Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2016-01-13
¦winouj¶cie: Dostawa jaj kurzych
Numer og³oszenia: 8940 - 2016; data zamieszczenia: 13.01.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy:
| V | zamówienia publicznego |
| zawarcia umowy ramowej | |
| ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: "Uzdrowisko ¦winouj¶cie" S.A. , ul. Nowowiejskiego 2, 72-600 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3213760, faks 091 3212314.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa jaj kurzych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj kurzych dla potrzeb zamawiaj±cego - w ilo¶ciach okre¶lonych szczegó³owo w za³±czniku nr 1a do SIWZ przez okres 12 miesiêcy od dnia podpisania umowy. 2. Przez dostawê Zamawiaj±cy rozumie cykliczne dostawy na podstawie zamówieñ zbiorczych dostosowanych do bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy winny byæ realizowane w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku codziennie na podstawie ka¿dorazowych zleceñ sk³adanych telefonicznie przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w przypadku zaistnienia sytuacji nag³ej, nieplanowanej w zale¿no¶ci od potrzeb Zamawiaj±cego. 3. Dostawy w sytuacji nag³ej i nieplanowanej, o których mowa w ust. 2 realizowane bêd± ka¿dorazowo na podstawie zleceñ, sk³adanych w dniu dostawy g³ównej przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego. Maksymalny termin dostawy nag³ej/nieplanowanej wynosi 5 godzin od momentu z³o¿enia zlecenia. 4. Termin realizacji dostawy nag³ej/ nieplanowanej liczony od momentu z³o¿enia zlecnia podlega ocenie i punktacji w niniejszym postêpowaniu zgodnie z Dzia³em XIII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Wykonawca powinien zapewniæ terminow± realizacjê zamówieñ oraz transport i roz³adunek do pomieszczeñ magazynowych wskazanych przez Zamawiaj±cego. 5. Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e przedstawione w za³±cznikach nr 1a ilo¶ci zamawianych jaj s± wielko¶ciami orientacyjnymi i mog± ulec zmniejszeniu nie wiêcej ni¿ o 20% kwoty umowy brutto w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiaj±cego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcê w ofercie. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodno¶æ produktu z wymaganiami jako¶ciowymi okre¶lonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny ¿ywno¶ci. W szczególno¶ci wykonawca powinien posiadaæ wdro¿ony system Analizy Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 8. Transport jaj winien byæ wykonywany ¶rodkami transportu spe³niaj±cymi wymagania sanitarne ( w tym czynno¶ci zwi±zane z za³adunkiem i roz³adunkiem). Pojazdy winny byæ dopuszczone przez PPIS do przewozu ¿ywno¶ci. Zamawiaj±cy w trakcie realizacji zamówienia mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy kserokopii wpisu dokonanego przez PPIS do ksi±¿ki kontroli sanitarnej pojazdu u¿ywanego do realizacji zamówienia o wyra¿eniu zgody na transport artyku³ów spo¿ywczych lub kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu u¿ywanego do realizacji zamówienia do przewozu ¿ywno¶ci (Ustawa z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( tekst jednolity Dz. U. 2015 r., poz. 594)) 9. Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci sk³adania ofert wariantowych. Z³o¿enie oferty wariantowej spowoduje jej odrzucenie . 10. Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci z³o¿enia oferty czê¶ciowej. 11. Przedmiotem niniejszego postêpowania nie jest zawarcie umowy ramowej ..
II.1.5)
przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00 - Jaja .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nienie warunku poprzez z³o¿enia o¶wiadczenia stanowi±cego za³±cznik nr 2 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¶li Wykonawca wyka¿e siê nale¿ytym wykonaniem w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostaw jajek o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50 000 z³ ka¿da.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nienie warunku poprzez z³o¿enia o¶wiadczenia stanowi±cego za³±cznik nr 2 do SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca mo¿e polegaæ na wiedzy i do¶wiadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolno¶ciach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowi±zany jest udowodniæ zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu od dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. Podmiot, który zobowi±za³ siê do udostêpnienia zasobów odpowiada solidarnie z Wykonawc± za szkodê Zamawiaj±cego powsta³± wskutek nieudostêpnienia tych zasobów, chyba, ¿e za nieudostêpnienie zasobów nie ponosi winy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nienie warunku poprzez z³o¿enia o¶wiadczenia stanowi±cego za³±cznik nr 2 do SIWZ.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
- potwierdzenie posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, w szczególno¶ci koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Certyfikat wydany przez akredytowany podmiot potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca spe³nia wymagania systemu bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci HACCP, a w przypadku braku posiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcê o¶wiadczenie, ¿e WYKONAWCA wdro¿y³ zasady i spe³nia wymagania, o których mowa w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Termin dostawy w sytuacji nag³ej /nieplanowanej/ - 10
IV.2.2)
| przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uzdrowisko ¦winouj¶cie S.A, ul. Nowowiejskiego 2, 72-600 ¦winouj¶cie.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Uzdrowisko ¦winouj¶cie S.A, ul. Nowowiejskiego 2, 72-600 ¦winouj¶cie, sekretariat.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ¦WINOUJ¦CIA
- "Plan Ogólny dla Gminy Miasto ¦winouj¶cie"
- Wymiana nak³adki ¿ywiczno - bazaltowej na pok³adzie samochodowym promu Bielik II
- Wywóz odpadów ulegaj±cych biodegradacji kat. 3
- US£UGI MEDYCZNE NA 2026 ROK W ZAKRESIE MEDYCYNY PRACY DLA KADRY I PRACOWNIKÓW WOJSKA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU ORAZ JEDNOSTEK BÊD¡CYCH NA ICH ZAOPATRZENIU Z PODZIA£EM NA CZʦCI.
- Dostawa Systemu Informacji Prawnej
- Odbiór odpadów z budynków, budowli i jednostek p³ywaj±cych Zarz±du Dróg Miejskich i ¯eglugi w ¦winouj¶ciu w 2026 roku
wiêcej: przetargi w ¦winouj¶ciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych -7 czê¶ci (P80Gdañsk)
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w celu realizacji ¿ywienia zbiorowego dla uczestników przedsiêwziêæ szkoleniowych w O¶rodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Dostawy ¿ywno¶ci na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej we Wroc³awiu - z podzia³em na zadania.
- Zakup i dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla SZKO£Y PODSTAWOWEJ im. OR£A BIA£EGO W NIED¬WIADZIE w 2026 roku
- Ssukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych na rok 2026 dla PS w Mietniowie
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





