To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-01-10
Lipnica Mała: Dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Lipnicy Małej w roku 2012
Numer ogłoszenia: 8568 - 2012; data zamieszczenia: 10.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 432552 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Lipnicy Małej, Lipnica Mała 512, 34-482 Lipnica Mała, woj. małopolskie, tel. 18 27 524 45, 27 525 47, faks 18 27 524 45, 27 525 47.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Lipnicy Małej w roku 2012.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Lipnicy Małej w roku 2012. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 6 do SIWZ. Uwaga! Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika nr 6 do SIWZ użyto nazwy towarowej - Wykonawca może złożyć ofertę na towar tożsamy lub równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. 3. Zamawiający ma prawo zmienić ilości mięsa, produktów mięsnych określonych w załączniku nr 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia zakresu ilościowego mięsa, produktów mięsnych w granicach 20 % w stosunku do ilości określonej w załączniku nr 6 do SIWZ. W przypadku nie wykorzystania ilości mięsa, produktów mięsnych przewidzianej w załączniku nr 6 do SIWZ Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 4. Dostarczony towar winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla każdego asortymentu, wysokiej jakości, tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 5. Wykonawca dostarcza do siedziby zamawiającego mięso, produkty mięsne własnym transportem, na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. 6. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 7. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca. 8. Za stan jakościowy do czasu odbioru zamówienia odpowiada Wykonawca. 9. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, bądź drogą elektroniczną. 10. Szczegółowe terminy i godziny dostaw Zamawiający będzie podawać Wykonawcy telefonicznie, faksem, bądź drogą elektroniczną. 11. Poszczególne dostawy mięsa będą realizowane każdy dzień w godzinach 6.30-7.30. 13. W przypadku niezgodności dostarczonych artykułów z opisem zawartym w SIWZ Zamawiający odmówi odbioru tych produktów i wyznaczy dodatkowy termin na dostawę produktów wolnych od wad w ilościach określonych przez Zamawiającego, a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z punktem 7. 14. Wykonawca zobowiązany jest rozładować towar w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 15. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiającego dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 17. Przez czas trwania umowy o zamówienie publiczne na dostawę artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej obowiązywać będą ceny jednostkowe za poszczególne pozycje towarów określone w ofercie Wykonawcy. 18. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie częściej niż raz na dwa miesiące. Ciężar udokumentowania zmiany spoczywa po stronie Wykonawcy. 20. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Mięsny IGAR Ignacy Bandyk, ul. Bystra 16a, 34-700 Rabka-Zdrój, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 39351,67 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 44547,30
Oferta z najniższą ceną: 44547,30 / Oferta z najwyższą ceną: 44547,30
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Suwałkach
- Dostawy żywności dla Zespołu Szkolno-Sportowo-Artystycznego w Radlinie, w okresie wrzesień-grudzień 2025 roku, z podziałem na 6 zadań
- Dostawa artykułów spożywczych na II półrocze 2025 roku - Mięso, wędliny oraz drób
- Dostawa mięsa i wędlin wieprzowych oraz drobiowych dla SPZZOZ w Gryficach
- Dostawa produktów spożywczych do Miejskiego Przedszkola Samorządowego w Suchej Beskidzkiej w 2025 r. - część II
- Sukcesywne dostawy artykułów sypkich i przypraw dla Działu Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.