także dotyczą: 1) zmiany świadczenia Sprzedającego na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, 2) wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Sprzedającego, 3) zmiany danych Sprzedającego ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), 4) wydłużenia czasu trwania umowy w sytuacji niewykorzystania przez Kupującego przedmiotu umowy, przy zachowaniu jej wartości ( nie dłużej niż o 3 miesiące), 5) obniżenia cen

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.5wszk.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką - Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej 30 - 901 Kraków, ul. Wrocławska 1-3..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.05.2012 godzina 11:00, miejsce: Kancelaria Szpitala, (budynek komendy), ul. Wrocławska 1-3, 30 - 901 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość / j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Łopatka wieprzowa b/k świeża 15113000-3 1 100 kg zł/kg 2. Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I 15113000-9 900 kg zł/kg 3. Schab wieprzowy z kością świeży 15113000-9 6 600 kg zł/kg 4. Antrykot wołowy b/k świeży 15111000-9 9 000 kg zł/kg 5. Wołowina zrazowa świeża kl. I 15111000-9 2 010 kg zł/kg 6. Karkówka wieprzowa b k świeża kl. I 15113000-9 20 kg zł kg 7. Flaki krojone blanszowane mrożone (pakowane w torby foliowe o wadze 1 kg) 15114000-0 160 kg zł kg 8. Wątroba wieprzowa 15114000-0 150 kg zł kg 9. Kości wołowe 15130000-8 4 000 kg zł kg 10. Słonina surowa świeża 15130000-8 270 kg zł kg razem.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.30.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.00.00-9, 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 18.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Smalec wieprzowy (pakowany w pergamin - kostka o wadze 250 g) 1513000-8 90 kg zł kg 2. Szynka wieprzowa gotowana ogonówka 15131400-2 2100 kg zł kg 3. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 15131130-5 5 600 kg zł kg 44 Boczek wędzony parzony b k 15131220-3 550 kg zł kg 5. Baleron wieprzowy wędzony gotowany 15131130-5 970 kg zł kg 6. Kiełbasa krakowska parzona 15131130-5 920 kg zł kg 7. Kiełbasa śląska 1 baton = 100g 15131130-5 780 kg zł kg 8. Polędwica wieprzowa wędzona 15131130-5 55 kg zł kg 9 9. Lunchmeat wieprzowy mielony - prasowany 15131120-2 640 kg zł kg 10 Mortadela 15131120-2 730 kg zł kg 11. Pasztetowa wieprzowa 1 baton = 90g 15131310-1 270 kg zł kg 12. Salceson ozorkowy extra 15131120-2 280 kg zł kg 13. Kaszanka krwista z kaszy pęcak w jelicie naturalnym 15131134-3 180 kg zł kg 14. Kiełbasa biała parzona 1 baton = 80g 15131134-5 12 kg zł kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.13.14.00-2, 15.13.12.20-3, 15.13.11.20-2, 15.13.11.20-2, 15.13.11.34-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 18.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość j.m. kwota netto za j.m. wartość netto stawka VAT wartość brutto nazwa handlowa 1. Filet kl. A z indyka świeży 15112120-3 500 kg zł kg 2. Filet kl. A z kurczaka świeży 15112130-6 1 500 kg zł kg 3. Kurczak świeży 15112130-6 3 000 kg zł kg 4. Noga (udko) kl. A z kurczaka świeża 15112130-6 60 kg zł kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3, 15.11.21.20-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 18.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Szynka drobiowa 15131135-0 1 700 kg zł kg 2. Parówki drobiowe krótkie 1 baton= 60g 15131135-0 1 300 kg zł kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 18.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.