Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-01-15
¦widnik: ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Numer og³oszenia: 9275 - 2014; data zamieszczenia: 15.01.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat ¦widnicki , ul. Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik, woj. lubelskie, tel. 81 4687101, faks 81 4687112.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://spswidnik.bip.lubelskie.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli dofinansowanego z Unii Europejskiej ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki 2007-2013, Priorytet III Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³. 2. Zamówienie obejmuje ¶wiadczenie nastêpuj±cych us³ug cateringowych: a) obiad + serwis kawowy w trakcie wyk³adów i warsztatów w ramach pe³nego cyklu doskonalenia (27 grup x max 15 osób/gr. x 6 spotkañ); b) serwis kawowy w trakcie spotkañ sieci wspó³pracy i samokszta³cenia (2 grupy x 4 spotkania x max 25 osób). 3. Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy do 31.07.1014 r., z zastrze¿eniem, aby termin ¶wiadczenia us³ug cateringowych by³ to¿samy z terminem ¶wiadczenia us³ug szkoleniowych. 4. Catering obiadowy sk³ada siê z: 1) dania g³ównego: a) danie miêsne: - ziemniaki lub zamiennie: makaron, ry¿, kasza - 200 g/os., - miêso - 150 g/os., - surówka lub warzywa gotowane - 150 g/os. lub b) danie rybne (podawane w pi±tki): - ziemniaki - 200 g/os. - ryba - 150 g/os., - surówka - 150 g/os. 5. Wykonawca zobowi±zany jest przedstawiæ, co najmniej 6 propozycji zestawów obiadowych (zupa + danie g³ówne) i serwowaæ je w taki sposób, aby w ¿adnej grupie szkoleniowej zestaw obiadowy nie powtórzy³ siê. 6. Catering kawowy obejmuj±cy (gramatura przedstawiona dla 1 przerwy kawowej): a) kawê (rozpuszczaln± i mielon±) - bez ograniczeñ, b) herbatê (czarn± i owocow±)- bez ograniczeñ, c) cukier - 10 g/os., d) mleko/¶mietanka - 50 ml/os., e) cytryna pokrojona - co najmniej 1 plaster/os. f) woda gazowana lub niegazowana w butelkach 0,5 l - 500 ml/os., g) soki owocowe (min. 3 rodzaje) - co najmniej 300 ml/os. h) ciastka (delicje, wafelki, ciastka kruche) - co najmniej 100 g/os. 7. Catering w zakresie serwisu kawowego oznacza dwie przerwy kawowe w trakcie jednego spotkania/szkolenia 8. Sposób podania serwisu kawowego - w formie sto³u szwedzkiego, z zapewnieniem fili¿anek, talerzyków, szklanek, ³y¿eczek i serwetek w czasie trwania szkolenia, woda na kawê i herbatê w termosach. 9. Sposób podania zestawów obiadowych - obs³uga kelnerska. 10. 1) Szacunkowa ³±czna liczba zestawów obiadowych wynosi: max 2 274, w tym: a) zadanie nr 1 - max 1 470 b) zadanie nr 2 - max 318 c) zadanie nr 3 - max 180 d) zadanie nr 4 - max 360 2) Szacunkowa ³±czna liczba serwisów kawowych wynosi: max 2 462, w tym: a) zadanie nr 1 - max 1 582 b) zadanie nr 2 - max 350 c) zadanie nr 3 - max 196 d) zadanie nr 4 - max 334 11. Zamówienie bêdzie realizowane sukcesywnie na podstawie sk³adanego przez Zamawiaj±cego zlecenia na realizacjê us³ug, przekazywanego Wykonawcy drog± elektroniczn±, najpó¼niej 3 dni robocze przed planowanym spotkaniem. W zleceniu okre¶lona bêdzie liczba osób, miejsce i termin realizacji us³ugi. 12. Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo zmiany zlecenia, w tym jego terminu, miejsca realizacji i liczby osób. Zamawiaj±cy mo¿e zmieniæ lub/i odwo³aæ z³o¿one zlecenie, je¿eli zmiana/odwo³anie zlecenia nast±pi nie pó¼niej ni¿ na 1 dzieñ roboczy przed wskazanym pierwotnie w zleceniu terminem ¶wiadczenia tych us³ug. 13. W ramach zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posi³ków w miejscu, w którym bêdzie odbywa³o siê spotkanie, w dni wskazane przez Zamawiaj±cego, b) ¶wiadczenia us³ug cateringowych na zastawie ceramicznej, z u¿yciem sztuæców metalowych, serwetek papierowych, obrusów materia³owych, c) zapewnienia obs³ugi kelnerskiej (zapewnienie personelu, który przygotuje catering, poda uczestnikom spotkania zestawy obiadowe, bêdzie uzupe³niaæ produkty (kawa, herbata, woda, napoje, ciastka) w miarê zu¿ycia oraz bêdzie sprz±taæ w trakcie i po cateringu, d) zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych najpó¼niej 30 min po zakoñczeniu spotkania, e) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych, f) zapewnienia posi³ków bezwzglêdnie ¶wie¿ych, przyrz±dzonych w dniu ¶wiadczenia us³ugi, przyrz±dzonych z u¿yciem wysokiej jako¶ci produktów, h) podawania posi³ków wysokiej jako¶ci zarówno pod wzglêdem warto¶ci od¿ywczej, gramatury jak i estetyki, i) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeñ - zapewnienia obiadów, o nie gorszej jako¶ci na swój koszt, z innych ¼róde³. 