eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowa SólZakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Domu dziecka w Kożuchowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-22

Nowa Sól: Zakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Domu dziecka w Kożuchowie
Numer ogłoszenia: 83027 - 2008; data zamieszczenia: 22.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Nowosolski, ul. Moniuszki 3B, 67-100 Nowa Sól, woj. lubuskie, tel. 068 4586800, fax 068 4586831.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.domdziecka-kozuchow.pl , www.powiat-nowosolski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Dom Dziecka,67-120 Kożuchów,ul.Traugutta 17-jednostka organizacyjna Powiatu Nowosolskiego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Domu dziecka w Kożuchowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wartość zamówienia nie jest równa i nie przekracza kwoty określonej na podstawie przepisu art.11 ust.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych. Przedmiotem postępowania o udzielenia zamówienia publicznego jest zakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Domu Dziecka w Kożuchowie. 1.Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w : -CZĘŚCI I dostawa pieczywa - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.1. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.1. do SIWZ. -CZĘŚCI II - dostawa artykułów ogólnospożywczych - w formularzu cenowym załącznik nr 1.2. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.2. do SIWZ. -CZĘŚCI III dostawa warzyw i owoców - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.3. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.3. do SIWZ. -CZĘŚCI IV dostawa ryb - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.4. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.4. do SIWZ. -CZĘŚCI V dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.5. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.5. do SIWZ. -CZĘŚCI VI dostawa nabiału - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.6. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.6. do SIWZ. -CZĘŚCI VII dostawa jaj - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.7. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.7. do SIWZ. Wykonawca powinien zapoznać się z warunkami określonymi dodatkowo w załączniku nr 4 do SIWZ - formularzu istotnych postanowień umowy. 2.Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a)ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b)ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, c)rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r . Nr 21, poz.179), d)rozporządzeniem (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, e)rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. Nr 220, poz. 1856 z 2002r.z późn. zm), f)ustawą z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.). 3.Przedmiot zamówienia odpowiadać musi polskim normom. 4.Produkt winien być oznakowany zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym oraz obowiązującymi przepisami. 5.Zamówienia dokona przedstawiciel Zamawiającego drogą telefoniczną w dzień poprzedzający dostawę do godz.12:00. 6.W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. 7.Wykonawca dostarczy zamówiony towar w terminie wskazanym przez Zamawiającego własnym ubezpieczonym transportem - spełniającym wymogi sanitarno- higieniczne - i na własny koszt loco magazyn Zamawiającego. 8.Dysponenci i kierowcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia oraz decyzje sanitarne na środki transportu. 9.Podane w formularzu cenowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. 10.Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu cenowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 11.Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. 12.Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. 13.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę przedmiotu zamówienia w miejsce wskazane przez zamawiającego 14.Zamawiający nie poniesie żadnych konsekwencji w związku z niezrealizowaniem umowy w ilościach w niej zawartych.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 01.10.00.00 - 01.10.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 01.24.20.00 - 01.24.20.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia składanej oferty wadium ..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy złożą ofertę w pełni zgodną z wymaganiami ustawy Prawo zamówień publicznych, niniejszą SIWZ oraz którzy spełniają następujące warunki: - spełniają warunki określone w art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych, -nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Ustawy Prawo zamówień publicznych, Nie spełnienie, chociaż jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania, a złożoną ofertę uznaje się za odrzuconą. 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana przez stwierdzenie spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt.XIV specyfikacji. Uzupełnienie wymaganych dokumentów jest możliwe po upływie terminu składania ofert zgodnie z art.26 ust.3 ustawy Pzp. 3.Z treści załączonych do oferty dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż warunki udziału w postępowaniu zostały spełnione.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z kompletną ofertą następujące dokumenty: a)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. b)dokument potwierdzający umocowanie osoby podpisującej ofertę do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy (jeżeli umocowanie nie wynika wprost z dokumentów, o których mowa w punkcie 1 litera a), c)oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 i art.24 Ustawy Prawo zamówień publicznych (wg załącznika nr 3 do SIWZ ); 2.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej wykonawców musi być przedstawiona jako jedna oferta od jednego podmiotu i spełniać następujące wymagania: a)Wykonawcy występujący wspólnie (zgodnie z art.23 ustawy Pzp) muszą ustanowić pełnomocnika (lidera) do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego. Umocowanie winno zostać przedłożone wraz z ofertą, b)w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzących w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować fakt spełnienia warunków udziału w postępowaniu, poprzez złożenie dokumentów wymienionych w pkt. XIV specyfikacji, c) oferta musi być podpisana w taki sposób, aby prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie c)wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem). Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. d)Wypełniając formularz ofertowy ( załącznik nr 1 do specyfikacji) oraz inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę w miejscu np. :nazwa i adres Wykonawcy należy wpisać dane dotyczące konsorcjum, a nie pełnomocnika konsorcjum. Na kompletną ofertę składają się : a)załącznik nr 1 do specyfikacji - formularz ofertowy zawierający cenę końcową, obliczoną na podstawie formularzu cenowego, b)załącznik - w zależności od CZĘŚCI - nr 1.1;1.2.;1.3.;1.4.;1.5.;1.6.;1.7. do specyfikacji - formularz cenowy. Wykonawca składając ofertę na wybraną CZĘŚĆ zamówienia, wypełnia i dołącza formularz cenowy tylko dla tej CZĘŚCI. c)załącznik nr 4 do specyfikacji - podpisany formularzu istotnych postanowień umowy d)załącznik nr 5 - oświadczenie dot. systemu HACCP e)oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie wymaganych warunków, o których mowa w pkt. XIV SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-nowosolski.pl , www.domdziecka-kozuchow.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Dziecka, ul. Traudutta 17, 67-120 Kożuchów.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.05.2008 godzina 09:00, miejsce: W sekretariacie Domu Dziecka przy ul. Traugutta 17 w Kożuchowie.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w : -CZĘŚCI I dostawa pieczywa - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.1. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.1. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚCI II - dostawa artykułów ogólnospożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI II - dostawa artykułów ogólnospożywczych - w formularzu cenowym załącznik nr 1.2. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.2. do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ III dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI III dostawa warzyw i owoców - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.3. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.3. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.10.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ IV - dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI IV dostawa ryb - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.4. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.4. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: CZĘŚĆ V - dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI V dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.5. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.5. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: CZĘŚĆ VI - dostawa nabiału.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI VI dostawa nabiału - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.6. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.6. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: CZĘŚCĆ VII - dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj i podana ilość artykułów objętych postępowaniem określona jest szczegółowo w CZĘŚCI VII dostawa jaj - w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1.7. i opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2.7. do SIWZ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.