eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM NA ROK 2016

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-13

Toruń: CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM NA ROK 2016
Numer ogłoszenia: 8690 - 2016; data zamieszczenia: 13.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 341220 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnień i Współuzależnienia w Toruniu, ul. Szosa Bydgoska 1, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6228908, faks 056 6222850.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW WOTUiW w SYSTEMIE TACOWYM NA ROK 2016.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie całodziennych posiłków przy uwzględnieniu zgłaszanych diet dla pacjentów, do punktów odbioru w Toruniu znajdujących się w obiektach: 1.ul. Szosa Bydgoska 1- Oddział Krótkoterminowej Terapii Uzależnień (OKTU) - 20 osób 2.ul. Włocławska 233- Całodobowy Młodzieżowy Oddział Leczenia Uzależnień (CMOLU) - 30 osób 3.ul. Włocławska 233- Oddział Odwykowy Całodobowy (OOC) - 45 osób 1.Zadaniem Oferenta jest kompleksowe żywienie pacjentów Zamawiającego oraz dystrybucja posiłków loco - pacjent o ściśle określonych porach w ilości miesięcznej około 100 osób (śniadanie, obiad, kolacja) przysługujące w zależności od diety. 2.Wsad do kotła (koszt surowca) nie może być mniejszy niż 8,00 zł. netto na osobodzień. 3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia tj.: opis diet stanowi załącznik nr 2 (część 2a) do SIWZ oraz wymagana minimalna gramatura posiłków i gotowych potraw załącznik nr 2 (część 2b) do SIWZ 4.Wykonawca powinien złożyć do oferty przykładowy jadłospis tygodniowy dla diety podstawowej i diety lekkostrawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów z podaniem gramatury, kaloryczności posiłków oraz składu jakościowego posiłków. 5.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany diet, jak również co do ilości posiłków w zależności od potrzeb i ilości leczonych pacjentów. 6.Wykonawca zobowiązany jest podać w ofercie ceny całodziennego posiłku. 7.Wykonawca zobowiązany jest do dowiezienia posiłków na poszczególne oddziały Zamawiającego- do stołówki na danym oddziale. 8.Godziny dostaw posiłków Toruń ul. Włocławska 233 Śniadania godz. 7.00- 7.40 - CMOLU, godz. 7.50- OOC Obiady godz. 12.30- CMOLU, godz. 12.45 - OOC Kolacje godz. 17.00 - 17.30 - CMOLU godz. 17.40 - OOC oraz Toruń ul. Szosa Bydgoska 1 Śniadania godz. 8.00- 8.30 - OKTU Obiady godz.12.00-12.30 - OKTU Kolacje godz.17.00 - 17.30 - OKTU 9.Dostarczanie posiłków w systemie tacowym na poszczególne oddziały szpitalne prowadzone będzie przez pracowników Wykonawcy. 10. Pracownik Wykonawcy (Kierowca) powinien uczestniczyć w rozładunku oraz w przeliczeniu posiłków. 11.Kierowca zobowiązany jest do posiadania sanepidowskiej książeczki zdrowia. 12.Propozycję tygodniowego jadłospisu z uwzględnieniem niezbędnych diet, Wykonawca będzie podawał z przynajmniej jednotygodniowym wyprzedzeniem osobie wyznaczonej przez Zamawiającego. 13.Zlecenie ilościowe- z podziałem na diety na dzień następny będzie przekazywane faxem, przez wyznaczonych pracowników WOTUiW do godziny 1200 dnia poprzedniego. 14.W wyjątkowych sytuacjach osoba wyznaczona przez Zamawiającego, będzie podawała uzupełniające zlecenia ilościowe (z podziałem na diety) o godzinie 700 rano na dzień bieżący. 15.Wszelkie naczynia, w których Wykonawca dostarcza posiłki, Zamawiający będzie oddawał Wykonawcy bez obowiązku ich mycia. 16.Wykonawca zapewni estetyczne i funkcjonalne urządzenia do transportu posiłków, gwarantujące ciepły posiłek dla każdego pacjenta. 17.W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie wyżywienia pacjentów przez osobę trzecią, bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. 18.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej ilość dostarczanych posiłków i odebrać potwierdzoną przez Zamawiającego. 19.Posiłki wykonane będą ze świeżych i naturalnych produktów, nie używając produktów gotowych. 20.Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z jadłospisem. 21.Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji. 22.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu żywności w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych na podstawie Protokołu rozbieżności. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe. 23.Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych, dotyczących produkcji posiłków w kuchni Wykonawcy. 24.W przypadku zakwestionowania prawidłowości świadczonych usług żywieniowych przez Wykonawcę na terenie Zamawiającego, przez zewnętrzne służby sanitarne oraz nałożenia na Zamawiającego kary finansowej- kara zostanie w całości potrącona z wynagrodzenia należnego Wykonawcy. 25.Zamawiający zastrzega możliwość okresowej kontroli, w zakresie zgodności dostarczanych posiłków z wymogami wagowymi (gramówka) oraz odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:zupy- 75°C,II danie- 65°C,gorące napoje 80°C,sałatki, surówki nie wyższa niż 15°C. 26. Zamówienie obejmuje również zabezpieczenie odpowiedniej ilości i stanu technicznego naczyń transportowych oraz zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarnego. 27.Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. 28.Wykonawca zapewni dodatkowo codzienny dostęp do chleba - 2 szt/ o wadze1,5 kg, masła - 2 szt/ 200g oraz dżemu lub pasztetu - 2 szt/ każdy po 250 g. Koszt dodatkowych produktów należy uwzględnić w wycenie kosztów jednostkowych śniadania. 28.Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykupienia dodatkowych obiadów dla pacjentów OTOU-Ośrodka Terapii Odwykowej Uzależnień oddziału WOTUiW przy ul. Tramwajowej 2/4 w ilości 30-34 informując o tym Wykonawcę co najmniej 2 dni przed terminem dostawy posiłków na w/w oddział. Cena sprzedawanych posiłków będzie taka sama jak w złożonej ofercie. Rozliczenie za dostarczone obiady dla OTOU odbywać się będzie na podstawie tej samej faktury, w danym miesiącu,(wyszczególniona pozycja w FV). Dostawa obiadów na w/w oddział odbywać się będzie w godzinach wskazanych przez personel oddziału. 29.Dodatkowo Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności w Zakładzie produkującym żywność i wprowadzającym ją do obrotu zgodnie Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U.2007 r. Nr 80, poz. 545) Odpady pokonsumpcyjne - odbierane przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania swoich hermetycznie zamykanych i wydezynfekowanych pojemników na odpadki: jeden - na odpady płynne, drugi - na suche i codziennego ich odbierania z wyznaczonego punktu. 30.Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia zgodnie z przepisami ustawy o Bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity: Dz. U. 2015 r., poz. 594 z poźn. zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.01.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Impel Catering Company Sp. z .o.o. Sp.K., ul.Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 490046,29 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 497760,00

  • Oferta z najniższą ceną: 497760,00 / Oferta z najwyższą ceną: 497760,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.