eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzesko › Kursy realizowane w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-03-14

Brzesko: Kursy realizowane w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
Numer ogłoszenia: 82781 - 2011; data zamieszczenia: 14.03.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku , ul. Głowackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. małopolskie.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatbrzeski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kursy realizowane w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kursów zawodowych w szkołach Ponadgimnazjalnych, dla których organem prowadzącym jest Powiat Brzeski w podziale na następujące zadania: Zadanie 1: Kurs SEP dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 2: Kurs matematyki w przedmiotach zawodowych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 3: Kurs programowania robotów przemysłowych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 4: Kurs programowania robotów mobilnych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 5: Kurs administracji i obsługi baz danych dla ZSP nr2 w Brzesku. Zadanie 6: Kurs kadry i płace dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 7: Kurs pozyskiwanie funduszy unijnych dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 8: Kurs obsługa nowoczesnych urządzeń IT stosowanych w handlu dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 9: Kurs matematyka finansowa dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 10: Kurs barmański dla ZSTiO w Łysej Górze. Zadanie 11: Kurs obsługi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej. Zadanie 12: Kurs gastronomiczny - kuchnia regionalna dla ZS w Czchowie. Zadanie 13: Kurs kasjer fakturzysta z obsługą kas fiskalnych dla ZS w Czchowie. Zadanie 14: Kurs Techniczne środki pracy biurowej i ich zastosowanie w firmie gastronomicznej dla ZS w Czchowie. Szczegółową specyfikację każdego kursu zawarto w załączniku nr 1 (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia Kursy realizowane są w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Szczegółowe wymagania Zamawiającego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na ww. Zadania. Szczegółowy opis poszczególnych części zamówienia zawarto w załączniku nr 1. 2) Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji części zamówienia przez Podwykonawcę. 3) Ukończenie kursu musi być potwierdzone stosownym zaświadczeniem/certyfikatem (lub certyfikatem MEN, jeśli wymóg taki określono opisie przedmiotu zamówienia dla danego kursu) potwierdzającym ukończenie kursu (wystawione minimum w języku polskim). Po ukończeniu kursu Wykonawca przekaże Zamawiającemu listy obecności uczestników sporządzone na każdym spotkaniu oraz kopie zaświadczeń/certyfikatów wydanych uczestnikom kursu. Wzór listy obecności zostanie przekazany Wykonawcy po podpisaniu umowy o realizację kursu. 4) Wykonawca jest zobowiązany prowadzić odpowiednią dokumentację w postaci: dziennika zajęć, listy obecności uczestników kursu, listy odbioru posiłków i materiałów dydaktycznych (jeśli dotyczy), sporządzone na każdym spotkaniu oraz innych dokumentów jeśli wymaga tego specyfikacja kursu. Wzór listy obecności oraz list odbioru posiłków i materiałów zostanie przekazany Wykonawcy po podpisaniu umowy o realizacje kursu. 5) W przypadku niemożliwości ukończenia kursu przez uczestnika z przyczyny leżącej po jego stronie (tj. długotrwałej choroby, śmierci lub dobrowolnej rezygnacji) Wykonawca zamiast zaświadczenia o ukończeniu kursu przekaże Zamawiającemu wraz z listą obecności stosowne oświadczenie ze wskazaniem powodu przerwania kursu danego uczestnika. 6) Wszystkie dokumenty i materiały szkoleniowe muszą być oznaczone logotypami projektu zgodnie ze wskazaniem Zamawiającego. 7) Wykonawca może w trakcie przeprowadzania kursu korzystać z pomocy dydaktycznych będących własnością szkoły wyszczególnionych w specyfikacji - w załączniku nr 1, przy czym odpowiada on za wszelkie uszkodzenia powstałe na wskutek niewłaściwego ich użytkowania. Dyrektor lub osoba przez niego upoważniona udostępnia sprzęt oraz dokonuje sprawdzenia jego stanu w obecności Wykonawcy każdorazowo przed rozpoczęciem i po zakończeniu kursu. Pozostały sprzęt niezbędny do realizacji zadania Wykonawca musi zorganizować na swój koszt. 