Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-05-21
Grudziądz: Dostawy różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 84123 - 2013; data zamieszczenia: 21.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZ. I ARTYKUŁY ZBOŻOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości 15612100-2 PN-A-74022 8 000 kg 4050 kg 827 kg 12 877 kg 2.Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; 15623000-1 PN-A-74710 30 kg __ __ 30 kg 3.Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 7 000 kg 1150 kg 667 kg 8817 kg 4.Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15613100-8 PN-887A-7403 2 000 kg 1570 kg 140 kg3710 kg 5.Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; 15613100-8 PN-88/A-74203 2 000 kg 550 kg 20 kg 2570 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15614100-6 PN-A-74220 4 000 kg 1290 kg 472 kg 5762 kg 7. Makaron: - typu nitki - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 ____ 1100 kg _____1100 kg CZ. II BULIONY Lp.Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 1200 kg _ _ 1200 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 700 kg ____300 kg 1000 kg 3.Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891500-5 PN-A-94050 10 kg ____ ____ 10 kg 4. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050:1996 200 kg ___ __ 200 kg 5.Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050 200 kg 270 kg 10 kg 480 kg 6. Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15890000-3 PN-A-94052 1 500 l 540 l 156 l 2196 l 7.Przyprawa jarzynka w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15871270-7 PN-A-86967 ___1010 kg ___1010 kg 8. Zupa pieczarkowa w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050:1996 _____ 58 kg _____ 58 kg 9.Leczo pieczarkowe w słoikach - opakowanie od 3 do 4,2 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15331000-7 PN-A-86951:2006 ___ 910 kg __ 910 kg 10.Bulion z kury w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891500-5 PN-A-94052:1996 ___ 1370 kg__1370 kg Cz. III CUKIER Lp.Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg - termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 m-cy od daty dostawy 15831200-4 PN-A-74850 3 000 kg 3980 kg 750 kg 7730 kg CZ. IV RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15831000-2 BN-79-8133-01 50 kg __ __50 kg 2.Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15613311-1PN-A-88036:1998200 kg ______ 200 kg 3.Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871200-6 PN-R-87022 20 kg 2 kg 8 kg 30 kg 4.Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15882000-4 PN-A-88115:1998 150 kg ___ ___ 150 kg 5.Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 200 kg ___ ____ 200 kg 6.Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86967 30 kg 5 kg _____ 35 kg 7.Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15833100-7 PN-94/A-75104 100 kg ____ ___100 kg 8.Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 800 kg 280 kg 60 kg 1140 kg 9.Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15861000-1 PN-A-94013 1 700 kg 490 kg 115 kg 2305 kg 10.Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 200 kg 100 kg _____ 300 kg 11.Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-81/A-79734 50 kg 20 kg _____ 70 kg 12.Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-R-87022 40 kg 20 kg 8 kg 68 kg 13.Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872000-1 PN-A-86958 40 kg 30 kg 8 kg 78 kg 14.Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 900 kg _____ 25 kg 925 kg 15. Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1 200 kg 130 kg 35 kg 1365 kg 16. Ocet 10% 0,5 l 15871120-1 PN-72/A-79733 500 l 200 l 36 l 736l 17.Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 20 kg 40 kg 8 kg 68 kg 18.Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872100-2 PN-A-86965 100 kg 50 kg 17 kg 167 kg 19.Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15899000-6 PN-A-94017:1998 20 kg ____ ____ 20 kg 20.Sól kuchenna: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872400-5 PN-C-84081 3 500 kg 1060 kg 270 kg 4830 kg 21.Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 40 kg 20 kg 15 kg 75 kg 22.Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-82245:1993 50 kg ____ ____ 50 kg 23.Bazylia suszona - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872000-1 PN-A-86959:1997 _____ 4 kg ____ 4 kg 24.Chilli mielone - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 PN-A-86967 _____ 2 kg ____ 2 kg 25.Cynamon mielony - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15872200-3 BN-68-8132-09 ______ 1 kg _____ 1 kg 26. Kminek - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15872000-1 PN-A-86953 ______ 4 kg _____ 4 kg 27.Oregano suszone - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15872300-4 PN-A-86967 _____ 4 kg ____ 4 kg 28.Papryka słodka mielona - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15890000-3 PN-A-86955 ______ 40 kg ____ 40 kg 29. Przyprawa do mięsa mielonego - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15871270-7 PN-A-86967 ______ 6 kg _____ 6 kg 30.Zioła prowansalskie - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15872000-1 PN-A-86967 _______ 2 kg ____ 2 kg 31. Chrzan tarty - opakowanie - do 0,9 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15871000-4 PN-R-75520:1993 ______ 80 kg ____ 80 kg CZ. V PRODUKTY SOJOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 600 kg 55 kg 70 kg 725 kg 2.Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 500 kg 85 kg 30 kg 615 kg 3.Kotlet sojowy - opakowanie - 1 kg - 30 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 ____ 80 kg 20 kg 100 kg CZ. VI PRODUKTY STRĄCZKOWE Lp.Nazwa artykułu CPV Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 2 500 kg 1225 kg 190 kg 3915 kg 2.Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 2 500 kg 680 kg 90 kg 3270 kg.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.87.12.70-7, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 16.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.62.00.00-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne,OISW w Bydgoszczy, Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz -Dział Kwatermistrzowski.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.05.2013 godzina 11:30, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz sekretariat budynku w administracji-I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZ. I ARTYKUŁY ZBOŻOWE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości PN-A-74022 8 000 kg 4050 kg 827 kg 12 877 kg 2.Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 30 kg ____ ____ 30 kg 3.Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 7 000 kg 1150 kg 667 kg 8817 kg 4.Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 2 000 kg 1570 kg 140 kg 3710 kg 5.Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 2 000 kg 550 kg 20 kg 2570 kg 6.Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 4 000 kg 1290 kg 472 kg5762 kg 7.Makaron: - typu nitki - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 ____1100 kg _____ 1100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: BULIONY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 1 200 kg ____ ____ 1200 kg 2.Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 700 kg ___300 kg 1000 kg 3.Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 10 kg ______ ____ 10 kg 4.Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 200 kg _____ ____ 200 kg 5.Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 200 kg 270 kg 10 kg 480 kg 6.Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052 1 500 l 540 l 156 l 2196 l 7.Przyprawa jarzynka w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967 _____ 1010 kg _____ 1010 kg 8. Zupa pieczarkowa w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 _____ 58 kg _____ 58 kg 9.Leczo pieczarkowe w słoikach - opakowanie od 3 do 4,2 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86951:2006 _____ 910 kg _____ 910 kg 10.Bulion z kury w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052:1996 _____1370 kg_____1370 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.87.12.70-7, 15.33.10.00-7, 15.89.15.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CUKIER.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg - termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 m-cy od daty dostawyPN-A-74850 3000 kg 3980 kg 750 kg 7730 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 50 kg _____ ______ 50 kg 2.Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998 200 kg _____ ______ 200 kg 3.Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg 2 kg 8 kg 30 kg 4.Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 150 kg _____ _____ 150 kg 5.Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 200 kg ______ ______ 200 kg 6.Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 30 kg 5 kg _____ 35 kg 7.Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 100 kg __ ___100 kg 8.Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 800 kg 280 kg 60 kg 1140 kg 9.Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 1 700 kg 490 kg 115 kg 2305 kg 10.Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94051 200 kg 100 kg _____ 300 kg 11.Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 50 kg 20 kg _____ 70 kg 12. Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-R-87022 40 kg 20 kg 8 kg 68 kg 13.Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 40 kg 30 kg 8 kg 78 kg 14.Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 900 kg _____ 25 kg 925 kg 15.Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 1200 kg 130 kg 35 kg 1365 kg 16. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 500 l 200 l 36 l 736l 17.Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86955 20 kg 40 kg 8 kg 68 kg 18.Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 100 kg 50 kg 17 kg 167 kg 19.Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 20 kg____ ____ 20 kg 20.Sól kuchenna: -opakowanie - do 1 kg; -termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 3 500 kg 1060 kg 270 kg 4830 kg 21.Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 40 kg 20 kg 15 kg 75 kg 22.Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-82245:1993 50 kg _____ ______ 50 kg 23.Bazylia suszona - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86959:1997 _____ 4 kg____ 4 kg 24.Chilli mielone - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 _____ 2 kg ____ 2 kg 25.Cynamon mielony - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy BN-68-8132-09 ______ 1 kg _____ 1 kg 26.Kminek - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86953 ______ 4 kg _____ 4 kg 27.Oregano suszone - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967 _____ 4 kg ____ 4 kg 28.Papryka słodka mielona - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86955 ______ 40 kg ____ 40 kg 29.Przyprawa do mięsa mielonego - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967 ______ 6 kg _____ 6 kg 30.Zioła prowansalskie - opakowanie - do 0,5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967 _______ 2 kg ____ 2 kg 31. Chrzan tarty - opakowanie - do 0,9 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-R-75520:1993 ______ 80 kg ____ 80 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.20.00-7, 15.87.22.00-3, 15.87.23.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PRODUKTY SOJOWE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 600 kg 55 kg 70 kg 725 kg 2.Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 500 kg 85 kg 30 kg 615 kg 3.Kotlet sojowy - opakowanie - 1 kg - 30 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 ____ 80 kg 20 kg 100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PRODUKTY STRĄCZKOWE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr 1 ZK Nr 2 AŚ RAZEM 1.Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 2 500 kg 1225 kg 190 kg 3915 kg 2.Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997 2 500 kg 680 kg 90 kg 3270 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Czyszczenie przewodów kominowych, sprawdzenie stanu technicznej sprawności przewodów kominowych, wykonanie bieżących usług kominiarskich w budynkach MPGN w Grudziądzu do 31.12.2026r.
- Sporządzanie projektów decyzji o ustaleniu warunków zabudowy i ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego na terenie Gminy Grudziądz w 2026 r.
- Dostawy leków i wyrobów medycznych - znak sprawy: Z/99/PN/25
- Remont budynku mieszkalnego wielorodzinnego wraz z robotami towarzyszącymi przy ul. Toruńskiej 15 w Grudziądzu z podłączeniem budynku do miejskiej sieci ciepłowniczej
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Dostawy artykułów spożywczych różnych, przypraw i ziół, oraz zup w proszku, cukru białego, tłuszczów, jaj kurzych do Szkoły Policji w Katowicach
- Dostawy żywności na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej we Wrocławiu - z podziałem na zadania.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla SZKOŁY PODSTAWOWEJ im. ORŁA BIAŁEGO W NIEDŹWIADZIE w 2026 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - nabiał, produkty suche i pieczywo, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