14. Temperatura obiadów serwowanych uczestnikom szkoleñ powinna wynosiæ min. 63°C. 15. Zamówienie bêdzie realizowane podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê na terenie placówek o¶wiatowych w powiecie ¶widnickim (Miasto ¦widnik - zadanie 1, Miasto i Gmina Piaski - zadanie 2, Gmina Rybczewice - zadanie 3, Gmina Trawniki - zadanie 4) 16. Dopuszcza siê sk³adanie ofert czê¶ciowych na poszczególne zadania. 17. Cena brutto okre¶lona przez Wykonawcê w ofercie musi obejmowaæ ca³o¶æ zamówienia (dla zadania/zadañ, których dotyczy oferta) wraz z kosztem transportu oraz uwzglêdniaæ ryzyko wzrostu cen..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.07.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych przewiduje siê mo¿liwo¶æ nastêpuj±cych zmian postanowieñ umowy: - zmiana terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu zmiany terminu realizacji projektu okre¶lonego we wniosku o dofinansowanie projektu, za zgod± wyra¿on± przez Instytucjê Po¶rednicz±c± II stopnia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spswidnik.bip.lubelskie.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w ¦widniku (pokój 116), ul.Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 23.01.2014 godzina 10:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w ¦widniku (Kancelaria Ogólna), ul.Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Zamówienie finansowane jest ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli. Projekt jest realizowany przez Powiat ¦widnicki i wspó³finansowany z Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Priorytet III - Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³..
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Miasto ¦widnik - zadanie nr 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu Nowa Jako¶æ Edukacji w Powiecie ¦widnickim na terenie miasta ¦widnik..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.07.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Miasto i Gmina Piaski - zadanie nr 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu Nowa Jako¶æ Edukacji w Powiecie ¦widnickim na terenie miasta i gminy Piaski.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.07.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Gmina Rybczewice - zadanie nr 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu Nowa Jako¶æ Edukacji w Powiecie ¦widnickim na terenie gminy Rybczewice.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.07.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Gmina Trawniki - zadanie nr 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu Nowa Jako¶æ Edukacji w Powiecie ¦widnickim na terenie gminy Trawniki.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z ¦WIDNIKA
- Dostawa serwerów w ramach projektu pn. "Zwiêkszenie cyberbezpieczeñstwa Gminy Miejskiej ¦widnik"
- Modernizacja ³azienek wraz z dostosowaniem do potrzeb NPS w Zespole Szkó³ Nr 1 im. C. K. Norwida w ¦widniku przy ul. Gen. L. Okulickiego 13, 21-040 ¦widnik (2)
wiêcej: przetargi w ¦widniku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne ¶wiadczenie us³ug cateringowych, przygotowanie i dostawa posi³ków do Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego z Oddzia³ami Integracyjnymi w Otyniu
- Przygotowanie i wydawanie gor±cych posi³ków dla ¶wiadczeniobiorców Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej i Wsparcia Rodziny w D±browie Tarnowskiej w 2026 roku.
- ¦wiadczenie kompleksowych us³ug ca³odziennego ¿ywienia chorych w Instytucie Gru¼licy i Chorób P³uc w Warszawie.
- Kompleksowa us³uga przygotowania i realizacji w siedzibie MNK w Sukiennicach Miêdzynarodowej Konferencji Naukowej
- "Posi³ek dla potrzebuj±cych ¶wiadczeniobiorców Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Kaliszu w 2026 roku."
- "Przygotowanie i wydawanie gor±cych posi³ków dla klientów "Centrum Us³ug Spo³ecznych w ¦remie w 2026 roku"
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