8) Jeśli w Opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ określono podział na grupy to kurs musi zostać przeprowadzony dla każdej grupy oddzielnie i nie dopuszczalne jest łączenie grup celem prowadzenia wspólnych zajęć. 9) Przed podpisaniem umowy Wykonawca przekaże Zamawiającemu planowany harmonogram spotkań wraz z terminem przeprowadzenia kursu. Szczegółowy harmonogram realizacji kursu musi być uzgodniony z liderem szkolnym projektu właściwym dla każdego zadania i podpisany przez właściwego dyrektora. 10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do pełnej kontroli przeprowadzanych kursów..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Brzesku Wydział Edukacji (pok. 102, I p.) ul. Piastowska 2 32-800 Brzesko.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Brzesku Sekretariat ( pok. nr 213, IIp.) ul. Głowackiego 51 32-800 Brzesko.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 9.2, współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1: Kurs SEP dla ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Liczba uczestników kursu - 45 uczniów (podzielonych na trzy grupy po 15 osób). 2. Czas trwania kursu dla każdej grupy wynosi 30 godz. 3. Kurs obejmować będzie szkolenie przygotowawcze do egzaminu kwalifikacyjnego w zakresie eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci energetycznych o napięciu nie przekraczającym 1kV (kat. E). 4. Celem szkolenia ma być umożliwienie zdobycia uprawnień SEP..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2: Kurs matematyki w przedmiotach zawodowych dla ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 45 uczniów (podzielonych na 3 grupy po 15 osób). 2. Czas trwania kursu każdej grupy wynosi: 30 godz. 3. Kurs uwzględnia zagadnienia spoza podstawy programowej matematyki w szkole ponadgimnazjalnej, mającej związek z zawodem w zakresie wymaganym na studiach wyższych technicznych (miedzy innymi: podstawy analizy matematycznej i algebry).Materiał powinien być realizowany metodami aktywizującymi w formie ćwiczeń..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3: Kurs programowania robotów przemysłowych dla ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2). Czas trwania kursu wynosi: 40 godz. 3). Kurs pozwala na poznanie sprzętowych możliwości robotów przemysłowych Kawasaki oraz nabycie umiejętności ich obsługi i programowania. Materiał powinien być realizowany metodami aktywizującymi w formie ćwiczeń..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.05.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4: Kurs programowania robotów mobilnych dla ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 30 uczniów (podzielonych na 2 grupy po 15 osób). 2). Czas trwania kursu każdej grupy wynosi: 30 godz. 3). Kurs pozwala na zaznajomienie uczestników z podstawami projektowania robotów mobilnych na przykładzie zestawu Lego Mindstorms Robot ze szczególnym uwzględnieniem: konfiguracji kinematycznych, rodzajów napędów robotów, programowania sterownika i komunikacji robota z otoczeniem. Materiał powinien być realizowany metodami aktywizującymi w formie ćwiczeń w grupach ćwiczeniowych nie większych niż 2 uczniów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5: Kurs administracji i obsługi baz danych dla ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 10 uczniów 2). Czas trwania kursu wynosi: 50 godz. 3). Kurs musi uwzględniać między innymi zagadnienia z: podstaw relacyjnego modelu danych, integralności danych relacyjnych, projektowania i implementacji relacyjnych baz danych, podstaw języka SQL, instalacji i zarządzania systemami RDBMS (MySQL, Postgre SQL) na platformach Linux i Windows w środowisku serwera WWW oraz bezpieczeństwa bazy. Materiał powinien być realizowany metodami aktywizującymi w formie ćwiczeń z zapewnieniem indywidualnego dostępu uczestnika do stanowiska komputerowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6: Kurs kadry i płace dla ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godzin lekcyjnych, w tym 24 godziny zajęć teoretycznych i 36 godzin zajęć praktycznych. 