eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole › Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-03-13

Opole: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu
Numer ogłoszenia: 85800 - 2014; data zamieszczenia: 13.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu , ul. Osmańczyka 22, 45-027 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4543850, faks 077 4543850.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsm.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła ponadgimnazjalna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Internatu przy Zespole Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01.04.2014r do 31.03.2015r. Zamawiający podzielił zamówienie na 7 części asortymentowych . Dowóz towaru będzie się odbywał transportem Wykonawcy i na Jego koszt. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Każdemu Wykonawcy przysługuje prawo złożenia jednej oferty do każdej wybranej części zamówienia . Część 1 - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6 Herbata Lipton lub równoważna w torebkach do zaparzania 2g w opakowaniach po 100 szt. opakowań 270/ Herbata granulowana czarna indyjska w opakowaniu o masie netto nie mniej niż 200g, rodzaj opakowania gwarantujący ochronę aromatu 290 opakowań / Herbata owocowa 17g - różne smaki, w torebkach do zaparzania 17 g w opakowaniach po 20 szt torebek 80 opakowań/ Kakao rozpuszczalne w opakowaniach nie mniej niż 300g, o wartości energetycznej nie mniej niż 370kcal i 100g 360 opakowań / Cukier biały 1400 kg / Kasza gryczana 120 kg / Kasza jęczmienna-średnie ziarno 110 kg / Płatki kukurydziane corn flakes lub równoważne w opakowaniach nie mniej niż 250g 800 kg / Ryż biały długo ziarnisty 140 kg / Mąka pszenna wrocławska typ 500 540 kg/ Mąka ziemniaczana 140 kg / Dżem z kawałkami owoców (różne smaki), w opakowaniach szklanych 260g, o wartości energetycznej nie mniej niż 130 kcal na 100g i zawartości owoców nie mniej niż 35g na 100 g produktu 900 opakowań / Groszek konserwowy w opakowaniach nie mniej niż 250g 170 opakowań / Fasolka czerwona konserwowa w opakowaniach nie mniej niż 250g 70 opakowań / Kukurydza konserwowa w opakowaniach nie mniej niż 340g 350 szt / Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%, w opakowaniach szklanych 800g 190 opakowań , Sól 160 kg / Przyprawa do potraw: warzywko, vegeta, ziarenka smaku lub kucharek 130 kg / Czosnek granulowany 3 kg / Pieprz ziołowy mielony w opakowaniach nie mniej niż 1kg 3 kg, Pieprz naturalny mielony 4 kg, Przyprawa do zup typu magi w płynie, w opakowaniach szklanych nie mniej niż 1 litr, 180 opakowań / Majeranek suszony tarty, w opakowaniach nie mniej niż 1kg, 3 kg / Ziele angielskie w opakowaniach nie mniej niż 1kg 3 kg / Liść laurowy w opakowaniach nie mniej niż 1kg 3 kg, Przyprawa do drobiu w proszku 4 kg / Musztarda - dowolny rodzaj nie mniej niż 450g w opakowaniach do wyciskania 260 opakowań / Ketchup łagodny 500g w opakowaniach do wyciskania 260 opakowań / Rodzynki 19 kg / Makaron: nitki, wstążki, łazanki, świderki 750 kg / Chrzan lub krem chrzanowy, w opakowaniach nie mniej niż 270g 80 opakowań / Majonez o zawartości tłuszczu nie mniej niż 700 kacl/100ml, w opakowaniach szklanych nie mniej niż 400ml 400 opakowań / Olej rafinowany rzepakowy o wartości energetycznej nie mniej niż 900 kcal/100g=110ml 680 litrów / Ogórki konserwowe ( opakowanie 1 litr) 530 litrów. Część 2 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CPV 15100000-9 Kurczaki 700 kg/ Mięso mielone z indyka 100 kg / Piersi z kurcząt 320 kg / Kiełbasa krakowska sucha 160 kg / Pasztetowa wieprzowa wędzona w bloku 100 kg / Karczek bez kości 60 kg / Łopatka wieprzowa bez kości 180 kg/ Mięso mielone wieprzowo-wołowe 300 kg / Szynka odkostniona 280 kg / Wątroba drobiowa 22 kg / Szynka wędzona 280 kg / Szynka z łopatki konserwowa 70 kg / Baleron z indyka 270 kg / Boczek wędzony 170 kg / Mielonka (równorzędna szynce konserwowej) 90 kg / Kiełbasa toruńska 150 kg / Polędwica drobiowa 60 kg / Kiełbasa śląska 145 kg / Polędwica sopocka 300 kg / Schab bez kości 500 kg / Uda z kurczaka 260 kg / Parówki cienkie 135 kg. Część 3 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Chleb pszenno -żytni 700g niekrojony 3680 szt / Chleb razowy 700g niekrojony 650 szt / Bułki pszenne zwykłe 60g 22800 szt / Bułki grahamki 60g 10500 szt / Bułka tarta 190 kg / Drożdżówki 160g 3000 szt / Rogale 110g 2580 szt. / Pączki 150g 2500 szt. Część 4 - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3 Masło: produkt bez domieszek tłuszczów roślinnych o zawartość tłuszczu mlecznego nie mniejszej niż 82%, Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 600 kg / Margaryna mleczna miękka o wartości energetycznej nie mniej niż 540 kcal/100g tłuszczu. Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 150 kg / Ser biały półtłusty (twaróg) o wartości energetycznej nie mniej niż 129 kcal/100g. Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. 370 kg / Ser topiony w krążkach po 8 szt. w opakowaniu (krążku) różne smaki. Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 300 opakowań / Ser żółty gołda lub równoważny w suchej masie. Termin przydatności nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 800 kg / Mleko 2%, w folii o pojemności netto 0,9l Termin przydatności nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 700 szt / Śmietana 18% w kubkach nie mniejsza niż 330g, słodka, bez grudek, barwa biała lub krem. Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. 900 szt / Jogurt kubek 330 ml owocowy różne smaki z widocznymi kawałkami owoców. Zawartość tłuszczu od 0 do 1,5%. Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. 2500 szt / Jogurt naturalny kubek 330 ml . Zawartość tłuszczu od 0 do 1,5%. Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. 300 szt / Mleko w kartonie 3,2%. Tłuszczu. Termin przydatności nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 1000 litrów / Serek homogenizowany Danio lub równoważny, o różnych smakach, w opakowaniach o masie nie mniej niż 150g netto. Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. 3000 szt. Część 5 - Ryby przetworzone i konserwowe CPV 15200000-0 Filet z mintaja - mrożony 140 kg / Filety z makreli - mrożony 140 kg / Konserwa makrela w pomidorach, masa netto nie mniej niż 170 g 100 szt / Konserwa makrela w oleju masa netto nie mniej niż 170g 100 szt . Część 6 - Jaja kurze CPV 03142500-3 Jaja kurze, kategoria wagowa XL70-75g,nie popękane i nie myte, termin ważności nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. 12850 szt. Część 7 - Produkty głęboko mrożone CPV 15896000-5 Mieszanka kompotowa mrożona 250 kg / Truskawki mrożone 120 kg / Wiśnie mrożone bez pestek 180 kg / Mieszanka warzywna ( marchewka, kalafior, brokuły) 200 kg / Fasolka szparagowa 70 kg..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wymaga szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie produktów, które mają zostać dostarczone, których autentyczność musi zostać poświadczona przez wykonawcę na żądanie zamawiającego;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku polegania na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Prawa, dowód dysponowania zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, z wykazaniem, że zobowiązanie to zostało podpisane przez osoby uprawnione.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się możliwość zmian postanowień zawartych w umowie w przypadku: - zmiany przepisów prawnych mających wpływ na cenę umowy, a w szczególności zmiany podatku VAT lub wprowadzenia akcyzy, - zmiany nazwy lub adresu firmy Wykonawcy, spowodowane zmianą formy organizacyjno - prawnej, przekształceniem lub połączeniem z inną firmą, - wystąpienia ograniczeń dostępności artykułów wymienionych w ofercie lub wycofanie z rynku tych artykułów, powodujące konieczność wymiany na artykuły równoważne, - działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie dostaw, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek Strony umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsm.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu 45-027 Opole, ul. Edmunda Osmańczyka 22.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.03.2014 godzina 15:00, miejsce: Zespoł Szkół Mechanicznych w Opolu ul. Edmunda Osmańczyka 22, 45-027 Opole w Sekretariacie , pokój nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.