3. Kurs zawierał będzie między innymi zagadnienia: prawo pracy, rozliczanie wynagrodzeń, podatek dochodowy od osób fizycznych, ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, rozliczenia podróży służbowych, program PŁATNIK, obsługa programu kadrowo - płacowego Symfonia (Kadry i płace), wykorzystanie programu Excel w tworzeniu listy płac..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7: Kurs pozyskiwanie funduszy unijnych dla ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin, w tym 5 godzin zajęć teoretycznych i 10 godzin zajęć praktycznych. 3. Kurs musi uwzględniać co najmniej: podstawy i ramy prawne wdrażania pomocy strukturalnej w Polsce; monitoring, kwalifikowalność, system finansowy oraz ewaluacja projektów współfinansowanych z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i Europejskiego Funduszu Społecznego; Fundusze strukturalne na lata 2007 - 2013 - cele polityki strukturalnej UE, narodowa strategia spójności, nowe programy operacyjne; Prawo Zamówień Publicznych w funduszach UE; Warsztaty z praktycznego przygotowywania wniosku wraz z pracą z generatorem wniosków..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8: Kurs obsługa nowoczesnych urządzeń IT stosowanych w handlu dla ZSP1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 20 godzin, w tym 5 godzin zajęć teoretycznych i 15 godzin zajęć praktycznych. 3. Kurs musi uwzględniać co najmniej dla części teoretycznej tematy: organizacja pracy kasjera, odpowiedzialność materialna, kody kreskowe, podatek od wartości dodanej, budowa elektronicznych kas fiskalnych, budowa palmtopów i ich wykorzystanie w handlu oraz dla części praktycznej: ćwiczenia praktyczne na kasie fiskalnej (podstawy programowania kas, obsługa czytników kodów kreskowych, współpraca kas z wagami elektronicznymi, obsługa terminali płatniczych), ćwiczenia w zakresie podstawowej obsługi palmtopów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9: Kurs matematyka finansowa dla ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godzin. 3. Program kursu musi zostać dostosowany do możliwości uczniów i obejmować praktyczne obliczenia stosowane w handlu i ekonomii. 4. Wykonawca zapewni podczas prowadzenia zajęć każdemu uczestnikowi posiłek w postaci drożdżówki o masie min. 85 g. i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemności min. 200 ml. Posiłek musi być świeży i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowiązujących przepisów dotyczących higieny żywienia i żywności..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10: Kurs barmański dla ZSTiO w Łysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcę przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 30 godzin (5 dni) w tym dziennie 5 godzin zajęć praktycznych i 1 godzina zajęć teoretycznych. 4. Część teoretyczna kursu musi zawierać co najmniej tematy dot. produkcji, podziału, marki oraz sposoby podawania następujących grup alkoholi: wódka, gin, brandy, cognac, armagnac, grappa, likiery, whisky, rum, cachasa, tequila, meskal, wino. Część praktyczna kursu musi zawierać co najmniej: przygotowania drinków klasycznych, przygotowania drinków na bazie świeżych owoców (pomarańcze, figi, granaty, mango itp.), przygotowania drinków warstwowych, przygotowania mojito, caipirinhi, sposobów podawania sambuki, absyntu, zdobienia cocktaili czekoladą, sztuki garnie, czyli przystrajania drinków z użyciem takich owoców jak: karambola, phizalis, ananas, pomarańcza, limonka, melon, winogrona, wisienki koktajlowe, jabłko, cytryna, kiwi itp., podawania drinków w świeżych owocach (kokos, ananas), przygotowania drinków płonących ( lambordini flaming, honeyfox), przygotowania napojów mieszanych bezalkoholowych, free pouring (różne techniki odcięcia) - trening na wodzie. W ramach części praktycznej kursu każdy z uczestników wykona minimum 20 różnych drinków wraz z profesjonalną oceną degustacyjną oraz otrzyma materiały i pomoce metodyczne. 5. Wykonawca zapewni każdego dnia uczestnikom kursu i opiekunowi wyżywienie w postaci śniadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji (wszystkie posiłki, serwowane wyporcjowane). 6. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu i opiekuna od następstw nieszczęśliwych wypadków (każda osoba musi być ubezpieczona na kwotę min. 10.000 zł na okres trwania kursu). 7. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z łazienką na okres trwania kursu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11: Kurs obsługi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 14 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcę przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (3 dni) - 5 godzin dziennie. 4. Wykonawca na swój koszt zapewnia transport 15 osób (tj. 14 uczestników kursu oraz opiekuna) z parkingu przy Zespole Szkół w Szczurowej, ul. Rynek 14, 32-820 Szczurowa do miejsca prowadzenia kursu oraz transport powrotny po zakończeniu całego kursu z miejsca przeprowadzenia kursu na parking w/w szkoły. 5. Wykonawca zapewni każdego dnia uczestnikom kursu i opiekunowi wyżywienie w postaci śniadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji ( wszystkie posiłki, serwowane, wyporcjowane). 6. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z łazienką na okres trwania kursu. 7. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu od następstw nieszczęśliwych wypadków (każda osoba musi być ubezpieczona na kwotę min. 10.000 zł na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Zadanie 12: Kurs gastronomiczny - Kuchnia regionalna dla ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godzin, w tym 52 godziny zajęć praktycznych i 8 godzin zajęć teoretycznych. 3. Kurs musi uwzględniać w części teoretycznej co najmniej tematy: podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, p.poż. oraz pierwszej pomocy, wytwawzanie, sprzedawanie i ochrona lokalnych produktów żywnościowych, jak stworzyć i wypromować markę produktu lokalnego oraz skuteczną sieć sprzedaży?, jak jadano i jada się w Polsce? - przegląd lokalnych produktów żywnościowych i potraw regionu: Małopolski, Podhala, Śląska, Podlasia, Warmii i Mazur, Pojezierza Pomorskiego, Mazowsza, Wielkopolski, Kujaw, Kurpiów. W części praktycznej kursu Wykonawca przygotuje wraz uczestnikami wybrane potrawy regionalnej kuchni małopolskiej. Wszystkie czynności mają być omawiane i demonstrowane przez instruktora, a następnie samodzielnie wykonywane przez uczestników kursu. Podczas każdych zajęć praktycznych wszyscy kursanci poznają receptury omawianych dań i napojów. Na każdych zajęciach praktycznych odbędzie się degustacja przygotowanych potraw. 4. Wykonawca zapewni ubezpieczenie wszystkich uczestników kursu od następstw nieszczęśliwych wypadków ( każda osoba musi być ubezpieczona na kwotę min. 10.000 zł na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Zadanie 13: Kurs kasjer fakturzysta z obsługą kas fiskalnych dla ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 70 godzin, w tym 40 godzin zajęć teoretycznych i 30 godzin zajęć praktycznych. 3. Kurs musi uwzględniać w części teoretycznej co najmniej tematy: Przepisy prawne związane z zawodem sprzedawcy - przegląd aktów prawnych, odpowiedzialność sprzedawcy, kasjera, postępowanie z falsyfikatami, Elementy towaroznawstwa handlowego - klasyfikacja rodzajowa i systematyka towarów, istota kodowania towarów, kodowanie towarów w Polsce i świecie, czynniki determinujące jakość towarów, cykl życia towaru, zmiany jakościowe w towarach spowodowane czasem, czynniki działające destrukcyjnie na towary, ochrona jakości towarów w transporcie i magazynowaniu, narażenia magazynowe i transportowe, zasady przechowywania wybranych grup towarowych, kontrola warunków klimatycznych, Dokumentacja handlowa (zamówienia, oferty, umowy, dokumentacja związana z dostawą, dokumentacja związana ze sprzedażą, dokumentacja magazynowa, reklamacje i zwroty), rozliczenia i dokumentacja finansowa (rozliczenia gotówkowe, znaki pieniężne - klasyfikacja, identyfikacja, zabezpieczenia, rozliczenia bezgotówkowe za pomocą czeków, rodzaje czeków, zasady rozliczania, rozliczenia bezgotówkowe za pomocą kart płatniczych, rodzaje kart, zasady rozliczania, kasy fiskalne jako szczególna forma dokumentacji sprzedaży, rozliczenie i odprowadzanie utargów, dokumentacja finansowa sprzedaży, faktury, paragony), Dokumentacja wymiany zagranicznej (formy wymiany i rozliczeń, organizacja i dokumentacja dostaw, dokumentacja celna i podatkowa, dokumentacja w handlu zagranicznym), Części praktyczna kursu obejmie co najmniej: obsługa kas fiskalnych - rodzaje i zastosowanie urządzeń fiskalnych, programowanie kas fiskalnych, praktyczne ćwiczenia sprzedaży z zastosowaniem kasy fiskalnej, transmisja danych z kas fiskalnych do programów magazynowych i księgowych, rozpoznawanie i kontrola znaków pieniężnych, kasy fiskalne jako szczególna forma dokumentacji sprzedaży- omówienie ustawy, komputerowy program do fakturowania - ewidencja kontrahentów, ewidencja towarów, cen i marż, rejestr sprzedaży i zakupów, kontrola stanów magazynowych. 4. Wykonawca zapewni podczas każdego spotkania uczestnikom co najmniej jeden ciepły posiłek oraz gorące napoje (kawa i herbata)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Zadanie 14: Kurs Techniczne środki pracy biurowej i ich zastosowanie w firmie gastronomicznej dla ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kursem objęto 20 uczniów (w podziale na dwie grupy po 10 osób). 2. Czas trwania kursu dla każdej grupy wynosi: 30 godzin, w tym 10 godzin zajęć teoretycznych i 20 godzina zajęć praktycznych. 3. Kurs musi uwzględniać: zapoznanie uczestników z urządzeniami biurowymi mogących mieć zastosowanie w przedsiębiorstwach gastronomicznych, Przedstawienie sposobu korzystania ze środków pracy biurowej dla usprawnienia pracy gastronomii, przedstawienie zastosowania urządzeń biurowych (m.in. profesjonalna kserokopiarka, niszczarka dokumentów, bindownica, laminator, gilotyna do papieru, fax, centrala telefoniczna, komputer, tablet, palmtop, urządzenia fotokopiujące), zapoznanie uczestników z zasadami działania ww sprzętów i przeprowadzi w tym zakresie ćwiczenia praktyczne, przedstawienie zasad użytkowania komputerów - podstawowe parametry sprzętu i oprogramowania, wirusy komputerowe, zabezpieczenie danych, drukowanie, polecenia systemowe, przedstawienie zagadnień związanych z edytorem tekstu MS Word i przeprowadzenie ćwiczeń w zakresie formatowania tekstu, tworzenia i edycji tabel, wstawiania i edycji obiektów graficznych, przygotowania i wykorzystania korespondencji seryjnej, przedstawienie zagadnień związanych z arkuszem kalkulacyjnym MS Excel i przeprowadzenie ćwiczeń w zakresie formatowania zawartości i wyglądu komórek, wierszy i kolumn, tworzenia formuł i funkcji arkusza kalkulacyjnego, tworzenia wykresów, diagramów i ich prezentacji, ustawienia skoroszytu, arkusza i przygotowania do drukowania, przedstawienie zagadnień związanych z grafiką menedżerską i prezentacyjną oraz przeprowadzenie ćwiczeń z programem do przygotowania prezentacji, tworzenie prezentacji, wykorzystanie grafiki, animacje, omówienie podstawowych pojęć, zasad, celów i korzyści archiwizacji komputerowej dokumentów i danych, sprzęt i nośniki danych w procesie archiwizacji, kopie zapasowe twardych dysków, nagrywanie płyt, nagrywanie wielosesyjne i pakietowe, komputerowa archiwizacja dokumentów papierowych, przechowywanie i zabezpieczenie zarchiwizowanych materiałów, Przedstawienie aktualnych ofert środków technicznych wspomagających pracę biurową w gastronomii. 4. Wykonawca zapewni podczas każdego spotkania uczestnikom posiłek w postaci drożdżówki o masie min 85 g i soku owocowego o pojemności min 200 ml. Posiłek musi być świeży i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowiązujących przepisów dotyczących higieny żywienia i żywności. 5. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu od następstw nieszczęśliwych wypadków (każda osoba musi być ubezpieczona na kwotę min. 10.000 zł na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.